Hvordan lage et barnetema i WordPress

Hvordan lage et barnetema i WordPress

Et WordPress-undertema er definert som “et tema som arver funksjonaliteten til et annet tema, kalt overordnet tema, og lar deg endre, eller legge til, funksjonaliteten til det overordnede temaet.” La oss for eksempel si at du vil endre utseendet på bloggen din for en bestemt tid på året, men du vil gå tilbake til det opprinnelige utseendet etter det. Et barnetema er den perfekte måten å gjøre nettopp det på fordi det ikke endrer det originale temaet, men lar deg likevel endre ting litt.

De er faktisk den anbefalte måten å gjøre endringer på et tema på fordi:

  1. Endringer som er gjort med et undertema, vil ikke bli overskrevet som standard når du oppdaterer det overordnede temaet
  2. Du vil vite hva du har endret fordi hver endring vil være i mappen for undertemaet
  3. Du vil være i stand til å gjenopprette bloggen din mye lettere hvis endringene krasjer bloggen din eller du rett og slett ikke liker dem; eventuelle problemer kan håndteres ved en do-over

Bygge et barnetema

Opprettelsen av et barnetema er enkelt; alt som trengs er en mappe, en CSS-fil og et skjermbilde. Vi skal bygge et enkelt barnetema ved å bruke det alltid berømte tjuetolv-temaet.

Å lese:  Hvordan flerspråklige nettsteder kan forbedre trafikkbyggingen...

Vi begynner med mappen. I mappen wp-content/themes må du opprette en mappe med navnet på barnetemaet ditt. For formålet med denne artikkelen skal vi gi denne mappen navnet vårt førstebarn. Når du har opprettet denne mappen, må vi ta det andre trinnet, som er å bygge stilarket. Før du går videre, er det viktig at du minst har praktisk kunnskap om Cascading Style Sheets, eller CSS, før du fortsetter. Dette er noe som er relativt enkelt å lære seg og du kan finne en rekke flotte opplæringsprogrammer på nettet gratis.

Når du har aktivert favoritttekstredigeringsprogrammet, må du skrive inn følgende linjer i stilarket:

/* Temanavn: Vårt første barn Tema-URI: Beskrivelse: Lære om barnetemaer Forfatter: WP-temaer Forfatter-URI: Mal: ​​twentytwelve Versjon: 1 */

Du kan selvfølgelig legge inn informasjonen din for navn, beskrivelse og forfatter. Hvis du bruker en annen mal enn twentywelve, må det også endres.

Når det er fullført, lagrer du stilarket som style.css og laster det opp til den nyopprettede mappen. Temaet ditt skal nå vises under Available Themes-delen av WordPress.

Selvfølgelig har vi ikke referert til dets overordnede tema, gjort noen styling til dette ennå, og vi har heller ikke lastet opp skjermbildet slik at bildet er tomt. Hvis vi skulle aktivere det, ville nettstedet ditt sett ganske rart ut.

Å lese:  Topp digitale markedsføringsstrategier for å tiltrekke nye kunder

For å referere til vårt tjuetolv-tema, eller et hvilket som helst annet tema vi velger, må vi legge til denne koden i stilarket vårt:

// Dette vil referere til stilarket fra det overordnede temaet @import url(“../twentytwelve/style.css”);

Nå må vi gjøre noen endringer ellers er det ingen vits i å bruke et barnetema. For å gjøre dette, la oss endre bakgrunnsfargen og skriftfargen til overordnet tema. Dette kan oppnås ved å legge til en kropps- og avsnittsklasse i stilarket slik:

body {bakgrunn: #999999; } p {farge: #931212; }

Lagre endringene og last opp den nylig redigerte filen til mappen din. Når du har gjort dette, gå tilbake til WordPress-dashbordet ditt og sjekk ut en live forhåndsvisning av endringene dine.

Ganske kult? Ok, så det er ikke klart for å bli kalt et mesterverk, men du får i det minste ideen om hvordan du gjør endringer. Det ville være best å referere til en kopi av temaets style.css-fil slik at du kan se hvilke klasser og IDer du vil gjøre endringer i. Men før du faktisk er ferdig med å style det nye barnetemaet ditt, la oss laste opp skjermbildet.

Når bloggen din viser det nye temaet ditt, tar du bare et skjermbilde av det i aksjon. Ved å bruke et bilderedigeringsprogram vil du redusere bildet til 600 x 450. Lederen vil faktisk vise dette på 300 x 225, men det større bildet er standarden. Når du er ferdig, lagrer du bildet som .png eller .jpeg og laster det opp til undertema-mappen.

Å lese:  Spocket vs Oberlo: Beste Shopify Dropshipping-app 2024?

Utvide barnetemaet

Det du nettopp har gjort vil ikke gjøre endringer i functions.php-filen, men du kan legge til en for barnetemaet ditt hvis du vil. Dette er viktig hvis du ønsker å bruke noen av krokene som foreldretemaet har å tilby.

Nye publikasjoner:

Anbefaling