Hva er sosial lyd og hvordan kan bedriften din bruke den?

Sosial lyd ble redningen for de sosialt sultne under pandemien. Men nå som selv den “nye normalen” ikke lenger er “normal”, lurer mange bedrifter på om det fortsatt er verdt å prøve seg på sosial lyd.

La oss se nærmere på sosial lyd i denne bloggen, spesielt:

Hva er sosial lyd eller lyd fra sosiale medier?
Topp sosiale lydplattformer
The Case of Clubhouse – The Fallen Champion of Social Audio Apps
Utgåtte sosiale lydplattformer: Er sosial lyd på vei mot slutten?
Slik øker du følgere på X for å bygge en fanbase
Hvordan lage en Discord-server som folk ikke kan la være å bli med
Hvordan øke engasjementet i sosiale medier gjennom sosial lyd

Sosial lyd eller sosial medielyd er en type sosiale medier som bruker lyd som sitt primære kommunikasjonsmiddel. Dette kan inkludere live samtalerom, live lydbegivenheter, talemeldinger, lydoppretting og redigeringsverktøy.

Stemmebaserte sosiale medier appellerer til mange fordi de tilbyr en friksjonsfri brukeropplevelse som lar folk få kontakt med hverandre ved hjelp av lydens kraft.

Topp sosiale lydplattformer

Stemmebaserte sosiale medieplattformer gjør det mulig for brukere å samhandle, dele ideer og bygge fellesskap på en mer intim og personlig måte enn tradisjonelle tekstbaserte sosiale medier. For organisering og sikkerhet har apper eller plattformer for sosiale medier innebygde modereringssystemer som lar verter kontrollere hvem som kan snakke og lytte.

Hvis du ønsker å utforske stemmebaserte sosiale medier eller stemmemarkedsføring, her er sosiale lydplattformer:

Discord scenekanaler

En scenekanal er en bestemt stemmekanal på Discord som lar deg lage en mer strukturert samtale. Den kan bare brukes på fellesskapsservere og kan ha opptil fem høyttalere og 1000 lyttere om gangen. Scenekanaler er flotte for å kjøre arrangementer, for eksempel serverkunngjøringer og workshops.

Å lese:  Hvordan markedsføre tilbud, rabatter eller tilbud på Facebook

X Spaces (tidligere Twitter Spaces)

X Spaces er en direktelydfunksjon på X (tidligere Twitter) som lar brukere ha samtaler med hverandre. Stemmebaserte sosiale medier Spaces kan opprettes av alle med en X-konto og kan være offentlige eller private. I motsetning til Discords fem høyttalere om gangen, har X Spaces 11 høyttalere (13 hvis du har to medverter).

Å legge til: LinkedIn lanserte sin nye sosiale lydfunksjon, LinkedIn Audio Events, tidlig i år – les om det, sammen med tre andre oppdateringer, her.

The Case of Clubhouse – The Fallen Champion of Social Audio Apps

Vi kan ikke snakke om sosial lyd uten å se nærmere på klubbhuset.

Bilde: Klubbhus

Klubbhuset var et produkt av sin tid. Appen ble lansert i 2020, på høyden av COVID-19-pandemien. Folk lette etter nye måter å holde kontakten på utover teksting, og Clubhouse tilbød en måte å gjøre det på. Til tross for at den var kun for invitering og iOS-eksklusiv, ble den stemmebaserte sosiale medieplattformen raskt populær, og nådde en topp på 10 millioner månedlige aktive brukere på bare ett år. I dag har Clubhouse en million brukere, noe mange til og med tviler på er sant.

Men i løpet av sin oppvekst var lydplattformen for sosiale medier en gang stolt av å lokke slike som Elon Musk og Mark Zuckerburg til å bli med i Clubhouse. Men så snart restriksjonene for låsing ble lettet, avtok folks interesse for Clubhouse. Kritikk sier at Clubhouse var et offer for sin egen hype. De sier at appen var så hypet at det var uunngåelig at den til slutt ville skuffe noen.

Bortsett fra å bli utpekt som et “plakatbarn av pandemisk hype”, var det rykter om at Clubhouse ikke var sikkert, noe som skremmet brukerne ytterligere bort.

Klubbhuset fortsetter å møte en oppoverbakke kamp for å gjenvinne sin tidligere berømmelse. I april i år gjorde klubbhusets grunnleggere, Paul Davison og Rohan Seth, en massiv permittering av over 50 % av sine “mange talentfulle, dedikerte lagkamerater”, og sa at de var “dypt lei meg” for å gjøre en slik “absolutt nødvendig” endring. I anerkjennelse av arbeidet til de berørte, listet Clubhouse opp støtten de vil gi, inkludert, men ikke begrenset til, fire måneders sluttvederlag og fortsatt helsetjenester, bærbare datamaskiner og immigrasjonsstøtte for de med arbeidsvisum.

Å lese:  Innboks for sosiale medier: Hvordan jobbe mer effektivt med andre

Memoet fordypet seg i grunnleggernes forpliktelse til å “tilbakestille klubbhuset” for å få det til å fungere i en post-COVID-epoke med et “mindre, slankere team.” Vi har ennå ikke sett selskapet gjøre comeback med “Clubhouse 2.0”.

Utgåtte sosiale lydplattformer

Trenden rundt sosial lyd under pandemien banet også vei for andre lydapper og plattformer for sosiale medier å stige – og på samme måte falle. Her er andre stemmebaserte sosiale medier som ble avviklet.

Facebook Live Audio-rom – avviklet april 2022.
Reddit Talk – avviklet mars 2024.
Spotify Live (tidligere Spotify Greenroom) – avviklet april 2024.

Som sådan kan det som er populært i dag ikke være populært i morgen, og sosiale medieplattformer må kunne tilpasse seg endringer for å overleve. Det er det vi ser her: store plattformer som sier farvel til utvalgte funksjoner for talemarkedsføring og engasjement på sosiale medier.

Så går sosial lyd mot slutten?

Til tross for den tilsynelatende nedadgående trenden, er det ikke undergang for sosial lyd.

Ta i betraktning X mellomrom og Discord scenekanaler for å holde deres respektive funksjoner for stemmemarkedsføring og engasjement på sosiale medier i live. Det er rettferdig å si det mens sosial lyd ikke lenger er “populær”, er den fortsatt utrolig verdifull for bedrifter som ønsker å koble seg til nisjemarkeder.

Når vi snakker om X og Discord, la oss se på hvordan du kan utvide sosiale medier på slike plattformer for engasjement i sosiale medier.

Slik øker du følgere på X for å bygge en fanbase

X Spaces (tidligere Twitter Spaces) er offentlige, så alle kan stille inn, inkludert folk som ikke følger deg. Likevel ville det vært mer fordelaktig hvis du allerede hadde en fanbase. Så, her er hvordan du øker følgere på Twitter:

Å lese:  8 trinn du må ta for å lage et effektivt innhold...

Vær interessant. Del innhold som folk vil lese, se eller dele. Dette kan inkludere nyhetsartikler, morsomme videoer, personlige historier eller til og med GIF-er og memer.

Bruk hashtags. Hashtags er en fin måte å få innholdet ditt sett av flere mennesker. Når du bruker relevante hashtags, vises tweetene dine i søkeresultatene for disse hashtaggene.

Engasjere seg med andre. Svar på svar, retweet interessante tweets og delta i samtaler. Dette vil hjelpe deg med å bygge relasjoner med andre brukere og tiltrekke deg nye følgere.

Kjør spennende meningsmålinger. Avstemninger er en fin måte å få folk til å begeistre merkevaren din og tiltrekke seg nye følgere. Du kan stille “det eller det” eller “vil du heller” spørsmål for å få opinionen.

Markedsfør kontoen din på andre kanaler. Gi folk beskjed om X- eller Twitter-kontoen din på nettstedet ditt, e-postnyhetsbrevet og andre sosiale medieplattformer.

Hvordan lage en Discord-server som folk ikke kan la være å bli med

Hvis du ennå ikke har laget en Discord-server eller ønsker at Discord Stage-kanalene dine skal være mer vellykkede, husk disse:

Ha en klar hensikt. Hva vil du at serveren din skal handle om? Hensikten din vil tiltrekke seg likesinnede.

Gjør det enkelt å finne. Bruk relevante nøkkelord i serverens navn og beskrivelse slik at folk enkelt kan finne den når de søker etter Discord-servere.

Spre ordet. Del koblingen til serveren din på sosiale mediesider og oppmuntre venner og følgere til å bli med.

Hold en fest. Å være vertskap for arrangementer og giveaways er en fin måte å tiltrekke seg nye medlemmer og holde dine eksisterende medlemmer engasjert.

Vær tilstede. Jo mer aktiv og engasjert du er på serveren din, jo mer sannsynlig er det at folk holder seg.

Bruk verktøy. Mange roboter og integrasjoner er tilgjengelige som kan hjelpe deg med å automatisere oppgaver og få serveren til å fungere jevnere.

Det tar tid å bygge en vellykket X- eller Twitter-tilstedeværelse og Discord-server. Ikke forvent å se resultater over natten. Bare øv på konsistens, så vil du etter hvert se flere følgere og medlemmer bli med.

Å lese:  Fra null til viral: Hvordan merkevarer kan skape tankevekkende ...

Her er tips for å hjelpe deg å utvide sosiale medier og øke engasjementet på sosiale medier, hovedsakelig gjennom sosial lyd.

Velg riktig emne. Det første trinnet for å øke sosialt lydengasjement er å velge riktig emne. Hvis du snakker om noe publikum er interessert i, er det mer sannsynlig at de blir med og deltar.

Vert for intervjuer og paneler. Å være vertskap for intervjuer og paneler er en fin måte å bringe nye stemmer og perspektiver til din sosiale lyd. Å gjøre det bidrar til å holde innholdet ditt ferskt og spennende og kan også hjelpe deg med å bygge relasjoner med andre mennesker i bransjen din.

Vær engasjerende. Som alle andre typer innhold, må du være engasjerende hvis du vil at folk skal lytte til den sosiale lyden din. Dette betyr å være informativ, morsom eller tankevekkende. Du kan også bruke musikk, lydeffekter og andre lydelementer.

Stille spørsmål. En av de beste måtene å få folk involvert i den sosiale lyden din er å stille spørsmål. Dette vil oppmuntre dem til å delta og dele sine egne tanker og ideer, noe som gjør din sosiale lydbegivenhet mer interaktiv.

Samhandle med publikum. Ikke bare snakk til publikum. Ta deg tid til å samhandle med dem og ta gjerne imot spørsmål. Dette vil hjelpe deg med å bygge relasjoner med lytterne og få dem til å komme tilbake for mer.

Samarbeid med eksperter på sosiale medier. Hvis du er usikker på hvordan sosial lyd kan hjelpe bedriften din, finn en passende eller de beste ekspertene på sosiale medier-veksttjenester og rådfør deg med dem.

Utvikle det sosiale med Attentive

Selv om sosial lyd kanskje ikke er den neste store tingen, er den fortsatt gunstig for en nisje. Hvis du er klar til å oppleve de beste veksttjenestene for sosiale medier, send oss ​​en melding.

Nye publikasjoner:

Anbefaling