Hvordan maksimere din lokale SEO etter nedleggelse av Google Business Sites

Visste du at Google er i ferd med å stenge alle nettsteder som er opprettet med Google-bedriftsprofiler?

Dette er store nyheter, med tanke på at over 20 millioner bedrifter eier en miniside drevet av deres Google Business Profile (GBP).

I denne artikkelen vil vi se på trinnene bedriftseiere som stoler på dette gratis Google-nettstedet bør ta for å tilpasse seg endringene.

Hvorfor er nedleggelsen av GBP-nettsteder en så betydelig endring

I den offisielle uttalelsen uttalte Google at de vil stenge alle Google Business-nettsteder innen mars 2024. Etter dette vil alle brukerne dine som prøver å få tilgang til GBP-nettstedet ditt bli omdirigert til Google Business-profilen din i stedet.

Men dette er bare en plassholderløsning.

Dette er fordi fra og med 10. juni 2024, vil denne viderekoblingen slutte å fungere, og de besøkende vil få feilmeldingen Page Not Found (404). I stedet må du legge til et nytt nettsted på Google-bedriftsprofilsiden din for å sende brukerne til det nye nettstedet ditt.

For å si det enkelt, Google vil avvikle alle “business.site” og “negocio.site” nettsteder. Men du vil fortsatt beholde Google-bedriftsprofilen din. Hvis du allerede har lagt til et nettsted som er vert for selv, trenger du ikke å endre noe.

Så hvorfor avslutter Google GBP-drevne nettsteder så stor sak?

Som nevnt har mer enn 20 millioner selskaper en Google Business Profile-side, (GBP) formelt Google My Business-nettsted (GMB).

Dette er hovedsakelig fordi GBP-nettsteder er gratis og vert for Google, noe som betyr at de er sikre og raskt kan rangeres for lokalt søk. De er også utrolig enkle å lage, siden de bare vil bruke innholdet fra Google-bedriftsprofilen din.

Nå er det ikke mange bedrifter som har et markedsføringsbudsjett eller er teknologikyndige nok til å lage og drive et nettsted. For å legge til dette kan det være dyrt og tidkrevende å ansette en utvikler.

Som et resultat bruker mange små bedrifter også Google Business Profile-nettstedet som sitt primære forretningsnettsted.

Andre fordeler lokale bedrifter får fra deres GBP-nettsted inkluderer følgende.

  • Flott måte å vise anmeldelser og bedriftsvurderinger
  • Enkel måte for små lokale selskaper å rangere og få trafikk
  • Gratis annonsering siden det i utgangspunktet er en gratis miniside
  • Bidra til å bygge tillit fordi de viser kundeanmeldelser og vurderinger
  • Enkel måte å gi veibeskrivelse til den fysiske bedriftsbeliggenheten din

Men det er viktig å huske at mens GBP-nettsteder kan hjelpe til med lokal virksomhet, kan de også hjelpe innbyggere i et område med å få bedre tjenester.

Lokalsamfunnet kan sjekke bedriftsvurderingene, hva tidligere kunder syntes om selskapet, forretningsveiledningen og så videre. Denne informasjonen kan hjelpe dem å velge en bedrift å jobbe med raskt og effektivt.

Siden GBP-nettsteder tilbyr så mange fordeler for bedriftseiere og lokale kunder, hva er alternativene for Google Business-nettstedet ditt å vurdere?

Nedleggelse av løsninger for Google Business Websites

Å overføre det Google Business Profildrevne nettstedet ditt til en annen gratis vertsplattform som Wix, Weebly eller WordPress.com kan virke som en god tilnærming til å begynne med. Men du kan havne i en lignende situasjon om et par måneder.

Dette er fordi Google er temposetter for de fleste nettvirksomheter, inkludert de som tilbyr gratis hosting. For øyeblikket studerer og ser alle disse selskapene på hvordan Google-kunder reagerer på nyhetene om at Google Business-nettsteder stenger.

Det ville ikke overraske oss om andre plattformer som tilbyr gratis hosting etter noen måneder begynner å skrape av denne tjenesten også.

Som et resultat er den beste løsningen å plassere bedriftens nettsted på en selvhostingstjeneste. Det er en tryggere tilnærming siden du vil ha mer kontroll over virksomheten din og ikke bli overlatt til å reagere på situasjoner når selskaper som Google endrer retningslinjene sine.

Så, hva må du gjøre for å lage et nettsted som er vert for selvtillit som skal brukes for din lokale virksomhet?

Å lese:  Forenkle din WooCommerce-organisasjon

Kjøp et domene og hosting

For å komme i gang med selvhosting er det første trinnet å kjøpe et domene og hosting. Her er et par vertsleverandører som passer for nybegynnere og småbedriftseiere.

1. Bluehost

Bluehost er den beste vertstjenesten du kan få fordi den tilbyr rimelige planer som dekker alles behov. Hosting tilbyr høye hastigheter og 99,99% oppetid. Du får også et gratis domene med en hvilken som helst Bluehost-plan, så du slår i hovedsak to fluer i en smekk.

Selv om det kanskje ikke er det mest brukervennlige, tilbyr Bluehost en dra-og-slipp-bygger som kan hjelpe deg med å lage et nettsted på få minutter. For å legge til dette, hvis du trenger mer hjelp, kan du be om hjelp fra Bluehost Experts. Dette teamet kan hjelpe deg med å designe nettstedet ditt mot en ekstra kostnad.

Sjekk ut vår komplette Bluehost-anmeldelse her.

Kom i gang med Bluehost her.

2. Hostinger

Hostinger er også en av de beste hostingløsningene. Den tilbyr et gratis domene med hvilken som helst hostingplan og tilbyr mange rimelige pakker du kan velge.

Hostinger har fullt ut omfavnet AI, og nå kan du bruke denne teknologien til å hjelpe deg med å bygge nettstedet ditt. Alt du trenger å gjøre er å beskrive hvilken type nettside du leter etter, og deres AI-nettstedbygger vil gjøre resten for deg.

AI-integrasjonen deres kan også hjelpe deg med å lage en unik kopi for nettstedet ditt og legge til relevante bilder til innholdet ditt også. For å toppe det, når det AI-designede nettstedet ditt er klart, kan du bruke Hostingers dra-og-slipp-bygger for å tilpasse nettstedet ditt ytterligere.

Sjekk ut vår komplette Hostinger-anmeldelse her.

Kom i gang med Hosinger her.

Hvis du ser etter flere løsninger, her er en liste over de beste hostingselskapene for små bedrifter du kan velge mellom.

Velg en dra og slipp-bygger

Nå, som du har sett ovenfor, tilbyr de fleste hostingselskaper en dra-og-slipp-bygger.

Men det beste alternativet er å velge et verktøy som er spesielt utviklet for å hjelpe deg med å lage og tilpasse hvilken som helst type nettside du ønsker. Du bør velge en nettstedbygger som lar deg lage forskjellige typer nettsider på en brukervennlig måte.

Med det i tankene, sjekk ut de beste dra og slipp nettstedbyggere for nybegynnere nedenfor.

1. SeedProd

SeedProd er den kraftigste dra og slipp-nettstedbyggeren. Den kommer med 300+ destinasjonssidetemaer som du kan bruke til å starte nettstedet ditt. Den kommer med temaer for nesten alle bransjer, så uavhengig av virksomheten din vil du finne et design for deg.

Du vil også få mange énsides nettstedsmaler du kan bruke, noe som gjør SeedProd til den perfekte løsningen for å bygge et Google Business-nettstedalternativ.

I tillegg, hvis du ikke finner et tema du liker, kan du lage et tilpasset tema og bruke det som et hvilket som helst annet tema. For å legge til dette, kan du tilpasse nettstedet og temaet ditt ytterligere med en brukervennlig dra-og-slipp-bygger.

SeedProd kommer med 90+ ferdiglagde blokker, slik at du kan plassere forskjellige og unike elementer akkurat der du vil på en side. Du kan tilpasse skriftfarge, størrelse, avstand og mye mer for å appellere bedre til innbyggerne i virksomheten din.

Sjekk ut vår komplette SeedProd-anmeldelse her.

Kom i gang med SeedProd her.

2. Trives arkitekt

Trives arkitekt er den beste landingssidebyggeren spesielt laget med tanke på markedsførere. Dette er fordi det kommer med mange konverteringsfokuserte elementer som handlingsfremmende knapper, nedtellinger og mer.

Den kommer også med over 350 forhåndsdesignede oppsett for å hjelpe deg med å bygge alle typer sider med noen få klikk.

Det som gjør Thrive Architect til et utmerket stedalternativ i GBP, er at den kommer med en Google Maps-blokk. Dette lar deg plassere et kart på nettstedet ditt på samme måte som et kart i Google-bedriftsprofilen din, og hjelper deg med lokal SEO.

Kom i gang med Thrive Architect her.

Hvis du fortsatt er usikker på hvilken du skal velge, her er en liste over de beste WordPress-sidebyggere og temabyggere.

Nå, når du kjøper et domene og hoster og designer nettstedet ditt med en dra-og-slipp-bygger, er siden klar.

Men mange småbedriftseiere har allerede investert tungt i sine GBP-nettsteder ved å legge til innhold ofte for å holde seg relevant og oppdatert. Uten tvil var dette en av de beste SEO-taktikkene.

Å lese:  Slik bruker du Instagram for Business

Så spørsmålet er, hva bør du gjøre med alt innholdet på GBP-nettstedet ditt?

Den dårlige nyheten er at det ikke er noen direkte måte å kopiere alt innholdet på Google-nettstedet ditt til det nye nettstedet ditt. Du må kopiere og lime inn innholdet manuelt.

Men den gode nyheten er at både SeedProd-temaer og Thrive Architect-oppsett kommer med demoinnhold.

For å legge til ditt GBP-nettstedinnhold på det nye nettstedet ditt, lim det inn i de aktuelle delene på det nye nettstedet ditt, og erstatte demo-innholdet. Dette sikrer at alt hardt arbeid ikke går i vasken.

Det er også viktig å påpeke at å lage originalt innhold av høy kvalitet kan bidra til å forbedre din lokale søkerangering. Av den grunn er her de 15 beste innholdsmarkedsføringsverktøyene og pluginene for å hjelpe deg i gang.

Fokuser nettstedet ditt på lokalt søk (anbefales på det sterkeste!)

Google-bedriftsprofilnettsteder ble opprettet for mindre bedrifter.

De bidro til å gi de mamma-og-pop-butikkene, din lokale murstein og til og med den limonade-standen nede i gaten en sjanse til å kjempe mot store selskaper.

Disse gratis Google mininettstedene ga slike bedrifter en mulighet til å rangere i Local Packs og på Google Maps, og hjalp dem med å generere flere potensielle salg og konverteringer.

Selv om GBP-nettsteder ikke finnes lenger, har vi fortsatt Google-bedriftsprofiler, lokal SEO og nettstedskart for å bidra til å utjevne konkurransevilkårene for lokale bedrifter. Men dette vil bli mye vanskeligere uten økningen Google Business-nettsteder tilbyr for lokale søk.

Du må kanskje lære om SEO, tilbakekoblinger og til og med grunnleggende koding for å hjelpe deg hvis du ikke vil ansette en ekspert.

Heldigvis, Alt i ett SEO er den perfekte løsningen for å forbedre din lokale SEO som nybegynner.

AIOSEO er utvilsomt den beste lokale SEO-plugin fordi den lar deg legge til lokale søkeelementer til din Rich Snippets (skjema). Dette kan hjelpe deg med å finne de rike resultatene (Google 3-pack), og forbedre klikkfrekvensen din.

Det kan også hjelpe deg med å lage Smarte områdekart som automatisk oppdateres og varsles til Google. Du kan redigere disse smarte områdekartene slik at de fokuserer på lokalt søk, og hjelper deg med å vises i de lokale SERP-ene.

Enkelt sagt forbedrer AIOSEO din online SEO-strategi ved å strukturere bedriftsinformasjonen din bedre slik at Google kan forstå den.

La oss lede deg gjennom hvordan du setter opp AIOSEO for lokalt søk.

Trinn 1: Installer og konfigurer AIOSEO

For å komme i gang med denne Alt i ett SEO, er alt du trenger å gjøre å gå til offesiell nettside, registrer deg og kjøp en plan. Sjekk ut denne opplæringen om hvordan du installerer en plugin hvis du får problemer.

Når du har installert og aktivert denne SEO-pluginen, kjører du installasjonsveiviseren fra undermenyen “Generelle innstillinger”. Dette vil hjelpe deg med å sette opp det du trenger for å komme i gang med AIOSEO og lokal SEO.

Når plugin-en er satt opp, gå til Funksjonsbehandler undermenyen under Alt i ett SEO menyalternativet. Her, se etter SEO for lokal virksomhet fanen og “Aktiver” den.

Dette vil aktivere Local Business Schema-oppmerkingen slik at du kan kommunisere til Google all bedriftsinformasjonen din gjennom nettstedskoden.

Trinn 2: Sett opp lokal SEO-optimalisering med AIOSEO

Gå deretter til Alt i Én SEO » Lokal SEO i WordPress-dashbordet ditt.

På denne siden vil du se 4 faner helt øverst som er Steder, Åpningstider, Kart og Import.

La oss først se på “Steder”-fanen.

På denne fanen er det første du må gjøre å slå på eller av Flere steder med en vippeknapp.

Under dette gir AIOSEO deg forskjellige alternativer for å legge til din fysiske plasseringsinformasjon på nettstedet ditt. Det er viktig å velge en du er mest kjent med, slik at det er enkelt for deg. Disse alternativene inkluderer bruk av Gutenberg Block, Shortcode, Widget eller en PHP-kode.

Deretter fyller du ut bedriftsnavnet ditt, legger til en logo og skriver inn bedriftstypen din. Deretter vil AIOSEO be deg om også å fylle ut bedriftsadressen din, kontaktinformasjon og skatte- og MVA-ID.

Under dette legger du til en prisindikator for virksomheten din, aksepterte valutaer og betalingsmåter. Til slutt fyller du ut “Områder som betjenes.”

Det er viktig å legge til all denne informasjonen slik at du gir så mange detaljer til Google om hva du gjør og hvem du tjener. Dette vil hjelpe søkemotoren å legge deg til de mest relevante lokale søkene i området.

Å lese:  Hvordan GDPR påvirker SEO og digital markedsføringsindustrien

Deretter, la oss se på fanen “Åpningstider”.

Her bruker du en veksleknapp for å stille inn om du vil at driftstidene dine skal vises eller ikke.

Deretter kan du legge til en melding som skal vises når bedriften din er åpen eller stengt. Denne funksjonen er flott til å tilby en personlig melding til potensielle kunder om de neste trinnene de bør ta hvis de finner ut at virksomheten er åpen eller stengt.

Under dette alternativet angir du om virksomheten din er åpen 24/7 og om du vil bruke 12- eller 24-timers formatet.

Etter dette, bruk rullegardinmenyene ved siden av hver ukedag, angi åpnings- og lukketid. Så, helt til høyre, kan du også sette opp om virksomheten er åpen 24/7 eller stengt den aktuelle dagen.

Igjen, målet her er å tilby Google så mye informasjon om hvordan virksomheten din går til hverdags, enten den er lukket eller åpen. Dette vil hjelpe Google å legge deg til lokale søk som er mest relevante for åpningstidene dine.

La oss nå ta en titt på “Kart”-fanen.

For dette trinnet trenger du en Google Maps API-nøkkel. Hvis du ikke har en, ikke bekymre deg, det er veldig enkelt å lage en.

Alt du trenger å gjøre er å melde deg på Google Cloud Console med Gmail-kontoen din og gå til APIer og tjenester. Deretter følger du trinnene gitt av Google, og du bør enkelt få din API.

Hvis du har problemer, følg denne veiledningen videre hvordan lage en Google Maps API-nøkkel.

Når du har Google Maps API, limer du det inn på linjen i Kart Tab.

Etter å ha limt inn koden, bør du umiddelbart se et forhåndsvisningskart for å vise deg hvordan det vil se ut på live-siden.

For å sikre at bedriftskartet ditt vises nøyaktig, sørg for at du oppgir de riktige detaljene i fanen “Steder”.

Under dette velger du hvordan du vil legge til visningskartet. Alternativene du har inkluderer en Gutenberg-blokk, kortkode, widget eller PHP-kode.

Velg deretter hvordan du vil at den skal vises på siden din, i rullegardinmenyen merket “Standard kartstil”. Du har muligheten til å velge Veikart, Hybrid, Satellitt eller Terreng.

Hvert av disse alternativene gir publikum en annen visning av kartet ditt. Så sørg for at du velger en som passer best for målgruppen din.

Hvis du ikke liker noen av disse alternativene, lar AIOSEO deg legge til en tilpasset markør. Her kan du laste opp et bilde på 100 X 100 px som kartet ditt, med din stil eller design.

Til slutt, la oss se på Import-fanen.

Her kan du legge til lokal SEO fra en annen plugin. AIOSEO-teamet forstår at du kan ha brukt en annen lokal SEO-plugin før du byttet.

Og det største problemet med å bytte verktøy er at du mister alle dine tidligere oppsett og data. Så ved å bruke denne AIOSEO-funksjonen kan du importere lokal SEO direkte til AIOSEO.

Velg først rullegardinmenyen import, og du vil legge merke til at du kan importere lokal SEO fra 3 plugins. Disse pluginene er Yoast SEO: Local, SEO Press Pro og Rank Math SEO.

Selv om dette ikke er alle de lokale SEO-pluginene som er tilgjengelige, er de definitivt de mest populære, noe som gjør det sannsynlig at du tidligere hadde brukt en av dem.

Sjekk ut artikkelen vår om Alt i ett SEO vs. Ranger matematikk her.

Når du har konfigurert all bedriftsinformasjonen din, trykker du Lagre endringer.

Etter at du har lagret endringene, legger AIOSEO automatisk til den lokale skjemamarkeringen til nettstedkoden din, og sikrer at søkemotorer finner bedriftsinformasjonen din.

Trinn 3: Vis bedriftsinformasjonen din

For å vise bedriftsinformasjonen din, åpne siden du vil legge til informasjonen på. Mange nettsteder foretrekker å legge til denne informasjonen på deres Om oss eller Kontakt siden det er der mange potensielle kunder forventer å finne det.

For denne opplæringen vil vi redigere Om oss side. Helt til venstre i innleggsredigereren, trykk på Pluss (+) ikonet for å åpne blokksøkefeltet. Her, søk etter “AIOSEO lokal.”

I stedet for å bare legge til alle dataene på ett sted på siden med én blokk, kommer AIOSEO med separate blokker slik at du kan ordne bedriftsinformasjonen din bedre for publikum.

Å lese:  Slik kobler du Spotify.com til PS4 og TV

Du kan dra og slippe hver blokk separat til det nøyaktige stedet på siden din der du vil at informasjonen skal vises.

Trinn 4: Legg til ditt nye nettsted i Google-bedriftsprofilen din

Når du har opprettet det nye nettstedet ditt, utformet det med en dra-og-slipp-bygger og legge til lokale SEO-elementer med AIOSEO, er neste trinn å koble den til Google My Business-profilen din.

For å komme i gang, gå til Google og søk etter bedriften din med det nøyaktige navnet. Deretter, rett under Google-søkefeltet, vises forskjellige faner under «Din bedrift på Google».

Deretter velger du “Endre profil”, og et popup-vindu skal vises neste.

Gå til fanen “Adresse” i popup-vinduet. Her finner du URL-linjen for bedriftens nettsted. Deretter setter du inn den nye nettadressen din og trykker Lagre.

Nå, når folk besøker Google-bedriftsprofilen din og klikker på “Nettsted”, blir de omdirigert til det nye nettstedet ditt og ikke Google-nettstedet ditt for business.site.

Det er det! Du kan nå bruke Alt i ett SEO for å maksimere din lokale søkemotoroptimalisering.

Bonusverktøy for å forbedre lokal SEO

Med ditt lokale SEO-oppsett er det alltid viktig å være proaktiv slik at du kan sikre at ingenting går galt. Samtidig bør du også se etter flere måter å forbedre dine lokale Google-søkeresultater på. Nedenfor er noen plugins som kan hjelpe deg.

  • Duplikator: Duplicator er den beste backup-pluginen. Det er viktig å ha et godt backup-system for nettstedet ditt, spesielt hvis du er nybegynner. Dette sikrer at hvis noe går i stykker mens du setter opp lokal SEO, kan du gå tilbake og begynne på nytt.
  • MonsterInsights: MonsterInsights er den beste Google Analytics-pluginen. Det kan hjelpe deg med å spore all din lokale trafikk og konverteringer rett fra WordPress-dashbordet. Denne analysepluginen kan hjelpe deg raskt å identifisere om den lokale SEO-praksisen du har implementert fungerer.
  • WPForms: For en lokal bedrift kan det å legge til elementer som kontaktskjemaer, betalingsskjemaer, registreringsskjemaer og mer hjelpe deg med å få flere potensielle salg og konverteringer. WPForms har over 1400 skjemamaler som du kan bruke og tilpasse med en dra og slipp-bygger.
  • OptinMonster: Dette er den beste plugin-modulen for konvertering og leadgenerering. OptinMonster kan hjelpe deg med å lage vakre optin-skjemaer som konverterer potensielle kunder uten å være for påtrengende eller påtrengende. Det kan tillate deg å lage fullskjerms popup-vinduer, som du kan bruke som en velkomstmatte for potensielle kunder. Men viktigst av alt, du kan lage geomålrettede opt-skjemaer, som kan være gode til å øke konverteringer for lokale bedrifter.

Gratulerer! Du kan nå unngå virkningene av at Google-bedriftsprofilnettstedet ditt stenges. Hvis du har flere spørsmål, sjekk ut våre vanlige spørsmål nedenfor.

Vanlige spørsmål: Hvordan maksimere din lokale SEO etter nedleggelse av Google Business Sites

Blir Google Business Profile avsluttet?

Nei, Google Business Profile avsluttes ikke. Men de gratis Google-mininettstedene som er opprettet med Google-bedriftsprofiler, vil alle bli slått av.

Bør jeg endre domenekoblingen til Google-bedriftsprofilen min?

Heldigvis, nei. Hvis du allerede har et tilpasset domene knyttet til Google-bedriftsprofilen din, trenger du ikke å endre noe. Siden Google faser ut GBP-nettsteder, vil du bli bedt om å peke publikum til et annet sted. Det er den beste løsningen å ha et nettsted som er vert for selv.

Trenger jeg en Google-bedriftsprofil for å vises i lokale SERP-er?

Ja, en Google-bedriftsprofil er avgjørende for å vises i lokale søkeresultater. Det hjelper deg med å gi viktig forretningsinformasjon og forbedrer synligheten i Local Pack.

Er en Google-bedriftsprofil gratis?

Absolutt! En Google-bedriftsprofil er helt gratis. Alt du trenger å gjøre er å gå til www.google.com/business og registrer deg med Gmail-kontoen din.

Vi håper du likte å lære om hva du skal gjøre når GBP-nettsteder stenges. Hvis du trenger hjelp til å nå ut til flere med det nye nettstedet ditt, her er en artikkel om den komplette nybegynnerguiden til WordPress SEO.

Bortsett fra det, her er flere artikler vi føler du kan være interessert i.

Den første artikkelen vil lære deg hvordan du installerer WordPress for det nye nettstedet ditt. Det neste innlegget snakker om hvordan du kan tilpasse nettstedet ditt. Mens den siste artikkelen viser 27 må-ha-plugins som en bedriftsside bør ha.

Nye publikasjoner:

Anbefaling