Hva er en lookbook og hvordan kan den drive e-handelssalg?

Vekst er i horisonten for e-handel mote og tilbehør: data viser at industrien forventes å fortsette å øke salget jevnt.

Men med den veksten kommer brattere konkurranse som kan gjøre det mer utfordrende for nye motemerker for netthandel å lykkes.

Etter hvert som det blir mer populært å kjøpe mote på nett, har forbrukerne begynt å kreve mer personalisering. Over halvparten av forbrukerne forventer nå personlige opplevelser mens de handler på nettet eller ønsker i det minste å bli vist produkter som er svært relevante for deres individuelle interesser. Mesteparten av tiden skjer dette med hjelp fra programvare for markedsføringsautomatisering eller e-handelsverktøy som hjelper til med å levere personalisering.

Men hvis du ikke er klar til å introdusere fancy verktøy og plugins for personalisering (eller du leter etter noe å kjøre sammen med dem), er en måte du kan få merkevaren din til å føle seg mer personlig på, ved å nullstille en spesifikk forbruker identitet – en som går utover bare kjønn og alder.

Mote-lookbooks er et av de mest effektive markedsføringsverktøyene når det gjelder å formidle en spesifikk forbrukeridentitet.

I dette innlegget skal vi komme inn på det grunnleggende om hva en lookbook er og hvordan det å lage en kan bidra til å drive salg.

Hva er en Lookbook?

Før den digitale tidsalderen pleide lookbooks å være fysiske bøker som motemerker ville ha trykket for å vise frem sine nyeste kolleksjoner. Tenk på de originale lookbooks som motemagasiner med liten skrift for et bestemt merke minus redaksjonene.

I dag er de fleste lookbooks digitale og lever på en merkevares nettside. Noen er utformet som tradisjonelle lookbooks med lysbilder som kan “blades gjennom” digitalt. Andre er mer kreative eller interaktive.

Hensikten med en lookbook er å formidle en merkevare eller designers nyeste kolleksjon i et flatterende, salgbart lys. For tradisjonelle motebedrifter vil lookbook bli gitt til kjøpere av store moteforhandlere for å (forhåpentligvis) imponere dem nok til å bære den nye linjen.

Nå som moteverdenen har omfavnet e-handel direkte til forbruker, er det ikke like mye behov for å distribuere lookbooks til tredjepartsforhandlere. I stedet bruker mange smarte e-handelsmerker lookbooks for å appellere direkte til kunder gjennom deres nettside, mobilapp, sosiale medier og/eller e-postmarkedsføring.

Hvordan kan en Lookbook øke e-handelssalg?

Lookbooks tilbyr stilisert fotografering og merkevaregrafisk design som kan være et viktig supplement til vanlige produktbilder – som skaper fornyet interesse for butikken din og styrker forbrukerlojaliteten.

La oss se på fem spesifikke måter lookbooks kan drive e-handelssalg på.

1. Lookbooks hjelper deg med å fortelle en bedre historie om merkevaren din

Grunnen til at enkelte nettsteder skiller seg ut i den overfylte mote-netthandelen har mye å gjøre med deres evne til å fortelle historier visuelt og prege produktene deres med karakter.

Å lese:  6 UX-tips for å gjøre e-handelsbutikken din mer vellykket

Lookbooks tilbyr en utmerket mulighet for merker til å inkludere livlige livsstilsbilder av klærne eller tilbehøret som en del av en ambisjonell fortelling.

For eksempel populær e-handel forhandler av sportsklær Utendørs stemmer bruker bilder av mennesker som løper gjennom et ørkenlandskap i California for å kommunisere et bestemt merkeutseende og preg. Disse bildene forteller en historie om typene mennesker som bærer utendørsstemmer: eventyrere som elsker å utfordre seg selv med trening fordi det gir dem glede.

2. Lookbooks Sett merkevaren din i sentrum

Netthandelsbutikker genererer vanligvis mer inntekter enn merker som selger produkter gjennom tredjepartskanaler av flere grunner. WooCommerce, for eksempel, tar ikke gebyrer per transaksjon som du møter på Shopify og Etsy. Du har heller ikke å gjøre med konkurranse. Forbrukere verdsetter også produkter mer (og er villige til å bruke mer) når de er koblet til et merke som de identifiserer seg med og elsker.

En lookbook er et kraftig verktøy for å bringe merkevaren din i sentrum. For eksempel bruker en lookbook av motemerket Olive Clothing naturlig utseende livsstilsbilder av unge mennesker på gatene i Paris for å formidle deres moderne, forenklede og ungdommelige merke.

3. Lookbooks Skap emosjonelle forbindelser med kundene dine

Grunnen til at folk bruker visse merker fremfor andre kan være på grunn av en dyptliggende følelsesmessig forbindelse. Forbrukere føler seg noen ganger drevet til å kjøpe et klesplagg, ikke bare på grunn av en trend, men fordi det er forbundet med en positiv følelse eller nostalgi.

Å ha en lookbook som spiller på kundens følelser kan øke salget ettersom kunder blir gjentatte kjøpere.

Å lese:  Hva er webhotell? En nybegynnerguide til hosting

American Giant e-handelsklærmerke ga nylig ut en komplett lookbook for en ny kjole. Lookbooken utnyttet publikums følelser i stedet for å utforske egenskapene til kjolen. Den enkle, svarte maxi-kjolen ble båret av ekte kvinner som stirret frimodig inn i kameraet og ble satt sammen med den følelsesladede slagordet: «Dress like a badass».

4. Lookbooks kan hjelpe deg med å utnytte kraften i opplevelsesbasert detaljhandel

Tradisjonell detaljhandel har opplevd noe av en vekkelse de siste årene takket være opplevelsesbasert detaljhandel. Opplevelsesbasert detaljhandel er konseptet om at shopping skal være underholdende og oppslukende i stedet for passiv lesing.

Motemerker trenger ikke å bygge en kreativ pop-up-butikk for å dra nytte av erfaring. I stedet kan e-handel motemerker bruke interaktive digitale lookbooks for å tilby et mer engasjerende alternativ til å se gjennom rader med statiske produktbilder.

Nikes CR7 Digital Lookbook er et inspirerende eksempel på en kreativ lookbook som fungerer som en komplett nettopplevelse for forbrukere. Den inneholder animasjon, musikk, livlige farger og muligheten til å klikke direkte på varer du vil kjøpe.

5. Lookbooks er en enkel måte å annonsere nye samlinger og øke sesongsalget

På en måte kan digitale lookbooks for e-handel motemerker i dag tjene et lignende formål som de originale print lookbooks. Det vil si at de kan brukes til å vise frem designene dine på en kraftig merkevare, konseptuell måte for å fange oppmerksomheten til tredjepartsmedier.

I tillegg vil det være mer fristende å inkludere den nye kolleksjonens lookbook i e-postmarkedsføringen til kunder enn en lenke til samlingen som er til salgs på nettet.

Se for eksempel til tilbehørsmerket Lisi Lerch. For deres vår/sommer 2017 kolleksjonlanserte selskapet en lookbook som parer tilbehøret deres med lyst og solfylt strandtøy og trigger forbrukere til å kjøpe for sommerplanene deres.

Å lese:  AliExpress vs. Alibaba Dropshipping: Hva du trenger å vite

Hvordan lage en lookbook

Bortsett fra arbeidet med å ansette en fotograf og modeller, er det enkelt og billig å lage en lookbook. Du kan lage en digital lookbook gratis ved å bruke Google Slideseller du kan velge en flipbook-byggeprogramvare som Flip Builder, AnyFlipeller Flipsnack. Disse verktøyene henvender seg til ikke-designere og gir en intuitiv dra-og-slipp-bygger for å lage profesjonelle lookbooks.

Til slutt, lag en lookbook som er unik for merkevaren din

Vi har sett hvordan lookbooks kan være et kraftig markedsføringsverktøy for e-handel mote- og tilbehørsmerker. Det er imidlertid viktig at du maksimerer effekten av lookbooken din ved å sette ditt eget merke på den. Ikke la lookbooken føles som om den kan tilhøre en hvilken som helst butikk … gjør den unik for deg.

Noen merker vil være best tjent med en enkel, strømlinjeformet lookbook. Noen vil kanskje inkorporere mer interaktive funksjoner, og andre bør ha som mål å utnytte kundenes følelser. Uavhengig av tilnærmingen din, er en lookbook en utmerket måte å investere i design og fotografering som best utfyller din bedrift.

Forbedre merkevareopplevelsen med en raskere butikk

Administrert WooCommerce-hosting fra Hostinger ble spesialbygd for å redusere spørringsbelastningen med opptil 95 %, noe som betyr at nettstedet ditt vil kjøre på topp ytelse og gi en god kundeopplevelse.

Og med innebygde funksjoner som premium-plugins og teknologi for å forlate handlekurven, blir kundenes merkevareopplevelse enda enklere å administrere.

Sjekk ut våre fullt administrerte vertsplaner for å komme i gang i dag.

Nye publikasjoner:

Anbefaling