Hvordan installere WordPress – Detaljert veiledning for nybegynnere (2024)


Er du ute etter å starte en blogg med den beste bloggplattformen som finnes? Da må du vite hvordan du installerer WordPress!

Ikke bare er WordPress.org den beste bloggplattformen, den er også helt gratis å bruke. Men for å lage en blogg, må du installere WordPress på ditt eget webhotell og domene (som www.example.com).

Vår trinnvise veiledning for å starte en blogg vil lede deg gjennom prosessen med å velge bloggemne, webhotell og domenenavn. Men hvis du er klar for neste trinn og bare vil vite hvordan du installerer WordPress, er du på rett sted!

Det er ikke nødvendig å være en teknisk ekspert eller koder. Vi vil lede deg gjennom prosessen steg for steg.

Klar? La oss komme i gang.

Hvis du allerede vet hvor du installerer WordPress, kan du bruke denne innholdsfortegnelsen for å hoppe videre:

Hvor bør jeg installere WordPress?

Starter du en ny nettside eller blogg, og er du usikker på hvilket webhotell du skal kjøpe?

Hvis du vil bruke den enkleste metoden som ikke krever noen teknisk kunnskap, foreslår jeg at du går med Bluehost. Bluehost installerer WordPress automatisk når du registrerer deg.

Beste hosting for bloggere

  • Rask lastetid (gjennomsnitt på 461 millisekunder)
  • WordPress er forhåndsinstallert
  • Rask og kompetent støtte
  • 30 dagers pengene-tilbake-garanti

Skaff deg Bluehost i dag

For flere alternativer kan du se vår guide til det beste webhotellet for bloggere.

For detaljerte instruksjoner om å installere WordPress på Bluehost og andre plattformer, bare fortsett å lese!

Hvordan installere WordPress på Bluehost

Å installere WordPress på Bluehost er det enkleste alternativet. Hvorfor? Fordi WordPress installeres automatisk på Bluehost når du registrerer deg.

Bluehost er offisielt anbefalt av WordPress og er det største webhotellfirmaet i verden. De har gjort det ganske enkelt for nybegynnere å installere WordPress. Faktisk kan du gjøre det med et klikk på en knapp.

Slik fungerer det…

Først må du sette opp Bluehost-kontoen din. Deretter vil du kunne logge på kontoen din ved å bruke legitimasjonen som er sendt til e-postadressen din.

Etter at du har logget på, gå til Mine sider fanen. Klikk deretter på Opprett nettsted knappen til høyre.

Hvordan installere WordPress på Bluehost

Dette vil starte installasjonsveiviseren for Bluehost WordPress. Her må du legge til nettstedets tittel og eventuelt legge til en kodelinje, og deretter klikke på Neste knapp.

Legg til tittel - Slik installerer du WordPress på Bluehost

Nå kan du velge domenet du vil ha WordPress-siden din på. (Merk at hvis du ikke har satt opp et domene ennå, kan du få det fra Domener fanen i Bluehost-dashbordet.)

Velg domener – installer WordPress på bluehost

Klikk på Neste knappen for å starte installasjonen. Etter en liten stund vil du se suksessmeldingen med nettstedets detaljer. Du vil også motta en e-post med de samme detaljene.

Suksessmelding - installer WordPress på bluehost

Nå som det er gjort, kan du klikke på Logg inn på WordPress lenke for å gå inn i administrasjonsområdet og WordPress-dashbordet på WordPress-nettstedet ditt.

Det er det, du er ferdig! Du har installert WordPress på Bluehost.

Tilbake til toppen

Hvordan installere WordPress på HostGator

Å installere WordPress på HostGator er også veldig enkelt og raskt. Bare følg trinnene nedenfor for å installere WordPress på HostGator.

Etter at du har registrert deg for HostGator, logger du på kontoen din. Fra dashbordet klikker du Hurtiginstallasjon under Programvare seksjon.

Å lese:  Advanced Cron Manager: The Ultimate Plugin for ...
Klikk på Hurtiginstallasjon-Installer WordPress på HostGator

Etter at du har klikket på Hurtiginstallasjondu vil da bli tatt på neste skjermbilde, klikk på WordPress for å starte installasjonsveiviseren.

Du blir bedt om å velge et domenenavn der du vil installere WordPress. Du kan forlate katalog felt tomt. Klikk på Neste knappen for å fortsette.

installer WordPress - WordPress på HostGator

På det neste skjermbildet skriver du inn informasjonen om nettstedet ditt, for eksempel nettstedstittel, admin-brukernavn, for- og etternavn og en e-postadresse du har tilgang til. Når du har lagt inn detaljene, klikk på Installere for å starte installasjonen.

klikk på installer - HostGator

Når installasjonen er fullført, vil du få en suksessmelding med brukernavn og passord. Du vil også få disse detaljene i e-posten. Sørg for at du lagrer legitimasjonen din et trygt sted, slik at du kan logge på i fremtiden.

Installer WordPress på HostGator

Gratulerer, du har nå installert WordPress på HostGator.

Tilbake til toppen

Hvordan installere WordPress på SiteGround

SiteGround er kjent for sine første billige planer og fantastisk støtte. De er veldig populære blant nettstedeiere som nettopp har startet opp.

Å installere WordPress med SiteGround er veldig enkelt, siden du enkelt kan installere WordPress fra dashbordet deres.

For nye SiteGround-brukere

Hvis du er en ny bruker, følg trinnene nedenfor for å installere WordPress.

Når du logger på etter at du har registrert deg hos SiteGround, vil du bli møtt med en velkomstpopup som ber deg sette opp nettstedet ditt. Plukke ut Start en ny nettside og velg deretter WordPress.

Velg start et nettsted - Installer WordPress på SiteGround

Du vil da bli bedt om å oppgi nettstedsdetaljer som e-postadresse, brukernavn og passord. Legg til detaljene og klikk deretter på Bekrefte å fortsette.

På neste skjerm blir du bedt om å se gjennom detaljene du la til før. Du vil også bli spurt om du vil gjøre noen forbedringer. Du kan hvis du vil, men vi foreslår at du hopper over det for nå.

Installer WordPress på Siteground

Da må du klikke videre Fullfør oppsett for å starte installasjonen. Når installasjonen er fullført, vil du se en suksessmelding. Klikk på Fortsett til kundeområdet.

Hvordan installere WordPress på Siteground

Gå deretter til Mine kontoer fanen og klikk deretter på Gå til Admin Panel for å gå til administrasjonsområdet ditt.

Klikk på besøk admin panel - Installer WordPress på Siteground

Det er det, du har nå installert WordPress på SiteGround som ny bruker!

For eksisterende SiteGround-brukere

Hvis du er en eksisterende bruker av SiteGround, følg trinnene nedenfor for å installere WordPress.

Først må du logge på vertskontoen til SiteGround. Når du er logget inn må du gå under Kontoer fanen og klikk på cPanel.

Klikk på cPanel - installer WordPress på Siteground

Når du er der, må du bla ned til Bilinstallatører og velg deretter WordPress.

Klikk på WordPress - Slik installerer du WordPress på Siteground

Dette vil starte Autoinstaller, klikk på Installere og velg deretter protokollen din (http eller https). Hvis du ikke har SSL aktivert på domenenavnet ditt, velg Http. Husk å bytte til https etter at installasjonen er fullført.

Klikk på Installer - WordPress på Siteground

Deretter skriver du inn nettstedsdetaljer som tittel, brukernavn, passord og en e-postadresse. Når du har skrevet inn legitimasjonen din, gå videre til neste trinn.

Skriv inn detaljene dine - installer WordPress på SIteground

Du vil se flere alternativer på neste skjermbilde, du kan velge språk, installere plugins og gjøre andre ting. Du kan sette den opp som du vil, eller du kan la dem være umerket og gå videre.

Du må sørge for at du har sjekket WordPress Starter, som vil hjelpe deg under etterinstallasjonsprosessen. Når du er ferdig, klikker du på Installere.

Sjekk WordPress starter - Slik installerer du WordPress

Når installasjonen er fullført, vil du motta en e-post med nettadressen din og påloggings-URLen.

Alt du trenger å gjøre for å logge på er å trykke på innloggings-URLen i nettleseren din, og den tar deg til påloggingssiden.

Installasjon vellykket - WordPress på Siteground

Det er det, du er ferdig med installasjonen! Deretter vil du bli veiledet av SiteGrounds oppsettveiviser for WordPress-nettstedet. Dette vil hjelpe deg med å installere temaet ditt, installere plugins og andre viktige ting. Du kan til og med bytte nettstedet ditt til en nettbutikk.

Å lese:  Hva er posisjonering på sosiale medier? Og hvordan kan du posisjonere merkevaren din bedre?

Tilbake til toppen

Hvordan installere WordPress på WP Engine

WP Engine er en administrert vertstjeneste for WordPress, noe som i bunn og grunn betyr at WP Engine tar seg av administrasjonen av oppdateringene, installasjonene og nettstedets ytelse. Du trenger ikke å bekymre deg for noe annet enn å utvide virksomheten din.

WP Engine installerer WordPress automatisk med noen få klikk. Du kan også sette opp så mange nettsteder du vil, men det avhenger av planen du har abonnert på.

Siden WP Engine ikke tilbyr domener (som www.example.com), må du kjøpe et domene separat. I denne opplæringen viser vi deg hvordan du gjør dette ved å bruke Domain.com.

Alt du trenger å gjøre for å starte installasjonen er å følge disse trinnene. Gå først til dashbordet og klikk deretter på Nettsteder fanen og klikk deretter på Legg til nettsted.

Installer WordPress på WPEngine

Deretter vil du bli bedt om å navngi produksjonsmiljøet. Skriv inn et hvilket som helst navn du liker, og klikk deretter på Skap miljø knapp.

Legg til et navn - WordPress på WPEngine

Deretter vil WP Engine lage ditt WordPress-miljø. Det kan ta noen timer før domenet ditt begynner å fungere. Etter at det er gjort, vil du kunne få tilgang til WordPress-administrasjonsområdet ditt med påloggingsinformasjonen vist på høyre side.

WP admin pålogging - Installer WordPress på Siteground

Deretter må du legge til domenet ditt. For å gjøre det, må du legge til domenekoblingen, men det kan bare gjøres ved å peke DNS-innstillingene dine til WP Engine. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør dette, se denne veiledningen på hva er DNS og hvordan endre DNS-poster.

Når du er ferdig, må du hente nettstedets IP-adresse og CNAME fra oversiktssiden.

Installer WordPress på Siteground

Gå deretter til Domain.com, logg inn på kontoen din og klikk på dashbordet DNS og navneserver.

Domene - Installer WordPress på Siteground

Deretter endrer du på neste skjermbilde EN ta opp med @ skilt. Klikk på de tre prikkene og klikk deretter på rediger.

Legg til DNS-post – installer WordPress på Siteground

Når du har klikket på Redigere knappen må du angi IP-adressen du fikk fra WP Engine og klikke på Oppdater DNS.

Oppdater DNS - Installer WordPress på Siteground

Deretter må du legge til CNAME med www som navn. Rediger CNAME-posten og skriv inn detaljene. Hvis du ikke har CNAME med www, klikker du på Legg til DNS-post og skriv inn CNAME og klikk på Oppdater DNS.

Oppdater DNS - Installer WordPress på Siteground

Du har installert og pekt domenet ditt til WP Engine. Kos deg med den nye nettsiden din!

Tilbake til toppen

Hvordan installere WordPress på NameCheap

Namecheap er en populær domeneregistrator og vertsleverandør. Du kan installere WordPress på Namecheap fra cPanel ved å bruke Softaculous.

For å installere WordPress på Namecheap, logg inn på Namecheap cPanel og følg deretter trinnene nevnt i Hvordan installere WordPress ved hjelp av Softaculous.

Tilbake til toppen

Hvordan installere WordPress fra cPanel

Før vi går inn i hele prosessen, la oss forklare hva cPanel er. Det er en nettbasert programvare som brukes av mange webhotellfirmaer. Å administrere nettstedet ditt er veldig enkelt med cPanels grensesnitt.

cPanel støtter mange automatiske installasjonsskript som hjelper med å installere WordPress. Ulike vertsselskaper bruker forskjellige autoinstallasjonsskript. For eksempel bruker Namecheap Softaculous som sitt autoinstallasjonsprogram. De to andre populære bilinstallatørene er Quickinstall og Fantastico.

Jeg vil forklare hvordan du installerer WordPress ved å bruke disse automatiske installatørene i detalj nedenfor …

Tilbake til toppen

Hvordan installere WordPress ved hjelp av Softaculous

Først må du logge inn på cPanel og klikke på Softaculous eller WordPress installatør i delen for bilinstallatører.

Klikk på WordPress - Installer WordPress med Softaculous

Når du har klikket på den får du opp en oversikt over WordPress. Klikk på Installere fanen.

Å lese:  10 beste programvare for e-handel i 2024
Klikk på Installer - Installer WordPress med Softaculous

Softaculous vil spørre deg om protokollen. Velg http eller https avhengig av om du har et SSL-sertifikat.

Velg deretter domenenavnet der du vil installere WordPress.

I neste felt, som er I katalogenla den stå tom for å installere den i rotkatalogen (dvs. uten www i URL-en din).

Da vil du se Nettstedinnstillinger seksjon. Her kan du skrive inn navnet på nettstedet og beskrivelsen du ønsker.

Hvordan installere WordPress softaculous

Den neste delen er Administrasjonskonto, hvor du må velge et brukernavn, passord og en aktiv e-post. Softaculous vil fylle disse feltene automatisk med et ikke-ordbokord i brukernavnet og et sterkt passord. Dobbeltsjekk at du har oppgitt riktig e-postadresse.

Resten av feltene er valgfrie. Du kan la dem stå tomme og deretter klikke på Installere knappen for å starte installasjonsprogrammet.

Klikk Installer - Installer WordPress med Softaculous

Ikke lukk vinduet før fremdriftslinjen viser 100 %, ellers må du gjøre hele prosessen på nytt!

Progress Bar - Installer WordPress med Softaculous

Når det er gjort, vil du se en suksessmelding med lenken til nettstedet ditt og påloggingsadressen din.

Installer WordPress med Softaculous

Det er slik du installerer WordPress ved å bruke Softaculous!

Tilbake til toppen

Hvordan installere WordPress ved hjelp av QuickInstall

QuickInstall er et annet autoinstallasjonsprogram som brukes til å installere ulike innholdsstyringssystemer (CMS) som WordPress, Joomla og Magento.

Vi skal bruke HostGators cPanel for å installere WordPress ved hjelp av QuickInstall.

Logg inn på HostGators cPanel og bla ned til Programvare seksjon. Klikk deretter på Hurtiginstallasjon ikon.

Klikk på Hurtiginstallasjon

Dette tar deg til 1-Click-installasjonssiden hvor du må klikke på WordPress-ikonet.

Klikk på WordPress - Installer WordPress med hurtiginstallasjon

Du får vist WordPress-oversikten der du velger ditt domene fra rullegardinmenyen og lar katalogfeltet stå tomt. Dette vil installere WordPress på rotdomenet (uten www i URL-en din).

Installer WordPress med hurtiginstallasjon

Da må du klikke på Neste knappen for å fortsette. Når du er på neste skjermbilde, må du skrive inn brukernavn, passord og en aktiv e-post sammen med din Side tittel. Etter å ha fylt ut all informasjon, klikk på installere for å starte prosessen.

Installer WordPress med hurtiginstallasjon

Når den er fullført, vil du se en suksessmelding sammen med påloggingsdetaljene dine.

Du har nå installert WordPress ved hjelp av QuickInstall.

Tilbake til toppen

Hvordan installere WordPress ved hjelp av Fantastico

WordPress-installasjonsprosessen med Fantastico er mer eller mindre den samme som de to andre autoinstallatørene. Følg trinnene for bedre forståelse.

Først må du logge inn på din hosting cPanel og klikk deretter på Fantastisk ikon.

Installer WordPress med Fantastico

Dette tar deg til Fantasticos hovedskjerm hvor du må klikke videre Blogger fra listen over nettapplikasjoner fra venstre. Klikk deretter på Klikk her for å installere WordPress knapp.

Installer WordPress med Fantastico

Velg domenet der du vil installere WordPress. Du kan også installere den i underkatalogen ved å skrive inn underdomenet i feltet, hvis ikke kan du la feltet stå tomt.

Neste, i Administrasjonsdetaljer skriv inn brukernavn, passord og e-post og klikk deretter på Sende inn knappen når du er ferdig.

Hvordan installere WordPress fantastico

Når installasjonen er fullført vil du få en suksessmelding med påloggingsdetaljer.

Tilbake til toppen

Hvordan installere WordPress ved hjelp av FTP

Denne prosessen er litt komplisert enn de som ble gjort med automatiske installasjonsprogrammer. Så hvis du er nybegynner, anbefaler jeg å holde deg til en av metodene ovenfor. Bluehost sin er det enkleste.

Likevel er det folk som foretrekker å installere WordPress manuelt. Du trenger et FTP-program som Filezilla (filbehandling) for manuell installasjon.

For å starte prosessen må du laste ned WordPress fra WordPress.org og pakk deretter ut filen. Bare sørg for at det er den nyeste versjonen av WordPress.

Installer WordPress ved hjelp av FTP

Koble deretter FTP-klienten til vertsserveren din og last opp WordPress-filen til webserveren når den er koblet til.

Installer WordPress ved hjelp av FTP

Hvis du vil installere WordPress-nettstedet ditt på rotdomenet ditt, må du laste opp filen til nettstedets rotkatalog. Se etter WordPress-mappen /public_html/blogg/

Å lese:  9 beste forfatterboks-plugins for WordPress (de fleste er GRATIS)

Når filene dine er lastet opp, gå til vertskontrollpanelet og se etter MySQL-database og klikk deretter på den.

Klikk på MYSQL-ikonet - Installer WordPress med FTP

På neste skjermbilde vil du se et felt, der du må skrive inn databasenavnet ditt og deretter klikke Opprett database.

Klikk på Opprett database - Installer WordPress ved hjelp av FTP

Deretter trenger du et brukernavn og passord for databasen. Rull ned på MySQL-siden din for å brukere og skriv inn databasebrukernavnet og databasepassordet, og klikk deretter på Opprett bruker knapp.

Opprett bruker - Installer WordPress ved hjelp av FTP

Nå må du legge til databasebrukernavnet du opprettet. For å gjøre det, bla ned til Legg bruker til en database velg deretter brukernavnet og databasen du opprettet og klikk deretter på Legg til.

Klikk på Legg til-knappen -Installer WordPress ved hjelp av FTP

Deretter velger du alle privilegier og klikker på Gjøre endringer knapp. Noter databasenavnet og MySQL-brukernavnet og passordet ditt.

Gå til URL-en der du lastet opp WordPress-nettstedet ditt, og skriv inn domenenavnet ditt (https://example.com eller https://www.example.com).

Når du er ferdig med det, må du velge språk og deretter klikke på Fortsette.

Velg språk - Installer WordPress med FTP

Klikk på på neste side La oss gå og deretter på neste skjema, skriv inn databaseinformasjonen du opprettet og noterte deg tidligere.

Klikk på La oss gå - Installer WordPress ved hjelp av FTP

Når du har lagt inn detaljene, klikk på Sende inn knappen, vil WordPress deretter koble til databasen din og vise deg en suksessmelding.

Klikk på 'send' - Installer WordPress med FTP

Når du er ferdig med hver ting, er det bare å klikke på Kjør installasjon å fortsette.

Kjør installasjon - Installer WordPress ved hjelp av FTP

Når du har kjørt installasjonen, skriv inn brukernavn, passord, admin-e-postadresse og nettstedstittel. Forlat Fraråde søkemotorer fra å indeksere dette nettstedet avkrysningsboksen er avmerket hvis du vil at nettstedet ditt skal bli oppført på Google og andre søkemotorer.

Når du er ferdig, klikk på Installer WordPress.

Klikk på Installer WordPress - Installer WordPress ved hjelp av FTP

Når installert vil du få en suksessmelding som viser brukernavnet ditt. Skriv inn brukernavn og passord for å logge på WordPress-siden din.

Påloggings-URLen til WordPress-nettstedet ditt vil være noe sånt som “dittdomene.com/wp-admin.”

Installer WordPress ved hjelp av FTP

Du har installert WordPress manuelt. Denne metoden er litt kompleks, og vi oppfordrer våre lesere, spesielt nybegynnere, til å velge hosting som automatisk installerer WordPress (som Bluehost) eller lar autoinstallatørene gjøre jobben fra cPanel.

Tilbake til toppen

Hvordan installere WordPress på datamaskinen

Vanligvis utviklere som ønsker å bygge temaer eller plugins og vil teste dem ut på localhost. Localhost er en server som de har satt opp på sin PC eller Mac. Den lokale verten fungerer som et testmiljø for utviklerne.

Hvis du installerer WordPress lokalt på datamaskinen din, vil det ikke være tilgjengelig for andre å se på internett. Så nybegynnere som ønsker å bygge et nettsted for å nå ut til et publikum, bør ikke prøve denne metoden.

I stedet er dette best for å teste ting ut på en oppsetningssted.

For å bruke WordPress på din egen datamaskin, må du først ha en lokal server. For PC-brukere kan du last ned og installer WAMP på systemet ditt, eller hvis du er en Mac-bruker, kan du det bruk MAMP på maskinen din.

Følg deretter trinnene som er oppført i “Hvordan installere WordPress ved hjelp av FTP“.

Tilbake til toppen

Pakke ting sammen

Installasjon av WordPress er et av de første trinnene i starte en blogg og du vil ikke ta feil. Derfor anbefaler vi å bruke en autoinstaller eller å få en vertstjeneste som har WordPress forhåndsinstallert.

Etter vår mening er det ikke noe bedre alternativ enn Bluehost. Den installerer automatisk WordPress når du registrerer deg, dette sparer deg for bryet med å gjøre det selv. Hvis du vil lese mer om hosting, så les vår beste webhotellguide.

Med det sagt håper jeg at denne opplæringen om WordPress-installasjon hjalp deg! Hvis du har andre spørsmål, la oss gjerne i kommentarene nedenfor.

Nye publikasjoner:

Anbefaling