Hvordan gjenopprette et WordPress-nettsted fra en sikkerhetskopi (5 måter)

Vil du vite hvordan du raskt gjenoppretter nettsteddata?

Tekniske feil, hacks og avbrudd kan oppstå når som helst, noe som resulterer i tap av noen eller alle dataene til nettstedet ditt. Det er ingenting verre enn å streve febrilsk for å gjenopprette det du hadde brukt timer på å bygge i utgangspunktet.

Men heldigvis er det en enkel måte å forhindre at dette skjer på!

Den beste måten å håndtere disse situasjonene på er å sikkerhetskopiere nettstedet ditt regelmessig og være forberedt. Så hvis du mister nettstedsdata av en eller annen grunn, kan du enkelt gjenopprette sikkerhetskopien og starte virksomheten på nytt der du la den.

I denne opplæringen lærer vi deg hvordan du gjenoppretter WordPress-data fra en sikkerhetskopi. For å gjøre det, vil vi dekke 4 forskjellige metoder:

  1. Hvordan gjenopprette et WordPress-nettsted ved hjelp av en plugin
  2. Hvordan gjenopprette et WordPress-nettsted via cPanel
  3. Hvordan gjenopprette et WordPress-nettsted via SFTP
  4. Slik gjenoppretter du et WordPress-nettsted fra dashbordet ditt
  5. Hva skal jeg gjøre hvis jeg ikke har en sikkerhetskopi?

Men før det, la oss ta en rask titt på forskjellige grunner til at du kanskje må gjenopprette en sikkerhetskopiversjon av WordPress-nettstedet ditt.

Når skal du gjenopprette WordPress fra en sikkerhetskopi

Det er flere situasjoner når sikkerhetskopifiler kan komme til nytte. Hvis du har en sikkerhetskopi klar, er det enkelt å gjenopprette tapte data når du befinner deg i en av følgende situasjoner:

  1. Serverbrudd: Ingen webhotellfirmaer i verden kan tilby 100 % oppetid og pålitelighet. Noen ganger når serveren går ned, kan webhotellselskaper mislykkes i å hente dataene dine. Men hvis du har en sikkerhetskopi, kan du enkelt gjenopprette det som gikk tapt og ha den nyeste versjonen av nettstedet ditt.
  2. Hackede nettsteder: WordPress er det mest populære innholdsstyringssystemet for publisering av innhold, noe som gjør det til et attraktivt mål for hackere og spammere. Hvis nettstedet ditt blir angrepet, kan du miste data. Du må fjerne skadelig programvare, bakdører og virus fra nettstedet ditt og deretter gjenopprette en sikkerhetskopi for å sikre at alle dataene dine er intakte. Se vår detaljerte veiledning om WordPress-nettstedsikkerhet.
  3. Menneskelig feil: Noen ganger kan du ende opp med å slette viktige filer fra nettstedet ditt ved en feiltakelse. Dette skjer faktisk oftere enn du tror. Sikkerhetskopiering av nettsteder kan være en livredder hvis du ved et uhell har fjernet viktige data fra nettstedet ditt. Du kan gjenopprette nettstedet ditt først og fortsette med feilsøking slik at brukerne dine ikke blir forstyrret.

Dette er bare noen få eksempler på når du ønsker å ha en sikkerhetskopi klar for å gjenopprette tapte filer. Det kan være mange andre årsaker.

Å lese:  Fix: USB-C til HDMI fungerer ikke fra Android til TV

Men uansett hva situasjonen måtte være, er det bare mulig å gjenopprette nettsteddataene hvis du har en sikkerhetskopiversjon av den. Enten du driver et nettsted med massevis av trafikk eller bare får noen få besøkende per måned, er det viktig at du investerer i en god backup-plugin og kjører tidsriktige sikkerhetskopier for å beskytte dataene dine.

Nå trenger du ikke å kopiere filene manuelt hver gang du vil lage en sikkerhetskopi. Det er mange plugins som du bare trenger å installere, og det vil automatisk ta regelmessige sikkerhetskopier for deg.

Vårt nummer 1 valg er Duplikator plugg inn. Det er enkelt å bruke, gir deg mange alternativer for å lagre en sikkerhetskopi og gjenopprette nettstedet ditt når du trenger det.

For flere alternativer for backup-plugin, se listen vår: 12 beste WordPress-sikkerhetskopi-plugins sammenlignet.

Med det i tankene, la oss sjekke ut hvordan du gjenoppretter WordPress fra en sikkerhetskopi.

Metode 1: Slik gjenoppretter du et WordPress-nettsted med en plugin

Vi starter med den beste og enkleste metoden først.

Men før vi begynner, må du vite at dette vil fungere bare hvis du allerede har installert en backup-plugin på nettstedet ditt.

Igjen, du har mange alternativer for en WordPress backup-plugin, men vi anbefaler på det sterkeste at du prøver Duplikator.

Duplikator er en kraftig backup-plugin som vil lage en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet ditt og lagre dataene dine i skyen. Når som helst du trenger det, kan du gjenopprette alle WordPress-filene og WordPress-databasene dine i løpet av minutter ved å bruke gjenopprettingspunkter!

Det fungerer på små og store nettsteder, og støtter til og med multisite-nettverk. Du kan også lagre sikkerhetskopiene utenfor stedet i skylagringer som Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Amazon S3.

Hvis du aldri har installert en plugin før, ikke bekymre deg. Bare les vår nyttige guide for hvordan du installerer en WordPress-plugin.

Når den er installert, kan du kjøre manuelle sikkerhetskopier eller sette opp en automatisert tidsplan. Gå over til Duplicator Pro » Tidsplaner for å finne disse alternativene:

Hvis du bruker Duplicator Lite, må du lage en sikkerhetskopi manuelt under fanen Pakker.

Etter at du har opprettet sikkerhetskopier, vil du se dem oppført under det samme Pakker fanen.

Nå er det veldig enkelt å gjenopprette sikkerhetskopien. Velg Gjenopprettingspunkt ikonet fra oppgavelinjemenyen over listen over tilgjengelige sikkerhetskopier.

På neste side vil du se gjenopprettingsalternativer. Det er en rullegardinmeny merket “Trinn 1: Velg gjenopprettingspunktarkiv” der du kan velge hvilket gjenopprettingspunkt du vil gjenopprette.

Duplicator anbefaler at du kopierer en URL som de gir deg og lagrer den på et trygt sted.

Du kan laste ned den nyeste sikkerhetskopien av nettstedet ditt og gjenopprette det manuelt eller bruke det til å migrere nettstedet ditt. Men Duplicator gjør det veldig enkelt for deg her. Alt du trenger å gjøre er å trykke på Start Recovery knapp.

Å lese:  Hvordan små bedrifter ser kostnadsbesparelser for IT-administrerte tjenester

En ny side åpnes med detaljene for gjenopprettingspunktet sammen med en advarsel om at denne gjenopprettingsprosessen ikke kan angres.

Du kan se detaljene for nettstedet ditt som har blitt skannet av Duplicator og sjekke om noen problemer har blitt flagget.

Deretter er det bare å godta vilkårene for bruk og klikke på Gjenopprett gjenopprettingspunkt knapp.

Siden gjenoppretting av en sikkerhetskopi betyr å erstatte alle dine nåværende WordPress-filer med sikkerhetskopifilene, ber Duplicator deg bekrefte en gang til hvis du er sikker.

Klikk på OK knappen for å fortsette.

Og det er det! Sikkerhetskopien din har nettopp blitt gjenopprettet, og krisen er avverget.

Du vil legge merke til at på den siste siden som varsler deg om at gjenopprettingsprosessen er fullført, vil du se en avmerkingsboks for å slette alle installasjonsfiler.

Dette velges automatisk, og vi anbefaler å forlate standardinnstillingen. Det vil slette alle installasjonsfiler for å sikre at nettstedet ditt ikke har noen sikkerhetsproblemer.

Du kan logge inn på WordPress-admin-siden din her og sjekke at live-siden din er tilbake til normalen.

Hvis du ikke har sikkerhetskopiert nettstedet ditt ennå, kom i gang med Duplicator nå »

Metode 2: Slik gjenoppretter du et WordPress-nettsted via cPanel

I denne metoden viser vi deg hvordan du gjenoppretter sikkerhetskopien fra cPanel (kontrollpanel) til webhotellleverandøren din. Men avhengig av vertsselskapet ditt og den administrerte WordPress-vertsplanen din, kan prosessen variere litt.

For denne veiledningens skyld viser vi deg hvordan du gjør det fra cPanel of Bluehost-vertskontoen. Husk at trinnene vil være like for de fleste verter.

Bluehost er en av de mest populære leverandørene av webhotelltjenester som tilbyr god ytelse, førsteklasses støtte og utmerket oppetid. Hvis du vil vite mer om Bluehost, les denne detaljerte anmeldelsen.

For å gjenopprette sikkerhetskopien, logg på hostingkontoen din og få tilgang til cPanel. Hvis du ikke er sikker på hvor du finner den, kontakt supportteamet ditt. Det er vanligvis under vertsplanen din.

Inne i cPanel, bla ned til Filer seksjon. Her ser du et alternativ kalt Sikkerhetskopiering.

Dette tar deg til en ny skjerm hvor du finner alternativer for sikkerhetskopiering. Nå, avhengig av webverten din og planen du har valgt, kan det hende du ser forskjellige alternativer her.

Noen webverter tar automatisk sikkerhetskopier for deg, og du finner dem her. Med andre må du manuelt be om en fullstendig sikkerhetskopi.

På samme side vil du se gjenopprettingsalternativer. Du kan velge å gjenopprette en katalog eller en database.

For å gjenopprette databasen, er det et alternativ merket Gjenopprett en sikkerhetskopi av MySQL-database. Under denne klikker du på Velg Fil.

Du kan nå velge backup/eksport av *.sql-filen og klikke på Laste opp knapp.

Sikkerhetskopien din vil nå bli lastet opp, og du vil få tilbake den tapte databasen.

Å lese:  Ansattesengasjement og merkevareambassadør: Hvordan komme i gang

For å administrere databasene dine må du få tilgang til phpMyAdmin i cPanel-kontoen din. Du vil kunne eksportere og importere databaser her. Men vi anbefaler ikke dette hvis du ikke vet hva du gjør. Det er bedre å bruke en backup-plugin som håndterer dette for deg.

Metode 3: Slik gjenoppretter du en WordPress-installasjon via SFTP

Denne metoden er nyttig hvis du ikke får tilgang til WordPress-dashbordet av ulike årsaker. For å bruke denne metoden, må du installere og vite hvordan du bruker en FTP-klient som FileZilla.

Du trenger også FTP-detaljene dine, inkludert vertsnavn, FTP-brukernavn og passord. Hvis du ikke vet hva detaljene er, finner du det under FTP-kontoer inne i hosting-cPanelen. Du kan også spørre vertens kundestøtte.

Gå nå til WordPress.org og last ned den nyeste versjonen av WordPress.

Du vil nå ha en zip-fil lastet ned til datamaskinen din. Vi anbefaler å lagre denne filen i en egen mappe som du enkelt kan få tilgang til og identifisere ettersom du trenger den senere.

Pakk ut alle nettstedfilene fra zip-filen. Slett deretter mappen merket i WordPress-mappen wp-innhold.

Du kan også slette den originale zip-filen nå siden du ikke trenger den.

koble til verten din ved hjelp av SFTP. Du må åpne FileZilla, angi riktig vertsnavn, brukernavn og passord og koble til serveren din.

Når en tilkobling er opprettet, bør du se WordPress-installasjonsmappene, inkludert wp-content, wp-admin og wp-includes, vises på høyre sidepanel

Hvis du ikke ser den, må du finne en mappe som heter Public_html. Det er her WordPress-installasjonen din vanligvis er plassert.

På venstre panel er din lokale datamaskin. Her må du velge filene du nettopp har pakket ut på datamaskinen din, og deretter høyreklikke og laste dem opp til serveren din.

Deretter vil du se en melding på skjermen som sier Målfilen eksisterer allerede.

På høyre side under Handlingplukke ut Overskriv og klikk på Ok knapp.

Denne prosessen vil overskrive alle de viktigste WordPress-filene.

Siden du slettet wp-content-mappen i den nye installasjonen, vil den originale wp-content-mappen forbli intakt. Dette inneholder alle mediefiler, temaer, plugins, opplastinger og så videre. Så overskriving av filene vil ikke påvirke WordPress-temaene eller pluginsene dine.

Når prosessen er fullført, vil WordPress-kjernefilene dine være nyinstallert.

I tilfelle du ikke har en FTP-klient, kan du logge på cPanel og gå over til Filbehandler.

Her vil du se en mappe kalt public_html som inneholder nettstedfilene dine.

Du kan erstatte gjeldende filer med sikkerhetskopi her.

Metode 4: Slik gjenoppretter du WordPress-filer fra dashbordet

Denne metoden er den enkleste måten å gjenopprette WordPress-kjernefilene fra en sikkerhetskopi. Og det beste er at du kan gjøre det rett fra WordPress-dashbordet med bare ett klikk.

Så hvis du fortsatt har tilgang til WordPress-dashbordet ditt, prøv dette. Dette vil bare erstatte WordPress-kjernefilene dine.

Å lese:  Hvordan redigere bunnteksten i WordPress: Den endelige veiledningen

Du kan begynne med å logge på WordPress-dashbordet. Gå nå til Oppdateringer. Her ser du et alternativ kalt Installer på nytt nå knapp. Klikk på den.

WordPress tar bare noen få sekunder å installere den nyeste versjonen for deg på nytt. Når det er gjort, kan du installere en ny versjon. Ved å gjøre dette kjører du manuelt oppdateringsprosessen som WordPress utfører fra tid til annen.

BONUS: Hva skal jeg gjøre hvis jeg ikke har en sikkerhetskopi?

Hvis du ikke har en sikkerhetskopi av nettstedet, er du ikke alene. De fleste nettstedeiere vet ikke at de trenger å sikkerhetskopiere nettstedet sitt. Noen tror ikke noe vondt vil skje med dem.

Uansett hva årsaken er, kan det hende du ikke har tatt en sikkerhetskopi av nettstedet ditt, noe som gjør at du blir nervøs over at du ikke kan få tilbake nettstedet ditt.

Nå er det håp. Dette fungerer kanskje ikke for deg, og alt avhenger av om webverten din tilbyr dette alternativet. Det avhenger også av om dette var aktivert da du installerte WordPress.

Inne i hosting cPanel, gå til Softaculous App Installer.

Her vil du se ikoner på toppmenyen. Velg ikonet for sikkerhetskopiering og gjenoppretting slik:

Hvis du er heldig, kan Softaculous ha tatt sikkerhetskopier for deg. Du kan få en hel eller delvis sikkerhetskopi som ble tatt mens nettstedets plugins og temaer ble oppdatert.

Du trenger bare å klikke på gjenopprettingsknappen her.

Det tar noen sekunder til minutter avhengig av størrelsen på nettstedet ditt. Når sikkerhetskopien er gjenopprettet, vil du se en suksessmelding.

Vi kan ikke garantere hvor mye av nettstedet ditt som blir gjenopprettet med denne metoden. Det er best å lage regelmessige sikkerhetskopier av nettstedet ditt ved å bruke en backup-plugin som Duplikator. Du kan også bruke UpdraftPlus, BackupBuddy eller BlogVault.

Med enkle alternativer for gjenoppretting av sikkerhetskopiering med ett klikk, vil du kunne få nettstedet tilbake til det normale på sekunder.

Hvis du driver en e-handelsside, vil du sette opp nettstedssikkerhetskopier i sanntid slik at hver bestilling og dens detaljer lagres.

Vi håper du syntes denne veiledningen var nyttig!

Vi bør nevne at en måte folk har en tendens til å miste viktige data fra WordPress-siden deres er ved å eksperimentere med nye funksjoner. Nettstedskapere vil legge til elementer i nettstedets kode som kan ha en negativ innvirkning på hele nettstedet deres.

Hvis du vil vite hvordan du kan eksperimentere trygt med nettstedet ditt slik at du ikke mister viktige data, kan det være lurt å sjekke ut de beste iscenesettelsene for WordPress.

De vil hjelpe deg med å jobbe med nettstedet ditt samtidig som du reduserer risikoen for å miste data i prosessen. Hvis du imidlertid mister noen data, vet du nå hvordan du gjenoppretter dem på bare noen få minutter!

Nye publikasjoner:

Anbefaling