Hvordan forbedre nettstedets ytelse i WordPress

Popup-vinduer, ødelagte koblinger og automatisk avspilling av videoer er bare noen av tingene som stresser leserne dine på nettsteder. Langsomme lastetider er hovedårsaken til at brukere hopper fra et nettsted.

Du vil at nettstedets besøkende skal ha en god opplevelse. Du vil ikke at de skal bli stresset og gå fordi nettstedet ditt ikke vil lastes. Det endelige målet er at besøkende skal bli på nettstedet ditt, surfe og foreta et kjøp.

Det er derfor det er viktig å forstå hvordan du kan forbedre nettstedets ytelse i WordPress.

Hvordan forbedre nettstedets ytelse i WordPress

 • Invester i kvalitetshosting
 • Oppdater kjerneteknologi
 • Minimer temaet
 • Vedlikeholde databasen
 • Sett opp overvåking
 • Optimaliser bilder
 • Buffer sider
 • Kjør en CDN
 • Bruk minifisering
 • Deaktiver hotlinking

Årsaker til sakte lastehastigheter

Ingenting vil få en besøkende til å forlate nettstedet ditt raskere enn sakte lastehastighet. Hvis siden ikke lastes inn for dem umiddelbart, klikker de av og finner et annet alternativ. Langsom lastetid fører til høyere fluktfrekvens, koster deg returnerende besøkende og eliminerer potensialet for salg.

Ulike ting forårsaker sakte lastehastigheter på nettsteder, inkludert:

 • Dårlig vertskap. Nettstedet ditt vil lastes saktere hvis webhotellserveren ikke er riktig konfigurert.
 • Sidestørrelse. Store sidefiler fører til at nettstedet ditt lastes sakte. Store sider er vanligvis forårsaket av bilder som ikke er optimalisert eller komprimert for nettbruk.
 • Dårlige plugins. Dårlig kodede eller sjelden oppdaterte plugins kan bremse nettstedet ditt betydelig.
 • Nettleserbuffer. Hvis nettstedet ditt ikke tilbyr bufrede sider, vil lastetidene bli betydelig lengre.
 • Eksterne skript. Eksterne skript som annonser og fontlastere kan påvirke nettstedets ytelse negativt.
Å lese:  Hvordan bygge et nettsted for en lokal bedrift i 2024

Hvordan forbedre nettstedets ytelse i WordPress

Nå som du vet noen ting som kan føre til at nettstedet ditt laster sakte, er det her hvordan du kan forbedre nettstedets ytelse i WordPress.

Invester i kvalitetshosting

Firmaet som er vert for nettstedet ditt er viktig. Ikke bare gå med det første webhotellfirmaet du finner i et Google-søk. Og prisen betyr noe. Det billigste alternativet når det kommer til hosting er sannsynligvis ikke det beste valget for nettsteder med gode resultater.

Gjør noen undersøkelser og be om anbefalinger. Vær villig til å investere i et hostingselskap med et sterkt rykte som balanserer hastighet med komfort og kostnad.

«Få den beste verten du har råd til; en som virkelig bryr seg om caching og hastighet osv.» – Brin Wilson av Vinner WP

Oppdater kjerneteknologi

Det er en grunn til at det er nye versjoner av teknologi som HTML, PHP, osv. De inneholder forbedringer og nye funksjoner som bidrar til å forbedre hastighet og ytelse. Derfor må du holde dem oppdatert. Bruk den nyeste WordPress-versjonen for best ytelse.

Minimer temaet

Du vil at temaet skal reflektere merkevarens image, men du må være forsiktig med temaet du velger. Noen av dem er bare oppblåst med unødvendige funksjoner som bremser nettstedet ditt.

“Start med barebones-temaet. Det er mange oppblåste kommersielle temaer som er fullpakket med ting du sannsynligvis aldri kommer til å bruke.”

Gjør ditt beste for å finne et tema som gir det du trenger og ikke noe ekstra. Det er best å få et minimalt tema og legge til funksjonaliteten du trenger via plugins. På den måten kjører du ikke noe unødvendig for nettstedets drift.

Å lese:  Legger til felt i produkter som kan bestilles i WooCommerce

Vedlikeholde databasen

Regelmessig databasevedlikehold er avgjørende for å holde databasen ren, ren og fungere jevnt. Elementer som skal fjernes fra databasen inkluderer avinstallerte plugins og postrevisjoner. Verktøy er tilgjengelige for å hjelpe deg med å rense databasen hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det selv.

Du kan også leie en ekstern tjeneste for å rengjøre den for deg. Det er også her hostingselskapet ditt spiller en rolle. De rette hostingselskapene gjør regelmessig vedlikehold av databasene.

Patrick Garman fra Mindsize sier han har sterke meninger om viktigheten av å vedlikeholde databasen din.

“En plugin kan ikke løse et ytelsesproblem. Det kan bare skjule det. Det er bedre å i stedet finne årsaken og løse det.»

Sett opp overvåking

Det er fullt mulig at nettstedet ditt kjører sakte for andre, men ikke for deg. Det er derfor du må sette opp overvåking for å måle nettstedets hastighet regelmessig. Overvåking lar deg sikre at nettstedet ditt kjører på sitt beste og foreta nødvendige oppdateringer.

Optimaliser bilder

Bilder tar mest plass på en side. De vil sannsynligvis påvirke lastetiden hvis du ikke gjør dem så små som mulig uten å miste kvalitet. Det er mange nettsteder du kan bruke til å komprimere bilder før du legger dem på nettstedet ditt. Du trenger ikke å lære hvordan du optimaliserer bilder for WordPress selv – det er tilgjengelige plugins for å gjøre dette automatisk.

Å lese:  Bør WordPress-utgivere investere i manuell koblingsbygging?

Buffer sider

Hurtigbuffer for WordPress betyr lagring av vanlige data for å øke hastigheten på behandlingen. En datamaskin kan raskt få tilgang til denne informasjonen mens den henter ny informasjon relatert til nettstedet. Caching er den vanligste måten å få nettstedet ditt til å laste raskere og generelt gi bedre resultater. Du kan bruke en plugin for caching. Nettverten din inkluderer sannsynligvis også denne tjenesten.

Kjør en CDN

Et innholdsleveringsnettverk distribuerer arbeidet med å levere innhold til nettleseren din. Å bruke et CDN er mer effektivt fordi det øker antallet kilder, deres nærhet og hurtigbufring. Tjenester er tilgjengelige for å gjøre dette for deg, men det kan også være en del av webvertspakken din.

Bruk minifikasjon

Minifisering reduserer nettsidens lastetid ved å eliminere unødvendig innhold i HTML-, JavaScript- og CSS-filer. Plugins er tilgjengelige for å gjøre dette. Det kan også være en del av pakken din med webverten din.

Deaktiver Hotlinking

Hotlinking er å bruke bilder i innholdet ditt som du ikke er vert for på nettstedet ditt. I stedet for å legge bildet i mediebiblioteket ditt, gir du en lenke til et nettsted bildet lastes inn fra. Folk kan også bruke bilder fra nettstedet ditt på denne måten.

Hotlinking tar bort båndbredden din fordi serveren din må jobbe for å levere bildet til et annet nettsted. Det tilfører heller ingenting til nettstedets trafikk.

Å lese:  Hvordan sende en feilrapport til Mi for analyse?

Forbedre ytelsen til WordPress-nettstedet med Hostinger

Det er mye å vurdere om hvordan du kan forbedre nettstedets ytelse i WordPress. Som du kan se, påvirker mange faktorer lastetiden.

Men den største enkeltfaktoren som påvirker nettstedets ytelse er verten din.

Et godt vertsselskap, som Hostinger, vil administrere nettstedet ditt, slik at du ikke trenger å bekymre deg for trege lastetider. Kontakt oss i dag for å finne ut hvordan vi kan hjelpe.

Eller prøv fullt administrert WordPress-hosting fra Hostinger. Opplev raskere lastetider og akselerert nettstedshastighet selv. Sjekk ut planene våre for å komme i gang i dag.

Nye publikasjoner:

Anbefaling