Hvordan planlegge og automatisere WordPress-oppgaver

Hvordan planlegge og automatisere WordPress-oppgaver

Å legge ut på og administrere et WordPress-nettsted tar tid og engasjement. Alt ser ut til å ta litt lengre tid enn du først forventet, for eksempel å laste opp bilder, legge ut på sosiale nettverkssider, holde plugins oppdatert og mer.

Når du lærer å planlegge og automatisere WordPress-oppgaver, kutter du ned på visse områder for å frigjøre ressurser for å lage innhold av høy kvalitet og andre deler av virksomheten din som krever ekstra oppmerksomhet.

La oss ta en titt på noen områder du raskt kan automatisere på WordPress for å gjøre arbeidet ditt litt enklere.

Oppdatering av nettverket av WordPress-nettsteder

Items Sync

Hvis du kjører flere WordPress-nettsteder, blir det kjedelig å holde tritt med alle tema- og pluginoppdateringer, sammen med sikkerhetskopier og andre oppgaver som trenger oppmerksomhet på gjennomsnittlig nettsted. Bruk en tjeneste som f.eks WPRemote eller iThemes Sync å administrere flere nettsteder.

Disse tjenestene er gratis for en viss mengde nettsteder, og du trenger ikke å åpne flere dashbord for å holde deg oppdatert.

Å lese:  Beste praksis for å forbedre brukeropplevelse i e-handel

Oppdater automatisk alle nye WordPress- og plugin-versjoner

Hvorfor klikke på en lenke for å oppdatere hver WordPress- og plugin-oppgradering individuelt? Hvis du bare kjører ett eller to nettsteder, trenger du ikke en tjeneste som WPRemote. Bare modifiser wp-config.php og følg standarden Instruksjoner for WordPress-automatisering her.

Husk at nye oppdateringer kan komme i konflikt med gamle plugins, så sørg for at du har en solid backup-plugin i tilfelle noe går galt. Det er opp til deg om du vil oppdatere plugins automatisk, men hvis du oppdager noe galt kan du vanligvis teste for problemet ved å deaktivere plugins én etter én.

Finn raskt alle ødelagte koblinger

Det kommer en tid hvor noen linker blir utdaterte på nettstedet ditt. I stedet for å teste dem alle manuelt, bruk en WordPress-plugin som Broken Link Checker for å motta en liste over dine dårlige koblinger. Bytt dem ut for å forbedre brukergrensesnittet ditt og hjelpe SEO.

Gi folk det de trenger med søk og smarte kontaktskjemaer

Skjemaalternativer

La oss si at en person søker etter et bestemt produkt fra ditt brede utvalg av produkter på nettstedet ditt. Du kan kutte ned på kommunikasjon og lede folk til de riktige kontaktskjemaene ved å bruke noe som Tyngdekraftsformer.

Hvis du trenger å finne ut hvilken tilstand hver bruker er fra før du snakker med dem, lag en avmerkingsboks og kontaktskjema for hver enkelt.

Å lese:  Hvordan gjøre WordPress om til en underholdningsside med WP Film Studio

Blokker ut spam

Akismet

Spam er et vanlig problem med alle WordPress-nettsteder. Det bremser nettstedet ditt og er smertefullt til moderat. Bruk plugins som Akismet og WP-forbud for å blokkere spammere og moderere kommentarer.

Planlegge innleggene dine

Redaksjonskalender

Lag en redaksjonell tidsplan for dine egne innlegg eller hvis du administrerer flere skribenter. Bruk en plugin som Redaksjonskalender for å planlegge og administrere kommende innlegg.

Hva står i nyhetene?

Google Alerts

Bruk Google Alerts å motta e-poster når et emne publiseres om din bedrift eller bransje. Bruk denne informasjonen til å kutte ned på idéskapingsprosessen.

Behold automatiske sikkerhetskopier

Dette er et must for ethvert WordPress-nettsted. Forhindre å miste innhold på nettstedet ved å bruke en plugin som BackWPUp gratis for å lagre automatiske sikkerhetskopier til områder som Dropbox eller e-posten din.

Bruker Zapier eller IFTTT

zapier

Zapier og IFTTT er applikasjoner som hjelper deg med å integrere flere verktøy for å automatisere hvordan de fungerer sammen. Du kan for eksempel automatisk lagre en Google Disk-kopi etter at du har publisert et innlegg på bloggen din.

Zapier er utviklet mer for B2B-programvare, mens IFTTT tilbyr flere verktøy for den gjennomsnittlige forbrukeren (motta væroppdateringer eller teamscore.)

La oss ta en titt på de beste måtene å bruke disse for å automatisere WordPress-nettstedet ditt.

Å lese:  Blogging kan forandre verden.

Disse automatene er fine fordi du ikke trenger å installere plugins som bremser nettstedet, og du kan sette dem opp og glemme dem etterpå.

Gi oss beskjed i kommentarene hvis du har spørsmål om hvordan du planlegger og automatiserer WordPress-oppgaver. Del tankene dine hvis du kan tenke på andre måter å automatisere WordPress på.

Nye publikasjoner:

Anbefaling