Hvordan øke hastigheten på sidens lastetid med enkle nettstedoptimaliseringer

Sidehastighet kan gjøre eller ødelegge deg på internett.

En raskere sideinnlasting betyr vanligvis bedre resultater totalt sett for nettstedets hastighet. Alle aspekter av et nettsteds suksess er knyttet til sidehastighet, fra SEO til konverteringer, til brukeropplevelse og mer.

Fra hostingleverandøren du velger til applikasjonen du bestemmer deg for å jobbe med, er det mange områder som kan optimaliseres. Med så mange områder å vurdere, kan det å forbedre sidehastigheten være en kompleks prosess. Å lære hvordan du kan optimalisere nettsidens lastetid på enkle å implementere måter er avgjørende for suksess.

Så hva kan du gjøre for å sikre at du er optimalisert? La oss se på noen måter å gjøre nettsiden din raskere på, hvordan du kan øke hastigheten på sidens lastetid og andre beste fremgangsmåter for sideinnlastingstid og økt hastighet.

Hvorfor sideinnlastingstid er viktig

Før vi går inn på hvordan du kan øke hastigheten på sidens lastetid, la oss først forstå hvorfor det er så kritisk.

Google kunngjorde først at nettstedets hastighet ville påvirke rangeringen i 2010 og har fortsatt å demonstrere sin betydning. I 2018introduserte Google sidehastighet som en rangeringsfaktor for hastighet på mobilnettsteder.

SEO-spesialister begynte raskt å prøve å optimalisere elementer på siden og få søkemotoren til å kutte. De som ikke falt bak. Og nå, med nylig annonserte viktige nettvitaliteter, er hastigheten mer kritisk enn noen gang.

Vil du lære mer om hvordan du kan forbedre sideinnlastingshastigheten? Her er noen viktige områder å vurdere.

Sidehastighets betydning

Sideinnlastingstid har alltid vært viktig av en ganske åpenbar grunn: konverteringer. Enkelt sagt, raske nettsteder øker konverteringene – og trege nettsteder reduserer dem.

Faktisk resulterer en forbedring på 0,1 sekunder i hastigheten på mobilnettstedet i en økning på 8,4 % i konverteringsfrekvensen for detaljhandel, Google fant i en studie fra 2020.

Nettstedets hastighet påvirker også fluktfrekvensene dine. Når brukere møter et tregt nettsted, forlater de. En to sekunders forsinkelse i sideinnlastingstid kan øke et nettsteds fluktfrekvens med 103 %, en rapport fra Akamal Technologies funnet.

Å lese:  Håndter mer trafikk i WordPress med Memcache

Tester siden din lastetid

For å få et øyeblikksbilde av nettstedet ditt og lage før og etter benchmarks for optimaliseringsprosessen, er det første du vil gjøre å teste din nåværende sidehastighet. Et par verktøy du kan begynne med er Googles Page Speed ​​Insights og Webpagetest.org.

Sørg for å kjøre flere tester og gjennomsnitt resultatene dine. Web Page Test lar deg gjøre dette automatisk i innstillingsmenyen. Det er alltid lurt å velge et teststed som er nær stedet der nettstedet ditt er vert for å sikre at du får de mest nøyaktige resultatene.

Slik setter vi vanligvis opp webpagetest.org for grunnleggende hastighetskontroller.

Nedenfor kan du se resultatene av en sidehastighetstest på Magento-demosiden i gjennomsnitt. Vi har plukket ut tre av de viktigste og mest betydningsfulle statistikkene vi ønsker å bruke for å optimalisere nettstedet.

Lastetid Tid til første byte Bytes inn
2,264 0,318s 927 kB

Den første statistikken er lastetid. Dette viser oss hele tiden det tar å laste inn siden vår. Husk at hvis en side tar over tre sekunder å laste, kan du miste halvparten av den potensielle trafikken. Dette tallet er det viktigste for oss å endre.

Den andre statistikken er Time To First Byte (TTFB). Selv om det kan hjelpe å gi veiledning, kan TTFB manipuleres relativt enkelt, og viktigheten kan variere. Hvis du bruker Google Lighthouse, kan du også spore First Contentful Paint og First Meaningful Paint som rapporterer hvor raskt siden din «maler» skjermen med elementer av innholdet ditt.

Har du noen gang lastet inn en oppskrift og halvparten av den ikke har fanget opp hvor raskt du ruller fordi du prøver å komme forbi alle annonsene og fortellingen? Det er fordi det er FCP/FMP-tiden er veldig treg.

Den tredje statistikken er størrelsen på informasjonen som lastes ned til siden. Hvis dette tallet er veldig stort, kan det være nyttig å se nærmere på hvor lang tid ulike sideelementer tar.

Page Speed ​​Waterfall

Hvis du vil lære å øke hastigheten på sidens lastetid, isoler hvilke elementer som reduserer sidehastigheten og ta en titt på fossen. Et eksempel på hvordan fossen ser ut kan ses nedenfor.

Å lese:  7 forretningsideer med passiv inntekt for å starte på siden

Når du har sett på fossen, bør du ha en bedre ide om hva som kan forbedres. Ovenfor kan vi se at noen av frontend-.js-filene sannsynligvis kan økes noe.

Nederst i fossen (utenfor siden), er det også noen bildefiler som tar lengre tid å laste og bør optimaliseres. Å forstå hvilke elementer som får sider til å forsinke er nøkkelen når fokuset er raskere sideinnlastingstid.

Hvordan øke hastigheten på sideinnlastingstid via nettinnhold

Komprimer og optimaliser bilder

Når du ser på hvordan du kan øke hastigheten på sidelastetiden, er bildekomprimering et flott sted å starte. Altfor ofte lager webdesignere bilder som bruker ubrukelig høye oppløsninger. Høyoppløselige bilder tar opp mer lagringsplass på en server og kan øke lastetiden betraktelig.

Vi anbefaler på det sterkeste å skalere bilder riktig. Hvis et bilde bare skal ta opp plass på 100 x 100 piksler på nettstedet ditt, er det ikke nødvendig å gjøre det 1000 x 1000. Vi anbefaler en plugin som f.eks. Smush eller EWWW Image Optimizer hvis du kjører et WordPress-nettsted.

Bildetypeutvidelser

Når du lagrer bilder, er det viktig å vite hvilken utvidelse du skal bruke. Skal det være .jpg eller .png? Har noen sendt deg en logo i .svg? Det er mye motstridende informasjon der ute om hva som er best.

Mange sier .png (Portable Network Graphics) er det bedre alternativet fordi det er designet for å komprimere bilder så mye som mulig uten å miste kvalitet. Det er delvis sant. Når det er sagt, finnes det unntak fra regelen. For eksempel fungerer .JPEG-filer faktisk mye bedre når du bruker fotografier.

Vårt forslag er å sjekke hvordan lagring av filen din på noen forskjellige måter påvirker størrelse og kvalitet når den vises på en forhåndsvisning av siden din. Hvis du merker en klar forskjell, velg den bedre utvidelsen.

Komprimer nettstedinnhold

Bilder er ikke de eneste sideelementene som trenger en klemme. Du bør også komprimere CSS-, HTML- og JavaScript-elementer på nettstedet ditt. GZip er et sterkt anbefalt komprimeringsverktøy som Google foreslår testing før implementering i et produksjonsmiljø. Vi anbefaler å bruke en Dev Site miljø som etterligner ditt eget produksjonsmiljø hvis du planlegger å gjøre dette.

Å lese:  Hvordan starte Firestick på nytt når det er frosset?

Saken med å komprimere innholdet på nettstedet ditt er at det er noen bevis på at det kan øke varigheten av Time To First Byte marginalt. Det øker imidlertid også den totale lastetiden for sidehastighet dramatisk, noe noen SEO-eksperter foreslår at Google faktisk vil prioritere. Vi anbefaler å teste komprimering på individuelle sider i stedet for å bytte hele nettstedet.

Forenkle webdesign

Hvis du vil ha raskere sideinnlastingstid, er mindre nesten alltid mer. I stedet for å legge til ekstra funksjonalitet til kjernesidene, hva med å bestemme seg for noe enklere og raskere? Jo færre HTTP-forespørsler en side har, jo raskere vil den vanligvis lastes inn.

I tillegg til å forbedre sidehastigheten, har enkel webdesign også vist seg å forbedre brukeropplevelsen i mange tilfeller. I en UX-studie utført av Googleble det funnet at brukere har en tendens til å bedømme et nettsteds estetikk innen 1/50 – 1/20 av et sekund, og at visuelt komplekse nettsteder nesten alltid ble bedømt som mindre vakre enn deres enklere motparter.

Jo vakrere en nettside oppfattes som, jo ​​bedre UX og SEO vil være, og jo flere konverteringer vil øke. En enklere nettsidedesign er en av de raskeste metodene for å forbedre sidehastigheten i løpet av kort tid. Vi anbefaler imidlertid å kjøre A/B-tester for å se hvordan endringer faktisk fungerer i stedet for å gjøre en 100 % endring med en gang.

Hvordan øke hastigheten på sideinnlastingstiden via verten din

Verten din spiller også en stor rolle i sidens lastetid. Her er noen måter å gjøre sideinnlastingstiden raskere med verten din.

Aktiver hurtigbufring

Bufring er hvor gjentatte besøkende kan laste inn nettstedet ditt mye raskere takket være sideelementer som lagres på harddisken deres i en hurtigbuffer eller midlertidig lagring. For WordPress og WooCommerce-sider benytter vi oss av Redis Object Cache til administrere hurtigbufferfunksjoner. Dette kommer forhåndsinstallert og forhåndskonfigurert når du kjøper en WordPress-optimalisert vertsplan gjennom Hostinger.

For å optimalisere sidehastigheten enda mer, tillater Hostinger Cloud bruk av Cloud Accelerator. Dette kan enkelt slås av og på med et klikk på en knapp under ytelsesdelen av klientportalen.

Usikker på om du skal slå på Varnish eller NGINX? Finn ut mer om forskjellen mellom Varnish og NGINX i vår definitive guide til optimalisering av Magento 2.

Å lese:  5 teknikker for å få fart på WordPress-nettstedet ditt

Caching og CDN

Bufring med et CDN (Content Delivery Network) på plass er en mer komplisert prosess og kan kreve avansert oppsett. En riktig hurtigbufferkonfigurasjon med en CDN kan hjelpe deg med å nå det globale publikummet som om du var med en lokal vert.

For WordPress og WooCommerce, sjekk guiden vår om hvordan du konfigurerer Nødvendig CDN med WordPress og CDN Enabler.

Andre områder å vurdere

Hvilken side optimaliserer du?

Nettstedets struktur gjør en verden av forskjell når det gjelder optimalisering. Det er viktig å tenke på hvilken side du optimaliserer og hvordan den er relevant for den totale nettstedstrukturen. Hvis du oppdaterer én side, bør sidene den samhandler med også vurderes.

For eksempel er det ikke nyttig for oss å optimalisere Hostinger.net, vi må også optimalisere Hostinger.net/magento/hosting og Hostinger.net/cloud/hosting.

Før du setter i gang med denne prosessen, sett sammen en plan for hvilke nøkkelsider som trekker inn flest konverteringer og tiltrekker seg mest avkastning. Start her for å få størst effekt.

Sidehastighet og SEO

Mens sidehastighet og SEO er iboende knyttet til hverandre, gjør ingen feil at det ikke er den definitive faktoren for å bestemme siderangering. Google har selv sagt at hvis innhold er mer relevant og folk er villige til å vente på at det skal lastes, vil de ikke straffe det nettstedet.

Til syvende og sist er sidehastighet en viktig del av optimalisering, men innhold, kvalitet og brukeropplevelse bør alltid være hovedfokuset.

Akselerer lastetiden med riktig vert

Vi har kommet langt fra å vente på at bilder skal lastes linje for linje. Sidehastighet er ikke bare noe forbrukere klager på – det kan også gjøre eller bryte konverteringer, rangeringer og mer. Å gjøre alt du kan for å øke sidehastigheten er ALLTID en god idé.

Hvis du investerer tid og krefter på å forbedre sidelastetiden, beskytter du den digitale virksomheten din. Match din egenkapital med smarte investeringer. Ta neste steg ved å velge en vert som har bevist skalerbarhet, sikkerhet, hastighet og støtte – som Hostinger.

Hostinger tilbyr fullt administrert WordPress-hosting som inkluderer:

  • Automatiske oppdateringer.
  • SSL for sikkerhet.
  • Innebygd CDN.
  • Bildekomprimering.
  • Buffer.
  • Og mer!

Sjekk ut planene våre for å komme i gang i dag.

Nye publikasjoner:

Anbefaling