Hvordan lage engasjerende sosialt medieinnhold i 2024

Ingen to sosiale medier-innlegg skal være like.

Det er en god grunn til det – ingen sosiale medieplattformer er like.

Mens «å koble til og dele med folk» er kjernen i hver plattform, er hver enkelt plattform unik på mange måter – Twitter er for oppdateringer, Facebook er for å holde kontakten med venner og familie, og LinkedIn er for å knytte forbindelser og opprettholde ditt profesjonelle image .

Når du oppretter innlegg for disse plattformene, må du vurdere følgende ting som er unike for plattformen:

 • Type publikum som bruker plattformen
 • Tegngrensen for innlegg
 • Beste tider å publisere innlegget
 • Ideell størrelse for alle bilder eller videoer

Det er viktig for deg å vurdere disse nyansene når du lager innlegg.

Fordeler med å tilpasse innlegg for ulike sosiale medieplattformer

La oss si at du opprettet et innlegg for Twitter og deretter delte det samme innlegget på Facebook. Du vil se en betydelig forskjell i engasjementet du får på begge plattformene.

Det er fordi folk engasjerer seg på disse to plattformene på forskjellige måter.

Facebook, Twitter og LinkedIn har alle forskjellige målgrupper som bruker dem av forskjellige grunner.

Du vil se økt engasjement, høyere avkastning og bedre rekkevidde når du bruker tilpasset tekst for hver plattform. Innholdet ditt må nå de rette kundene, og tilpasning kan levere dette resultatet.

For å få mest mulig ut av innlegget ditt på sosiale medier, lag tilpassede innlegg for hver av de tre plattformene –

 • Twitter henvender seg til publikum som liker det konsumere informasjon førstehånds. Informasjonen skal være tydelig og informativ.
 • Facebook er der publikum kan ha et kortere oppmerksomhetsspenn, men vil bruke endeløse timer på å scrolle forbi havet av innhold på feeden deres. Du må skape en følelsesmessig forbindelse ved å veve dem med en historie.
 • LinkedIn er stedet du vil gå når du vil bli en tankeleder. Det er en læringsplattform. Folk kommer hit for å lage meningsfulle forbindelser som utvider nettverkene deres. Det sies ofte at ens “LinkedIn-nettverk kan virkelig vise seg å være deres nettoverdi!”
Å lese:  Hvordan fikser jeg raskt "Beklager, ingen utklippstavlemanipulasjoner tillatt"?

Bruk et verktøy som lar deg dele den samme informasjonen mens du optimerer den for hver plattform. Et verktøy som har muligheten til å legge til elementer som bilder, gratis videoerGIF, emojis, tag forskjellige personer

Hvordan lage et engasjerende innlegg for Facebook

For Facebook kan du eksperimentere med korte og lange innlegg avhengig av typen innhold du deler. Facebook er kanskje ikke like visuell først som Instagram, men videoer og bilder spiller en viktig rolle her.

1. Ideell lengde på en Facebook-oppdatering: 40-80 tegn

Markedsføringsekspertstatistikk viser innlegg med 40 tegn eller mindre tjener 86 % mer engasjement. Disse funnene bekreftes av Jeff Bullas – studien deres viste Facebook innlegg med 80 tegn eller mindre få 88 % mer engasjement.

Brukere må også utvide teksten hvis de vil lese mer fordi lengre innlegg kuttes av i feeden deres. Sjansene dine for å fange oppmerksomheten deres er direkte proporsjonal med hvor lett de kan se meldingen din.

Den ideelle lengden varierer avhengig av innholdstypen. Ifølge Adspresso er den ideelle lengden på en Facebook-annonseoverskrift bare 5 ord.

En kort overskrift er en mer effektiv oppfordring til handling og ser bedre ut. Facebook kutter også for lange overskrifter. En studie av mer enn 37 000 Facebook-annonser ga følgende resultater:

Antall ord i Facebook-annonsens overskrift

2. Bruk lister i kopi og overskrift

Buzzfeed, som du kanskje allerede vet, er listens mester. Stasjonen for raskt å konsumere, skannbart innhold får Facebook-publikummet ditt til å sjekke ut listeinnlegg.

Proff-tips: Spar tid for publikum ved å alltid inkludere en teaser. Gi for eksempel bort seks tips når du deler en lenke til et blogginnlegg med 14 tips. På denne måten kan publikum ta en rask avgjørelse hvis lenken er en de vil klikke på. Hvis de vil vite mer om teaser-innholdet, kan de klikke seg videre og fortsette å lese.

Tittel og kopi

3. Gjør det morsomt og interaktivt med emojier

Ved å legge til emojis i innlegget ditt kan du øke kommentarer og delinger med 33 % og likes med 57 %. Emoji, når de brukes riktig, er et eget språk. Her er en guide som hjelper deg med å bruke emojier på alle sosiale plattformer.

Ta med emojier

4. Bruk de ideelle størrelsene som anbefales for Facebook

Her er de ideelle størrelsene for bilder:

 • For bildeinnlegg: 1200 x 628 piksler
 • For innlegg med bildelenker: 1200 x 628 piksler
 • For historier: 1080 x 1920 piksler

Slik deler du linker med bilder:

 • Kvadratisk bilde (i feed): 154 x 154 piksler (minimum)
 • Firkantet bilde (på sidene): 116 x 116 piksler (minimum)
 • Rektangulært bilde (i feed): 470 x 246 piksler (minimum)
 • Rektangulært bilde (på sidene): 484 x 252 piksler (minimum)

5. Eksperimenter med en rekke medieformater

Ideelt sett ville du blandet bilder med blogglenker, videoinnholdGIF og andre formater som er relevante for virksomheten din.

Fokuser på innebygde videoer. En fersk studie av quintly fant at innfødte Facebook-videoer fikk en 186 % høyere engasjementsrate og 503 % flere kommentarer.

Å lese:  Hvordan deaktiverer jeg Android Auto?

Vær oppmerksom når du lager videoinnhold videoformatstørrelser er avgjørende for å sikre optimal avspilling og synlighet på tvers av enheter og feedtyper.

Du kan også bruke Facebooks administrasjonsverktøy for enkelt å kjøre flere Facebook-profiler med forskjellige innholdsfeeder.

Når det kommer til videoinnhold, er det best å finne en lengde som passer til merkevaren din. Hvis du er i tvil, hold deg til kortere videoer, helst under ett minutt.

Videoene dine bør være pedagogiske og informative fordi du konkurrerer om oppmerksomhet med tusenvis av andre merker.

Hvordan lage et engasjerende innlegg for Twitter

Som jeg sa før, kommer de fleste til Twitter for å få «oppdateringer», enten det er nyheter eller nye blogginnlegg.

Derfor er det viktig at innlegget ditt skaper en følelse av at det haster – hvorfor skal de ta hensyn til det akkurat nå? Det hjelper til med å fortelle publikum at du legger ut «nytt» innhold.

1. Ikke bruk alle 280 tegn

En studie fra Buddy Media fant at tweets med 100 tegn fikk 17 % høyere engasjement enn lengre.

Å få Tweets ned til under 100 tegn kan være en utfordring, men det er en utfordring verdt å ta på seg fordi du til slutt vil komme med kraftige, konsise innlegg. Du kan bruke et innholdsverktøy eller omskriver å hjelpe deg.

Å være klar og konsis er avgjørende fordi denne plattformen beveger seg med lynets hastighet. Noen ganger er det bare sekunder å fange publikums oppmerksomhet.

2. Ikke overdriv hashtaggene

Jeg vet at du har blitt anbefalt å bruke så mange hashtags som mulig – de sørger for at folk finner tweetene dine når de søker etter alle disse hashtaggene.

Men å bruke mange av dem, spesielt irrelevante, kan få folk til å fortsette å rulle nedover feeden.

Ikke bruk mer enn to til tre hashtags, du bør vite når og hvordan du bruker disse hashtaggene riktig.

3. Bruk GIF-er

GIF-er gir liv til tweetene dine og øker engasjementet ditt. GIF-er tar også ideen om “vis, ikke fortell” et skritt videre.

Du kan bruke GIF-er til nesten alt – inspirerende sitater, morsomme reaksjoner, lysbildeserier, informativt innhold, etc.

Tenk på det, ville du ikke slutte å rulle nedover feeden din for å se et bilde med repeterende handlinger?

4. Bruk de ideelle størrelsene som anbefales for Twitter

 • Anbefalt kvadratisk bilde: 440 x 220 piksler
 • Ta med maksimalt 4 bilder om gangen
 • Maksimal filstørrelse på 5 MB for bilder, 5 MB for animerte GIF-er på mobil og 15 MB på nettet

5. Nevn andre i tweetene dine

Det er det smarteste trikset i boka. Nevn folk i tweetene dine, og de (sammen med følgerne deres) vil bli fristet til å engasjere seg i det.

Nevn andre

Her er bare noen få eksempler på hvordan du kan nevne personer i tweetene dine:

 • Del innhold lagt ut av influencere, tilskriv det til dem og nevner også hva du likte med innholdet.
 • Nevn eksperter og be om deres mening om et emne/begivenhet/nyhet
 • Nevn dine beste fans for å fange oppmerksomheten deres og følgerne deres
 • Nevn ansatte når de snakker om et kontorarrangement
Å lese:  Blogger's Guide: Hvordan tjene penger på Instagram

For å holde alt dette i sjakk og opprettholde konsistens, er det tilrådelig å bruke de beste automatiseringsverktøyene for sosiale medier.

Hvordan lage et engasjerende innlegg for LinkedIn

Hvis du blar gjennom LinkedIn-feeden din akkurat nå, vil du mest sannsynlig se lange tekstinnlegg, videoer og lenkeinnlegg med bilder.

Det er bare det – alle vinnende LinkedIn-innlegg. I motsetning til Facebook og Twitter, elsker LinkedIn-publikummet ditt lange innlegg.

De to til tre første linjene i innlegget ditt må generere nok interesse til at leseren kan klikke “se mer”.

Proff-tips: Avslutt innleggene dine med spørsmål. I LinkedIn-innlegg fungerer spørsmål som CTA-er – de oppfordrer folk til å handle. I dette tilfellet tar folk affære ved å svare deg i kommentarene.

1. Tittelen må være ny, unik, spesifikk

Tittelen er det viktigste innholdet på LinkedIn. Generelt inkluderer en god tittel følgende:

 • Noe spesifikt for en bestemt målgruppe av lesere
 • Noe nytt og unikt
 • En følelse av at det er viktig å lese artikkelen NÅ
 • En direkte fordel folk vil få av å lese artikkelen

En god tittel er spesielt viktig for å nå folk som ikke kjenner deg. Når du lager LinkedIn-innhold, spør alltid deg selv om du har skapt nysgjerrighet eller en følelse av nytte.

Det er en begrenset sannsynlighet for at folk vil se et poeng i å klikke og lese innlegget hvis tittelen er et generelt spørsmål eller en intetsigende generell uttalelse.

En studie fra 2014 av Paul Shapiro av de 3000 mest suksessrike innleggene i LinkedIns historie fant en overraskende fellesnevner: De mest populære innleggene ble skrevet på så vanlig engelsk at selv et lite barn kunne forstå dem. Sørg derfor for at overskriftene og innleggstekstene dine ikke har noen sjargong.

Tips Du kan bruke en gratis LinkedIn planleggingsverktøy for å hjelpe deg med å markedsføre disse lange innleggene effektivt.

2. Antall LinkedIn-bilder – helst mellom 4 og 8

Selv om preferanser kan variere fra person til person, viser forskning at de mest vellykkede LinkedIn-innleggene inneholder mellom fire og åtte bilder. I tillegg er bildene organisert i klare seksjoner, som hver tar for seg spesifikke emner eller punkter.

I hvert arrangement trenger du minst ett bilde. Sørg for at bildet eller ett av bildene dine er øverst i innlegget.

3. Bruk de ideelle størrelsene som anbefales for LinkedIn

 • Anbefalt størrelse for bilder eller lenker: 1200 x 628 piksler
 • Maksimal størrelse for delte bilder: 1104 x 736
 • Bildefiler: JPNG, JPG eller GIF

Lag og planlegg engasjerende innlegg med SocialPilot

Ved å forstå dine behov for å tilpasse innlegg til forskjellige plattformer, hjelper SocialPilot deg med å komponere, redigere og planlegg tilpassede innlegg for Facebook, Twitter, LinkedInog mer.

Med denne funksjonen kan du lage tre forskjellige innlegg i en tekstboks.

Planlegg engasjerende innlegg

Sammen med bildetekstene kan du også ta vare på de forskjellige bildestørrelsene som hver sosiale kanal krever ved å bytte fane og legge til bilder separat.

Å lese:  11+ beste WordPress Testimonial-plugins for å legge til sosialt bevis

Legger du ofte ut bilder i feil størrelse på sosiale kanaler som blir strukket, beskåret eller avvist? Bruk SocialPilots innebygde bilderedigerer for å fikse bildene dine umiddelbart og aldri legge ut et bilde i feil størrelse.

Med ett klikk kan du endre størrelsen på bildeinnlegget ditt i kvadratet (1:1), portrett (4:5) og historie (16:9) sideforhold for Instagram. På samme måte publiserer pikselperfekte bilder med forhåndsdefinerte sideforhold (1,91:1) og vertikale (2:3) for andre sosiale medieplattformer.

socialpilot bilderedigerer

Som jeg sa før, kan det å nevne andre hjelpe deg med å få flere øyne på innleggene dine. SocialPilot lar deg nevne profiler og sider i dine Twitter- og Facebook-innlegg.

Bare begynn å skrive et navn med @ og du vil se et par forslag som du kan velge hvem som helst fra.

et par forslag

SocialPilot hjelper deg også med å planlegge flere bilder i form av karusellinnlegg for Facebook, LinkedIn og Instagram.

socialpilot-karusellinnlegg

Karusellinnlegg er flotte måter å fortelle en historie med flere bilder. Hvert bilde har en beskrivelse og en måladresse. Du kan bruke dette formatet til å:

 • Beskriv et produkts funksjoner i trinn
 • Nevner egenskaper ved et produkt
 • Gi korte biter av informasjon som hint

Jeg håper disse funksjonene hjelper deg med å lage unike innlegg for Facebook, Twitter og LinkedIn med tanke på hver plattforms publikum, ideelle bildestørrelser, ideell innleggslengde, engasjementstrend, etc.

vanlige spørsmål

🌟 Hvilken type innlegg fungerer bra på Facebook?

For å få oppmerksomhet på Facebook-innlegget ditt, må du gjøre det interaktivt og engasjerende. Du kan følge disse enkle trinnene for å lage et engasjerende Facebook-innlegg

 • Sørg for at den ideelle lengden på en Facebook-oppdatering er 40–80 tegn
 • Bruk lister i Facebook-kopien din for å fange oppmerksomhet. Det kan være en liste med tips, ideer, merkevarer osv.
 • Legg til emojis i innleggene dine, noe som gjør det morsomt og attraktivt
 • Brukt ideelle facebook-bildestørrelser
 • Eksperimenter med en rekke medieformater som videoer og GIF-er

🌟 Hvordan lager jeg et engasjerende innlegg for Twitter?

En tweets levetid sies å være bare 18 sekunder, og du må gjøre inntrykk på så kort tid – du bør gjøre den engasjerende og interaktiv.

 • Ikke bruk alle 280 tegn
 • Ikke overdriv hashtaggene i tweetene dine.
 • Bruk GIF-er
 • Bruk idealet Twitter-bildestørrelser
 • Nevn andre i tweetene dine

🌟 Hvordan skriver jeg et engasjerende innlegg på LinkedIn?

Disse tipsene nedenfor vil hjelpe deg med å lage et interaktivt LinkedIn-innlegg som driver engasjement superraskt

 • Tittelen på innlegget må være ny, unik og spesifikk
 • Bruk bilder i innleggene dine. Ideelt sett fanger 4-8 bilder i et innlegg mye engasjement
 • Sørg for å bruke ideelle LinkedIn-bildestørrelser

🌟 Hvordan lage effektive innlegg på sosiale medier med SocialPilot?

SocialPilot hjelper deg med å lage og planlegge engasjerende innlegg for ulike sosiale medieplattformer som Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram og andre plattformer med noen sprø funksjoner som å legge til innebygde videoer, laste opp flere bilder, legge til GIF-er, tilpasse innlegg for forskjellige plattformer og mye mer

Nye publikasjoner:

Anbefaling