Hva er egentlig et widget-klart WordPress-tema?

Ser du temaer oppført som ‘widget-klar‘, men ikke sikker på hva det betyr?

Widgets gjør utformingen av sidene og innleggene dine mye enklere. De hjelper deg med å redigere og vise visuelt imponerende topptekster, bunntekster, sidefelter og andre områder på nettstedet ditt.

I denne opplæringen lærer du:

  1. Hva er egentlig et widget-klart WordPress-tema
  2. Hvorfor du til og med vil bruke widgets uansett
  3. Hvordan bruke widgets til å tilpasse et WordPress-nettsted

Som vanlig inkluderer denne opplæringen skjermbilder slik at det er enkelt for deg å følge med selv om du er helt ny på WordPress

Hva er egentlig et widget-klart WordPress-tema?

De fleste WordPress-temaer følger med widgetisert områder som lar deg manipulere disse områdene dynamisk på en brukervennlig dra-og-slipp-måte.

En widget kan for eksempel være søkefeltet i bildet nedenfor:

Det kan også være elementene i sidefeltet, for eksempel Nylige innlegg, Nylige kommentarer og kategorier.

Mesteparten av tiden brukes widgets i sidefeltene og bunntekstene til temaer. Siden WordPress 2.2 er widgets en del av “kjernen” og buntet med alle nye WordPress-installasjoner.

For å gjøre det enklere å velge et widget-klart tema som fungerer for merkevaren din, tok vi en oppsummering av de beste WordPress-temaene for deg.

Hvorfor vil du bruke widgets?

Det kan være lurt å bruke widgets fordi de gjør det å endre sidefeltet (eller andre widgetiserte områder) på WordPress-nettstedet ditt mye lettere. Flytte rundt sidefeltelementer som kategori-/arkivoppføringer og blogroll-koblinger kan gjøres enkelt gjennom et widget-klart tema.

Å lese:  MVP-utvikling: En ultimat guide

Nå vet du hva widgets er og hvorfor du vil bruke dem. Neste opp er hvordan å bruke widgets for å tilpasse WordPress-nettstedet ditt.

Trinn 1: Sjekk om temaet er widget-klart

Du kan ikke bruke widgets hvis temaet du bruker ikke er widget-klart i utgangspunktet.

Hvis du bruker WordPress-blokken/Gutenberg-editoren, kan du enkelt få tilgang til widgetområder på nettstedet ditt fra WordPress-administrasjonspanelet.

Naviger til Utseende » Widgets og avhengig av temaet du bruker, vil du se alternativer her som topptekst, bunntekst, sidefelt og andre widget-klare områder.

For eksempel lar temaet vi bruker oss bare redigere bunnteksten. Det er ingen mulighet for å redigere sidefeltet, siden temaet ikke har en sidefelt inkludert.

Husk at de fleste temaer er widget-klare i disse dager. Med mindre du bruker et veldig gammelt tema eller et grunnleggende tema, kan du finne at det enten er begrensede widgets tilgjengelig eller ingen i det hele tatt.

Når det er sagt, over tid har utviklere sørget for å inkludere muligheten for widgets.

Trinn 2: Standard WordPress-widgets

I Utseende » Widgets fanen, vil du se det samme blokkredigeringsgrensesnittet for å redigere topptekst, bunntekst og sidefelt.

Vi vil redigere sidefeltet for denne opplæringen. På høyremenyen er det en innstillingsknapp som åpner to undermenyer for å redigere innstillingene for widgetområder og blokker.

Å lese:  Hva du trenger å vite om administrasjon av sosiale medier i 2024

Når du klikker på +-tegnet øverst, vil dette åpne en ny meny med blokker som du kan dra og slippe inn i sidefeltet.

Du kan legge til overskrifter, avsnitt, lister, sitater, bilder, gallerier og mer. Du kan også omorganisere listen ved å dra og slippe dem dit du vil.

Dette er veldig enkelt å bruke, men tilpasningsmulighetene er begrenset.

Trinn 3: Flere widgets med andre byggherrer

Med mange temabyggere på markedet kan du få mange flere widget-alternativer for nettstedet ditt. La oss utforske hva de to beste byggherrene har å tilby – SeedProd og Trives temaer.

Tilpassede widgets med SeedProd

Med SeedProdnår du velger et temasett og aktiverer det, vil plugin-en automatisk importere alle sidene og widgetene som er inkludert i det temaet.

Du kan bruke veksleknappen for å publisere eller avpublisere dem med bare et klikk. For nå, la oss redigere sidefeltet for å vise deg hvilke alternativer du får.

Når du klikker på “Rediger design”-knappen, vil dra og slipp-byggeren starte. Det vi elsker med denne byggeren er at du ikke trenger å redigere og forhåndsvise designet hver gang du gjør en endring. Du vil se en forhåndsvisning av designet ditt og kan redigere widgetiserte områder visuelt.

Hvis du vil legge til et nytt element i sidefeltet, finner du en lang liste med alternativer i venstremenyen. Du vil se standard og avanserte blokker samt ferdiglagde widgets. Bare velg blokken og dra og slipp den inn i sidefeltets design

Å lese:  Hva er en Business Continuity Solution?

Hvis du vil redigere noe av innholdet, velg blokken i forhåndsvisningen, og du vil se et nytt redigeringsalternativ åpne til venstre.

Her kan du endre tittelen og andre alternativer. Så for eksempel har vi lagt til en Kategorier widget til sidefeltet vår. Når vi velger det, kan vi endre tittelen, vise innleggene som en rullegardin, vise en posttelling og vise hierarki.

Når du klikker på Søke om knappen, vil endringene vises i designet ditt. Du vil se det akkurat slik det ville se ut når det er live.

Når du er klar, lagre og publiser designet. Det er virkelig så enkelt.

Vi har bare dekket hva SeedProd kan gjøre for widgetiserte områder på nettstedet ditt. Du vil se vår komplette SeedProd-anmeldelse for å finne ut hva du virkelig kan gjøre med denne byggeren.

La oss deretter se på hva Thrive Themes har å tilby.

Tilpassede widgets med Thrive-temaer

Med Thrive Theme Builder, kan du velge et tema som matcher stilen din. Det er en enkel oppsettveiviser som leder deg gjennom oppsett av logo, merkefarge, topptekst, bunntekst, hjemmeside og blogg.

Du får også alternativer for å endre rutenettoppsettet. Temaet og oppsettet vi bruker har allerede en sidefelt aktivert. Dette vises dristig øverst i byggmesteren.

Hvis du klikker på dette alternativet, får du et bibliotek med rutenettoppsett å velge mellom. Du kan finne oppsett med kun tekst, uten sidefelt og mer.

Når du har valgt oppsettet ditt, vil du se oppsettet til siden din vises til venstre. I tilfelle det er en seksjon du vil skjule, kan du bruke det lille øyeikonet ved siden av hver seksjon for å vise/skjule den.

Å lese:  Google I/O 2024: Hva kan du forvente? Android 12, Pixel 5A og mer

Deretter kan du klikke på en av disse delene for å redigere den. Så for eksempel klikker vi videre Sidefelt og vi kan redigere sidefeltet til høyre.

Hvis du velger et enkelt element i sidefeltet, får du alternativer for å tilpasse blokken i venstremenyen.

Du kan endre bredde og høyde, typografi, layout og plassering, bakgrunn og kantlinjer. Du kan til og med tilpasse avanserte alternativer som hvordan det vises på rulling, mobil og skrivebord.

For å redigere innholdet på sidene og innleggene dine jobber Thrive Theme Builder hånd i hånd med Trives arkitekt – en kraftig sidebygger. Du kan legge til og redigere kraftige elementer på sidene og innleggene dine som nedtellingstidtakere, sosiale ikoner, pristabeller, lister, opteringsskjemaer, bildegallerier og mye mer.

Alt er basert på dra og slipp-funksjonalitet, så det er enkelt å tilpasse designet ved å legge til, slette og omorganisere blokker.

Vi gjorde en fullstendig gjennomgang av denne sidebyggeren som du kan lese her: Thrive Architect Review.

Med det har du lært alt om widget-klare områder i WordPress. Vi håper du syntes denne veiledningen var nyttig.

Neste vil du kanskje også se flere av våre guider:

Disse veiledningene vil hjelpe deg med å gjøre nettstedet ditt mer konverteringsfokusert. Den siste guiden vil gjøre det mye enklere å lage nye sider og innlegg med tilpasset layout.

Nye publikasjoner:

Anbefaling