Hvordan jeg laget min første dollar online

For mange av oss virker det ikke som en stor gevinst å tjene en dollar på nettet. Men for millioner av mennesker der ute som starter nye blogger og nettvirksomheter, er ideen om å tjene den første kronen et veldig hett tema.

Jeg vil aldri glemme følelsen av å tjene min første dollar på nettet og hvordan det forandret livet mitt for alltid.

Den enkle handlingen fikk meg til å droppe ut av college (beklager mamma!), reise verden rundt og jobbe heltid hjemmefra i nesten et tiår uten å måtte skaffe meg en “ekte” jobb.

Jeg har vært så heldig og jeg er evig takknemlig for muligheten blogging har gitt denne dumme, late ungen.

I dette innlegget vil jeg dele den historien med deg i tilfelle den hjelper noen der ute som akkurat har begynt og vil vite at det faktisk er mulig å bygge et nytt liv på nettet.

Dette er det første innlegget i en todelt serie. Deretter skal jeg dele hvordan jeg tjente mine første $1000 på nettet, og så skal vi se på hvordan jeg kommer til $10.000. Sørg for at du er på mailinglisten slik at du ikke går glipp av den! Jeg håper virkelig det kommer til å være nyttig.

En lat collegeunge uten anelse om hva han skal gjøre…

Jeg var en av de barna som aldri visste hva de ville gjøre for en jobb. Jeg visste at det var viktig, men jeg fant alltid tilfredshet fra andre områder av livet og la derfor aldri særlig vekt på karriereplaner.

Å lese:  5 essensielle oppstartsmarkedsføringsstrategier på en lang...

Spol frem et par år, og jeg er på college og studerer en grad som jeg synes er totalt bortkastet tid, og jeg blir veldig, veldig lei.

Bygningen som inneholder datarommene der jeg begynte å blogge.

Hver dag tok jeg bussen til klassen, og etter en liten stund reiste jeg meg og dro og gikk til datarommene (dette var før alle hadde bærbare datamaskiner!). Det var et ganske patetisk forsøk på å få en grad, og når jeg ser tilbake, skulle jeg ønske jeg hadde anstrengt meg litt mer.

Men mens jeg satt på disse datamaskinene skjedde det noe interessant.

Den kjedsomheten begynte å bli en merkelig type kreativitet for latbarn.

Hodet mitt var fylt med forretnings- og markedsføringskonsepter fra graden min, og mens jeg satt der og stirret på skjermen begynte jeg å leke med ideen om å bygge noe eget.

Kanskje en nettbedrift…?

Det var kanskje naivt og dumt, men hjernen min ble hele tiden motivert av tanken på, “Hvordan kan jeg komme meg ut av dette jævla kurset?

Og så skjedde det…

Tjen penger på nettet fra en heldig hobbyblogg

På dette tidspunktet i min “karriere” på nett hadde jeg bare virkelig drevet med noen få gratis bloggeplattformer som blogger før jeg skjønte hvor mye bedre det var å få en bloggplattform med egen vertskap.

Å lese:  Migrer WordPress-nettstedet ditt med Migrate Guru

Så jeg begynte å undersøke hvordan jeg kunne få en blogg på WordPress for å dokumentere all den vanvittige treningen jeg holdt på med på den tiden, siden jeg var helt besatt av kampsport, fotball og kroppsbygging.

Uansett grunn – og langt før det var vanlig – var jeg heldig og begynte å skrive veldig lange artikler med mye detaljert informasjon og prikkede notater om mine rutiner, fremgang og andre ting jeg ville vært helt flau over nå.

Dette var lenge før blogging ble populært, og jeg hadde akkurat kommet på det faktum at folk kunne like det fordi det var slik jeg liker å blogge – jeg likte bare å skrive mer.

Og dette betydde at en jevn strøm av Google-trafikk begynte å gå min vei som fikk meg til å tenke at en viss inntekt kunne være mulig.

Som de fleste nye bloggere, prøvde jeg å tenke på hvordan jeg kan tjene penger på nettet på slutten i stedet for i begynnelsen – en stor feil som vi kommer til å utforske mye mer senere i denne serien.

En dag på banen snubler jeg over en serie om hvordan du kan tjene penger på nettet ved å legge ut annonser på bloggen din ved et lite nettsted som heter ProBlogger og det forandret alt.

Å lese:  Hvordan ideelle organisasjoner kan maksimere kontorproduktiviteten

tjene penger online problogger

Designet til Problogger tilbake i 2004.

Jeg søkte om AdSense og begynte å sette annonser på bloggen min.

Den gang prøvde vi alle å “lure” lesere til å klikke på annonser ved å matche AdSense-annonseenhetene til blogginnleggene våre ved å gjøre fargene på koblingene og titlene de samme som de som ble vist på bloggen vår. Google likte ikke dette og begynte å slå ned på det, men det var mye lettere å tjene penger den gang.

Jeg husker at jeg logget på dagen etter og så at AdSense-saldoen min lå på $2 fra 3-4 klikk…

Det er litt pinlig nå, men hjertet mitt begynte å slå ut av brystet mitt da jeg ble så opprørt av å tenke på hvordan denne bitte lille annonseenheten under overskriftene på blogginnlegget mitt kan bety at jeg kunne tjene nok penger på nettet til å droppe ut av universitetsgraden. .

Dessverre ville det ta meg litt lengre tid å oppnå det, men ballen rullet.

Den store lærdommen fra dette stadiet

Noe av det viktigste som skjedde med meg i løpet av denne tiden var å lære viktigheten av å fikse.

Ta en titt på nesten alle som tjener penger på nettet, og nesten alle er tvangseksperimentere. De er mennesker som forsker, leser, leker med ideer og bryter ting til de fungerer.

De er ikke redde for å ta kalkulerte risikoer.

Hvis du tenker på å starte en blogg eller en nettbedrift fordi du ønsker å tjene litt ekstra, tror jeg at noe av det viktigste du kan gjøre er å begynne å fikle og lære så tidlig som mulig.

Å lese:  Hva er WordPress-nettstedmigrering og hvordan du forbereder deg

Ikke vent på at alt skal være perfekt, for det vil det aldri bli. Det er så viktig å erkjenne at mye av kunnskapen du får om å drive en bedrift kommer fra å faktisk drive en bedrift.

Men hva skjedde videre..?

Tidslinjene rundt alt dette blir litt uklare, men fra da klarte jeg å gjøre de få annonseklikkene til en blogg som tjente en anstendig, levelig lønn, og til slutt til et langsiktig, vellykket selskap.

Det var rundt denne tiden jeg begynte å lære meg kraften i blogging for å tjene penger på nettet, og jeg bestemte meg for å virkelig prøve det slik at jeg kanskje kunne unngå en kontorjobb og bygge opp en egen bedrift.

Jeg er så intenst takknemlig for innvirkningen Darren Rowse og nettsteder som WordPress har hatt på livet mitt, og jeg føler virkelig at hvis en dum, lat gutt som meg selv kan få det til, så kan nesten alle.

Når vi går videre i denne 3-delte serien håper jeg å gi deg nok oppmuntring og mer detaljert informasjon til at du kanskje kan begynne å tjene penger på nettet for å støtte familien din eller bygge en ny karriere på et tidspunkt da tradisjonelle jobber forandrer seg for alltid.

Hvordan tjente du din første dollar?

Nye publikasjoner:

Anbefaling