Hvordan få sponsede innlegg til bloggen din (ultimate guide)


Vil du lære hvordan du får sponsede innlegg? Hvis du leter etter en måte å tjene penger på bloggen din, hvorfor ikke la selskaper betale deg for å lage innhold? Fortsett å lese for å finne ut hvordan du kan tjene penger med sponsede blogginnlegg.

Generelt sett er et sponset innlegg når et merke eller en bedrift betaler en blogger for å publisere innhold som inneholder et produkt eller en tjeneste. Sponset innhold er en vinn-vinn for både deg og selskapet som betaler for sponsingen. Du tjener penger og selskapet får sitt produkt eller tjeneste foran et nytt publikum – bloggleserne dine.

I dette innlegget vil vi forklare i detalj hva sponsede innlegg er, hvordan du får sponsede innlegg til bloggen din, hvor mye du må betale for dem, og mer.

La oss komme i gang!

Et sponset innlegg er innhold som bloggeiere publiserer på vegne av en bedrift som ønsker å få innholdet, produktet eller tjenestene deres foran en gruppe målrettede lesere. Det har faktisk eksistert i over 100 år, og starter med radiosåpeoperaer.

Radiostasjoner laget serieprogrammer som fortalte historier som dagens krimpodcaster. Å produsere dette innholdet var dyrt, så radiostasjoner henvendte seg til husholdningsgodsselskaper for å få sponsing. Procter & Gamble var de første som gjorde det, og fordi de markedsførte vaskemiddelet sitt under disse radioprogrammene, ble de kjent som «såpeoperaer».

I dagens versjon kan det sponsede blogginnlegget ha mange former, inkludert:

 • Innlegg skrevet av sponsoren og publisert på bloggen din.
 • Innlegg skrevet av bloggeieren etter retningslinjer gitt av sponsoren.
 • Tilbakekoblinger til en sponsors nettsted eller innhold som er lagt til bloggen din.
 • Produktanmeldelser eller giveaways publisert på bloggen din.
 • Sammendrag av et merkes tilbud.
 • Et sammendrag eller listeinnlegg som inkluderer sponsorens produkter.
 • En produktkunngjøring som inkluderer rabatt for blogglesere.

Her er et par eksempler på sponsede blogginnlegg:

sponset-post-eksempel
sponset-post-eksempel-lund

Sponset innhold kan også referere til meldinger i sosiale medier, bilder, infografikk, videoer og mer. Men for denne artikkelen skal vi fokusere på sponsede blogginnlegg.

Hvis du fortsatt er på gjerdet, her er noen fordeler og ulemper med sponsede blogginnlegg.

Fordeler og ulemper med sponsede blogginnlegg

Pro: Du vil tjene mer penger

Vanligvis, når du starter en blogg, er et av hovedmålene dine å tjene penger. Selv om det ikke er hovedgrunnen til at du startet det, er det et pluss at du tjener penger på bloggen din. Sponsede innlegg er en enkel måte å tjene penger på bloggen din.

Con: Det er mye å administrere

Hvis du er den eneste skribenten og eieren av bloggen din, vil det sannsynligvis ikke legge til mye administrativt arbeid på tallerkenen din å legge til sponsede innlegg. Hvis du allerede har noen få personer som skriver for deg, kan det å legge til sponsede innlegg skape mer arbeid for deg. Det er redigeringen, stilguiden og tilbakekoblingen du må sjekke. Du må se etter duplisert innhold, plagiert innhold og mer. Det kan virke overveldende hvis du ikke er vant til det, selv om de betaler deg for det.

Pro: Det er et tegn på at bloggen din vokser

Å bli kontaktet av en merkevare eller et selskap for å annonsere for leserne dine betyr at du har gjort noe riktig med bloggen din. Du har blitt den pålitelige stemmen og ekspertlederen i markedet eller nisjen, og merkevaren ønsker å samarbeide med deg! Det kan være en god følelse.

Ulemper: Du har allerede mye annen reklame på bloggen din

Hvis sponsede innlegg blir den syvende eller åttende måten å tjene penger på bloggen din på, kan det være lurt å vente med å godta dem. Hver av disse inntektskanaler kan gi deg en god inntekt. Men hvis nettstedet ditt er fylt med dem, vil leserne dine bli slått av.

Her er et eksempel fra Effortless Gent som er på grensen til å være for mye reklame, spesielt på en liten bærbar skjerm:

blogg-annonser-og-sponsede-innlegg

Hvis du teller, er det fire separate annonser på ett enkelt blogginnlegg.

Det er ingenting verre enn å navigere til et nettsted med tilknyttede lenker, annonser i sidefeltet, innebygde annonser gjennom hvert innlegg og i bunnteksten. Det distraherer fra budskapet ditt og reduserer tilliten leserne har til deg.

Å lese:  Hvordan starte en bokblogg og tjene penger i 2024

Nå som du vet hva et sponset innlegg er og hvorfor du bør vurdere det for bloggen din, la oss finne ut hva du må gjøre for å forberede deg på sponsede innlegg. Du har litt lekser å gjøre før du kan åpne bloggen din for sponsede innlegg.

Tilbake til toppen

Hva du trenger før du kommer i gang (sjekkliste)

Sponsorer ønsker å jobbe med en blogg som har en lang historie med innlegg, et sunt og engasjert publikum, og som er relevant for deres produkter eller tjenester. Selv om det ville vært fint å begynne å få sponsorer med en ny blogg, er sjansen stor for at du ikke gjør det.

Så hvis du ønsker å tiltrekke sponsorer til bloggen din, her er noen ting de ser etter:

 • Sunne trafikkpriser: Du bør ha en jevn strøm av trafikk til bloggen din som trender oppover hver måned. Du kan forklare de nettbaserte markedsføringsstrategiene du bruker for å oppnå dette og hva markedsføringsmålene dine er for året. Hvis trafikken din er lav, sjekk veiledningen vår for hvordan du får mer trafikk til bloggen din.
 • Følger sosiale medier: På samme måte bør bloggens sosiale mediekontoer ha en sunn følge av engasjerte mennesker. Som bloggeier bør du delta i samtalene folk har med bloggen din og merkevaren din, og oppmuntre folk til å fortsette å snakke.
 • Høy Domenemyndighet (DA): Selv om DA ikke er den beste beregningen for sponsorer, viser den hvor respektert bloggen din er, indikerer at du har mange tilbakekoblinger av høy kvalitet, og spår at deres sponsede innlegg har en god sjanse til å vises høyt oppe på resultatsiden for søkemotoren. Blogger med DA-score på 30+ vil ha en bedre sjanse til å sikre sponsede innlegg.
 • Ren og enkel nettstedsstruktur: En brukervennlig nettstedstruktur er et tegn på en godt organisert blogg som administreres godt. Det gjør det også lettere for søkemotorer å indeksere, noe som betyr at det har en bedre mulighet til å rangere høyt hos dem. For flere SEO-tips, sjekk vår SEO-guide for bloggere.

Noe som bringer oss til det punktet de fleste bloggeiere ønsker å vite: hvor mye betaler bloggsponsorer?

Tilbake til toppen

Kort sagt, det kommer an på. De gjeldende prisene for sponsede blogginnlegg varierer voldsomt, avhengig av markedet eller nisjen du er i, konkurranse, nåværende markedsforhold, merkevaremarkedsføringsbudsjetter, statistikk for bloggsiden din og mer.

Så hvordan kan du finne ut hva du skal betale for sponsede blogginnlegg?

 • Du kan begynne med å se på konkurrentene dine for å se om de godtar sponsede innlegg. Hva tar de betalt for dem? Publiserer de avgiftene sine på nettet? Å se på hva andre bloggere tar betalt for sponsede innlegg kan hjelpe deg med å bestemme prisen.
 • Du kan også be nettverket ditt for å se om noen er villige til å dele prisene sine. Du kjenner kanskje andre bloggere som godtar sponsede innlegg, men du har aldri stoppet for å spørre dem om det. Se på reklamebyråets nettsteder for å se om de tilbyr sponsede innlegg som en del av tjenestene deres. I så fall kan du vurdere å sende dem en e-post for å se om de vil chatte med deg om blogging, og du kan be dem om en prisklasse for tjenesten.

Som vi nevnte, vil prisene for sponsede innlegg avhenge av en rekke faktorer rundt nettstedet ditt, men også selve innlegget. Når du har funnet ut en generell sats, kan det være lurt å vurdere å ha 2 satser:

 1. En for innlegg du skriver basert på en sponsors ressurser.
 2. En for innlegg sponsoren skriver basert på dine retningslinjer.

Hvis du skriver og undersøker innlegget, bør gebyret være litt mer enn hvis sponsoren din skriver det. Du ønsker å bli kompensert for både tid og publikum.

Å angi dine sponsede innleggspriser er litt av en kunstform, så du må bare dykke inn og velge et tall på et bestemt tidspunkt. Sørg for at det er et nummer du er komfortabel med, og juster det deretter basert på responsen fra sponsorer og diskusjoner du måtte ha med dem.

Tilbake til toppen

Når en sponsor søker om å skrive for bloggen din, bør du vurdere noen få faktorer som en del av prosessen. Disse faktorene kan påvirke bloggen din negativt hvis du ikke er forsiktig, noe som da kan føre til færre sponsorer i fremtiden og lavere avgifter de er villige til å betale.

I tillegg vil du skade omdømmet ditt hos leserne dine siden de ikke vil være interessert i innholdet. De vil tro at du bare publiserer det for pengene, ikke fordi du trodde det var verdifull informasjon. Husk at alt innholdet du publiserer på bloggen din bør gi verdi til lesernes liv.

Å lese:  Hvordan Internett endrer sport

Så, hva trenger du å se etter i en sponsor?

En sponsor passer for bloggen din og publikum

Sponsorer passer godt for bloggen din hvis de kommer fra et selskap, en bedrift eller et merke som er relatert til bloggens nisje, emne eller marked. Hvis du for eksempel eide en kjæledyrblogg, kommer du ikke til å publisere et sponset innlegg fra et trykkeri. Velg et dyreselskap i stedet!

Det viktigste å huske på om sponsede innlegg er at de er mest engasjerende når sponsoren allerede retter seg mot bloggens kjernepublikum med produktene deres, og innlegget diskuterer emner som passer med merkevaren din. Når det gjøres godt, føles enhver omtale av sponsorens merke som en naturlig passform snarere enn en åpenbar reklame.

Nick Usborne hos Coffee Detective gjør dette veldig bra med sine produktanmeldelser, som denne for en ny kaffeblanding:

kaffe-detektiv-sponset-blogginnlegg

Lesere bør komme bort fra det sponsede innlegget og føle at de har lært noe nytt. Dette gjør bloggen din mer troverdig, minneverdig og pålitelig.

Noen bloggeeksperter vil fortelle deg om å “aldri” godta sponsede innlegg siden det vil “ødelegge” bloggen din. Men det er ikke sant. Så lenge du inkluderer det sponsede innholdet sannferdig og sørger for at det gir verdi til leserne dine, bør det ikke spille noen rolle.

En sponsor sin Google-rangering

Alle koblinger på bloggen din er gjenstand for indeksering av Google og påvirker hvordan den rangerer sidene og domenet. Google straffer betalte koblinger, så for å unngå dette, legg til «no follow»-attributtet til alle lenker i dine sponsede innlegg. Dette ber Google om å ignorere disse koblingene i rangeringer og spare domenet og sidene dine for straffer.

Det er to måter å gjøre dette på en WordPress-blogg: enten manuelt ved å legge til HTML-koden til hver lenke eller med en WordPress-plugin som gjør det for deg hvis du fortsatt bruker den klassiske editoren.

For å legge til no follow HTML-koden manuelt:

 1. Rediger det sponsede innlegget i WordPress-dashbordet.
 2. Åpne Koderedigerer hvis du bruker Gutenberg eller klikk Tekstredigerer hvis du bruker den gamle editoren.
 3. Legg til rel=”nofollow” etter URL-en i HTML-koden for hver hyperkobling (). Endre for eksempel Blogg Tyrant til Blogg Tyrant .

Du kan også bruke et WordPress-plugin for å gjøre disse endringene, for eksempel Alt i ett SEO. Alt i ett SEO gjør det superenkelt å kontrollere interne og eksterne lenker i innholdet ditt.

Det eneste problemet med å legge til nofollow-attributtet til disse koblingene er at sponsorene dine delvis betaler for denne ekstra SEO-eksponeringen og vil ikke at den skal legges til lenkene deres. Du må være på forhånd med dette overfor sponsorene dine slik at de kan avgjøre om det er greit.

De fleste sponsede postbedrifter forstår fordi deres hovedårsak til å sponse innhold er for merkevaregjenkjenning i et bredere publikum. De vil ta all ekstra SEO-kjærlighet de får av det, men det er ikke deres primære fokus. Vær på vakt mot de som er fast på å ikke legge til nofollow-attributtet til sine sponsede innlegg.

Mengden sponsede innlegg du publiserer

Når du publiserer sponsede innlegg, forteller du leserne at du tror så mye på produktet eller tjenesten, og at du ønsket å fortelle dem om det. De liker bloggen din for deg, ikke sponsorene, men de forstår at du må tjene litt penger på bloggen din.

Hva er en god tidsplan for publisering av sponsede innlegg? Vel, det er opp til deg og lesernes vaner, men du kan:

 • Publiser dem en gang i måneden.
 • Publiser ett etter hvert 5 av dine egne innlegg.
 • Spre de sponsede innleggene i hver av bloggens kategorier. Hvis du for eksempel driver en matblogg, kan du publisere en under «oppskrifter», en under «anmeldelser» og en annen under «shopping».
 • Godta bare sponsede innlegg som passer til en enkelt kategori, som «anmeldelser».

Det blir lettere å publisere de sponsede innleggene på bloggen din når du har vært der en stund. Du må kanskje teste hva som fungerer best for bloggen din, men ikke vær sjenert for å endre måten du publiserer dem på hvis du finner ut at det ikke fungerer for bloggen din eller publikum.

Uansett tidsplan, sørg for at du ikke irriterer leserne dine. Du vil ikke bryte det tillitsbåndet du har bygget opp med dem. Men ikke bekymre deg, de gir deg beskjed hvis du publiserer for mange. Du vil se nettstedstatistikken din falle og de slutter å engasjere seg med deg. Hold deg til å publisere kvalitet, autentisk innhold, og leserne dine vil stadig komme tilbake til bloggen din.

Ok, vi har dekket alle hensyn og ting du bør passe på med sponsede innlegg. Slik kan du komme i gang med sponsede innlegg for bloggen din.

Tilbake til toppen

Her er 6 enkle trinn du kan bruke for å komme i gang med sponsede innlegg på bloggen din.

Trinn 1: Samle nettstedinformasjonen din

Du trenger alle detaljene om bloggen din som en sponsor kan spørre om, inkludert:

 • Nettstedstatistikk: Besøkstall, fluktfrekvens, CTR (klikkfrekvens), domeneautoritet og søkemotortrafikkstatistikk for sider med høy ytelse.
 • Statistikk for sosiale medier: Antall følgere på dine valgte kanaler, antall kommentarer på blogginnlegg osv.
 • E-postliste: Antall personer på listen din, hvor mange du legger til per uke/måned, veksten i e-postlisten din, og engasjementsrater (åpne- og klikkfrekvenser).

Ikke glem å ha et par linjer som forklarer bloggens mål eller mål, hvem publikummet ditt er og hvordan du håper å hjelpe dem.

Trinn 2: Bestem deg for gebyrene for sponsede innlegg

Lag en liste over typen sponsede innlegg du godtar og hva du tar betalt for dem. Sørg for å inkludere informasjon som lengde, antall tilbakekoblinger, emner å skrive om og unngå. Du kan liste denne informasjonen på en side på bloggen din, eller som en nedlastbar PDF.

Sørg også for å angi betalingsmåte og betalingspolicy slik at selskaper vet hvordan og når de skal betale deg. Mange sponsorer vil ikke betale før innlegget er publisert, så du kan be om betaling innen 10-15 virkedager etter publisering. Husk også å inkludere en policy om hva som skjer hvis du ikke får betalt i tide, og om du vil fjerne innlegget hvis det skjer.

Trinn 3: Opprett en sponset innleggsside

En sponsede innleggsside er der merker vil gjelde for sponsede innleggsprogrammet ditt.

Lag en landingsside som skisserer informasjonen du samlet inn i trinn 1, for eksempel målgruppetall, statistikk over sidevisninger, trafikktall for søkemotorer, følgere på sosiale medier, medieopptredener og taleengasjementer.

Du kan enkelt lage en landingsside med SeedProd. SeedProd tilbyr en dra og slipp-bygger og over 100 landingssidemaler slik at du kan komme raskt i gang.

SeedProd-landingsside

Noen blogger godtar sponsede innleggsforespørsler via e-post, men du kan også legge til et skjema som håndterer forespørslene for deg. Heldigvis integreres SeedProd med WPFormsslik at du kan opprette et innsendingsskjema for blogginnlegg som sender dem automatisk til deg.

seedprod-wpforms-landing-page-form

WPForms har også betalingstillegg som integrerer PayPal, Stripe eller en annen betalingsprosessor. Dette lar deg samle inn gebyrene for sponsede innlegg med en gang fra skjemaet. Bruk disse instruksjonene for å sette opp et betalt blogginnleggsskjema med WPForms.

På landingssiden din må du sørge for å skissere sponsornivåene slik at bedrifter vet hvor mye det vil koste dem, hva de får i retur og eventuelle retningslinjer du måtte ha for innholdet.

I tillegg må du sørge for å legge til all informasjonen en sponsor bør vite om hva som kreves for å skrive til bloggen din, for eksempel stilretningslinjer, staveregler, merkeomtaler og hvordan de skal sende inn en forespørsel.

Dette ville være stedet for å publisere sponsoravgiftene dine også, hvis du ønsker å publisere dem. Du kan alltid koble dem gjennom en nedlastbar PDF-fil hvis du ikke vil at de skal vises direkte på siden.

Men hva skal jeg kalle denne siden? “Sponsede innlegg”? “Reklamere”? “Bidra”?

Utmerket spørsmål. En rask omvisning på noen få nettsteder viser alle disse og sannsynligvis noen flere vi ikke har lagt merke til.

My So-Called Chaos-bloggen merket den “Sponsede innlegg”.

sponsede innlegg-side

Side Hustle Nation merket det som “sponsor” og har deretter overskriften “Annonse til Side Hustle Nation” på selve siden.

sponsor-side-eksempel
annonse-side-eksempel

Når du har opprettet landingssiden, legg den til på din navigasjonsmenyen et sted, som i en undermeny til menyen din, som Earth People Media gjør.

retningslinjer for sponsede blogginnlegg

Å opprette en landingsside som denne vil gjøre det lettere for merkevarer å kontakte deg om sponsede innlegg.

Trinn 4: Dokumenter prosessen din og publiser retningslinjene for avsløring

Lag et dokument med informasjon om sponsede innleggsprogram, inkludert gebyrer, betalinger, om du vil bruke nofollow-attributtet, hvor lenge du vil beholde innlegget på nettstedet ditt (de fleste holdes live i ett år), osv. Lagre dette informasjon på et trygt sted slik at du kan henvise til den etter behov.

Du må også opprette og publisere en erklæringspolicy for nettstedet ditt. American Federal Trade Commission (FTC) har strenge retningslinjer for kompensasjon for nettinnlegg og annonsering, og ganske strenge bøter for merker og nettbaserte eiendommer (som bloggen din) som bryter med dem.

Andre globale lover kan gjelde for bloggen din også, så sørg for at du er kjent med dem og hva du må gjøre for å overholde dem. De er vanligvis aktuelt basert på hvor du bor og hvor nettstedet ditt er basert, så se informasjonen for din plassering etter behov.

Vi er ikke advokater, og det ovennevnte skal ikke oppfattes eller tolkes som juridisk råd. Rådfør deg med en lokal advokat for mer informasjon.

Generelt sett må bloggen eller nettstedet ditt:

 • Sørg for at alt innhold er fritt for villedende påstander eller direkte løgner. For eksempel, å si at et produkt kan kurere en sykdom når merket ikke har bevist at det kan gjøre det.
 • Fortell tydelig at et innlegg er sponset i hvert innlegg, selv på sosiale medier. Dette lar publikum få vite at noe eller alt av innholdet ble betalt for.
 • Inkluder en avsløringserklæring på nettstedet ditt om at du godtar betalte innlegg. Dette kommer i tillegg til de individuelle avsløringene du gjør på hvert sponset innlegg.
 • Gjør avsløringen leselig på alle enheter, inkludert mobile enheter.

Her er avsløringen vi bruker på Blog Tyrant:

Blogg-Tyrann-avsløring

Du kan legge til denne avsløringen til din side for personvernreglerog sørger for at du har angitt at det er for sponsoravsløringen din.

Trinn 6: Tiltrekk sponsorer

Du er nesten klar til å begynne å publisere sponsede innlegg på bloggen din, ikke sant? Men hva om du etter en stund ikke blir kontaktet av noen for å sponse innhold på bloggen din?

Det er på tide å begynne å annonsere tilgjengeligheten din til sponsorer. Akkurat som du markedsførte bloggen din til verden for å finne lesere, må du kanskje være proaktiv i å finne selskaper som kan sponse innhold på bloggen din. Det er flere måter du kan gjøre det på.

 • Du kan oppsøke merker du liker og presentere dem. Husk å fokusere på hvordan du kan hjelpe merkevaren og ikke hvordan de vil hjelpe deg.
 • Søk etter lokale virksomheter som kan passe bloggens publikum. Disse virksomhetene kan slite med å annonsere utenfor sitt område, så bloggen din kan hjelpe dem med å øke merkevaregjenkjenningen til et bredere publikum.
 • Utvikle relasjoner med markedsførings- og PR-byråer. De ser ofte etter steder å plassere innhold for kundene sine og trenger vanligvis et bredt spekter av bloggere for å møte kundenes behov.
 • Ta en titt på sponsede innleggsnettsteder eller influencer-markedsplasser som f.eks Samarbeid, Izea, PayPerPost, Markerly, Trykk på innflytelse, SeedingUpog GetReviewed. Disse tjenestene matcher merker med bloggere som ønsker å tjene penger på sidene sine og kan være et godt alternativ for deg fordi de gjør jobben med å finne sponsorene. Du kan konsentrere deg om å skrive godt innhold og mindre på markedsføring.

Og ikke glem å skrive et og annet innlegg som forklarer at du også godtar sponsorer. Du kan ha potensielle sponsorer i leserkretsen din som ikke vet at de kan sponse innhold på bloggen. Så gi dem beskjed av og til.

Det er bare en siste ting å dekke i denne veiledningen til sponset innhold: hvordan skrive sponset innhold. Noen sponsorer vil gi innholdet som skal publiseres på bloggen din, mens andre vil at du skal skrive det for dem. Hvis det er tilfelle, har vi dekket deg med noen tips om hvordan du gjør det.

Tilbake til toppen

 • Husk at det sponsede innholdet må oppfylle bloggens standarder. Den skal være morsom å lese og inneholde mye verdifull informasjon for leserne. Sponset innhold skal fortsatt tiltrekke og glede leserne dine, slik at de stadig kommer tilbake.
 • Oppretthold stemmen din og merkevaren din i det sponsede innholdet. Sponsorens produkt, tjeneste eller merke bør være sekundært til innholdets hovedfokus, med mindre det er en produktanmeldelse eller noe sånt. Leserne dine vil stille inn hvis innlegget føles som om det bare er en reklame for sponsoren.
 • Publiser en rekke blogginnleggstyper for sponsorer. Lag en liste, en casestudie, en vanlig post, en med mange bilder, en som bare er et videoinnlegg, osv. Hold den i tråd med resten av blogginnleggstypene dine, men gjør det interessant for leserne.

Utvid bloggen din med sponsede innlegg

Vi håper dette innlegget hjalp til med å forklare hva sponsede innlegg er og hvordan du kan bruke dem til å utvide bloggen din og tjene litt penger.

Når du har begynt å godta sponsede innlegg, vil du kanskje lære den beste måten å legge til tilknyttede lenker til bloggen din? Sjekk ut vår ultimate guide for hvordan du starter affiliate marketing.

Og ikke glem det meld deg på vårt nyhetsbrev på e-post for flere nyttige bloggtips!

Å lese:  13 beste bloggnavngeneratorer (også for podcaster og domener!)

Nye publikasjoner:

Anbefaling