Hvordan få WordPress-støtte (for nybegynnere)

Vil du lære hvordan du får WordPress-støtte?

Selv om WordPress har et brukervennlig grensesnitt og mange funksjoner, kan det hende du trenger hjelp til å løse tekniske problemer, tilpasse nettstedet ditt eller forbedre funksjonaliteten.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du ber om og får WordPress-støtten du trenger på riktig måte.

Hvorfor trenger du WordPress-støtte?

Som nevnt ovenfor kan det å ha støtte for WordPress-nettstedet ditt hjelpe deg med å feilsøke og fikse problemer for å holde det løpende. Det kan også hjelpe deg å holde tritt med kjerneoppdateringer for å beskytte WordPress-nettstedet ditt mot trusler og sikkerhetssårbarheter.

Dessuten kan støtte gi veiledning og assistanse hvis du ønsker å tilpasse nettstedet ditt eller gjøre designendringer. De kan hjelpe deg med å velge riktige temaer, plugins og konfigurasjoner for å få det beste utseendet og funksjonaliteten.

Her er noen flere scenarier der WordPress-støtte kan hjelpe:

  • Plugin- og temakompatibilitet: Med tusenvis av WordPress-plugins og temaer tilgjengelig, er det avgjørende å sikre at de fungerer godt sammen. Støtte kan hjelpe deg med å velge kompatible alternativer, feilsøke konflikter og anbefale pålitelige løsninger.
  • Ytelsesoptimalisering: Et nettsted som laster sakte kan drive bort besøkende. Støtte kan analysere nettstedets ytelse, identifisere flaskehalser og foreslå optimaliseringer for å forbedre hastigheten og responsen for å forbedre brukeropplevelsen.
  • Sikkerhetskopiering og katastrofegjenoppretting: Ulykker skjer, og nettsteder kan møte problemer som tap av data eller hackingforsøk. Støtte kan hjelpe deg med å sette opp regelmessige sikkerhetskopier og utvikle en katastrofegjenopprettingsplan, for å sikre at dataene dine er trygge og kan gjenopprettes om nødvendig.
  • Opplæring og veiledning: Hvis du er ny på WordPress, kan støtte gi opplæring og veiledning om hvordan du bruker plattformen effektivt. De kan lære deg hvordan du administrerer innhold, oppdaterer sider og bruker ulike funksjoner, slik at du kan få mest mulig ut av nettstedet ditt.

Hvordan be om WordPress-støtte og få det

Før du ber om WordPress-hjelp eller støtte, er det viktig å forstå at WordPress er et fellesskapsprosjekt med åpen kildekode. Det betyr at alle kan lage en plugin eller et tema, foreslå feilrettinger og bidra gratis.

Mange forfattere av gratis WordPress-plugin-moduler og -temaer er ikke en del av WordPress-kjerneteamet. Ofte lager de gratisverktøy for personlig bruk, frilansprosjekter eller klienter. Derfor, med mindre de selger plugin, er det best å anta at de ikke vil tjene på det.

Å lese:  10 beste WordPress-anmeldelsesplugins for produkter og tjenester

Mens de fleste utviklere gjerne hjelper til med noen få mindre oppgaver angående gratisverktøyene deres, vil hver av dem ha forskjellige punkter der de vil forvente betaling for den ekstra støtten. Som sådan, jo mer respektfull du er når du ber om WordPress-støtte, jo mer sannsynlig er det at de hjelper deg for lite eller ingen avgift.

Du bør alltid prøve å være hyggelig når du ber om WordPress-støtte. Tross alt betaler du ingenting for en gratis WordPress-plugin eller et tema, så det minste du kan betale en WordPress-utvikler er litt takknemlighet og respekt.

Nedenfor viser vi deg de beste måtene å få WordPress-støtte, og begynner med selvhjelpsalternativer. Vi anbefaler å starte med dette trinnet først, men du kan hoppe til et hvilket som helst trinn ved å klikke på navigasjonslenkene nedenfor.

Hvordan undersøke før du ber om WordPress-støtte

Når du har et problem med et WordPress-tema eller plugin, er det fristende å kontakte utvikleren. Før du gjør dette, er det best å sjekke om spørsmålet ditt allerede er stilt og besvart.

En måte å undersøke spørsmålet ditt på er å bruke favorittsøkemotoren din til å søke på andre nettsteder. Populære WordPress-blogger liker WPBbegynnerden største gratis WordPress-ressursen for nybegynnere, vil dekke mange vanlige WordPress-problemer.

De har til og med nyttige videoopplæringer og guider om populære WordPress-emner. For eksempel å lære forskjellen mellom selvvert for WordPress.org og WordPress.com.

Alternativt, hvis problemet ditt er med et bestemt tema eller plugin, kan du besøke utviklerens nettsted for svar. Sidene deres inkluderer ofte støttedokumentasjon, kunnskapsbaser og FAQ-seksjoner for ulike emner.

1. Sjekk den offisielle WordPress-dokumentasjonen

Når du støter på et WordPress-relatert problem, kan du også sjekke offisiell WordPress-dokumentasjon. Den tilbyr detaljerte guider, veiledninger og forklaringer for ulike funksjoner og WordPress-kjernefunksjoner.

For eksempel er det seksjoner for vedlikehold, sikkerhet, tilpasning og en hel seksjon dedikert til støtte.

I tillegg er WordPress-støtteforumene en skattekiste av informasjon hvor du kan få hjelp fra erfarne brukere og utviklere.

2. Feilsøk vanlige WordPress-problemer

WordPress-brukere møter ofte problemer som 404-feil, hvite skjermbilder, langsom sidelasting eller kompatibilitetsproblemer med plugins og temaer. Mange av disse problemene har dokumenterte løsninger tilgjengelig.

Feilsøkingsressurser, fora og støttedokumentasjon kan veilede deg gjennom trinnvise feilsøkingsprosesser, og hjelpe deg med å identifisere og løse de grunnleggende årsakene til disse problemene. Vi har til og med vår egen guide om vanlige WordPress-problemer og hvordan du fikser dem.

I tillegg til trinnene ovenfor, kan du bli med i WordPress-fellesskapsgrupper, -fora og sosiale medier-fellesskap for å få kontakt med brukere som deler sine erfaringer, kunnskaper og løsninger.

For eksempel WPBeginner Engage Facebook-gruppe er ideell for nettverksbygging, utveksling av ideer og finne støtte for WordPress-relaterte spørsmål.

Å lese:  Hvordan Bet Hannons lidenskap for å omfavne nettstedstilgang...

Med over 93 000+ medlemmer kan diskusjonene gi innsikt, anbefalinger og nye perspektiver på å takle utfordringer.

Her er noen flere nettsamfunn der du kan få WordPress-støtte:

Hvordan få WordPress-støtte for gratis temaer og plugins

Hvis du leter etter støtte for et gratis tema eller plugin, er det beste stedet å få WordPress-støtte WordPress.org støtteforum.

Supportforumene er relativt enkle å finne. Bare gå til den spesifikke plugin-siden på WordPress-depotet og klikk på Support-fanen.

Før du oppretter støttetråden din, ta deg tid til å se gjennom FAQ-siden for å sikre at du ikke har gått glipp av noe. Hold spørsmålet ditt klart, respektfullt og til poenget i støttetråden din.

Her er et eksempel på feil tilnærming:

“Denne @#$1-pluginen suger.
Hvorfor opprette *&%^ hvis det ikke fungerer?
Jeg kastet bort X timer på denne dumme tingen.
Vil du hjelpe? Noen der?”

Hvis du formulerer spørsmålet ditt på denne måten, kan utviklere ignorere deg til fordel for mer høflige tråder.

En av de beste måtene å hjelpe utviklere med å svare på spørsmålene dine er å liste opp hva du har prøvd frem til da for å finne en løsning. Dette viser at du ikke vil at andre skal gjøre alt det harde arbeidet gratis, og at du har prøvd ditt beste for å hjelpe deg selv.

Her er et eksempel på den riktige måten å formulere spørsmålet ditt på:

Takk for at du opprettet din fantastiske XYZ-plugin.
Jeg får det ikke til å fungere ordentlig, og jeg vil virkelig sette pris på litt hjelp.

Jeg bruker WordPress versjon:
Plugin-navnversjon:
Jeg gjorde dette:
Jeg forventet at pluginet skulle gjøre dette:
I stedet gjorde den dette:
Nettstedet mitt er vert for:
Jeg har prøvd følgende løsninger:
Jeg prøvde problemet i følgende nettlesere:
Takk for at du tok deg tid til å hjelpe. Det settes utrolig pris på.”

Med et støttespørsmål som det ovenfor, tar du opp alt en utvikler trenger for å svare på det. Noen ganger kan de komme tilbake til deg og spørre om nettstedets URL og en liste over plugins eller temaer du har installert og aktivert.

Etter å ha lagt ut støttemeldingen din, forvent å vente rundt 24 timer på svar. Plugin-forfatteren kan være i en annen tidssone eller ha en travel arbeidsplan som hindrer dem i å svare umiddelbart.

Prøv å være tålmodig, og unngå å ringe dem, selv om nummeret deres er oppført på nettsiden deres. Du vil unngå å spamme dem med meldinger, noe som kan være irriterende.

Hvordan få WordPress-støtte for premium plugins og temaer

Hvis du bruker en premium plugin eller et tema, er det beste stedet å få WordPress-støtte gjennom deres offisielle støttekanaler.

De fleste kommersielle plugins, som WPForms, MonsterInsights, Alt i ett SEOetc., har spesifikke kundestøtteområder der deres støtteteam kan tilby hjelp og råd.

Å lese:  Hvorfor hver frilanser bør ha en videoportefølje på YouTube

Bare besøk det relevante verktøyets hjemmeside, og se etter linken som leder deg til deres kunnskapsbase. Noen ganger kan du til og med bruke kontaktskjemaet deres for å sende inn en forespørsel om hjelp.

Hvis du stiller støttespørsmål for premiumverktøy utenfor offisielle støttekanaler, vil du sannsynligvis få lite hjelp.

For eksempel, hvis du skulle spørre WPBeginner om Elementor-støtte slik brukeren i skjermbildet nedenfor gjorde, ville de bedt deg om å spørre i de aktuelle kanalene.

Dette er ikke fordi de vil være frekke. De ønsker rett og slett å gjøre det rette. Når du kjøper et premium WordPress-tema eller plugin, kommer det ofte med premium-støtte.

Hvordan få støtte for WordPress-hosting

Noen ganger kan WordPress-støtten du trenger ikke være relatert til et plugin- eller temaproblem.

Administrerte vertsleverandører har ofte WordPress-eksperter til å hjelpe med tekniske problemer, e-handelsråd, ytelsesoptimalisering og plugin-anbefalinger. De kan også tilby veiledning om skalering av nettsider, trafikkadministrasjon, migreringer og å sikre at WordPress-installasjonen din forblir sikker og oppdatert.

For eksempel har WP Engine 24/7/365 støttetilgang, et støttesenter og live chat-støtte med lykkeingeniører dedikert til å løse de mest utfordrende WordPress-spørsmålene dine.

Ved å velge administrert WordPress-hosting kan du spare tid og krefter, slik at du kan fokusere på å lage verdifullt innhold.

Bruker WordPress Support Services

Et annet alternativ for nettstedeiere med mindre tid er å få hjelp fra et WordPress-støttebyrå som WP Buffs eller en frilanser.

1. Ansette en frilanser for WordPress Support

Frilansere kan tilby fleksibel støtte tilpasset dine behov. De kan hjelpe med nettstedoppsett, tematilpasning, pluginkonfigurasjon og feilsøking av komplekse problemer.

Dessuten gir frilansere ofte rettidige og kostnadseffektive løsninger.

For å finne en pålitelig frilanser, kan du bruke ulike plattformer som Upwork, Freelancer eller Fiverr. Disse plattformene lar deg se gjennom frilansernes porteføljer, rangeringer og tilbakemeldinger fra kunder.

I tillegg kan du utforske WordPress-spesifikke fora, fellesskap og sosiale mediegrupper der fagfolk viser frem sin ekspertise og tilgjengelighet for utleie.

2. Arbeide med et WordPress-støttebyrå

WordPress-støttebyråer spesialiserer seg på å gi omfattende assistanse for alle dine WordPress-behov. De har ofte et team av eksperter med ulike ferdigheter, som sikrer at du får rask og effektiv støtte.

Disse byråene tilbyr tjenester som å skrive og redigere kode (som PHP, CSS og JavaScript), utvikling av nettsteder, tilpasning av plugin- og temaer, ytelsesoptimalisering, sikkerhetsrevisjoner og løpende vedlikehold. Å jobbe med et byrå kan gi trygghet, vel vitende om at WordPress-siden din er i dyktige hender.

Når du velger et WordPress-støttebyrå, bør du vurdere deres erfaring, ekspertise, portefølje, kundeuttalelser og priser. Vurder dine krav og budsjett for å velge et byrå som passer dine behov.

Det er også viktig å sikre at de gir responsive kommunikasjonskanaler og forstår forretningsmålene dine godt.

Hvordan få WordPress-støtte for Nulled Plugins

Hvis du lastet ned et kommersielt tema eller plugin og ikke betalte for det, for eksempel gjennom en torrentside, er du ikke kvalifisert for støtte fra utvikleren. Dette er fordi du ikke betalte for privilegiet å få ekspertstøtte.

Å lese:  Gjør byråets nettskyvertskostnader om til host...

Vi anbefaler på det sterkeste å unngå Elementor nulled og andre nullte WordPress-plugins, da de kan utgjøre en alvorlig risiko for nettstedet ditt.

Ofte stilte spørsmål om WordPress-støtte

Hvor mye koster WordPress-støtte?

Kostnaden for WordPress-støtte kan variere avhengig av hvilken type støtte du trenger. Selvhjelpsressurser er vanligvis gratis, mens det å ansette en frilanser eller jobbe med et støttebyrå kan innebære timepriser eller prosjektbaserte avgifter.

Administrert WordPress-hosting med support inkluderer ofte støttetjenester i hostingpakkeprisen. Det er viktig å vurdere kostnadene i forhold til verdien og ekspertisen som tilbys.

Finnes det støttealternativer spesielt for nybegynnere?

Ja, det finnes støttealternativer skreddersydd for nybegynnere. WordPress-dokumentasjon, online veiledninger og videoguider henvender seg ofte til nybegynnere ved å gi trinnvise instruksjoner og forklaringer. Noen støttebyråer spesialiserer seg på å hjelpe nybegynnere med nettstedoppsett, tilpasning og innledende veiledning.

Å engasjere seg i WordPress-fellesskapsgrupper kan også hjelpe nybegynnere med å få kontakt med erfarne brukere som er villige til å tilby hjelp og råd.

Hvordan får jeg WordPress.com-støtte?

For å få støtte spesifikt for WordPress.com, kan du besøke deres støttenettsted, den primære ressursen for hjelp med WordPress.com-relaterte spørsmål og problemer.

Hvor ofte bør jeg oppdatere WordPress-siden min?

Det anbefales å oppdatere WordPress-siden regelmessig, helst så snart oppdateringer blir tilgjengelige. Dette inkluderer oppdatering av WordPress-kjernen, temaer og plugins.

Regelmessige oppdateringer sikrer at nettstedet ditt drar nytte av de nyeste sikkerhetsoppdateringene, feilrettingene og ytelsesforbedringene. Det er imidlertid avgjørende å sikkerhetskopiere nettstedet ditt før du oppdaterer det for å redusere potensielle kompatibilitetsproblemer eller tap av data.

Siste tanker

WordPress-støtte spiller en viktig rolle i å hjelpe brukere med å overvinne utfordringer, forbedre nettstedets ytelse og maksimere potensialet til WordPress-drevne nettsteder. Det er mange veier å utforske, fra selvhjelpsressurser til å ansette frilansere, jobbe med støttebyråer eller utnytte administrert hosting.

Ved å forstå dine spesifikke behov og vurdere de tilgjengelige alternativene, kan du velge riktig støttetilnærming for din WordPress-reise.

Vi håper denne veiledningen hjalp deg med å lære hvordan du får WordPress-støtte. Hvis et av problemene dine er at du sitter fast i WordPress-vedlikeholdsmodus, vil denne guiden hjelpe deg med å fikse det.

Takk for at du leste! Vi vil gjerne høre dine tanker, så legg gjerne igjen en kommentar med spørsmål og tilbakemeldinger.

Du kan også følge oss på YouTube, X (tidligere Twitter)og Facebook for mer nyttig innhold for å utvide virksomheten din.

Stacey har skrevet om WordPress og digital markedsføring i over 10 år og om andre emner mye lenger. Ved siden av dette er hun fascinert av webdesign, brukeropplevelse og SEO.

Nye publikasjoner:

Anbefaling