Grunner til å bytte vertsleverandør

Det forventes alltid at vertsleverandøren du bestemmer deg for å være vert for nettstedene dine med, skal være på topp, men dette er sjelden tilfelle.

Som nettstedeier blir du ofte tvunget til å finne løsninger for å gjøre vertsopplevelsen din hos en vertsleverandør bedre, enten ved å implementere egendefinerte funksjoner selv eller ansette en tekniker til å gjøre det for deg.

Noen ganger er det ikke engang verdt bryet, og den beste fremgangsmåten ville være å migrere til en bedre vertsleverandør med slike bestemmelser laget fra starten. En WordPress-vert som faktisk leverer en førsteklasses opplevelse når det kommer til hastighet, sikkerhet og kundeservice er Templ. Sjekk de ut her.

Grunner til å bytte vertsleverandør

Langsom serverhastighet og ytelse (hastighet på stedet og på vertskontoen)

Saken med nettsidens lastehastighet er ikke bare det faktum at det påvirker besøkendes opplevelse; det påvirker også mobilrangeringen i Google-søk og kan få deg til å tape massevis av organisk trafikk.

Langsom respons eller delvis respons illustrasjon

Nettstedets lastehastighet påvirker også nettstedets fluktfrekvens, og et nettsted med sakte lasting vil alltid ha en høyere fluktfrekvens da de fleste brukere ikke er villige til å vente i mer enn 3 sekunder på at en side skal lastes.

Dette gjelder spesielt for e-handelsrelaterte virksomheter som er avhengig av brukeropplevelse for å selge.

Når du legger merke til at nettsiden(e) din(e) lastes sakte, selv etter alle side- og bildeoptimaliseringer, vil problemet nesten alltid ligge i serveren som er tildelt deg av vertsleverandøren din.

Det er flere hostingleverandørrelaterte problemer som kan utløse lave lastehastigheter for nettstedet ditt, disse inkluderer;

  • Substandard serverkonfigurasjon – Når en server er konfigurert upassende uten noen kjernefunksjoner eller oppdaterte komponenter, har den en tendens til å henge etter uavhengig av maskinvare. Et godt eksempel er å bruke en eldre versjon av PHP som 4.7 i stedet for PHP 7, som er nesten dobbelt så rask.
  • Maskinvarebegrensning – Når maskinvareressursene (dvs. RAM og prosessorkraft) er begrenset og ikke kan holde tritt med etterspørselen, har oppgaver (forespørsler) en tendens til å stå i kø og fullføres bare når maskinvareressurser er frigjort og tilgjengelig.
  • For mange samtidige brukere på en enkelt server – Dette er ganske vanlig for delte hostingservere; når det er et stort antall brukere som samhandler med nettsteder som ligger på en server, på grunn av maskinvarebegrensninger, er det en nedgang i hastigheten som til og med kan føre til 503 HTTP-feilen (serveren er for opptatt, prøv igjen senere).
  • Ikke-tragisk dataserverplassering – Selv om det finnes en løsning for dette problemet (ved å bruke et CDN), vil en vertsleverandør med et datasenter som ligger langt unna publikumet ditt alltid yte dårlig på grunn av latens (forsinkelse) i dataoverføring; dette kan gjøre nettstedet ditt(e) tregere for den primære målgruppen din.
Å lese:  Slik fjerner du bakgrunn i Photoshop Express

Hvis du oppdager at vertsleverandøren din er skyldig i noen av problemene ovenfor, bør du kontakte dem og be om mulige løsninger.

Hvis de ikke er villige til å gjøre de nødvendige endringene, anbefaler vi at du bytter hostingleverandør for en annen med alle dine behov dekket som standard.

Du kan spørre om disse hastighetsrelaterte problemene med vertsleverandøren du bestemmer deg for å bytte til før du tar en avgjørelse; det vil spare deg for mye hodepine i det lange løp.

Utilstrekkelig båndbreddetildeling

Båndbreddegrensen overskredet illustrasjonen

Du har kanskje aldri opplevd en utarming av båndbredden, men ta det fra oss; det er veldig frustrerende.

Ikke bare stopper utmatting av båndbreddetildelingen besøkende fra å få tilgang til nettstedet ditt, men det tvinger deg også til enten å oppgradere til en høyere plan eller, i noen tilfeller, betale for ekstra båndbredde.

I tilfelle du ikke vet hva båndbredde er, beskrives det best som en dataoverføringsvaluta. Når brukere besøker nettstedet ditt, sendes en forespørsel til serveren din om å svare med nettstedsfilene dine (HTML, CSS, JS, multimediefiler, etc.).

Størrelsen på filene som sendes til besøkende trekkes fra båndbredden som er tildelt hostingkontoen din.

Båndbredde forbrukes også når en fil lastes opp til serveren din av enten en bruker eller deg selv.

Dette betyr ganske enkelt at uten båndbredde kan ikke nettstedet ditt(e) fungere.

Hostingleverandører vet dette, og det er derfor mange av dem legger begrensninger på båndbreddebruk i et forsøk på å få deg til å betale mer.

Hvis du for øyeblikket er vert for nettstedet ditt hos en leverandør som tildeler lav båndbredde som ikke kan holde nettsidene i gang, er det best å bytte vertsleverandør for å unngå å betale mer enn du burde (bare på grunn av båndbredden).

Hosting-kontoen når ofte CPU/RAM-bruksgrensen

Overbrukt CPU og RAM illustrasjon

En utmerket måte å vite om en server ikke er god nok til å imøtekomme nettstedene dine, er hvis du hele tiden treffer CPU/RAM-bruksgrensen nå og da.

Saken med nettsteder er at du aldri kan forutsi nøyaktig hvor mange brukere du kommer til å betjene hver dag.

Noen ganger er det bølger av trafikk som kan stenge serveren din fullstendig, og andre dager er ting typisk.

Hvis du finner deg selv å treffe CPU/RAM-bruksgrensen regelmessig, bør du vurdere å oppgradere hostingplanen din eller endre hostingleverandøren din helt.

Å lese:  WordCamp Phoenix, AZ 2024

Det er ikke bra når du konstant bekymrer deg for at serveren din skal bremse ned eller slå seg av på grunn av bruk.

Servernedetid

Mini trafikkkjegler på tastaturet

Servernedetid er hovedsakelig forårsaket av utilstrekkelig implementering av redundanser av en vertsleverandørs datasenter.

Et godt datasenter forventes å ha redundanser for å forhindre at problemer som strømbrudd og båndbreddefrakobling påvirker oppetiden til vertsservere.

Nedetid påvirker nettstedets brukeropplevelse og søkemotorresultater. Det bør ikke tas lett på, spesielt når vertsleverandøren din stadig opplever det og ikke gjør noe for å forhindre at det oppstår.

Hvis dette er noe du opplever regelmessig, bør du vurdere å bytte vertsleverandør så snart du kan.

Merk: Mange hostingleverandører kan garantere en oppetid på 99,9 %, dvs. kjente nettskyvertsleverandører som Google, Amazon (AWS) og Vultr.

Begrenset kontroll over serverkonfigurasjon

Dette er vanlig med delte hostingleverandører; de begrenser kontrollen over hva som kan installeres eller konfigureres på serveren deres for å hindre kunder fra å bruke serverressurser fullstendig.

Når du har nettsteder på en server, er det mange ganger du kanskje ønsker å legge til en ny funksjon som krever et PHP- eller programvarerelatert tillegg som en serveradministrator bare kan legge til.

Implementering av slike endringer kan være en langsom prosess og noen ganger umulig avhengig av hvor sterk grense en vertsleverandør har satt på vertsservere.

I slike tilfeller er det best å endre vertsleverandøren din til en som gir deg mer kontroll over serverkonfigurasjonen din med mindre begrensninger.

Dårlig serversikkerhet (DDoS-angrep og hackforsøk)

Illustrasjon av DDoS-beskyttelse

Når vertsleverandørens servere fortsetter å bli angrepet (DDoS eller andre kjente cyberangrep), er det en god indikasjon på at det er et sikkerhetsbrudd et sted.

En god vertsleverandør skal ha aktiv DDoS samt beskyttelse mot cyberangrep og helst en DMCA gratis hosting for å holde identiteten din anonym og forhindre at nettstedet ditt blir fjernet. Det er mange måter å forhindre slike angrep på, men vertsleverandører som ikke klarer å gjennomføre slike implementeringer, står overfor konsekvensene av konstante forsøk på sikkerhetsbrudd.

Det er farlig å være vert for nettsteder under slike forhold; når en hacker endelig får tilgang til vertsleverandørens servere, har de stort sett allerede all data om nettstedet ditt; dette inkluderer databasen og personlig kjøpsinformasjon til kundene dine.

Hvis du driver en seriøs nettvirksomhet, må du endre hostingleverandøren din til en med bedre sikkerhet.

Utilstrekkelig/inkompetent kundeservice

Dårlig kundeservice illustrasjon

Kundeservice fra vertsleverandøren din er ment å være tilgjengelig 24 timer i døgnet og syv dager i uken.

Enten du har et nettstedrelatert problem eller bare tilfeldige henvendelser, bør kundestøtteteamet være kompetent og erfarent nok til å håndtere det.

Noen vertsleverandører prøver å kutte kostnadene for kundeservice og ansette ansatte fra tredjeverdensland for å betale mindre.

Å lese:  Alexa stemmedata brukes til annonsemålretting av over 41 tredjeparts annonsenettverk

Problemet er ikke personalet de ansetter i seg selv, men mangelen på teknisk opplæring og kommunikasjonsbarriere.

Noen vertsleverandører ansetter godt personale, men ikke nok til å holde tritt med kundenes etterspørsel, noe som fører til treg responstid og feil fra kundeserviceteamets side.

Det er viktig alltid å ha god kundeservice som sikkerhetskopierer deg mens du er vert for nettstedet ditt; du vet aldri hva som kan gå galt.

En vertsleverandør som ikke sørger for tilstrekkelig standard kundeservice, bør unngås. Hvis du allerede opplever dårlig kundeservice, er det en god nok grunn til å bytte hostingleverandør.

Utilstrekkelig inodetildeling (begrenset antall filer du har lov til å være vert for på serverens diskplass)

Inode brukskvote

Inode-allokering er det totale antallet individuelle filer du kan være vert for i en gitt serverplass; det handler ikke om størrelsen på hver fil i seg selv, men mer om antallet separate filer du for øyeblikket er vert for.

Anta at du legger merke til at inodebruken din er høy i forhold til grensen som er satt av vertsleverandøren din. I så fall er det en god grunn til å enten oppgradere hostingplanen din eller endre hostingleverandøren din helt til en med høyere inodetildeling.

Noen hostingselskaper begrenser med vilje inode-bruken, ikke fordi de ikke har råd til å tildele mer, men for å tvinge kundene sine til å oppgradere til høyere planer for å tjene mer penger.

De går til og med så langt som å skjule inodegrensen fra prissiden deres og begrave den dypt på siden med vilkår og betingelser, som de vet sjelden blir gjennomgått før en kjøpsbeslutning tas.

Vanskelig/dyrt å skalere eksisterende nettsted(er)

Når du opplever at vertsleverandøren din sliter med å holde tritt med nettstedets vekst, er det en god indikasjon på at du må oppgradere vertsserveren for å imøtekomme en slik vekst.

Av spesifikke årsaker kan det være umulig for vertsleverandøren din å tilby den beste vertstjenesten og ytelsen på dette tidspunktet; de kan anbefale dyre planer som du rett og slett ikke har råd til, eller la nettsidene dine slite med redusert ytelse.

På dette tidspunktet ville den beste tingen å gjøre være å endre vertsleverandøren din til en som lar deg skalere uten å koste en arm eller et bein.

For det første gjør nettskyvertsleverandører skalering enkelt ved å lage fleksible planer som belaster deg basert på bruk.

Det er mange alternativer når det kommer til skalering, og det bør ikke være en komplisert eller kostbar prosess.

Høyere fornyelsespriser

Høykostnadsillustrasjon

Fornyelseskostnadene til de fleste hostingleverandører er ofte nesten dobbelt så mye som den opprinnelige prisen du betalte da du først valgte deres hostingtjenester.

Noen ganger er det kanskje ikke det rimeligste alternativet å fornye din nåværende vertsplan, og den eneste utveien ville være å velge en endring i vertsleverandør.

Å lese:  Forbedre WordPress-nettstedets hastighet og ytelse med avanserte hurtigbufringsteknikker

Du bør aldri føle deg presset til å betale mer enn du har råd til for hosting siden det er mange gode hostingleverandører på markedet med lavere kostnader og utmerket service.

E-postsikkerhet

E-postsikkerhetsillustrasjon

Hvis du stadig får spam-meldinger i domenemerket e-post, er det en god sjanse for at vertsleverandøren din har en mangel på riktig e-postsikkerhet implementert.

E-postsikkerhet er ment å inkludere sikkerhetspraksis som e-postfiltrering, spam og phishing-deteksjon, og en adware/ransomware-virusskanner.

Før en e-post når innboksen din, skal den gå gjennom en rekke sikkerhetstester for å fastslå at den ikke vil forårsake skade.

Når du stadig får tonnevis av spam og svindelrelaterte e-poster, er det en god indikasjon på at vertsleverandøren din mangler god e-postsikkerhet.

Du kan enten la en annen hostingleverandør håndtere e-postbehovene dine eller endre hostingleverandøren din helt.

En hacker kan få tilgang til serveren din via e-posten din, så det er noe du bør være forsiktig med.

Utdaterte serverteknologier

Mann som bruker laptop i serverrom

Bruker vertsleverandøren din fortsatt HDD-er for lagring? Eller utdaterte prosessorer for deres servere?

Å bruke utdatert teknologi betyr ikke at de ikke vil fungere bra, men at de vil ha fraværet av ytelsesøkning og hastighet som følger med ny teknologi.

For en nøyaktig kostnad kan du finne hostingleverandører som bruker mer avansert teknologi med mye bedre ytelse fordi ny teknologi alltid er bedre enn den tidligere.

Anta at du legger merke til at vertsleverandøren din ikke gjør noen endringer i serverteknologien eller ikke vokser i det hele tatt (nye datasentre og innovasjon). I så fall er det bare et spørsmål om tid før det begynner å bli langt nede på vertsopplevelsen din.

Alle store vertsleverandører i bransjen investerer i dag millioner av dollar hvert år i teknologioppgraderinger for å holde kundene fornøyde og forbedre deres vertsopplevelse.

Hvis vertsleverandøren din ikke kan følge med, er det best å bytte for å forhindre at de bremser deg.

Konklusjon

Enten du vurderer å være vert for et nettsted for første gang eller allerede har noen nettsteder vert, bør denne artikkelen ha klarlagt alle mulige årsaker til at du kan trenge å bytte vertsleverandør.

Hvis du finner ut at din nåværende vertsleverandør er skyldig i noen av problemene som er oppført ovenfor, bør du bytte før det ender opp med å hemme veksten av nettstedet(e).

Vi håper du finner denne artikkelen litt nyttig når du bestemmer deg for å bytte hostingleverandør og viser deg til de riktige tingene du bør se etter før du velger et annet hostingselskap.

Du kan stille alle spørsmål knyttet til denne artikkelen i kommentarfeltet nedenfor, og vi vil komme tilbake til deg med ekspertråd.

Nye publikasjoner:

Anbefaling