Nettkurs har vært en velsignelse for mange under den fullstendige nedstengningen. Sammen med å delta på nettkurs, melde meg på nettkurs og motta et sertifikat har gitt meg mange ferdigheter og troverdighet.
Dette er ikke bare fordelaktig for elevene, men også for lærere som prøver å lage nettbaserte kurs. Hvis du er usedvanlig dyktig i noe og ønsker å tjene litt ekstra penger ved å formidle den visdommen til andre, så begynn å lage detaljerte nettkurs.
For noen som ikke har noen kunnskap om koding, kan dette se vanskelig ut. Du bør imidlertid være flink til å gå med den rette retningslinjen og en konto på wordpress.org,
Hvorfor du trenger å lage et nettkurs
Her er grunnen til at du bør lage et nettkurs:
– Det digitale rommet (internett) er i ferd med å bli et markedsknutepunkt.
– Det er en langsiktig passiv inntekt der du ikke har for mye hardt arbeid hver dag.
– Du kan fortsette med andre jobber og tjene gjennom disse nettkursene.
– Å lære noen gjør deg alltid mer effektiv i ferdighetene.
Slik lager du det perfekte kurset:
– Planlegg det hele grundig.
– Lag studie- og timeplanen på forhånd.
– Bruk wordpress.org for å lage plug-ins.
– Bruk digitale medier og markedsføring på sosiale medier til det fulle for å annonsere det bedre.
En trinn-for-trinn-veiledning
Her er en steg-for-steg guide for å lage ditt aller første nettkurs. Selv om du ikke vet noe om WordPress, kan du lære det med denne enkle guiden.
1. Trinn 1: Sette opp WordPress.org
Først må du forstå forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org.
WordPress.com er gratis, og du kan publisere artikler for bloggene dine og sjekke SEO og lesbarheten. Men når det gjelder å lage nettsteder, legge til plugins og lage lenker, må du registrere deg og sette opp nettstedet ditt på WordPress.org.
Dette er en betalt funksjon for WordPress. Et domenenavn er rundt $14 i året, SSL for nettbetalingsgodkjenning er $69 for et år og $7 for hosting i WordPress. Så dette er en innledende investering for din virksomhet.
2. Trinn 2: Sette opp LMS Plug In
Før du begynner å sette opp en, må du forstå hva en LMS Plugg er.
Et læringsstyringssystem Plugg er en funksjon i WordPress som lar deg legge til kurs og ytterligere kontekstuelle detaljer. Hvis du betaler for en god plug-in, vil du kunne få tilgang til hver funksjon samtidig. For eksempel ved å starte fra nettbaserte kursmateriell, kjøre quizer, vurdere vurderingene og godta betalinger.
Slik kan du lage en WordPress-plugin:
Du finner en meny i venstre hjørne av WordPress-nettsiden. Først vil du finne “Plugins” Når du klikker på det, vil en rullegardinmeny vises, og den vil gi deg to alternativer. Du kan enten installere en plugin eller velg en fra innebygd du kommer deg gjennom WordPress.
3. Trinn 3: Begynn å lage første kurs
Herfra og utover blir trinnene enklere siden WordPress-pluginene har alle funksjonene og er lettere å navigere.
Slik kan du lage ditt aller første kurs:
– Gå til LMS-plugin-alternativet øverst til høyre. Klikk deretter på “Kurs”-alternativet fra rullegardinmenyen.
– Du vil få muligheten til å aktivere kurstillegget.
– Herfra blir du omdirigert til kurssiden.
Nå kan du begynne å legge til alle kursene du ønsker å tilby. For hvert kurs må du legge til timeplaner og studiemateriell. Hvis dette er første gang, foreslår vi at du begynner med en.
4. Trinn 4: Begynn å legge til leksjoner
Kurset ditt ville være ufullstendig uten riktig studiemateriell, leksjonsplaner, quizer og tester. Slik kan du legge til leksjonsplaner for kursene dine:
– Når du legger til et kurs, kan du klikke på det, og du vil bli omdirigert til en helt ny side.
– På den øverste linjen finner du alternativer som ‘Kursside,’ ‘Læreplan,’ Til og med ‘Innstillinger.’
– Klikk på ‘Læreplan,’ og du vil få muligheten til å legge til ‘Leksjoner.’
– Du vil få en “Legg til leksjonalternativet der.
– Legg til tittelen for leksjonen din, og begynn å legge til innhold.
Du kan legge til tekstinnhold, men for mer karakter og enklere forståelse. Legg til bilder, opplæringsvideoer, lyd osv.
5. Trinn 5: Abonnementer for betaling
Du vil ha full kontroll over kursene dine. Derfor kan du bestemme om noen kurs skal være ‘Gratis’ eller ‘Betalt’. Du kan velge å gi demokurs og tilleggsbetalingsalternativer rett før noen kan benytte seg av hele kurset.
Gå til LMS-plugin-hjemmesiden og deretter til Medlemskap for å begynne å lage abonnementsplaner. Du kan legge til så mange abonnementsplaner du vil, eller det kan være forskjellige abonnementer for hvert kurs.
I medlemskapsalternativet kan du også velge avanserte funksjoner som prisbokser med medlemskapsplaner, velkomst-e-poster etter abonnement og et registreringsalternativ etter forhåndsvisninger.
6. Trinn 6: Lag koblingen din slik at folk kan bli med
Når du har valgt medlemskap og betalingsalternativ, får du en påloggings- og betalingslenke.
Denne lenken vil gjøre sirkulasjonen enklere. Nå kan du legge ut koblingen på sosiale mediesider, bloggsider og til og med via e-postmarkedsføring.
Samle flere elever til nettkurset ditt, og gjør påloggingsprosessen deres enklere med koblingsomadresseringen.
7. Trinn 7: Forhåndsvisning og tilpasning
Du kan forhåndsvise kursene dine fra en abonnents synspunkt. Dette vil gi deg førstehåndserfaring og tillate deg å analysere feilene riktig.
Bare skriv inn “https://example.com/courses/”
“Eksemplet” vil bli erstattet med ditt domenenavn.
Du vil bli omdirigert til kurset ditt. Når du velger «Forhåndsvis som», bør du kunne sjekke kurset ditt. Det er enkelt å navigere, og så tilpasser du det videre eller gjør endringer.
Velg riktig plug-in!
Alle disse endringene og tilpasningen med enkel navigering er bare mulig når du velger riktig plugin. Noe som er innenfor budsjettet ditt og tillater full tilpasning.
Gir deg nok kontroll over kurset ditt uten å gjøre konfigurasjonen for komplisert. Samlet sett gjør det det lettere for elevene å få en førsteklasses opplevelse. Hvis du leter etter en slik plugin, så prøv Masterstudie LMS for mest mulig enkelhet og førsteklasses funksjoner.