Hvordan gjøre sosiale medier til en del av SEO-strategien din: Del II

Sosiale medier SEO
I går diskuterte vi noe av teorien rundt bruken av sosiale medier i en søkemotoroptimaliseringsstrategi. I dag, i del II, skal vi dykke rett inn på noen av tipsene og taktikkene du kan bruke for å øke SEO-en din via sosial deling og sosial følge.

Sosial deling

Først og fremst, øk de sosiale delingene dine – men hold dem autentiske. Å betale for sosial innflytelse – betale per like eller retweet, for eksempel – er big business, og søkemotorer vet dette. For eksempel var Googles Penguin-oppdatering i 2012 i stor grad designet for å luke ut noen av lenkene av lav kvalitet som hadde klart å smyge seg inn i høyt rangerte søkeresultater.

Både Google og Bing har avslørt at de sporer offentlig delte lenker på Twitter og Facebook, så hvis du ønsker å delta i vellykket søkemotoroptimalisering, må du ha fokus på organisk, eller naturlig, taktikk.

Det er liten vits i å bygge en mengde produserte tilbakekoblinger fordi de ikke vil gjøre deg noe godt. Fokuset ditt – og det er her sosiale medier er så kraftige – bør være på å skaffe lenker på en naturlig måte, ved å publisere og dele kvalitetsinnhold som folk ønsker å gi videre til sine egne venner og følgere og nettverk. Ikke sikker? Prøv deretter en av våre anbefalte beste lenkebyggingstjenester.

Å lese:  Hvordan fikse feilen ved å etablere en databaseforbindelse i WordPress

Øk din sosiale deling ved å:

  • Å skyve lenker til nytt innhold ut til dine sosiale nettverk så snart de er publisert ved hjelp av en plugin som f.eks WordPress til buffer.
  • Planlegg gjentatte oppdateringer med lenker slik at du kan nå et annet publikum til forskjellige tider på dagen. På den måten kan du oppmuntre til sosial deling selv mens du sover.
  • Sett opp en Google+-side. Noen SEO-eksperter foreslår at å øke tilstedeværelsen din på dette sosiale nettverket vil gi deg mer vekt i organiske søkerangeringer. Gitt at Google, bestefaren til søkemotorene, eier Google+, er det fornuftig.

Sosial følge

Å øke din sosiale tilhengerskare og nettverk er viktig av tre grunner.

For det første antas antallet følgere du har på tvers av sosiale plattformer å øke din relevans og autoritet.

For det andre, jo mer ekte følgere, venner og fans du har i nettverket ditt, jo flere muligheter vil du ha for folk å dele innholdet ditt.

For det tredje, noen vaktbikkjer for sosiale medier anslår at ettersom populariteten til sosiale nettverk fortsetter å vokse, vil folk stole mindre og mindre på søkemotorer for å finne det de leter etter på nettet. Det betyr at de i stedet må kunne finne deg på sosiale plattformer som Facebook, Twitter, Google+, Pinterest og Instagram.

Å lese:  Hvordan velge en leverandør av administrert teknologi

Det er viktig å merke seg at når det gjelder søkealgoritmer, selv om en stor tilhengerskare er tatt i betraktning, er det langt mer fordelaktig å ha et relevant, kvalitetsnettverk av følgere – det vil si følgere som engasjerer seg regelmessig med innholdet ditt, og relevant når det gjelder delte interesser, som foreslått av søkeord. Vær advart – å betale for statiske og uengasjerte følgere på Twitter eller fans på Facebook vil neppe gjøre deg noe godt når det gjelder SEO. Søkemotorer er smartere enn det – det er derfor SEO er en så stor bedrift.

Øk din sosiale følge:

  • Inkludert fremtredende sosiale delingsknapper et sted på hvert blogginnlegg og hver side på nettstedet ditt. Folk er tidsfattige (og late). Det er langt mindre sannsynlig at de tar seg tid til å kopiere og lime inn en lenke for å dele noe de liker, enn at de trykker på en knapp nederst i et innlegg. Gjør deling av innholdet ditt så enkelt som mulig for dem. Jo mer av innholdet ditt som deles, jo flere vil se innholdet ditt, jo flere vil følge deg på nettet.
  • Engasjere, engasjere, engasjere. Ikke anta at du kommer til å øke følgerne dine ved å opptre som en øy, uansett hvor flott innholdet ditt er. Still spørsmål, svar på spørsmål, bli med i samtaler, bruk hashtags og takk folk for at de deler innholdet ditt.
Å lese:  AI-produktivitetsverktøy for å gjøre arbeidsdagen mye enklere og mer effektiv

Hvilken taktikk bruker du for å forbedre SEO-strategien din med sosiale medier?

Nye publikasjoner:

Anbefaling