Hvordan gjøre SEO for e-handelsnettsteder: Teknikker, verktøy og amp; Beste praksis

Hvis du åpner en e-handelsbutikk, er sjansen stor for at du er en ekspert på handelen. Nå må du finne ut hvordan du kan bringe besøkende til nettstedet ditt. Det er her søkemotoroptimalisering (SEO) kommer inn.

Hvis du prøver å lære hvordan du gjør SEO for et e-handelsnettsted, er du ikke alene. Du trenger SEO for å lykkes med e-handel. Det er avgjørende for synligheten til butikken din.

I denne artikkelen vil vi dekke de grunnleggende SEO-teknikkene for e-handelsnettsteder. Du vil lære beste praksis for e-handel for SEO, samt viktige verktøy og e-handel-SEO-tips du kan prøve.

Hva er e-handel SEO?

E-handel SEO er prosessen med å gjøre nettstedet ditt mer synlig for søkemotorer. Når folk søker etter produktene dine på Google, vil du at nettstedet ditt skal vises. Dette gir mer trafikk til butikken din, og potensielt mer salg.

Det er forskjellige teknikker innen e-handel SEO – som koblingsbygging, søkeordoptimalisering og mer. Alle disse tjener til å drive trafikk til nettstedet ditt.

Større selskaper har interne SEO-spesialister eller kan sette ut innholdet deres. Mindre bedrifter må prioritere kostnadseffektivitet og ofte ta en DIY-tilnærming. Selv om du vet hva SEO er, er du kanskje ikke helt klar over hvorfor SEO er viktig for e-handel.

Hvorfor er SEO viktig for e-handel?

SEO er avgjørende for e-handel. Når potensielle kunder Googler et produkt, lander de på SERP-er (Search Engine Results Pages). Uten optimalisert SEO faller nettstedet ditt lavt i rangering. Hvis kunder ikke finner nettstedet ditt, kan de ikke kjøpe produktene dine.

Tenk på det på denne måten: Hvis du gikk inn i et kjøpesenter, er det flere som handler i den store butikken foran eller i standen nær badene? Tenk på e-handel SEO som å få butikken din til å få den beste eiendommen i kjøpesenteret.

Å lese:  Hvorfor bruke en åpen kildekode-netthandelsplattform?

Hvordan gjøre SEO for e-handelsnettsteder

Å prøve å finne ut hvordan du gjør SEO for e-handelsnettsteder kan være vanskelig hvis du ikke er kjent med verktøyene og teknikkene som brukes for å gjøre nettstedet ditt vennlig for søkemotorer. Her er nøkkelområdene å fokusere på.

Sidestruktur

Hvis nettstedet ditt er vanskelig å navigere, er ikke potensielle kunder de eneste som har en dårlig opplevelse. Søkemotorer vil også ha vanskelig for å indeksere nettstedet ditt.

Å ha den riktige strukturen gjør en stor forskjell når det gjelder å optimalisere e-handelsnettstedet ditt. Her er noen SEO-tips for e-handel du bør huske på når du strukturerer nettstedet ditt for å sikre at du maksimerer dets synlighet i SERP-ene.

Prøv Silo Structure

Etter at du har tatt beslutninger om temaer, må du tenke på hvordan du vil organisere sidene dine. Den grunnleggende strukturen som fungerer best inneholder en hjemmeside, underkategorier og produktsider. Dette er kjent som “silostruktur.”

Lignende innhold bør grupperes sammen fordi det vil være lettere for besøkende og søkemotorer å finne. Hvis du er et bakeri, kan en silostruktur ha én hovedside og tre kategorisider som kaker, paier og informasjonskapsler.

Derfra vil du ha mer spesifikke produktsider som er gruppert under de mer spesifikke kategoriene. For kaker kan dette være lakenkaker, ostekaker, dekorerte kaker osv. Du bør ha noen terminalsider som en kontaktside eller en “Om”-side som også forteller historien din.

Fokus på navigasjon

Du bør aldri være mer enn tre klikk fra startsiden din. Jo vanskeligere det er å navigere hjem, jo ​​mer sannsynlig er det at en besøkende får en dårlig opplevelse. Det samme gjelder for Google, Bing og andre søkemotorer.

>>

Jo større nettstedet ditt og jo flere sider det har, desto lengre tid tar det søkemotorene å “krype” gjennom. Å ha en optimalisert struktur som mangler «foreldreløse» (ulinkede sider som ikke omdirigerer andre steder på nettstedet ditt) er både bruker- og søkemotorvennlig.

Søkeordoptimalisering

Å kjenne publikummet ditt og hva de søker etter er nøkkelen til å planlegge en god SEO-strategi for e-handel. Nøkkelord er det potensielle kunder skriver inn i søkemotorer, så det er avgjørende å sikre at nettstedet ditt har de riktige for hvordan du gjør SEO for e-handel.

Her er noen nøkkelordhensyn for å optimalisere nettstedet ditt med SEO.

Å lese:  Hvordan omgå sensur med en VPN

Bruk søkeordforskningsverktøy

Start med å undersøke hvilke søkeord som er best for produktet ditt. Verktøy som SEMrush, Ahrefseller Lignende nett er gode for å finne søkeord med høyt volum. Når du er etablert, kan du bruke funksjoner i noen av disse verktøyene for å spore søkeordytelse.

Målrett søkeord på tvers av nettstedet ditt

Sett nøkkelord i innholdet ditt som blogger, men ikke glem å legge dem inn i URL-ene dine, i bildefilnavn og i metataggene og titlene dine også.

Viktigst av alt, sørg for at du fortsetter å generere søkeordrikt innhold fullt av de forskjellige typene søkeord: søkeord med kort hale, lang hale og latent semantisk indeksering (LSI). Her er noen eksempler.

Type søkeord Eksempel på søkeord
Kort hale bukser
Lang hale stilige svarte bukser for jobb
Latent semantisk indeksering (LSI) forretningsantrekk

Innholdsmarkedsføring for SEO

Jo mer innhold du har, jo flere muligheter gir du søkemotorer til å finne deg. Søkemotorer kan fortsatt finne e-handelsnettsteder som bare er butikker – men de har vanskeligere for å rangere godt.

Hvis du leter etter måter å gjøre SEO for e-handelssider, prøv å optimalisere det eksisterende innholdet ditt. Her er noen e-handel SEO-tips og beste praksis.

Bruk bloggens beste praksis for SEO

Blogger og annet ikke-kommersielt innhold bør være mellom 1400-1700 ord. Siderangeringer endres hele tiden, men de siste undersøkelsene viser at blogger i det området deles mest.

Sett inn SEO i produktbeskrivelser

Produktbeskrivelser og kortforminnhold bør være betydelig kortere. Avhengig av dine behov, kan alt fra 50 til 250 ord være passende for denne typen innhold. Hold tonen og stemmen konsekvent.

Publiser nytt innhold ofte

En annen SEO-teknikk for e-handelsnettsteder: oppdater ofte. Å lage ferskt, nytt og konsekvent oppdatert innhold holder nettstedet ditt konstant i søkemotorens øyne. Det gir også de besøkende på nettstedet ditt grunner til å fortsette å komme tilbake.

Å holde seg oppdatert holder ikke bare kundene dine engasjert; regelmessig oppdatering med innhold av høy kvalitet kan bidra til å bygge domeneautoritet som øker nettstedets rangering. Å invitere gjestebloggere er en fin måte å holde innhold friskt og engasjerende også. Ikke ignorer sosiale medier heller – dette kan være en fin måte å markedsføre og dele innholdet ditt på.

Hvis domeneautoritet er en CV for e-handelsnettstedet ditt, tenk på koblingsbygging som å få gode referanser. Link building er SEO-teknikken for å få andre nettsteder til å lede trafikk tilbake til nettstedet ditt gjennom hyperkoblinger. Det krever arbeid, men det er mange måter å få dette til.

Å lese:  7 beste fremgangsmåter for å akselerere sakte e-handelssøk

Start med partnerne dine

Tilbakekoblinger fra partnere og tilknyttede selskaper er en enkel måte å bygge linker på. Sjekk med jevne mellomrom for å sikre at det ikke er ødelagte koblinger. Toveis trafikk hjelper begge parter. Dette er grunnen til at det å invitere gjestebloggere er en enkel måte å både generere mer innhold og bygge domeneautoritet. Foreninger og sponsorater hvor logoen din vil gå, er et annet sted å søke tilbakekoblinger.

En annen SEO-teknikk for e-handelsnettsteder er å bruke sosiale medier. Deling er viktig! Når koblet innhold sendes rundt, peker det tilbake til deg. Jo mer du kan lede trafikk til nettstedet ditt organisk, jo bedre. Et annet alternativ er å undersøke bransjen din og sjekke inn med bloggere eller influencere for å få dem til å legge deg til “Topp 10”-lister og andre listeomtaler.

Se etter omtaler

Bruke funksjoner som SEMrush‘s Brand Monitoring Tool lar deg sjekke hvor din bedrift er nevnt, men ikke koblet tilbake til. Nå ut og be om en tilbakekobling.

Økende nettstedshastighet

Du kan ha flotte produkter i e-handelsbutikken din, men et tregt nettsted er fortsatt et tregt nettsted. Og det er et problem. Heldigvis er det en rekke ting du kan gjøre for å øke hastigheten på nettstedet ditt etter å ha kjørt en grunnleggende fartstestHer er noen ting du kan gjøre for å redusere ventetiden og øke hastigheten.

Strategilegg programtilleggene dine

Å velge bedre plugins er like viktig som å ha god kode. Siden WordPress har tusenvis av plugins tilgjengelig, er det noen ganger vanskelig å finne ut hva du skal velge. Hvis du er usikker på noen, finnes det verktøy på nettet du kan bruke for å sjekke kvaliteten på plugin-en.

Buggy-plugins bremser ikke bare nettstedet ditt for besøkende – rangeringen og domeneautoriteten din lider også. Hvis du bruker plugins, sørg for at de ikke bremser nettstedet ditt. Velg kvalitet, ikke kvantitet. Jo mer du legger til, desto mer tar det å laste inn nettstedet ditt – og det vil skade SEO-en din.

Å lese:  Hvordan lage en vinnende B2B-markedsføringsstrategi i 2024

Bruk Caching Plugins

Har du noen gang lagt merke til at noen nettsteder lastes inn mye raskere etter at du allerede har vært på dem? Det er på grunn av caching. Bufring lagrer ressurser som logoen din, bilder og stilark for å hjelpe nettsteder med å lastes raskere. Jo lengre tid det tar å laste en nettside, jo mer avtar brukeropplevelsen (UX). Vi anbefaler å komprimere bilder, innhold på nettstedet og bruke Cache Enabler og Jetpack plugins.

Kjøre nettstedet ditt gjennom et verktøy som Skrikende frosk eller bruke en plugin som Broken Link Checker kan hjelpe deg med å finne ødelagte koblinger. Ikke bare bremser de nettstedet ditt, men dette lar deg vite hvor du trenger å opprette omdirigeringer. Husk at du bør begrense viderekoblingene dine. Både søkemotorer og kunder ønsker bare å komme seg gjennom til nettstedet ditt.

PHP ytelse

Hvis du noen gang har mottatt en e-post for et begrenset tidssalg og bare logget på for å se en feil i kassen, er det på grunn av at du ikke har nok PHP-arbeidere. Den viktigste enkeltfaktoren for å øke hastigheten er alltid butikkens kapasitet til å håndtere trafikk.

Dynamisk administrert hosting gjør at du kan betjene flere brukere samtidig. I motsetning til statiske nettsteder som blogger, må netthandelssider bekymre seg for samtidige brukere på grunn av de mange prosessene som er involvert, som å legge varer i handlekurver, sjekke ut og behandle betalinger.

Det er her ytelse og skalerbarhet utgjør en forskjell. Hvis du har et nettsted fastlåst av buggy-plugins og innhold som tar evigheter å laste, kan en økning i trafikken overbelaste nettstedet ditt midlertidig. Et nedlagt nettsted koster deg kunder og til slutt tapte inntekter.

Bunnlinjen

Å bruke SEO for e-handelsnettsteder er avgjørende for butikkens suksess. Men hvis nettstedet ditt ikke er vert på en server med førsteklasses ytelse og hastighet, vil alt arbeidet du legger ned i SEO fortsatt ikke hjelpe deg.

Det er derfor det er viktig å drive netthandelsbutikken din med optimalisert hosting.

For eksempel, med Hostinger fullt administrert WooCommerce-hosting, vil du få en rask butikk med høy ytelse. Med umiddelbar automatisk skalering, visuelle sammenligninger, pluss automatiske plugin- og plattformoppdateringer innebygd, vil e-handelssiden din lastes ekstremt raskt.

med fullt administrert hosting fra Hostinger. Prøv det gratis i 14 dager.

Nye publikasjoner:

Anbefaling