Hvordan lage en Killer LinkedIn-profil i 8 trinn

Til tross for vår møysommelige innsats innen merkevarebygging og markedsføring, savner vi ofte ett avgjørende aspekt.

Selvmerking er det viktige området som ofte går tapt – markedsføringsspillet endres når du introduserer selvmerke i det. Vi kan fortsette og fortsette med våre produkter, jobber og tilbud på best mulig måte.

Men hvordan bygger du tillit og er en overbevisende enhet?

En morder Linkedin-profil kan kickstarte din egen merkevarereise.

Denne profesjonelle kjærlige plattformen har 700+ millioner brukere. I følge SocialPilots rapport90 millioner LinkedIn-brukere er påvirkere på seniornivå og 63 millioner er i beslutningstakende stillinger.

Se for deg de uendelige utsiktene du kan skape ved å nå ut til en slik elitebase. En god Linkedin-profil setter deg i det rette søkelyset og utløser flere vinn-vinn-muligheter.

Linkedin-profilen din blir din plattform for karrierehistorier der du kan dele din bransjeerfaring og kunnskap, bygge tillit og dermed gjøre deg selv til en overbevisende enhet. Du vil merke en økning av likesinnede som ønsker å komme i kontakt med deg.

Så nå, hvordan lager du en LinkedIn-profil som tiltrekker følgere i utgangspunktet?

Det er akkurat det vi skal diskutere i denne bloggen.

Følg disse 8 trinnene utstyrt med noen ekstra praktiske tips, og du vil være klar med en drepende Linkedin-profil.

Du kan hoppe over et trinn hvis du allerede har dekket det i din eksisterende profil.

La oss starte fra bunnen av da.

Trinn 1: Start med et profilbilde

Innstillingsparameteren for førsteinntrykk for profilen din er et profilbilde.

Ulike studier hevder at en Linkedin-profil med et profilbilde får 9 ganger flere tilkoblingsforespørsler og 21 ganger flere profilvisninger!

I motsetning til andre sosiale medier-profiler, må du velge et bilde av høy kvalitet med kun et nærbilde av ansiktet ditt. Passende antrekk gir et profesjonelt preg. Unngå en rotete bakgrunn ettersom bildets eneste fokus skal være på deg.

Naturlig belysning polerer det totale resultatet. Du kan også bruke de tilgjengelige Linkedin-filtrene for å forbedre den ytterligere.

Tips Linkedin gir deg muligheten til å velge seere av ditt Linkedin-profilbilde.

Linkedin beskytter personvernet ditt og har ulike synlighetsrelaterte innstillinger. Bare klikk på profilbildet ditt og velg Synlighet. Du kan velge ett av følgende alternativer.

 • offentlig
 • Alle Linkedin-medlemmer
 • Dine kontakter
 • Ditt nettverk

Oprah Winfrey

Ta en titt på dette perfekte bildet Oprah Winfrey på Linkedin-profilen hennes og tar opp 60 % av plassen for hennes skulderlange ansiktsnærbilde. Bakgrunnen er subtil, noe som gjør den til et ideelt eksempel på profilbilde.

Å lese:  Hva er den store resignasjonen? Hvorfor så mange slutter & Hvor de skal

Trinn 2: Personlig bannerbilde

Har du fortsatt standard lyseblå, prikker som forbinder bakgrunnen som Linkedin-bannerbildet ditt?

Hvis ja, så er du ikke alene. Dette er nettopp grunnen til at du bør vurdere en endring, slik at du blir en fremtredende. Bruk denne plassen på 1584px x 396px til merkevarebyggingen din mens de fleste lar det gå til spille!

Du kan enten velge en illustrasjon som det grafiske elementet eller gå dristig med en fargepalett med en one-liner om deg selv. Denne fargen vil umiddelbart gjenspeile din personlighet.

En gul bakgrunn snakker om en munter personlighet, mens rød står for lidenskap. Svart står for eleganse og royalty, mens hvit står for renhet og gjennomsiktighet. Velg deretter.

Tips Hold bakgrunnsbildet minimalistisk og ryddig. Prøv å bruke Canva for Linkedin-bannerbildet.

Hvis du er frilanser, liste opp tjenestene dine. Hvis du er bedriftseier eller markedsfører, kan du tilpasse den med din merkevarelogo, misjonserklæring eller til og med en fengende slagord. Dette er ditt tegn som gir lys til dine store prestasjoner gjennom livet.

Legg til arbeidsområdet ditt, eller arkitekturen til selskapet du jobber for, eller bilder av produkter og tjenester du arbeider med i hverdagen for å øke troverdigheten.

For å redigere bakgrunnsbanneret:

 1. Klikk på profilikonet.
 2. Klikk på Rediger-ikonet, og velg deretter Endre bilde.
 3. Last opp den relevante filen fra systemet ditt.
 4. Legg til filtre eller beskjær for å justere justeringen.
 5. Klikk på Bruk når du er ferdig.

vishen-lakhiani

Grunnlegger av Mindvalley, Vishen Lakhiani har vakkert brukt sitt Linkedin-bannerbilde for å promotere sin siste bok, “The Buddha and the Badass.” Fargene gir et generelt beroligende utseende, og forhåndsbestillingsteksten lokker alle som besøker profilen hans til å sjekke ut avtalen.

Trinn 3: Enkel overskrift og biografi

Dette trinnet er en serie med elevator-pitch til dine følgere og kundebase. Linkedin gir deg en standardtittel med din stilling i ditt nåværende selskap. Du kan alltid velge å tilpasse den, noe som gjør den mer attraktiv og iøynefallende.

En overbevisende overskrift og en sterk biografi er grunnene til at noen klikker på profilen din. Akkurat som nettsteder som har på side, off-side søkemotoroptimalisering (SEO)-implementeringer gir flere klikk, og Linkedin-profilen din bør også ha SEO-nøkkelord i overskriften og biografien.

For eksempel hvis noen leter etter en digital markedsfører for selskapet sitt. Han vil skrive “Digital Markedsfører” i søkefeltet. Hvis du har nevnt søkeordet “Digital Markedsfører” i overskriften eller biografien din, er sjansen stor for at navnet ditt vises i forslaget. Dette er nøyaktig hvordan innkommende kunder vil henvende seg til deg.

Så innramming av en skikkelig overskrift og biografi med nøkkelord relatert til jobbprofilen din eller ferdighetssettet lar deg utnytte denne plattformen til din fordel. Sørg for at overskriften på 120 tegn er skarp og direkte.

Å lese:  Slik oppdager du trege WordPress-plugins og sikrer høy ytelse

Personer du kanskje kjenner-delen anbefaler også profiler som ligner din for tilkobling basert på overskriften og biografien.

Tips Bruk rørsymbolet ( | ) for å skille de målrettede søkeordene i overskriften.

chantel soumis

Chantel Soumis har kreativt brukt tittelen sin med flere nøkkelord som Advocate, Consultant og Social Media Marketing. Hun har også nevnt ulike tjenester som hun for tiden leverer til sine kunder. Så uten å gå gjennom hele profilen hennes, kan seerne vite hvilke verdier hun kan gi dem bare fra første halvdel av profilen.

Om-delen i Linkedin er mer enn din grad og jobbprofil. Det er her du kan skryte av erfaringene dine, lære og kronisere veksten din. Dette er din sjanse til å vise frem hvorfor du valgte yrket ditt og hva som gjør deg til nisjemesteren. Vev en historie om deg selv og tilpass den til tidslinjen som dekker viktige høydepunkter i kronologisk rekkefølge.

Sørg for at du har dekket følgende:

 1. Forklarte rollen din, utfordringene du hadde håndtert og resultatet.
 2. Snakket om dine personlighetstrekk og hendelser da du innså ditt sanne potensial.
 3. Lagt til noe utover jobb.
 4. Nevnte din interesse og hobbyer.
 5. Gi rikelig med hvit plass for å gjøre den lesbar.

Tips Vær spesifikk og fjern sjargongen. Skriv som om du formelt introduserer deg selv for noen personlig.

daniel thornburgh

Daniel Thornburgh, en programvareingeniør hos Google, har vist sin lidenskap for koding fra fortiden i form av hendelser og anekdoter. Han har taktfullt sitert sin ekspertise innen programmeringsspråk som C, C++, Java og Objective-C, med vekt på kjernekonseptene for algoritmer og systemprogrammering. Det er et utmerket eksempel på Linkedin About-delen.

Trinn 4: Legg til ferdigheter, erfaring og anbefalinger

Selv om Om-delen var en teaser for deg, er det å legge til relevant kunnskap og erfaring gyldig bevis for å støtte påstandene dine.

Hvordan skrive en effektiv Om-seksjon.

 1. Gi en lang beskrivelse av hver opplevelse.
 2. Nevn ferdighetsnivået ditt.
 3. Nevn de bransjetrende ferdighetene du har, og sørg for å oppdatere den.
 4. Legg til relevant sertifiseringer og erfaringsbrev slik at potensielle kunder kan gå gjennom det og bli overbevist.
 5. Gå for kompetanseheving ved å ta nettkurs i relevante strømmer fra Linkedin Learning eller andre nettbaserte medier.
 6. Nevn ulike typer prosjekter du har jobbet med.

Anbefalinger i Linkedin er også ganske populære for å vise frem ferdigheter. Få og gi anbefalinger fra folk som gjør det like bra innen ditt felt. Fortsett å legge til nye anbefalinger fra kundene dine eller lagkameratene dine.

Shreya Pattar

Shreya Pattar, en av de beste Linkedin-brukerne, har brukt attester for å attestere hennes nettskriveferdigheter. Hun har også forklart hver av sine profesjonelle og frivillige erfaringer og pekt på ansvaret hun håndterte.

Å lese:  Hva er en SEO Slug & Hvordan optimalisere den for Google?

Trinn 5: Anbefalinger og prestasjoner

Selv om en anbefaling bare er en aktivitet med ett klikk for dine kolleger og klienter for å støtte ekspertisen din, er en henvisning den dyptgående erfaringen de har med deg.

Kundene eller lagkameratene dine kan finjustere ros ved å overøse deg med anbefalinger. Det fungerer som en anbefaling på Linkedin.

En annen viktig forskjell mellom en påtegning og anbefaling er at du kun kan bli godkjent for de ferdighetene du har lagt til. Det er ingen direkte måte å be tilkoblingene dine om anbefalinger, men du kan alltid be om anbefalinger.

Disse anbefalingene vil være i Venter-delen, og krever din endelige godkjenning før du går inn i Linkedin-profilen din. Hvis du trenger å gjøre endringer, kan du be dem om det eller til og med avvise det fullstendig. Du vil bli varslet i Linkedin-innboksen din. På samme måte, hvis du kommer med en anbefaling, kan du revidere den eller til og med fjerne den. Du kan også administrere anbefalingens synlighet.

be-etter-anbefaling

Gå til profilsiden din og rull ned til delen Anbefalinger. Klikk “Be om en anbefaling” og tilpass den før du sender den til tilkoblingene dine. Du kan også redigere de gitte anbefalingene ved å klikke på Rediger-ikonet.

Legg også til prestasjoner slik at det blir tydelig at du ikke bare gjør en spesifikk oppgave, men er god på den. Brukere legger også til sine testresultater og til og med patenter eller publikasjoner for å vise sin konkurranseevne.

James Caan

James Caan, en seriegründer og filantrop, har mesterlig spilt Linkedin-spillet med å gi og motta anbefalinger. Han har lagt til mange prestasjoner, spesielt publikasjoner som viser at han er en pioner innen gründerbransjen. Publikasjonene hans knyttet til å starte en bedrift og søke jobb vil være av interesse for følgerne hans.

Trinn 6: Send inn de valgte innleggene

Den virkelige verdien kommer når du vet hvordan du bruker Linkedin. Hvis du ikke begynner å poste og engasjere deg, er det like godt som å ha en nysert kopi av A4 CV-en i skapet.

Det vil hjelpe hvis du vises i feedene til målbasen for engasjement. Et hack på dette kan være å fokusere på følgere før du bygger forbindelser. Som standard endrer du Koble til-knappen til Følg. Det er garantert å sikre at innleggene dine vises i følgernes feed.

Når innlegget når følgerne dine, start strengt engasjement ved å kommentere og dele dine synspunkter på andre innlegg også. Legg til innlegg med høyt engasjement som fremhevede innlegg i profilen. Disse vil konvertere dine besøkende til følgere hvis de resonerer med innleggene dine.

Å lese:  Bufring i WooCommerce

Tips Avslutt innleggene dine med spørsmål, sitater eller handlingsfremmende oppfordringer (CTAs) for bedre svar.

Hvordan vet du hvilket innlegg som presterte best?

Hvis du ønsker å utnytte merkevarebygging på tvers av alle sosiale medieplattformer, bruk et planleggingsverktøy som SocialPilot. Finn ut det innlegget som gir best resultater ved å bruke analyser.

Kom opp med de beste innholdsideene for å oppdatere innholdskalenderen din for innlegg på sosiale medier med innholdsadministrasjonsverktøyet. Sørg for å svare på hver kommentar og melding med en sosial innboks.

Ikke bare innlegg, men du kan også vise artikler, lenker eller til og med videoer i Linkedin-profilen din.

Gå til Utvalgte-delen, klikk på Legg til-ikonet og velg alternativet du vil vise.

er presentert

Sandeep Khochhars populære innlegg vises i profilen hans for å gi et raskt innblikk i postingsstiler og -interesser.

Trinn 7: Tilpass profilens URL og standardverdier

Ofte må vi oppgi våre Linkedin-IDer. Noen ganger må vi nevne det i kontaktinformasjonen vår flere steder, som konferanser, firmadekk, CV, etc.

Tilpasning hjelper enormt her og sparer deg fra flauheten ved å ha en uendelig URL. Fjern de tilfeldige tegnene som er tildelt av Linkedin som standard.

Egendefinert nettadresse

Gå over til Vis profil og klikk på Rediger profil-URL. Generelt følges dette formatet, www.linkedin.com/in/dittnavn. Du kan justere det litt slik at følgerne dine ikke ender opp med å få kontakt med noen som har samme navn som ditt.

Tips Linkedin URLs tilpasningshalvdel skiller mellom store og små bokstaver. Du kan endre den fem ganger på seks måneder.

Trinn 8: Nettverk og engasjere

Sist men ikke minst er nettverksbygging Linkedins eneste motto.

Hvordan sørger du for at du fortsetter å få kontaktene?

Legg til verdi gjennom konsekvente innlegg. Eksperimenter med typene innhold, men tekstinnhold er fortsatt utbredt på denne plattformen. Grafikk og innlegg med eksterne lenker gjør det utrolig bra når det gjelder engasjement.

Tilpass invitasjonene dine mens du sender tilkoblingsforespørsler. Den vil treffe spikeren på hodet for et upåklagelig førsteinntrykk.

Prøv å delta i diskusjoner med jevnaldrende for å få et kollektivt syn og uttrykke dine synspunkter på de rådende problemene som dreier seg rundt ditt interesseområde.

Konklusjon

Nå som du vet hvordan du lager en Linkedin-profil, vedder jeg på at du vil skynde deg og gi profilen din en makeover.

Det var ikke så vanskelig som du trodde det skulle være.

Vær sikker. Du vil ha en flott tid når du vet hvordan du bruker Linkedin. Følg disse trinnene, start der du slapp og øk tempoet. Resultatene vil være tydelige når profilstatistikken tar av og begynner å konvertere for alvor.

Lykke til med forbindelsen på Linkedin!

Nye publikasjoner:

Anbefaling