Hvordan selge videoer på nettet i WordPress (uten koding)

Vil du lære hvordan du selger videoer på nettet?

Hvis du er en innholdsskaper, er det å selge videoene dine en fin måte å tjene penger på nettstedet ditt. Enten det er pedagogiske videoer, arkivopptak eller gratis videokurs, er videoinntektsgenerering en ideell måte å tjene penger på innholdet ditt. I tillegg, med de riktige verktøyene er det enklere enn du tror.

I denne guiden viser vi deg hvordan du selger videoer online fra WordPress-nettstedet ditt trinn for trinn.

Hva er fordelene med å selge videoer på nettet?

Nettvideomarkedet vil vokse seg stort og nå nesten 62 milliarder dollar innen 2025. Med tanke på den blomstrende industrien, er det mange fordeler med å selge videoer, inkludert:

 • Diverse inntekter: Tjen mer på nettstedet ditt uten ekstra tid eller innsats. Dette lar deg utvide inntektskildene dine og øke inntektene dine.
 • Eierskap og kontroll: Omgå tredjeparts videoplattformer, behold fullt eierskap til innholdet ditt og kontroller salgsprosessen. Dette betyr at du ikke er avhengig av – eller gir bort inntekter til – plattformer for inntektsgenerering for video.
 • Global rekkevidde: Digitale produkter som videoer er ikke begrenset av plassering. Dette betyr at du kan selge videoene dine til et globalt publikum.
 • Ingen lagerbekymringer: Siden videoer er digitale produkter, trenger du ikke å bekymre deg for å lagre eller sende fysiske varer. Beholdningen din er like ubegrenset som serverplassen din.
 • Automatiser salg: Med det riktige oppsettet kan salg av videoer på nettet skje automatisk – noe som krever minimalt med pågående administrasjon fra deg.

Hvilken plattform er best for å selge videoer på nettet?

Å velge riktig plattform er avgjørende for å øke inntektene dine. Her er noen av de beste plattformene du bør vurdere:

Plattform Best for Fordeler Ulemper
WordPress + enkle digitale nedlastinger De som er kjent med WordPress eller ønsker tilpasning Svært tilpassbart, stort plugin-økosystem, full kontroll Liten læringskurve, separat hosting nødvendig
Vimeo OTT Filmskapere fokuserte på kvalitet Strømming av høy kvalitet, innebygd analyse, abonnementsmodeller Høyere kostnad, mindre tilpasning
Uskjerm Alt-i-ett-løsningssøkere Inkluderer hosting, innebygde markedsføringsverktøy, ulike alternativer for inntektsgenerering Mindre kontroll, månedlige avgifter
Lærbar Leverandører av pedagogisk innhold Enkel å sette opp, innebygde markedsføringsfunksjoner, bra for kurs Begrenset tilpasning, transaksjonsgebyrer
Kajabi Omfattende forretningsbehov Omfattende funksjoner som e-postmarkedsføring, analyse, etc. Dyrt, kan ha flere funksjoner enn nødvendig
Podia Flere digitale produkttyper Enkel å bruke, ingen transaksjonsgebyrer, støtter flere produkttyper Begrenset designtilpasning, månedlig avgift

Vårt beste valg er WordPress fordi det er enkelt å bruke, fleksibelt og har omfattende tilpasningsmuligheter.

Med WordPress kan du selge alle typer innhold. Den gir tilpassbare temaer som stemmer overens med merkevaren din og et intuitivt grensesnitt for enkelt oppsett og videosalg, uten behov for koding.

Enda bedre, du kan utvide disse funksjonene med plugins som Enkel digitale nedlastinger (EDD) for håndtering av nedlastbare produkter og Elementor for å tilpasse butikkens design.

Å lese:  Slik kommer du deg inn på Instagram Utforsk-siden i 2024

Hvordan selge videoer på nettet i WordPress

Å lære å selge videoer på nettet i WordPress kan virke skremmende, men det er enklere enn du tror. Bare følg disse enkle trinnene, så er du i gang med ditt eget videonettsted på kort tid.

La oss dykke inn!

Trinn 1. Velg en modell for videoinntektsgenerering

Først må du bestemme hvordan du skal tjene penger på videoene dine. Det er flere måter å gjøre dette på, som vi skisserer nedenfor:

AVOD (Advertising Video on Demand): AVOD-modellen er primært annonsebasert, noe som betyr at seerne kan se videoene dine gratis. Når det er sagt, må de sitte gjennom annonser som de ville gjort på videovertsplattformer som YouTube.

Denne modellen er attraktiv på grunn av sin gratis tilgang, men kan kreve høy trafikk for å generere nok inntekter.

TVOD (Transactional Video on Demand): TVOD-modellen eller pay-per-view-modellen lar seerne betale et engangskjøp for videoene de vil se.

Det er et flott alternativ hvis videoene dine er eksklusive, høykvalitets eller utilgjengelige andre steder. Når det er sagt, kan det begrense publikumsrekkevidden din, ettersom pay-per-view-modellen kan avskrekke noen seere.

SVOD (Abonnementsvideo on Demand): SVOD-modellen tilbyr ubegrenset tilgang til et videobibliotek for en fast avgift. Det ligner på videostrømmeplattformer og strømmetjenester som Amazon Prime, Disney+, Apple TV og Netflix.

Denne modellen fungerer for nettserier, nettkurs eller dokumentarer, men krever regelmessig innhold for at abonnenter skal betale.

Live streaming: Livestreaming er en annen populær videoselgende modell. Du kan tjene penger på direktesendte videostrømmer gjennom annonsering, donasjoner eller abonnementstilgang.

Denne modellen er utmerket for sanntidsinteraksjon med publikum og kan skape en følelse av eksklusivitet. Husk at det krever mer teknisk forberedelse og engasjement i sanntid.

Vi vil holde ting enkelt for denne veiledningen og vise deg hvordan du selger videoene dine på forespørsel (VOD) ved å bruke transaksjonsmetoden.

Trinn 2. Sett opp WordPress-nettstedet ditt

Deretter må du sette opp et nettsted for videobedriften din. For dette trenger du tre viktige ting: webhotell, et domenenavn og et SSL-sertifikat.

 • Et domenenavn er nettstedets unike adresse, som myvideosite.com, som hjelper brukere med å finne deg på nettet.
 • Webhotell er det digitale rommet der dataene til nettstedet ditt, som bilder, videoer og tekst, lagres og får tilgang til når noen besøker nettstedet ditt.
 • Et SSL-sertifikat forbedrer nettstedets sikkerhet ved å kryptere forbindelsen mellom nettstedet ditt og besøkende, og beskytter sensitive data som kredittkortinformasjon.

For nybegynnere anbefaler vi SiteGround, en av de beste plattformene for webhotell. SiteGround tilbyr spesialisert WordPress-hosting for Easy Digital Downloads (EDD), og planene deres inkluderer et gratis SSL-sertifikat.

I tillegg kommer SiteGround med EDD forhåndsinstallert og tilleggsfunksjoner for nettstedoptimalisering, som sikrer en rask og jevn brukeropplevelse.

Slik setter du opp med SiteGround:

 1. Opprett en Managed EDD Hosting-konto med SiteGround ved å besøke nettstedet deres og velge en hostingplan som passer dine behov.
 2. Etter at du har fullført kjøpet, vil du motta en e-post med påloggingsdetaljer for vertskontrollpanelet, der du administrerer det nye nettstedet ditt.
 3. Logg inn på SiteGround, så finner du WordPress og Easy Digital Downloads allerede installert. Bare klikk på WordPress Admin-knappen for å få tilgang til ditt nye WordPress-nettsted.

Når det er sagt, kan du bruke en annen vertsleverandør, og det er mange populære alternativer som gjør det like enkelt å installere WordPress som SiteGround. Sjekk ut vår liste over de beste WordPress-vertsleverandørene.

Å lese:  Hvordan sitere kilder i et blogginnlegg

Du kan også følge denne veiledningen for å lage et WordPress-nettsted for nybegynnere.

Trinn 3. Opprett en nettbutikk med EDDs oppsettveiviser

Hvis du har fulgt de foregående trinnene for å lage videonettstedet ditt, er du klar til å bygge nettbutikken din med EDDs e-handelsplattform forhåndsinstallert for deg.

Hvis du bestemmer deg for en annen vertsleverandør, må du installere og aktivere EDD-plugin manuelt.

For å gjøre dette, naviger til Plugins » Legg til ny fra WordPress-administratoren din og skriv «Enkel digital nedlasting» i søkefeltet.

Når programtillegget vises, klikker du Installerederetter Aktiver.

Skriv inn bedriftsinformasjonen din

Etter å ha aktivert EDD, gå til Nedlastinger » Innstillinger fra dashbordet for å starte oppsettsveiviseren.

Først vil den be deg om å skrive inn bedriftens navn og plassering. EDD bruker denne informasjonen til å automatisk fylle ut felt under kassen og beregne merverdiavgift.

Velg land og stat eller provins fra rullegardinmenyene.

Som standard vil prisene dine være i amerikanske dollar. For å endre dette, velg din foretrukne valuta fra rullegardinmenyen.

Merk: Ikke alle betalingsgatewayer støtter alle valutaer, så dobbeltsjekk kompatibiliteten.

Klikk Lagre og fortsett for å gå videre til å konfigurere betalingsmåtene dine.

Konfigurer betalingsmåter

For å behandle betalinger anbefaler vi å bruke Stripe, en ledende betalingsløsning på nett. Bare klikk på “Koble til med Stripe”, og en oppsettsveiviser vil veilede deg gjennom å koble til nettstedet ditt.

Hvis du vil ha flere betalingsalternativer senere, tilbyr EDD utvidelser for PayPal, Braintree og Authorize.net.

Når du er ferdig, klikker du på ‘Lagre og fortsett.’

Tilpass kjøpskvitteringer

Nå lar oppsettsveiviseren deg tilpasse kjøpskvitteringene brukere mottar etter å ha kjøpt et av produktene dine. Den vil inneholde informasjon om kjøpet og en lenke for å laste ned filen.

Du kan endre e-posten for kjøpskvittering ved å legge til logo og informasjon.

Det er en god idé å sørge for at “Fra navn” er gjenkjennelig, for eksempel navnet på nettstedet ditt. Du kan også angi en “Fra e-post” som du sjekker regelmessig slik at kundene kan svare dem.

Heldigvis fungerer standard e-postinnhold for de fleste, men du kan justere det hvis du vil. Klikk på når du er klar til å gå videre Lagre og fortsett.

Optimaliser butikken din

Oppsettsveiviseren vil nå foreslå gratis verktøy for å optimalisere butikken din:

Vi anbefaler å installere alle disse verktøyene. Du kan imidlertid fjerne merket for alle som du ikke ønsker å installere. Det er også et alternativ for å dele bruksdata anonymt med EDD for å forbedre systemet.

Klikk Lagre og fortsett å fullføre.

Legg til ditt første produkt

Du har nådd det siste trinnet i veiviseren. Nå er det på tide å legge til ditt første digitale produkt.

Fyll inn detaljene og klikk Lagre og fortsett. Hvis du ikke er klar, klikker du “Hopp over dette trinnet”.

Gratulerer, nettbutikken din er nå oppe og går!

Trinn 4. Legg til nedlastbare videoprodukter

Etter å ha satt opp butikken din, kan du legge til videoinnholdet ditt. I EDD er disse kjent som “nedlastinger”.

For å legge til en ny video, gå til WordPress admin-menyen, velg Nedlastingerog klikk på Legg til ny knapp.

Legge til videodetaljer

Du blir tatt til en side der du kan fylle inn videoens tittel, beskrivelse, pris og andre viktige detaljer. Å bruke WordPress innholdsredigering til å lage et nytt videoprodukt er like enkelt som å skrive et blogginnlegg.

Å lese:  Hvordan starte en White Label-bedrift [Step by Step]

Husk å inkludere viktig informasjon som videolengde, filstørrelse og lisensvilkår for å hjelpe kundene med å bestemme hvilket produkt som er riktig.

Under denne kan du legge til prisinformasjonen din. For en fast pris, skriv inn beløpet i det angitte feltet. Hvis du tilbyr videoen gratis, la beløpet være ‘0,00’.

EDD støtter også variabel prising, slik at du kan ta mer betalt for premiumfunksjoner som høyere oppløsning.

For å aktivere dette, merk av for ‘Aktiver variabel prising’. Deretter kan du legge til forskjellige prisalternativer ved å skrive inn navn og pris. For å legge til flere varianter, klikk på “Legg til ny pris”-knappen.

Etter at du har gjort det, angir du standardvarianten, som er det første alternativet kundene vil se på produktsiden. For å angi dette, klikk på alternativknappen ‘Standard’ ved siden av den valgte varianten.

Vurder å organisere innholdet ditt med kategorier og etiketter for å hjelpe kundene enkelt å finne videoene de er interessert i.

Det er enkelt å legge til disse. Gå til Last ned kategorier og Last ned tags seksjoner og legg til relevant informasjon.

Et miniatyrbilde kan gi kjøpere en rask forhåndsvisning av videoinnholdet ditt. Å legge til en er grei.

Rull ned til Last ned bilde på høyre side av skjermen og klikk Sett Last ned bilde.

Dette åpner ditt WordPress-mediebibliotek, hvor du kan velge et eksisterende bilde eller laste opp et nytt direkte fra datamaskinen.

Laste opp videofilene dine

Neste opp er å laste opp de faktiske videoene. Før du gjør det, tenk på å komprimere dem til .zip-filer. Dette sparer lagringsplass og øker hastigheten på nedlastingsprosessen for kundene. I tillegg er det en hendig måte å tilby pakkevideoer.

For å la WordPress-nettstedet ditt håndtere .zip-filer, kan du følge denne veiledningen på hvordan legge til flere filtyper som skal lastes opp i WordPress.

Når du er ferdig, naviger til Last ned filer delen i produkteditoren. For enkeltvideoer med fast pris, last opp .zip-filen via Fil-URL-feltet i WordPress Media Library.

Du kan til og med tilpasse den automatisk genererte nedlastingslenken til noe mer engasjerende, som “Last ned HD-versjonen.”

Etter et vellykket kjøp mottar kundene en tidsbegrenset, sikker nedlastingslenke på bekreftelsessiden og via e-post. Dette minimerer risikoen for uautorisert deling.

Når det er gjort, kan du klikke på publisere knappen og se produktet for å se hvordan det ser ut.

Trinn 5. Velg og tilpass ditt WordPress-tema

Hvis du vil finjustere nettbutikkens utseende og funksjonalitet, kan du endre WordPress-temaet ditt. WordPress-temaer lar deg tilpasse alt fra tekststiler til den generelle utformingen av nettstedet ditt.

De Vendd tema er et utmerket valg for salg av digitale varer. Den fungerer sømløst med EDD og tilbyr mange tilpasningsmuligheter.

Du kan også sjekke ut disse beste WordPress-temaene for alternativer.

Hvis du foretrekker et tilpasset tema, kan du alltid lage et WordPress-tema fra bunnen av.

For dette anbefaler vi å bruke Elementor, den beste plugin-modulen for WordPress-nettstedbygger. Den er klarert av over en million nettsteder, og lar deg lage unike oppsett optimalisert for salg og konverteringer.

Elementor tilbyr en rekke forhåndsdesignede maler, ideelle for salg av digitale produkter som videoer eller e-bøker, men tilpasningen stopper ikke der.

Med SeedProds EDD-blokker kan du tilpasse alle aspekter av nettbutikken din, fra produktdetaljsiden til handlekurven og betalingssidene.

Å lese:  Hvordan sikre et større budsjett for sosiale medier ved å maksimere produktiviteten og bevise avkastningen i 2024

Du kan også legge til ikoner for sosiale medieplattformer, påmeldingsskjemaer, pristabeller og mye mer. For mer informasjon, se vår guide for å tilpasse din EDD-butikk med Elementor.

Trinn 6. Markedsfør online videonedlastinger

Etter å ha satt opp butikken og tilpasset designet ditt, er du klar til å markedsføre videoene dine. På den måten kan de rette personene finne videoene dine og kjøpe dem.

Her er noen ideer til videokampanjer som kan hjelpe:

 • Utnytt sosiale medier: Plattformer som Facebook, LinkedIn, Instagram og YouTube Channel er utmerket for å øke bevisstheten om videoproduktene dine.
 • Engasjere seg i e-postmarkedsføring: Begynn å bygge en e-postliste og engasjere seg med abonnenter ved å dele nye produkter, oppdateringer og spesialtilbud.
 • Fokus på SEO: Forbedre nettstedets SEO for å forbedre søkemotorrangeringene, og dermed øke videosalget ditt.
 • Utvid nettverket ditt: Å samarbeide med bloggere eller influencere i din nisje kan være en game-changer. De har allerede lojale følgere som stoler på anbefalingene deres, noe som gir en moden mulighet til å øke salget.
 • Bruk innholdsmarkedsføring: Lag verdifulle blogginnlegg, opplæringsprogrammer eller webinarer relatert til videoinnholdet ditt for å lede organisk trafikk til nettstedet ditt.
 • Kjør kampanjer og rabatter: Tidsbegrensede tilbud og rabatter kan skape en følelse av at det haster og tiltrekke flere kunder.
 • Utnytt tilknyttet markedsføring: Opprett et tilknyttet program for å oppmuntre andre til å markedsføre videoene dine.
 • Kjør en giveaway: En nettkonkurranse er en fin måte å bli viral på og øke merkebevisstheten.
 • Overvåk og analyser: Bruk analyseverktøy for å spore ytelsen til innsatsen din.

Ved å legge til disse ekstra strategiene i markedsføringsmiksen din, vil du bli bedre i stand til å maksimere videosalget ditt.

Vanlige spørsmål om hvordan du selger videoer på nettet

Hvilke typer videoer kan jeg selge på nettet?

Du kan selge mange typer videoer på din egen nettside. Du kan selge innhold av høy kvalitet, inkludert:

Pedagogisk: Veiledninger og veiledninger for studenter og profesjonelle.
Fitness: Treningsrutiner og velværetips.
Underholdning: Kortfilmer og komedieskisser.
Dokumentarer: Undersøkende eller historiske videoer.
Arkivfilmer: Generiske klipp for filmskapere.
Webinarer: Ekspertforedrag og spørsmål og svar.
Musikk: Artistopptredener og konserter.
Håndverk: DIY og kunstveiledninger.
Matlaging: Oppskrift og matlagingsguider.
Reise: Reisevlogger og eventyrtips.
Nyheter: Kommentarer og analyser.
Anmeldelser: Produktanmeldelser og unboxings.

Kan jeg tilby abonnementer eller medlemskap for å selge videoer?

Abonnements- eller medlemskapsmodeller er utmerkede måter å selge videoer på på nettet. Å bruke en plugin som Easy Digital Downloads gjør det enkelt å sette opp disse alternativene.

Abonnementer fremmer ikke bare kundelojalitet, men gir også en jevn inntektsstrøm. Bare sørg for å legge til nye videoer for å holde medlemmene engasjert konsekvent.

Hva er de anbefalte videoformatene for nettsalg?

De mest anbefalte videoformatene for nettsalg er MP4, AVI og MOV. MP4 er spesielt populær på grunn av sin brede kompatibilitet og høye komprimeringshastighet, som holder videokvaliteten høy samtidig som filstørrelsen reduseres.

AVI og MOV er også ofte brukt for sine høykvalitets output. For den beste brukeropplevelsen bør du vurdere å tilby videoen din i flere formater for å sikre at den er tilgjengelig for alle.

Hvordan kan jeg lage en engasjerende salgsside for videoene mine?

Med SeedProds dra-og-slipp-bygger-plugin er det raskt og problemfritt å lage en engasjerende salgsside. Programtillegget tilbyr hundrevis av maler og designverktøy som ikke krever koding, slik at du kan lage en salgsside på et blunk.

Begynn å selge videoer på nettet i dag

Vi håper denne veiledningen har hjulpet deg med å lære hvordan du selger videoer på nettet. Ved å følge vår enkle guide vil du få en vellykket videobutikk på kort tid.

Du kan også finne disse tilleggsressursene nyttige med videonettstedet ditt:

Takk for at du leste! Vi vil gjerne høre dine tanker, så legg gjerne igjen en kommentar med spørsmål og tilbakemeldinger.

Du kan også følge oss på YouTube, X (tidligere Twitter)og Facebook for mer nyttig innhold for å utvide virksomheten din.

Stacey har skrevet om WordPress og digital markedsføring i over 10 år og om andre emner mye lenger. Ved siden av dette er hun fascinert av webdesign, brukeropplevelse og SEO.

Nye publikasjoner:

Anbefaling