Hvordan lage et favorittikon for WordPress-nettstedet ditt

Favorittikon

Har WordPress-nettstedet eller bloggen din for øyeblikket et favorittikon? Du vet – det lille ikonet som vises i nettleserens adresselinje, og ved siden av nettstedene du har lagret i bokmerkene dine. Hvis du har tenkt å legge til et favorittikon for å identifisere merkevaren din ytterligere for publikum, er tiden nå inne. Og å lage et favorittikon er enklere enn du kanskje tror.

Hva er et Favicon?

Forkortelse for et “favorittikon”, et favorittikon er et lite ikon eller visuell identifikator knyttet til et nettsted, beregnet for bruk når en bruker bokmerker et nettsted eller en nettside. Nettlesere bruker dem også i URL-linjen og på faner.

Et favorittikon er vanligvis en kvadratisk grafikk på 16 x 16 piksler, lagret som en.ico filen i rotkatalogen til serveren din. Du kan enkelt lage et favorittikon for nettstedet eller bloggen din ved å bruke et hvilket som helst grafisk program som vil tillate lagring av .ico grafikkfiler, som er kompatible med alle nettlesere. Alternativt finnes det også en rekke nettjenester som lar brukere generere favorittikoner gratis, samt plugins spesielt utviklet for WordPress som gjør samme jobben.

Å lese:  Hvordan sette opp Google Analytics 4 i WordPress (2024)

Hvorfor er det viktig å ha et favorittikon?

Favoritter kan være små, men ikke undervurder deres betydning. Ville du lagt igjen en logo på visittkortene eller skiltene dine, eller ville du la bloggen din stå uten overskrift? Et favicon fungerer på samme måte – og tilbyr en umiddelbar visuell representasjon av bedriftens merkevare, nettsted eller blogg.

Det er viktig å ha et minneverdig favorittikon, fordi det har muligheten til å få nettstedet ditt til å skille seg ut fra mengden av andre favoritter som leserne dine har bokmerket.

Folk som bruker nettet regelmessig er vant til å se favorittikoner. Selv om de ikke kjenner det vanlige navnet på disse minibildene, bruker brukere stadig disse visuelle markørene for å identifisere nettstedene i bokmerkene sine. På grunn av dette kan favorittikoner hjelpe ikke bare med merkevaregjenkjenning, men også med å etablere troverdighet. Brukere er så vant til å se favorittikoner at de nettstedene som ikke har en visuell identifikator i nettleserens URL-linje eller i en brukers bokmerker, kan virke mindre troverdige eller troverdige i sammenligning.

Hva bør favorittikonet mitt være?

Om favorittikonet ditt er avledet fra nettstedets logo eller er en helt ny visuell representasjon av merkevaren din, er opp til deg – bare husk at favorittikonet ditt vil fungere som en miniatyrlogo og en umiddelbar visuell identifikator for bloggen eller merkevaren din.

Å lese:  Hvordan og hvorfor er testing på tvers av nettleser

FavorittikonEksemplerHusk at et favorittikon er et veldig liten bilde, så prøv å ikke legge til for mange detaljer. Du kan bruke startbokstaven i bloggens navn, knyttet til den originale logoen din som Amazon, eller du kan kanskje bruke logoens nøkkelikon, for eksempel den sirklede W som brukes av WordPress.

Å være designet for å matche din eksisterende merkevarebygging kan være en stor oppgave for et bilde som er så lite, så lek med noen ideer for å se hva som fungerer.

Hvordan lager jeg et favorittikon?

Hvis du har et bilde du tror vil være et godt favorittikon, kan du lage et favorittikon selv ved hjelp av et designprogram, så lenge det tillater å lage .ico filer. For å lage favorittikonet ditt, beskjær eller legg til det nødvendige rundt bildet for å gjøre det firkantet, og endre størrelsen på bildet til 16 x 16 piksler. Lagre filen som favicon.ico.

Hvis du ikke har et passende designprogram, kan du lage ditt favorittikon online, ved å bruke en av de populære favorittikongeneratorene som f.eks. Favicon.cc eller GenFavicon.com. Alternativt er det også en rekke Favicon-plugins tilgjengelig for WordPress-brukere, inkludert:

  • Alt i ett favorittikonsom legger til favorittikoner til nettstedet ditt og administratorsidene dine, har en gjennomsnittlig brukervurdering på 4,7/5 stjerner og har blitt lastet ned mer enn 400 000 ganger.
  • Multiconssom automatisk setter inn de nødvendige metataggene for både favorittikoner og Apple Touch- og iPhone-ikoner, har en gjennomsnittlig brukervurdering på 5/5 stjerner og er lastet ned mer enn 46 000 ganger.
  • Kaptein Faviconsom hevder å være den enkleste måten å legge til et Favicon på WP-nettstedet ditt, har en gjennomsnittlig brukervurdering på 5/5 stjerner og har blitt lastet ned mer enn 12 000 ganger.
Å lese:  Hvordan hacke en Snapchat-konto (7 beste Snapchat-hackverktøy)

Noen plugin-alternativer vil automatisere favicon-installasjonsprosessen for deg. Hvis du har designet favorittikonet ditt selv eller brukt et nettbasert program, kan du installer favorittikonet ditt på WordPress ved hjelp av trinnvise instruksjoner gitt via Codex.

Nye publikasjoner:

Anbefaling