Hvordan bli viralt med innholdet ditt – den ultimate guiden for 2024

Har du noen gang lurt på hvordan sosiale medier-kjendiser eller populære bloggere får millioner av visninger og delinger?

Vel, det heter det viral markedsføring, en teknikk spesielt utviklet for å engasjere brukere, bygge relasjoner med dem og oppmuntre dem til å dele innholdet eller produktene dine. Viralitet kan være til nytte for din online tilstedeværelse på flere måter, fra å øke merkevarebevisstheten til å generere mer trafikk, potensielle kunder og salg.

Nå, i det overfylte digitale økosystemet, får mange bedrifter ikke muligheten til å bli virale. Hvis du er en av dem, må du begynne å lage viralt innhold som vil få kundene til å bli forelsket i det.

Her er noen taktikker som kan hjelpe deg.

Hva er trendy

Du må først vite hvilken type innhold som er populært. Velg hete emner som alle snakker om. Heldigvis trenger du ikke å gjøre det manuelt. Det er mange verktøy for å finne innhold som vil hjelpe deg.

For eksempel lar BuzzSumo deg velge bestemte søkeord og deretter motta varsler hver gang et innlegg om disse emnene publiseres. Med Content Discovery-delen kan du skrive inn søkeordene dine og finne ut hva det mest populære innholdet rundt dem er. Google Trends lar deg også skrive inn et søkeord og se hvordan det har prestert i søk over tid.

Produser 10X innhold

For en stund siden introduserte Backlinkos Brian Dean den såkalte skyskraperteknologi. Dette er en av de mest kraftige koblingsbyggingsmetoder, hvor du finner bransjeinnhold av høy kvalitet som gir gode resultater i søkemotorer. Så du skriv et 10 ganger bedre innhold og pitch det til bloggene som lenket til forrige innlegg.

Til å begynne med, lag en liste over innlegg rundt ønsket emne som gir gode resultater på Google og analyser dem nøye. Hva er deres viktigste styrker og svakheter? Hvilke elementer bør forbedres? Er det noe du vil legge til?

Skriv ned ideene dine og begynn å lage et 10 ganger bedre innlegg som burde være:

 • Mer grundig – gjøre omfattende forskning og intervjueksperter. Diskuter flere innfallsvinkler på hvordan du kan nærme deg temaet. Fremfor alt gi sterke argumenterekte eksempler og praktiske tips.
 • Aktuell – Eldre innlegg kan inneholde utdaterte eksempler, statistikk og referanser. Erstatte de med ferskere som vil være relevante for leserne dine.
 • Forbedre designet – bruk tilpasset bilder, animasjoner og illustrasjoner det vil krydre innholdet ditt og gjør det lettere å konsumere.
Å lese:  Hvordan bruke HBOMax.com/tvsignin-koden for å aktivere HBOMax

Skriv magnetiske overskrifter

Din Innholdsoverskrifter er det første folk ser i SERP-ene. De bestemmer hvor mange som vil klikke på blogginnlegget ditt, samt dele det med andre. Derfor, de skal være kraftige, oppsiktsvekkende og svært informative. Her er noen enkle trinn å ta når du lager en morder overskrift:

 • Den skal være informativ og nøyaktig gjenspeile innholdet ditt.
 • Hold det søtt og kort. Maksimal lengde på tittelen skal være 70 tegn.
 • Legg til tall. I følge SiegeMedia har blogginnlegg med titler som inneholder tall en 20 % høyere CTR.
 • Gjør den kraftig. Bruk handlingsord (f.eks. slå, forstørre, mestre, lykkes), kraftige adjektiver (f.eks. nyttige, beviste, skremmende, episke) og følelsesord som utløser (øyeblikkelig, gratis, hemmelig). Negative fraser, som kollaps, katastrofe eller fiasko, øker også klikkfrekvensen.
 • Gjør verdien åpenbar. Brukere bør vite hva de kan forvente av innleggene dine.

Skriv magnetiske overskrifter

Eksperimenter med innholdsformater

Ikke alle innholdsformater har det samme viralitetspotensialet. Det er visse former for innhold som bygger sterkere relasjoner med publikummet ditt og inspirerer dem til å dele innholdet ditt ved hjelp av et nytt verktøy for sosiale medier. Noen av dem er:

videoklipp

Har du sett den morsomme Purple-reklamen? De brukte den menneskelige eggdråpetesten for å vise at madrassene deres er så komfortable at egg ikke går i stykker hvis du faller på dem. Videoen ble viral umiddelbart og har nå nesten 70 millioner visninger. Den kombinerer humor, statistikk og følelser for å engasjere brukere. Slike innlegg er morsomme og kreative, og brukerne dine vil elske å dele dem på nettet.

Infografikk

Infografikk er en av de mest delbare formene for innhold. Når skrevet og utformet strategisk, er en infografikk en fin måte å fortelle historien din på. Den lar deg kombinere tekst, farger og illustrasjoner for å levere budskapet ditt og gjøre det mer minneverdig. Du kan lage infografikk ved å bruke et online designverktøy som Visdom

Å lese:  Hvordan velge den beste verten for nettkurset ditt (hva du bør vurdere)

La oss ta denne Rydewear’s infografikk designet av Infostarters som lærer brukerne å spise sunt. De kombinert korte tips, lyse farger og unike designkonsepter for å sende riktig melding. Resultatene var fantastiske. Infografikken fikk snart 2697 nettstedvisninger, 35 tilbakekoblinger og 324 sosiale delinger.

Balansert kosthold

Lister

En annen studie, av Backlinko, hevder det lister får enda flere sosiale delinger enn infografikk. Resultatene viser at de får opptil 218 % flere delinger enn hvordan-innlegg og 203 % flere delinger enn infografikk.

Langt innhold

Langt innhold, for eksempel ultimate guider, vurderes svært verdifulle og øke brukerengasjementet. I følge 2013-studien av viralitet, langt innhold er 76,8 % mer sannsynlig å gå viralt, sammenlignet med sine kortere motstykker. Backlinkos studie beviser det samme, og viser det innlegg lengre enn 3000 ord kan få 77,2 % flere tilbakekoblinger enn innhold med mindre enn 1000 ord.

Slik gjør du veiledninger

Praktisk innhold, som fremgangsmåte-innlegg, gir verdi til brukerne dine og hjelper dem med å løse problemer i den virkelige verden. BuzzFeed, for eksempel, evaluerte deres mest virale innhold for å finne ut hva som inspirerer folk til å dele det. De fant ut at brukere foretrekker disse fordi de gi ekte tips de kan bruke umiddelbart for å forbedre livene deres.

Fargerikt visuelt innhold

I neste avsnitt vil vi diskutere viktigheten av farger i innholdsdesign. De ikke bare vekke følelser hos brukere og inspirere dem til å konvertere, men også påvirke viraliteten til innholdet ditt. Skywords studie sier at tekstinnhold med minst ett bilde tjener 94 % flere visninger på sosiale nettverk.

Fremkalle følelser

Fremkalle følelser

Mennesker er veldig emosjonelle skapninger. De liker historier som vekker følelser i dem. Det er formen for innhold de velger å dele med nettverket sitt. Emosjonelle markedsføringskampanjer vil bygge sterkere relasjoner med målgruppen din og maksimer merkekjennskapen din. Slikt innhold tjener flere aksjer. Forskning viser at følelsesmessig innhold er mer sannsynlig å gå viralt.

Noen sentrale følelser innholdet ditt bør levere er:

 • Glede
 • Renter
 • Nostalgi
 • Lykke
 • Glede
 • Glede
 • Spenning

Som regel, lykke selger godt. Forskning sier at glad innhold deles mer enn negativt. Derfor, i stedet for den tradisjonelle kritiske tilnærmingen til bransjespørsmål, observer og analyser dem gjennom linsen til forbedring.

La oss ta et eksempel på dette flott video av Care to Click. Det starter nemlig med å diskutere mange problemer i verden som burde opprøre brukere og få dem til å føle seg triste. Deretter tar den en mer positiv tilnærming og forklarer potensielle løsninger på disse problemene. Det viser at det er håp, noe som øker vår spenning og iver etter å handle.

Å lese:  Hvordan finne og ansette ekspert Python-utviklere

Farger spiller også en viktig rolle for å fremkalle følelsene til brukere. Hver farge har sin egen personlighet og fremkaller visse følelser hos brukerne. Den samme logikken fungerer for deg logo designalle innlegg du lager bør utformes i samsvar med fargene på merkevaren og logoen din.

For eksempel er oransje ungdommelig, gul er glad, blå er pålitelig, rosa er feminin, mens rød er lidenskapelig. Enten du lager videoer, artikler eller animasjoner, undersøk alltid fargepsykologi før du investerer i innholdsdesign.

Mål viraliteten til innholdet ditt

I innholdsmarkedsføring må du spore effektiviteten til kampanjene dine. Tanken er ikke bare å måle hvor mange som deler innleggene dine på sosiale nettverk eller lenker tilbake til dem, men også Finn ut hvordan taktikken din påvirker innholdsleveringskanalen din og til slutt din bunnlinje.

Spor de riktige beregningene for innholdsmarkedsføring

For det første må du sette klare mål for innholdsmarkedsføring og så justere dem med riktige beregninger. For å øke viraliteten til innleggene dine, må du først forstå atferden til målgruppen din og se hvordan de engasjerer seg i innholdet ditt.

Forbruksstatistikk:

De forteller deg det hvordan folk bruker innholdet ditt, hva deres innholdspreferanser er og hvilke kanaler de bruker. Disse målingene inkluderer sidevisninger, unike besøkende på nettstedet og gjennomsnittlig tid på siden. På sosiale nettverk er disse beregningene din rekkevidde og visninger. I e-postmarkedsføringskampanjer bør du fokusere på åpne priser og klikkfrekvenser.

Oppbevaringsstatistikk:

Oppbevaringsstatistikk informerer deg om hvordan du hold på seerne etter at de forlater nettstedet ditt. Forbi spore oppbevaringsstatistikken din og sammenligne dem med forbruksmål, vil du kunne forstå om innholdet ditt oppfyller de besøkendes forventninger. Disse beregningene er fluktfrekvensen, prosentandelen av gjentatte besøkende versus nye besøkende, og besøksfrekvensen og -frekvensen.

Innholdsdelingsstatistikk:

Nettbrukere deler innhold som er innsiktsfullt, friskt og informativt. Kort sagt deler de innhold som de anser som svært verdifullt. Forbi måle sosiale delinger på tvers av flere nettverkdu vil finne ut om innholdet ditt appellerer til publikummet ditt og levere verdi til dem.

Engasjementsstatistikk:

Engasjementmålinger går hånd i hånd med forbruks-, delings- og oppbevaringsmålinger. I tillegg til beregningene nevnt ovenfor, bør du også spor kommentarer per innlegg fordi de forteller deg hvordan innholdet ditt påvirker publikummet ditt.

Å lese:  Hvordan lage et nettbasert kursnettsted med WordPress: En komplett guide for å selge kurs på nett raskt

Setedybde og øktlengde er også kritiske. Du vil med andre ord lære hvor mye tid folk bruker på nettstedet ditt per økt og hvor mange sider de besøker.

Endelig, følge med på sosial prat. Mange overvåkingsverktøy for sosiale medier vil informere deg når brukere nevner deg, og fortelle deg hva brukerne dine synes om deg.

Blykvalitet:

Google Analytics gir deg muligheten til å forstå hvilke innholdsformer arbeid for publikum og gjør dem til konverteringer. Du kan nemlig gå til Konverteringer > Mål > Traktvisualisering for å spore kvaliteten på potensielle salg.

Blykvalitet

Verktøy som måler innholdsviralitet

Nå som du vet hvilke innholdsmarkedsføringsberegninger du skal spore, la oss fokusere på noen kraftige verktøy som kan hjelpe deg spore innholdsviralitet.

 • Overvåkingsverktøy for sosiale medier, for eksempel Talkwalker. la deg angi søkeordene du vil spore og varsle deg når noen bruker dem. På den måten holder du deg på toppen omtaler i sosiale medier, spor brukernes følelserog finn ut hvor mange som snakker om deg.
 • Hashtag-sporingsverktøy, for eksempel Display Purposes, Talkwalker Hashtag Tracker, TweetDeck og TweetChat. Ved å bruke disse verktøyene vil du spore innholdsdelingene dine, samt finne ut hvem som deler innholdet ditt.
 • OneMillionTweetMap kartlegger hashtags over hele verden og lar deg se hvordan innholdsviraliteten din sprer seg. Du kan til og med sammenligne flere hashtags.
 • Thin gir deg beskjed hvor mange ganger innlegget ditt ble delthvor mange personer som delte den, og oppgi geografiske posisjoner til brukere som delte den.

Markedsfør innholdet ditt

Nå som du har opprettet et morderinnlegg som har en sjanse til å gå viralt, la folk få vite om det. Del det på sosiale medier ved hjelp av kryssposteringsverktøy for sosiale medier og med abonnentene på e-nyhetsbrevet. Du bør også dra nytte av koblingsbygging og innholdssyndikeringsplattformer for å øke synligheten til innleggene dine. Vurder å nå ut til en troverdig influencer, forklar hvordan de kan dra nytte av å dele innholdet ditt og spør dem om de vil markedsføre det på nettkanalene deres. Til slutt, ikke glem å optimalisere blogginnleggene dine for relevante søkeord slik at de kan rangeres for dem i SERP-ene.

Nye publikasjoner:

Anbefaling