Hvordan bruke LinkedIn-grupper effektivt for å få mest mulig ut av det

Spesielt for B2B-selskaper er det å være aktiv på LinkedIn et viktig skritt i din online markedsføringskampanje. Ifølge Forbes,

Å opprette en LinkedIn-profil er bare å skrape i overflaten av den sosiale B2B-plattformens potensial; LinkedIn har blitt et viktig nettverks- og markedsføringsverktøy for forretningsfolk

Med andre ord, ikke bare len deg tilbake og vent på at leads kommer etter det. Det er mange måter du kan bli involvert på LinkedIn, og hvis du vet hvilke grupper du skal bli med i og hvordan du bruker dem, kan de være en gullgruve av eksponering og potensielle kunder.

LinkedIn i All Right-grupper

1. LinkedIn-sider og -profiler er bare trinn én

La oss starte med profilen eller bedriftssiden din. Forhåpentligvis har du tatt deg tid til å sette opp begge, og du legger ofte ut innlegg på begge. Hvis du ikke engang bruker sidene du allerede har opprettet, vil du sannsynligvis ikke ta deg tid til å bruke gruppene dine heller. Når du legger ut innlegg på profilen eller siden din, har du også muligheten til å poste til gruppene dine også, så hvorfor ikke slå flere fluer i en smekk hvis det er så enkelt?

Hver gang du legge ut på siden eller profilen dinvelg grupper som du tror også vil være interessert i det innlegget og øk markedsføringseksponeringen eksponentielt.

Å lese:  Hvordan bruke Office Viewer til å vise MS-filer i WordPress

2. Start med relevante bransjegrupper for ekspertforbindelser

Du er sannsynligvis allerede en del av grupper med søkeord relatert til din bransje. Hvis ikke, bli med dem nå. Jason DeMers forklarer at du kan “begynn å bli med i LinkedIn-grupper ved å gå til søkefeltet øverst på LinkedIn-siden din, skrive inn et bransjenavn eller emne, og deretter velge “Grupper” fra rullegardinmenyen til venstre for søkefeltet Hvis du for eksempel er en markedsføringsekspert, kan du bruke LinkedIns øverste søkefelt for å se etter grupper relatert til åpenbare markedsføringsbegreper som markedsføring på sosiale medier, internettmarkedsføring, annonsering osv. Med slike brede søkeord vil du sannsynligvis finne hundrevis av relaterte grupper. Du trenger ikke å bli med i dem alle for å få eksponering heller. Faktisk er det bedre å se etter mer fokuserte grupper fordi det er lettere å forstå hva disse gruppemedlemmene ser etter. Du kan for eksempel se til:

  • Bransjegrupper i staten din: Disse personene vil sannsynligvis være mer lokalt fokuserte, noe som betyr at de vil se etter lokale folk med den ekspertisen når de blar gjennom innlegg.
  • Underbransjegrupper: Ved å bryte ned bransjen din i sine mindre deler, kan markedsføring på sosiale medier være markedsføringsverktøy for sosiale mediervet du nøyaktig hvilket tema du skal ta opp i neste diskusjon.
  • Bransjeprofesjonell: Å søke etter en gruppe skreddersydd for ditt spesifikke yrke kan gi deg tilgang til messer, bransjepriser og mange nyttige rådsfora som vil fremme bransjekunnskapen din.

Når du først er en del av alle disse flotte bransjespesifikke gruppene, blir de en slags anerkjennelsesliste. Akkurat som å sitte i styrene og motta sertifiseringer, kan dette være en verdifull del av CV-en din når nye fagfolk leter etter en forbindelse til din bransje. Med andre ord, de vil se hvem du kjenner og hva du vet på listen.

Å lese:  Slik bruker du WooCommerce API

3. Utvid gruppesøket ditt til kundespesifikke interesser

Bransjegrupper er imidlertid bare det første laget av grupper du ønsker å bli med i. Dine konkurrenter, mentorer og bransjefans vil sannsynligvis være en del av disse gruppene, men kundene dine vil ikke. Hvis du vil legge ut i grupper hvor potensielle kunder legger ut, må du tenke på deres bransjer. Igjen ved å bruke den praktiske søkelinjen, se etter følgende:

  • Grupper knyttet til store industrier: Hvis du ønsker å tiltrekke deg et klientell fra en bestemt bransje, la oss si det juridiske feltet, så se etter grupper relatert til disse feltene akkurat som du ville. Gå til de mer generelle gruppene i dette tilfellet for mer eksponering.
  • Grupper for fagfolk i ditt område: Igjen, å gå lokalt er et stort pluss akkurat nå. Det er mange grupper ment for alle typer fagfolk så lenge de er innenfor et bestemt felt. Hvis de blir med i lokale grupper, er det stor sannsynlighet for at de leter etter lokale talenter når de har behov.
  • Spesielle interessegrupper: Hvis du virkelig ønsker å reise dit konkurrentene dine ikke er, bør du vurdere å se etter interessegrupper som ikke er relatert til for eksempel forretninger, underholdningsnyheter eller innovative ideer. Folk er mer sannsynlig å ta hensyn til disse innleggene fordi de representerer fritid i stedet for arbeid. Bare sørg for at innleggene dine er svært relevante når du deler i disse diskusjonene, ellers blir du startet opp før du har en sjanse til å knytte nye forbindelser.
  • Tilknytningsgrupper: Hvis du fortsatt trenger ideer for grupper å bli med i, bør du vurdere å bla gjennom kundekontaktene dine for å finne ut hvilke grupper de er en del av. Hvis de koblet til deg og ble din kunde som et resultat av deres interesser og behov, kan du finne personer med lignende interesser og behov i gruppene deres. Siden du allerede har lykkes med dem, hvorfor ikke markedsføre til flere personer i den demografien?
Å lese:  WordPress SEO Spam & Hvordan forhindre det

Ved først å bruke bransjespesifikke og deretter kundespesifikke gruppetilknytningsstrategier, bør du kunne få ganske mye eksponering.

4. Match de riktige innleggene med relevante grupper

Gruppenettverk med LinkedIn-strategi

Når du først blir med i en gruppe, må du etablere en tilstedeværelse, og denne første tilstedeværelsen bør være ydmyk. Dette betyr først å lytte til hva andre har å si, svare på innleggene deres og følge dem hvis de er store nok. På den måten blir du ikke umiddelbart sett på som en annonsør der bare for å rekruttere kunder. Dette er viktig fordi du bør lære av disse flotte kildene for å bedre forstå demografien din uansett. Dette viser at du er villig til å starte et forhold i stedet for å bare bruke dem som din personlige klangbunn.

5. Svar, reager og gjenbruk disse kommentarene og strategiene

Når du automatisk legger ut eller bare legger ut til et stort antall grupper, er det lett å miste oversikten over svarene. Dessverre for de fleste bedrifter er det her de virkelig kommer til kort, og det er det siste laget av en god LinkedIn-strategi. Det er her LinkedIns automatiseringsverktøy kan hjelpe deg å vedlikeholde din beste LinkedIn automatiseringsverktøy I god form. Ifølge Dave Kerpen ved Inc.com,

60 prosent av merkene – for det meste store – svarer for øyeblikket ikke til kunder eller potensielle kunder på Twitter, Facebook eller andre sosiale medier. Som et resultat har du en enorm konkurransefordel hvis du svarer på kundene dine – og deres.

Dette gjelder selvfølgelig mest for store selskaper, men likevel er dette en stor fordel for små bedrifter som din. Gå tilbake til innleggene dine for å se om noen har kommentert (du bør få varsler om dette), og sørg for å svare. Hvis du ser at andre forretningskommentatorer blir ignorert, er det greit at du også svarer på kommentarene deres. Hei, hvis de ikke vil, kan du like godt utnytte den dårlige potensielle forbindelsen som ble avvist av det store merket!

Å lese:  For tidlig optimalisering er bortkastet tid til en WordPress-nettstedseier

Til slutt, hvis du legger merke til at et bestemt innlegg eller en kommentar fra et annet selskap får mange kommentarer, likes og delinger, noter det. Det er en grunn til at det fungerte så bra, og det er ingen grunn til at du ikke kan lage samme type innlegg og dele det med andre grupper. Dette er fordelen med å være liten, fleksibel og involvert i alle de riktige gruppene på LinkedIn!

Nye publikasjoner:

Anbefaling