Hvordan lage et e-postkurs for å øke abonnenter (2024)


Lurer du på hvordan du lager et e-postkurs? Fortsett å lese! Vi viser deg nøyaktig hvordan du lager et gratis e-postkurs for å tiltrekke deg nye e-postabonnenter.

Når du starter en ny blogg, kan det være vanskelig å få e-postabonnenter. Men har du vurdert å tilby et gratis e-postkurs?

Ved å tilby et gratis e-postkurs kan du enkelt gjøre besøkende på nettstedet til e-postabonnenter, og til og med kunder.

I denne opplæringen vil vi lede deg gjennom prosessen for hvordan du oppretter et e-postkurs, trinn for trinn.

Men først, la oss gå gjennom hva et e-postkurs er og hvordan det kan hjelpe deg med å få flere abonnenter.

Hva er et e-postkurs?

Et e-postkurs er en serie med leksjoner som leveres via e-post. Et e-postkurs brukes ofte som en leadmagnet, som er et markedsføringsbegrep som brukes for en vare som gis bort gratis i bytte mot en brukers e-postadresse.

Når en bruker har registrert seg, sendes disse e-postleksjonene automatisk til vedkommende over en bestemt tidsperiode. Dette betyr at du bare trenger å sette opp e-postkurset en gang. Etter det vil den kjøre på autopilot, noe som sparer deg massevis av tid.

Å bruke e-postkurs for å øke antallet abonnenter er så effektivt fordi:

  • E-postkurs er verdifullt. Hvis det er noe nyttig du kan lære publikummet ditt, vil de være mer enn villige til å registrere seg på e-postlisten din i bytte mot din verdifulle kunnskap.
  • E-postkurs bygger tillit. Med et e-postkurs vil brukere motta jevnlig kommunikasjon fra deg over en periode. Dette viser ikke bare at du er pålitelig og bygger tillit, det trener også abonnentene dine til å åpne e-postene dine.
  • E-postkurs er enkle å lage. I stedet for å produsere et komplett nettkurs med videoleksjoner og spørrekonkurranser, er alt du trenger å gjøre å skrive innhold til e-postleksjonene dine. Dette gir en rask og enkel metode for å øke abonnenter.
  • E-postkurs er lave kostnader. Som blogger har du sannsynligvis allerede en e-postleverandør, så du trenger ikke å investere i en ekstra plattform for å lage kurs på nett. Dette lar deg teste ut ulike e-postkurs og se hva som konverterer best, uten å måtte bruke mer penger.

Du kan også bruke gratis e-postkurs for å gjøre abonnenter til kunder. Hvis du for eksempel selger et produkt eller en tjeneste som er relatert til emnet du underviser i, kan du invitere abonnenter til å foreta et kjøp på slutten av kurset.

Eller du kan oppfordre studenter fra ditt gratis e-postkurs til å kjøpe et førsteklasses nettkurs for å fortsette å lære. Hvis du er interessert i å lage et betalt nettkurs, følg denne veiledningen om hvordan du lager et nettkurs med WordPress.

Å lese:  Hvordan startet Nike: Fra søksmål for ansatte, barnearbeid, til milliardsalg

Nå som du vet fordelene med e-postkurs, viser vi deg hvordan du oppretter et.

Trinn 1. Velg et emne for e-postkurset ditt

Først må du finne det riktige emnet for e-postkurs for målgruppen din. Tross alt, hvis ingen er interessert i hva e-postkurset ditt handler om, er det ingen som kommer til å melde seg på.

Vi anbefaler alltid at du velger et emne som er relatert til din bloggnisje eller bransje.

Dette er fordi du vil få flere påmeldinger fra dine eksisterende lesere hvis emnet er relatert til noe de allerede er interessert i. I tillegg kan det tiltrekke nye lojale fans til bloggen din og hjelpe potensielle kunder med å bestemme seg for å kjøpe fra deg.

For å gi deg en bedre idé, la oss ta en titt på noen eksempler på e-postkurs:

Kjærlighet og sitroner

Matblogg gratis e-kurs eksempel

Love and Lemons, en matblogg som deler ferske oppskrifter, har laget et gratis e-postkurs som lærer folk å spise deilig og sunt på et vegetarisk kosthold.

Etter å ha tatt det gratis e-postkurset kan brukere velge å kjøpe en kokebok eller en måltidsplanlegger fra nettbutikken.

Halvbanket

Eksempel på Halv Banked e-postkurs

Half Banked, en personlig økonomiblogg for Millennials, tilbyr besøkende på nettstedet et gratis e-postkurs som lærer det grunnleggende om å investere.

Abonnenter på e-postkurset vil sannsynligvis bli lojale lesere som vil sjekke ut Half Bankeds andre nyttige blogginnlegg, ressurser, tilknyttede lenker og produkter.

Elna Kain

Elna Cain gratis e-postkurs eksempel

Elna Cain er en populær frilansblogger og skribent. I sitt gratis 6-dagers e-postkurs lærer hun andre hvordan de kan tjene penger med frilansskriving.

Etter det har brukere muligheten til å kjøpe premium nettkurs fra Elna, som koster mellom $95 – $195 hver.

Som du kan se fra disse eksemplene, valgte disse bloggene alle relevante emner for e-postkurs for å hjelpe dem enkelt å gjøre besøkende til abonnenter og abonnenter til kunder.

Trinn 2. Planlegg e-postkursinnholdet ditt

Før du fordyper deg i å skrive e-postinnholdet ditt, la oss starte med en oversikt først.

Her er et eksempel på en god e-postkurs fra Millennial Money-bloggen:

Millennial Money e-postkurs skisse eksempel

Dette 7-dagers e-postkurset lærer leserne hvordan de starter sin egen blogg. E-postsekvensen starter med en introduksjons-e-post, og hver e-post deretter går steg-for-steg gjennom prosessen med å starte en blogg. Det er til og med en bonus e-post på 8. dag som deler de beste bloggverktøyene og ressursene.

Når du planlegger innholdet på e-postkurset, bør du tenke på hva leserne dine ønsker å oppnå ved slutten av kurset, og hvilke skritt de må ta for å komme dit. Dette vil hjelpe deg med å lage en e-postkurs som er praktisk og lett for leserne å følge.

Å lese:  Plugins for å tilpasse WordPress Admin Panel for klienter

Når du har gjort disposisjonen din, er det på tide å begynne å skrive. Her er noen tips du bør huske på:

  • Velg en god e-postemnelinje: An iøynefallende e-postemnelinje er et av de viktigste elementene i et vellykket e-postkurs fordi det er det som får folk til å åpne e-postene dine. Vi anbefaler at du legger inn leksjonsnummeret og en teaser av leksjonens innhold i emnelinjen, for eksempel “Leksjon 1: Hvordan velge det perfekte bloggnavnet.”
  • Hold e-postene dine korte: Du trenger ikke dele hver eneste ting du vet om et emne i e-postkurset ditt. Hold heller e-postene dine korte. På denne måten er det mer sannsynlig at abonnentene leser hele leksjonen din og lærer de viktigste alternativene.
  • Gjør e-postene dine handlingsdyktige: Når leserne tar e-postkurset ditt, skal de føle at de gjør fremskritt mot målet sitt. Du kan oppnå dette ved å gjøre e-postene dine handlingsdyktige. Fortell leserne nøyaktig hva de skal gjøre videre, eller få dem til å gjøre “lekser”, som å svare på en journalmelding eller fylle ut en måltidsplan.
  • Ikke vær for selger: Hele e-postkurset ditt bør ikke være et salgsargument for produktet eller tjenesten din. Hold fokus på å utdanne leserne dine og ikke foreta salg før siste e-post på kurset.

Når du er ferdig med å lage e-postinnholdet ditt, er det på tide å automatisere det.

Trinn 3. Automatiser e-postkurset ditt

For å lage et automatisert e-postkurs trenger du en leverandør av e-postmarkedsføring. Som blogger har du kanskje allerede en. Men hvis ikke, anbefaler vi Constant Contact.

Nettstedet for konstant kontakt

Constant Contact er en av de beste e-postmarkedsføringstjenestene på markedet. Den er pålitelig, enkel å bruke, og den kommer med en dra og slipp e-postbygger og tonnevis av forhåndslagde e-postmaler. I tillegg er det en gratis prøveversjon som lar deg sende opptil 100 e-poster.

Hvis du leter etter et alternativ, anbefaler vi også Brevo (tidligere Sendinblue). Den tilbyr en gratis plan som lar deg sende opptil 300 e-poster per dag.

For denne opplæringen bruker vi Constant Contact som vår e-postleverandør. For å komme i gang, opprett en Constant Contact-konto, eller logg på din eksisterende konto.

Fra dashbordet for konstant kontakt klikker du på Kampanjer fanen og klikk deretter på Skape knapp.

Klikk på Opprett-knappen i dashbordet for konstant kontakt

Deretter blir du bedt om å velge hvilken type kampanje du vil opprette. Velg E-postautomatisering alternativet fra listen.

Velg kampanjetypen E-postautomatisering

Deretter velger du En kontakt blir med i en liste alternativet under Flertrinns automatiseringer seksjon.

Velg flertrinnsautomatiseringen for når en kontakt blir med i en liste

Etter det blir du bedt om å gi den automatiske e-postsekvensen et navn. Navnet du velger vil ikke være synlig for abonnenter, så du kan velge hvilket som helst navn som hjelper deg med å huske hva kampanjen er for.

Å lese:  NGINX vs. Apache: The Ultimate Web Server viste...
Legg til et navn for den automatiske e-postserien din

Klikk på Lagre knappen for å fortsette.

Deretter blir du bedt om å velge en kontaktliste som utløser den automatiske e-postserien. Når du oppretter et e-postkurs, anbefaler vi å opprette en ny liste. Klikk på Opprett en ny liste knapp.

Opprett en ny liste i Constant Contact

Gi den nye listen et navn, for eksempel “E-postkursabonnenter”, og klikk på Sende inn knappen for å fortsette.

Legg til et navn for den nye kontaktlisten

Nå kan du se at den nye kontaktlisten din er valgt i vinduet Automated Campaign Settings. Klikk på Lagre knappen for å gå videre til neste trinn.

Lagre ny liste i konstant kontakt

Etter det blir du omdirigert til den visuelle automatiseringsbyggeren. Constant Contact har lagt til noe standardinnhold her, men du kan redigere det.

Først må du sørge for at velkomst-/introduksjons-e-posten din sendes umiddelbart etter at en bruker har registrert seg. For å konfigurere disse innstillingene, klikk på Redigere knappen ved siden av Vente alternativ.

Rediger innstillingene for å sende velkomst-e-post umiddelbart

Bare velg Send umiddelbart alternativet og klikk Bekrefte. Husk at dette kun er for den første e-posten i e-postserien din.

Tidsforsinkelsesredaktør Konstant kontakt

Nå kan du begynne å lage den første e-posten til e-postkurset ditt.

For å gjøre det, klikk på Opprett ny e-post under ‘Send denne e-posten’-delen.

Opprett den første e-posten for e-postkurset ditt i Constant Contact

Constant Contact tilbyr et bibliotek med ferdige maler du kan bruke for raskt å gi e-postene dine et profesjonelt design. Eller du kan velge en tom mal for å starte fra bunnen av.

E-postmaler for konstant kontakt

For å gjøre det enkelt for denne opplæringen, klikk på Blank mal for å velge den.

Etter det blir du ført til kampanjebyggeren der du kan begynne å lage din første kurs-e-post.

På venstre side av skjermen kan du se ferdige blokker som du kan bruke til å bygge e-posten din. Og på høyre side ser du en forhåndsvisning av hvordan e-posten din ser ut.

Bare dra blokker som tekst, bilde, overskrift, knapp, video, sosial deling, fremhevet artikkel, kupong og mer, og slipp dem på plass på den tomme e-postmalen.

E-postbygger for konstant kontakt

I eksemplet ovenfor har vi lagt til noen tekstblokker i e-posten vår. For å redigere standardteksten klikker du bare inne i tekstboksen.

Du kan også justere formateringen om nødvendig.

Rediger standardteksten i Konstant kontakt

Du må også fylle ut e-postens emnelinje og fra navn. For å gjøre det, klikk på E-postinnstillinger bar på toppen av byggherren.

Rediger e-postinnstillinger i konstant kontakt

Her kan du skrive inn emnelinjen og navnet ditt i feltene. Du har også muligheten til å legge til en preheader, som er som en teaser som vises ved siden av emnelinjen.

Klikk Lagre å fortsette.

Legg til emnelinje for e-post i konstant kontakt

Når du er ferdig med å opprette din første kurs-e-post, klikker du på Fortsette knappen i e-postbyggeren for å gå tilbake til automatiseringsbyggeren.

Nå vil du begynne å lage den andre e-posten til e-postkurset ditt. For å gjøre det, klikk bare på Legg til serie knapp.

Å lese:  Hvordan fikse en feil ved å etablere en databaseforbindelse i WordPress
Klikk på Legg til i serie-knappen Konstant kontakt

Constant Contact vil automatisk plassere et ventetrinn på neste e-post, noe som er flott fordi vi ikke ønsker å sende den andre e-posten med en gang.

Hvis du vil endre ventetrinnet til 2 eller 3 dager, for å holde tempoet i e-postkurset ditt, klikker du bare på Redigere knapp.

Etter det klikker du på Opprett ny e-post for å bygge den andre e-posten til e-postkurset ditt.

Opprett andre e-post i serien Constant Contact

Gjenta prosessen til du har opprettet alle e-postleksjonene for kurset ditt.

Når du er ferdig, skal automatiseringen se omtrent slik ut:

Eksempel på automatisert e-postsekvens for e-postkurs

Etter å ha sjekket arbeidet ditt og sørget for at alt ser bra ut, kan du klikke på Aktiver knapp.

Aktiver e-postautomatisering i Constant Contact

Det er det. E-postkurset ditt er klart for registreringer, og neste trinn vil hjelpe deg med å få massevis av dem!

Nå som du har opprettet e-postkurset ditt, må du fortelle de besøkende på nettstedet ditt om det slik at de kan registrere seg.

Den enkleste og mest effektive måten å gjøre det på er med OptinMonster.

OptinMonster

OptinMonster er det beste e-postfangstverktøyet på markedet, brukt av over 1 213 437+ nettstedeiere. Med dra og slipp-byggeren og ferdiglagde maler kan du enkelt lage vakre markedsføringskampanjer for å markedsføre e-postkurset ditt og få flere abonnenter.

Det er mange kampanjetyper å velge mellom og kraftige triggere som lar deg vise tilbudene dine til de riktige personene til nøyaktig rett tid.

Du kan for eksempel lage en Avslutt-hensikt popup som sporer når en bruker er i ferd med å forlate nettstedet ditt. Før de går, vises popup-vinduet og oppfordrer dem til å melde seg på ditt gratis e-postkurs.

Adam Enfory e-postkurs registreringsskjema OptinMonster

Adam Enfroy brukte OptinMonster-kampanjen ovenfor for å utvide e-postlisten hans med over 11 000 abonnenter på bare ett år!

Eller du kan opprette en flytende bar-kampanje. Dette alternativet er mindre påtrengende, så du kan vise det til enhver tid for å minne besøkende på nettstedet om e-postkurset ditt.

Flytende stolpe for å promotere e-kurseksempel OptinMonster

OptinMonster integreres sømløst med Constant Contact og mange andre populære e-postmarkedsføringstjenester som ConvertKit, Brevo, Mailchimp og mer.

Dette gjør det enkelt å koble dine OptinMonster-kampanjer med e-postkurset du nettopp opprettet, og automatisere hele prosessen.

OptinMonster kommer også med funksjoner som nedtellingstidtakere, kuponghjuloptiner, geografisk plasseringsmålretting, rulleutløsere, målretting på sidenivå og mer. For mer informasjon, sjekk vår OptinMonster-anmeldelse.

Det er det! Vi håper denne opplæringen hjalp deg med å lære hvordan du oppretter et e-postkurs for å få flere abonnenter.

Hvis du likte denne artikkelen, kan det være lurt å sjekke ut vår guide om hvordan du kan tjene penger med e-postmarkedsføring.

Og ikke glem det meld deg på vårt nyhetsbrev på e-post for flere nyttige bloggtips!

Nye publikasjoner:

Anbefaling