Grunnleggende WordPress SEO

wordpress seoHvis du driver en blogg, eller en hvilken som helst annen type nettside for den saks skyld, så har du sikkert hørt om SEO. For de fleste bloggeiere kan SEO, eller søkemotoroptimalisering, være ganske komplisert. Det er svart lue taktikk som du ikke bør bruke, hvit lue taktikk som du definitivt bør bruke og så grå hatt taktikk som kanskje du bør bruke, men de kan få deg i trøbbel. Legg nå til alle de forskjellige Panda- og Penguin-oppdateringene fra Google, og du har hendene fulle.

Heldigvis for WordPress-brukere er det en rekke forskjellige måter å hjelpe nettstedet ditt med å yte bedre i søkemotorresultatene.

Permalinker

Siden brukervennlig WordPress er rett ut av boksen, bør måten permalinks er konfigurert på endres til noe mer søkemotorvennlig siden standarden ?p= ikke gjør så mye til å fortelle leserne dine, eller søkemotorene, hva innlegget handler om.

For maksimal SEO-fordel foreslår mange at permalinkstrukturen settes til enten /post-name/ eller /category/post-name/. Ved å bruke permalink-innstillingene kan du ganske enkelt velge postnavn-radioknappen for førstevalget. For å legge til kategorien i permalinken, velg Custom Structure og skriv inn/%category%/%post-name%/. Hvis du gjør det, legges søkeord til innleggets URL. Dette forutsetter selvfølgelig at du bruker målsøkeordene i innleggstittelen.

Å lese:  Intervju med Oleksandr Kravchuk – Magento Dep...

Legg til søkeord på de riktige stedene

De fleste søkemotorer har virkelig slått ned på søkeordbruken. På et tidspunkt ble det ansett som god SEO å laste inn søkeord i innleggets tittel og de første 100 ordene. Du skulle da bruke søkeordet gjennom resten av innlegget. Det besøkende vanligvis endte opp med å se var merkelig formulert innhold og innleggstitler som var ekstremt lange. Ta det med ro med søkeordstuffing nå til dags. Søkemotorer ser etter det, og straffer nettsteder der de ser det. Bruk nøkkelord, men bare slik de passer inn i innholdet.

En god, velskrevet nettkopi vil inkludere de mest relevante og populære søkeordbegrepene i innleggstittelen og teksten, men ikke bruk søkeord-ønskeliste-tilnærmingen, det fungerer rett og slett ikke. Skriv for folk først. Så lenge det gir god mening, kan du inkludere passende søkeord, men bare hvis det gir god mening og leser godt.

Sosial deling

En stor endring med SEO er hvordan sosiale kanaler tas i betraktning. Hvis noe deles via de store sosiale nettverkene og sidene som Twitter, er det et godt signal til søkemotorene om at innholdet er bra, nyttig og populært. Så sørg for at du gjør det enkelt å dele innholdet ditt. Inkluder sosiale delingsfunksjoner og sørg for at du deler ditt eget innhold via dine sosiale kanaler.

Å lese:  SEO & SEM: Hva er forskjellene? Hvordan kan de jobbe sammen?

WordPress SEO-plugin

En av de mest brukte SEO-plugins er kjent ganske enkelt som WordPress SEO plugin fra Joost de Valk. Når pluginet er installert, starter du ved å hjelpe deg med å konfigurere nettstedet ditt med Googles verktøy for nettredaktører, Bing-verktøy for nettredaktører og din Alexa-verifiserings-ID, slik at ingen andre plugins er nødvendig for å håndtere disse oppgavene.

Noen av tingene som dette gratis pluginet vil hjelpe deg:

  • Koble deg til noen av de kraftigere søkeordforskningsverktøyene fra Google og SEO Book.
  • Konfigurer bloggens interne lenker.
  • Lag optimaliserte titler og metabeskrivelser for å fokusere på søkeordene du har fokusert på.
  • Hold enkelt kategorier, tagger, individuelle innlegg eller sider skjult for søkemotorene ved å redigere robots.txt-filen for deg.
  • Lag XML-nettkart slik at søkemotoredderkoppene enkelt kan finne innholdet ditt.

Men den beste funksjonen inkludert i WordPress SEO er muligheten til å importere innstillinger fra andre SEO-plugins, så hvis du har prøvd ut noen av konkurrentene, vil du ikke føle at du kaster bort tiden din. Med noen få klikk vil du få alt ditt harde arbeid overført direkte til WordPress SEO.

Å få søkemotorene til å rangere innholdet ditt kan være en vanskelig oppgave å gjennomføre, men disse tipsene vil hjelpe deg i gang på riktig vei. Jeg oppfordrer deg til å lese mer avansert SEO-taktikk for WordPress og del her med våre lesere.

Å lese:  SEO gjort enkelt for bloggere: The Ultimate Guide for Beginners (2024)

Bildekreditt: SEOPlanter

Nye publikasjoner:

Anbefaling