Hvordan holde oversikt over konkurrentene dine gjennom markedsundersøkelser

Konkurranseforskning refererer til å ta hensyn til konkurransen og dens gjerninger. Det er avgjørende å forstå hva konkurrentene gjør for å justere virksomheten din og produktet eller tjenesten på markedet. Dette innebærer å identifisere konkurrenter, deres styrker og svakheter, og deres produkter eller tjenester, og se hvordan de er sammenlignet med virksomheten din og produktene eller tjenestene.

De kan avsløre trender i markedet og forbedre din forretningsplan og strategier.

Å utføre konkurransedyktig forskning gir flere fordeler. En av dem er å forstå markedet og trender i markedet, inkludert evnen til å identifisere og forutsi trender som en viktig komponent i aktiv konkurransedyktig forskning.

En annen fordel er forbedringen av bedriftens markedsføring, som kan redusere kundetap slik at du forstår hva kundene ønsker og ser etter og forbedrer markedsføringsstrategiene dine. Mens du gjør konkurrerende undersøkelser og analyserer innsamlede data, kan du ofte finne et markedsgap i befolkningen som ikke blir tjent med markedsføringskampanjene dine.

Gruppe ansatte som jobber sammen

Dette kan være til fordel for virksomheten din ved å åpne en ny kundebase. Sist, men ikke minst, bidrar konkurransedyktig forskning til å lage en strategisk plan som vil hjelpe med fremtidige strategier og produktpromotering.

Konkurransedyktig markedsundersøkelse kan ofte se overveldende ut, og det kan være vanskelig å bestemme hvor du skal begynne. Det første og viktigste trinnet er å identifisere dine toppkonkurrenter. Vi vil gå gjennom noen av hovedtrinnene for at du skal ha et utgangspunkt hvis du legger ut på reisen med konkurransedyktig forskning. Sørg for at du bruker de riktige markedsundersøkelsesverktøyene som Spyfu, Typeform, Latana eller Pollfish. Ta deg tid til å teste dem og velge det beste alternativet for deg. De nevnte kan være en god start, men vi
kan også utvide søket etter et perfekt markedsundersøkelsesverktøy ved å se etter alternativer. Spyfu har noen fine alternativer. Også, Klikk her for Pollfish-alternativer. Å investere tid i å finne det beste verktøyet vil være en god start på å utføre markedsundersøkelser.

Å lese:  Agency Spotlight: Hvordan Webiators vokste til å bli ...

Som vi allerede har nevnt, er det første trinnet for å utføre konkurransedyktig forskning å identifisere hovedkonkurrentene. Dette kan gjøres ved ganske enkelt å søke i produktkategorien din på nettet eller besøke noen nettsteder med forretningsdatabaser for mer detaljerte søk. En viktig del av dette trinnet er å få en ide om hvem hovedkonkurrentene dine er.

Mann som bruker smarttelefon og bærbar PC

Konkurrenter kan være direkte eller indirekte. Direkte konkurrenter retter seg mot samme kundebase som deg, og indirekte konkurrenter kan selge et lignende produkt, men målrette mot en annen målgruppe. Nøkkelen er å forstå og identifisere vekstmuligheter i indirekte og synliggjøre eventuelle trusler mot virksomheten din i direkte konkurranse.

Etter å ha identifisert konkurrenter, ville det være greit å analysere deres online tilstedeværelse. Dette inkluderer å gå på nettsiden deres, se gjennom typen innhold de publiserer, og analysere deres tilstedeværelse på sosiale medier. Se etter innhold om produktene deres og hvordan du bruker dem.

Marker noen nøkkelpunkter når du besøker nettsiden deres: hva er brukeropplevelsen, er den enkel å navigere, er den optimalisert for mobil, hvor ofte legger de ut, hva er kvaliteten på innholdet deres, hvilke sosiale medieplattformer bruker de. Svar på disse spørsmålene vil vise deg muligheter til å forbedre virksomheten din.

Det har aldri vært enklere å samle informasjon om konkurrenter. Du kan bare følge dem på deres sosiale kanaler eller registrere deg på e-postlisten deres. Ved å gjøre dette kan du få en ide om hvordan de kommuniserer med kundene sine. Du kan gå et skritt videre og handle hos dem for å se hvordan produktene ser ut og hva som er kundeopplevelsen.

Å lese:  On-Page SEO: Hva er det og hvordan forbedre rangeringsfaktorer?

Mann forklarer med hender

Den beste måten å holde styr på alle funnene dine fra konkurransen er å lage et regneark og lagre all informasjon. Dette vil hjelpe med å overvåke dataene, som gir muligheten til å se hvordan de endrer seg over tid. Et godt utgangspunkt er å spore informasjon som firmanavn, nettside, sosiale medier, funksjoner, fordeler, ulemper osv.

Etter å ha utført alle de foregående trinnene og samlet inn data, kan du sammenligne virksomheten din med konkurrentene, definere forskjeller og forbedre markedsføringsstrategien din.

Hver konkurrerende forskning bør avdekke minst ett område der du kan forbedre virksomheten din.

Hvis du ikke finner noen, vil det være best å utføre undersøkelsen og analysen på nytt. Nøkkeluttaket fra dette trinnet er at dette er en pågående ting. Det er ikke nok å gjøre dette bare én gang og kalle det en dag. Konkurranseovervåking bør utføres regelmessig for å være oppdatert med alle endringene og produsere den best mulige markedsføringsstrategien for din virksomhet.

Innpakning

I dagens moderne verden, hvor kunder nå er mer aktive på nettet, gjør bedrifter nå også konkurrentundersøkelser på nettet. Det hjelper dem å bygge mer effektive online markedsføringskampanjer for merkevaren deres ved å vite hva konkurrentene deres gjør riktig. Dette gjelder for de som kjører AdWords-kampanjer. Konkurrentundersøkelser vil gi dem en idé om hvilke søkeord de trenger å fokusere innsatsen på. Google Adwords Perth eksperter Invicta Agency sa at en kampanje uten konkurrentforskning er meningsløs. Du kan også kaste bort mer uten markedsundersøkelser.

Å lese:  Hvordan gjøre Twitter-konto offentlig i 2024

Selv om det noen ganger kan virke utfordrende, er det viktig å utføre konkurransedyktige markedsundersøkelser. Å forstå konkurrentene dine er avgjørende for å lære og samle verdifulle data om hvordan du kan forbedre forretningsplanen og markedsføringsstrategien din.

Hvis den utføres riktig, vil virksomheten din gi mer god verdi til kundene og være på toppen av markedet ved å bruke riktig strategi.

Nye publikasjoner:

Anbefaling