Hvordan redusere mengden WordPress-treningsklienter krever

På slutten av hvert WordPress-prosjekt, etter at det endelige nettstedet er lansert i verden, er det en siste oppgave å fullføre: å lære opp kunden om hvordan man bruker WordPress. Lengden og dybden på opplæringen avhenger ikke bare av kundens tekniske kunnskaper og kjennskap til WordPress, men også kompleksiteten til selve nettsiden.

Når det gjelder å lære kunder om hvordan de bruker WordPress, er det flere vanlige måter frilansere og byråer kommer til kort med kunder på:

 • De klarer ikke å redegjøre for dybden av opplæringen som vil være nødvendig basert på kundens kunnskap og kompleksiteten til nettstedet, så kostnadene for opplæringen er ikke korrekt redegjort for i klientavtalen.
 • De prøver å samle all trening i én enkelt treningsøkt, og det er travelt og stressende.
 • De dekker for mye og klienten føler seg overveldet, og begynner å tune ut.
 • De forbereder ikke klienten på treningsøktene og setter riktige forventninger til hva som kan oppnås.
 • De starter fra bunnen av og finner opp hjulet på nytt med hver klient.
 • De blir overrasket over at klienten møter opp til en nettside som trener sammen med medlemmer av teamet deres – og nå underviser de en gruppe i stedet for en enkeltperson.

Da jeg startet mitt eget byrå, opplevde jeg dessverre disse scenariene som brukte opp verdifull tid, tilførte stress til dagen min og gjorde det vanskeligere for kundene mine å gjøre det de ville.

Mens jeg jobbet med å etablere repeterbare systemer og prosesser, opprettet jeg en klientstyringssystem å forbedre kundeopplevelsen og øke lønnsomheten. Som en del av den prosessen begynte jeg å utforske alternativer for ikke bare å levere bedre WordPress-trening til klienter, men gjøre det morsommere, engasjerende og stressfritt.

Å lese:  Hvordan bruke tilknyttede lenker i WordPress-innlegg

Målet mitt var å:

 • Gi detaljert, konsistent WordPress-opplæring (uansett hvem som leverte den).
 • Sørg for at alle kunder har en grunnleggende forståelse av hvordan WordPress fungerer.
 • Forkort WordPress-treningsøktene til ikke mer enn 60 minutter, inkludert klientens spørsmål og svar.
 • Reduser det totale antallet treningsøkter per klient.
 • Reduser mengden nybegynnerspørsmål som stilles av klienter under treningen.
 • Reduser mengden støtteklienter som kreves i løpet av 30 dager etter lansering.

WordPress opplæringsvideoer

En av løsningene jeg kom opp med var å tilby kundene mine et sett med WordPress-treningsvideoer som skulle ta seg av det grunnleggende.

Tanken var at disse forhåndsinnspilte videoene skulle få kundene oppdatert på hvordan de skulle bruke WordPress, og jeg ville da bare være ansvarlig for å gi opplæring i de tilpassede funksjonene som er laget for deres unike nettside og svare på spørsmålene deres. Jeg hadde også ideen om å gi alle kunder som signerer en månedlig støtteavtale fortsatt tilgang til videoene som en bonus.

Men her er saken:

Heldigvis var det da jeg oppdaget WP101.

Med WP101-plugin du kan gi kundene 31 WordPress-treningsvideoer rett inne i WordPress-dashbordet deres, noe som er kjempebra. Men det jeg elsker mest med WP101 er at du ikke trenger å bruke plugin. I stedet kan du velge å bygge inn WP101 WordPress treningsvideoer på nettstedet ditt med white label-alternativet, som får kunder til å komme tilbake til nettstedet ditt om og om igjen.

Å lese:  Hvordan lage videoinnhold for sosiale medier

Hvordan jeg utnytter WP101-videoene

I flere år har WP101-pakken med WordPress Training Videos – som nå inkluderer Gutenberg – vært en integrert del av opplæringsprosessen for klientnettstedet mitt. Å utnytte WP101-videoene har ikke bare spart utallige timer med tid, men gitt mer verdi for kundene mine samtidig som det har bidratt til å øke fortjenesten.

La meg forklare…

TRINN 1: Introduser WordPress-videoene

Jeg introduserer samlingen av WordPress-videoer til klienten min under utviklingsstadiet av nettstedsbyggingen, og gir dem en hemmelig URL og et passord. Mens teamet mitt bygger ut nettstedet, ber jeg kunden om å se alle videoene – hver av dem er mindre enn 5 minutter lange.

TRINN 2: Gjør videoene til en forutsetning

Når jeg planlegger den offisielle lanseringen av nettstedet, satte jeg en dato for WordPress-treningsøkten med klienten min. På dette tidspunktet gjør jeg tre ting:

 1. Jeg minner dem på å se opplæringsvideoene som følger med
 2. Jeg ber dem skrive ned eventuelle spørsmål de har
 3. Jeg la dem vite at det å se videoene er en forutsetning for praktisk opplæring. Hvis de ikke ser videoene, legger vi om treningsøkten, noe som også forsinker klienten med å motta nøklene til nettstedet.

TRINN 3: Vær vert for en kvalitetsopplæring

Ved å gjøre WP101-videoene til et krav for opplæringsøkten på nettstedet, garanterer jeg at hver klient møter opp til økten med en forutsetning for forståelse av hvordan WordPress fungerer og hvordan man bruker det.

Å lese:  Hvordan utvikle en vinnende streaming-TV-strategi for bedriften din

Dette betyr at jeg kan hoppe over den informasjonen under live-treningen. I stedet er tiden min med klienten fokusert på de spesifikke funksjonene som er bygget for nettstedet deres, pluginene som brukes og spørsmålene klientene måtte ha, noe som resulterer i en bedre, mer engasjerende opplæring med høyere verdi.

TRINN 4: Gi kontinuerlig tilgang til videoene

Hvis en klient logger på for løpende, månedlig nettstedstøtte, får de fortsatt tilgang til WordPress-treningsvideoene så lenge de forblir en kunde. Dette betyr at når de har turnover på laget sitt, kan de få det nye personalet til å se videoene og få fart, eller hvis de glemmer noe, kan de se videoen og få det gjort raskt. Dette enkelt trinnet alene har praktisk talt eliminert alle forespørsler om kundestøtte etter lansering, noe som har spart tid, reduserte ressurser og økt fortjeneste.

Mitt råd til deg

Som du kan se, mens målene mine var høye, var de alle oppnåelige med de riktige verktøyene.

Noen av dere vil kanskje lese dette, klikk over til WP101 Plugin-nettstedet, se pris for Fagplanen (som er verdt hver krone), og tenk:

Sannelig, ja, du gjør det. Men for å gjøre det må du investere i det riktige lyd-/video- og lydutstyret, skrive hvert enkelt videoskript, ta opp alle skjermcastene, utføre timevis med redigering, lage splash-bilder og laste opp de endelige videoene til en videovertsside, som du også må betale for. Etter å ha brukt vanvittig mange timer på å fullføre videoene, vil WordPress sende ut en oppdatering, de vil endre ting i brukergrensesnittet (UI), og du må gjøre det på nytt.

Å lese:  Finne og fikse ødelagte koblinger på WordPress-nettstedet ditt

Så mitt råd til deg er:

 • Tenk på hvor mye tiden din er verdt og vurder hvor mye du lader per time og hvor mange timer dette vil ta deg.
 • Tenk så på hvor mye stress du allerede har i livet ditt og spør deg selv om dette vil skape mer stress ved å legge på seg mer arbeid.
 • Til slutt, sjekk ut WP101-plugin igjen, gjør deg selv en tjeneste, og bare si ja. Kjøp den, integrer den i arbeidsflyten din, og dra nytte av deres harde arbeid og løpende oppdateringer.

Når du bygger inn effektivitetsgevinster som gagner deg ved å spare tid og øke fortjenesten, og fordeler kunden ved å levere et kvalitetsprodukt som tilfører verdi til opplevelsen deres, vinner alle. I tillegg, når kundens siste interaksjoner med deg som en del av nettstedet deres er positive, engasjerende og verdifulle, vil de huske de gode følelsene senere og gi en bedre anbefaling.

Verktøyene du velger påvirker lønnsomheten

Selv om det å velge å utnytte WP101-videoene i byrået mitt har bidratt til å forbedre nivået på tjenestene jeg tilbyr kunder, er den største innvirkningen effekten denne beslutningen har hatt på min evne til å få månedlige støttekunder og øke lønnsomheten til prosjektene mine.

Det som er utrolig med denne tilnærmingen er at du kan gjøre det samme med andre verktøy som Hostinger ‘Managed WordPress-hosting, som tar seg av bildekomprimering, automatiske oppdateringer for WordPress og plugins, automatiske daglige sikkerhetskopier, automatisk SSL og iscenesettelsesmiljøer, også som tilgang til utviklerverktøy og ingen sidevisning/trafikkgrenser.

Nye publikasjoner:

Anbefaling