Hvordan forbedre engasjementet til frontlinjeansatte

luis melendez Pd4lRfKo16U unsplash

Etter pandemien er det ingen som forstår rollen og ansvaret til frontlinjearbeidere.

Disse inkluderer nødhjelp, helsearbeidere, ambulansesjåfører, politi, leger, sykepleiere, annet sykehuspersonell, etc.

De har en av de mest krevende jobbene som krever at de er fysisk tilstede på jobb og gjør livet enkelt for millioner av andre som oss.

Men bekymringen er at medarbeiderengasjement ofte blir oversett som en nødvendighet i deres organisasjoner.

Denne forsømmelsen kan vise seg å være skadelig for selskapet fordi frontlinjemedarbeidere utgjør ryggraden i selskapet, og hvis engasjementet deres mislykkes, kan det føre til organisasjonens fall.

Å skape relasjoner mellom frontlinjeansatte og resten av en virksomhet er målet med frontlinjemedarbeiderengasjement.

Frontline-ansatte som er aktivt involvert i arbeidet deres er klar over bedriftens nyheter og hendelser, har nære relasjoner med kolleger fra andre team og omfavner organisasjonskulturen.

Fortsett å lese denne artikkelen for å ta en titt på noen enkle trinn som vil hjelpe deg med å forbedre medarbeiderengasjementet for frontlinjeansatte.

1.) Bruk pålitelige og testede digitale verktøy for bedre informasjonstilgang og koordinering

Med den digitale transformasjonen av intern kommunikasjon har det aldri vært enklere å bruke teknologi for å engasjere frontlinjemedarbeidere.

Å lese:  Hvordan fikser jeg Snapchat-støttekode C14A? Enkel guide

Selv om de ansatte i frontlinjen ofte er utenfor datamaskinens rekkevidde, vil de likevel ha tilgang til viktige bedriftsdata uansett hvor de er.

Programvare som Blinke kan være din beste venn for å få dette til.

Den beste metoden for å øke medarbeiderengasjementet er å bruke slike medarbeiderapplikasjoner og de nyeste frontlinjemedarbeiderteknologiene som stadig oppgraderes nå og da.

mat napo ejWJ3a92FEs unsplash

2.) Forbedrer arbeidsplassforbindelser

I enhver bransje, og spesielt for frontlinjeansatte, er digital interaksjon på arbeidsplassen avgjørende.

Frontlinjemedarbeiderne dine vil ha flere muligheter til å komme i kontakt med kolleger på tvers av organisasjonen din hvis du gir dem digitale verktøy som er enkle og intuitive å bruke.

Disse vil hjelpe folk å få en følelse av tilhørighet og tilknytning til virksomheten din, noe som vil øke deres generelle arbeidsglede og produktivitet, alt til fordel for deg også.

Finn digitale verktøy som ligner på kjente sosiale nettverk som arbeidsstyrken din sannsynligvis allerede bruker i deres personlige og profesjonelle liv for å gjøre dette.

Gjør det enkelt for dem å erobre læringskurven. Sørg i tillegg for at arbeidere enkelt kan få tilgang til verktøyet for å se etter kollegakontaktdetaljer via e-post, telefon, Teams osv.

De kan da samhandle med andre på deres premisser og knytte nære bånd mellom team og arbeidsplasser.

Å lese:  Squarespace vs Wix vs WordPress: Hva er bedre å bruke?

3.) Gi anerkjennelser og verdsettelse

Det kan ikke benektes sammenhengen mellom frontlinjemedarbeidernes engasjement og anerkjennelse.

Medarbeidernes myndighet og tillit til arbeidet deres øker begge når de føler seg anerkjent for innsatsen.

Ansatte er trygge på at de er på rett spor og at deres innsats blir respektert når deres harde arbeid blir anerkjent.

Du kan prøve ut en mengde medarbeiderkonsepter, fra betalte ferier og gavekort for ansatte til virtuelle takkefeeder.

Det er alltid en metode for å uttrykke takknemlighet til dine arbeidere, uavhengig av størrelsen på ditt interne kommunikasjonsbudsjett.

4.) Opplæring og faglig utvikling

Ansattes engasjement og moral øker kraftig når de ser utsikter til fremgang på arbeidsstedet.

Frontlinjeansatte i tjenestesektoren er langt mer sannsynlig å holde seg fast på lang sikt når de ser faglige og personlige vekstutsikter.

For å finne ut hvilke opplærings-, coaching- og veiledningsalternativer for ansatte vil være interessert i, kan du gjennomføre medarbeiderundersøkelser og meningsmålinger.

colin lloyd KQPRye6h2a8 unsplash

5.) Gjør informasjon tilgjengelig når som helst, hvor som helst

Frontlinjemedarbeiderne dine sitter kun ved et skrivebord på dagtid, så de må ha tilgang til viktige bedriftsdata fra en rekke lokasjoner.

En digital arbeidsplassløsning som er tilgjengelig på mobil, kiosk og stasjonære enheter, gjør det enkelt for dem å holde seg oppdatert på forretningsnyheter og oppdateringer mens de er på reise.

Å lese:  Fordelene ved å outsource din digitale markedsføring til et profesjonelt byrå

Frontline-ansatte bør ha tilgang til intern kommunikasjon som gjør det enkelt for dem å finne og filtrere informasjon og forstå hva som skjer i hele organisasjonen.

Alle ansatte vil føle seg informerte, sikre og produktive hvis du starter med å gjøre informasjon fritt tilgjengelig for dem.

Konklusjon

Mens frontlinjeansatte fortsatt kan møte opp til pliktene sine hver eneste dag, kan bedrifter gjøre det enklere for dem ved å sikre at deres engasjement i arbeidet deres er nok til å gi dem en positiv opplevelse hver dag og holde dem glade.

Teknikkene nevnt ovenfor er enkle å implementere, og du bør benytte sjansen til å bruke dem hvis du fortsatt trenger det.

Nye publikasjoner:

Anbefaling