Hva er forskjellen mellom WordPress-hosting og amp; Webhotell?

Når du søker etter en webhotellleverandør, vil du finne mange forskjellige alternativer, og det kan være overveldende å bestemme seg for hva du skal velge. WordPress er vanligvis et trygt valg når du starter med et nettsted – det tilbyr et enkelt, men kraftig sett med verktøy for å komme i gang på et blunk, og på grunn av sin fleksibilitet og brukervennlighet, driver det allerede 35 % av Internett (kilde)

Men hvor skal du egentlig kjøre WordPress? La oss ta en titt på de to mest populære alternativene for å gjøre et nettsted tilgjengelig: delt hosting og administrert WordPress-hosting, og fordelene og ulempene ved hver.

Hva er administrert WordPress-hosting?

Administrert WordPress-hosting er en spesifikk type delt hosting, som har blitt finjustert og modifisert for å forbedre vertsopplevelsen spesifikt når du bruker WordPress-nettsteder. Den “administrerte” delen er også viktig, fordi det betyr at det er ansatte om bord som sørger for at alt går knirkefritt.

Nærmere bestemt legger Managed hosting til støtte for operativsystemet og applikasjonsinfrastrukturen. Med andre ord vil verten din sørge for at WordPress er oppdatert og kjører riktig, slik at du kan fokusere på å lage innholdet på nettstedet ditt.

Å lese:  9 salgsresultatmål for å spore forretningsvekst

Det nøyaktige omfanget av administrert støtte varierer mellom verter, spesielt når det kommer til sterkt tilpassede nettsteder med et stort antall plugins. Generelt gjelder en beste-innsats-policy – ​​selv om du har problemer med et svært komplekst oppsett, vil ekspertene som administrerer nettstedet ditt forsøke å hjelpe med det, og peke deg i riktig retning om nødvendig.

Hva er fordelene med administrert WordPress-hosting?

Raskere WordPress-ytelse: Som navnet tilsier, er Managed WordPress-hosting spesielt bygget for å håndtere WordPress-baserte nettsteder, både i PHP-innstillingene og i databaseoppsettet. Dette gir mye bedre ytelse enn med generiske innstillinger. Alt dette er rett ut av esken, slik at du kan begynne å lage nettstedet ditt umiddelbart uten å bruke mye tid på konfigurasjon.

Bedre sikkerhet: Sikkerhet er også en stor fordel ved administrert WordPress-hosting, siden tjenester som ikke er nødvendige for WordPress er deaktivert, og vanlige angrepspunkter (som xmlrpc.php) tas i betraktning.

Bedre ressursskalering: Administrerte WordPress-verter kan også skalere opp og ned på forespørsel for å imøtekomme en plutselig økning i trafikken, siden nettstedet ikke trenger å bo på en enkelt server. På den måten vil ikke et av innleggene dine som plutselig får mye oppmerksomhet straffe deg ved å ødelegge hele nettstedet ditt.

Bedre støtte: I tillegg har de ansatte mye mer erfaring med å håndtere WordPress, så de vil være bemyndiget til å hjelpe med eventuelle problemer du måtte møte.

Å lese:  Hva er digital transformasjon og hvorfor er det viktig?

Kort sagt, administrert WordPress-hosting er et alternativ av høyere kvalitet når det gjelder hosting av WordPress-nettsteder.

Hva er ulempene med WordPress Hosting?

Høyere kostnad: På grunn av kvaliteten og tilleggsfunksjonene, er administrert WordPress-hosting et premiumalternativ, noe som gjenspeiles i prislappen. For flere små prosjektnettsteder der du ikke forventer mye trafikk, kan dette være overdrevet, omtrent på samme måte som du ikke ville leid et sted i et kjøpesenter for et lemonadestand. På den annen side, hvis du ønsker å starte virksomheten din eller flytte et eksisterende WordPress-nettsted til en mer pålitelig vert, oppveier fordelene mer enn kostnadene.

Hva er delt hosting?

Delt hosting er det mest grunnleggende alternativet for å få et nettsted online. Kort sagt, det er når du leier litt plass på en annens server for å være vert for nettstedets filer, og deretter peker domenenavnet ditt til den serveren. Det er mange typer delte hosting-alternativer tilgjengelig, men i den vanligste formen er det et sted å plassere filene til nettstedet ditt slik at de blir servert når noen besøker.

Noe å huske på er at delte nettstedverter håndterer mange forskjellige typer nettsteder med varierende ressursbehov, som alle deler en del av de samme ressursene, så ytelsesinnstillinger er vanligvis generiske alternativer som passer de fleste nettsteder rimelig godt.

Hva er fordelene med delt hosting?

Rimelig pris: Den største fordelen med delt hosting er hvor rimelig det er sammenlignet med andre hostingalternativer. Siden nettstedet ditt er hostet på en delt server, koster det ikke vertsleverandøren mye å legge til en eller et dusin flere nettsteder, spesielt hvis dette er små nettsteder som ikke mottar mye trafikk. Det gjør delt hosting ideell for små prosjekter som ikke forventes å få mye oppmerksomhet, og for raskt å prøve ut nye ideer du får.

Å lese:  Forretningssaken for å teste koden din

Hva er ulempene med delt hosting?

Her er de tre vanligste ulempene med delt hosting på tvers av de fleste delte hostingleverandører:

Kompatibilitetsproblemer: Du må sørge for at innholdsstyringssystemet ditt, eller CMS, fungerer godt innenfor det delte vertsmiljøet. Dette inkluderer å sørge for at PHP- og MySQL-versjonene er kompatible. Vertens støtte kan ofte gi litt hjelp med det, men bare til et visst punkt – med tanke på de mange forskjellige typene nettsteder de vil være vert for, er dybdekunnskap om hver enkelt av dem et vanskelig forslag, så du kan ende opp med trenger å få en utvikler om bord for svært vanskelige problemer.

Programvareoppdateringer: Programvareoppdateringer er et annet vanlig smertepunkt i delte verter, som kan ødelegge nettstedet ditt hvis koden er avhengig av funksjoner fra eldre programvareversjoner. Noen verter har funksjoner for å lindre dette, for eksempel å la deg velge PHP-versjonen du vil kjøre siden din med, men å kjøre eldre programvare anbefales ikke av sikkerhetsgrunner. Tross alt mottar programvareversjoner som ikke støttes lenger sikkerhetsoppdateringer, noe som gjør dem potensielt utsatt for nylig oppdagede sårbarheter.

Delte ressurser: Siden én server er delt på tvers av alle nettstedene som er vert på den, kan ytelsen til nettstedet ditt få et tøft under høye perioder, selv om nettstedet ditt ikke får massevis av trafikk. Dette forsterkes av det faktum at delt hosting vanligvis er konfigurert med generiske ytelsesinnstillinger, ikke optimalisert for noen spesiell type nettsted.

Å lese:  Er digital annonsering riktig for e-handelsbedriften din?

Velge mellom WordPress Hosting vs Shared Hosting

Det er viktig å bruke riktig verktøy for jobben, og hvis lastehastighet, brukervennlighet og tilgjengelighet er avgjørende for deg, er administrert WordPress-hosting et nyttig verktøy å vurdere. Planene våre har mange tilleggsfunksjoner som ikke tilbys i de fleste administrerte WordPress-verter, for eksempel full servertilgang, automatiserte staging-sider for testing av plugin-oppdateringer og 24/7/365-støtte via telefon, e-post og chat.

Hvis du er en mer avansert bruker som er komfortabel med serveradministrasjon, og du ser etter mer frihet til å følge med på det ansvaret, kan en VPS-pakke være bra for deg, som du kan sammenligne med våre administrerte WordPress-alternativer.

Til slutt, hvis du fortsatt er på gjerdet om hva som vil fungere best for deg, kan du alltid chatte med en av våre eksperter for å få hjelp til å velge den riktige planen.

Nye publikasjoner:

Anbefaling