Hvordan sette opp en WordPress-oppsamlingsside (begynnerveiledning)

Ønsker du å sette opp en WordPress-oppsamlingsside?

Et WordPress-staging-nettsted er en klone av live-nettstedet ditt der du kan teste nye funksjoner, temaer og plugins før du distribuerer dem på live-siden. På den måten kan du fikse feil og teste endringer før du legger dem til på nettstedet ditt.

I denne opplæringen viser vi deg hvordan du setter opp et WordPress-oppsamlingssted på riktig måte.

Sette opp en WordPress-oppsamlingsside

Noen webhotellleverandører tilbyr et 1-klikks oppsettsoppsett, som er den enkleste og anbefalte måten å sette opp en oppsamlingsside.

Bluehost, WP Engine og SiteGround er noen av de få vertsleverandørene som tilbyr et ett-klikks oppsett. Hvis webvertsleverandøren din ikke tilbyr et 1-klikks oppsettsoppsett, kan det være lurt å migrere hostingen til en webvert som tilbyr et oppsettingsalternativ. Alternativt kan du også bygge en oppsamlingsside med en WordPress-plugin eller til og med manuelt.

Her er en innholdsfortegnelse over det vi skal dekke i denne opplæringen:

Hvordan bygge en oppsamlingsside med en WordPress-plugin

Duplikator er en kraftig WordPress backup plugin som kan brukes til å lage en sikkerhetskopi eller migrere nettstedet ditt.

Den bruker en prosess for å lage en pakke med nettstedets filer og database. Du kan deretter lagre denne pakken trygt i skyen eller på din lokale datamaskin, slik at du alltid har en kopi av nettstedet ditt.

Du kan også bruke denne pakken til å lage en klone eller et oppsamlingssted.

For å opprette et oppsamlingssted ved hjelp av Duplicator, må du ha tilgang til webhotellets cPanel.

Når det er sagt, vil vi vise deg hvordan du lager et oppsamlingssted der du har full kontroll over miljøet.

Trinn 1: Opprett et underdomene

Først må du opprette et underdomene for oppsamlingssiden din fra vertsleverandøren din. For denne opplæringen vil vi bruke Bluehost.

Gå til Bluehost-dashbordet ditt Domener » Underdomener. På neste side skriver du inn et nytt underdomenenavn for oppsamlingssiden din. Bruk noe som kan skilles ut og oppgavespesifikt som “iscenesettelse”, og trykk deretter Legg til underdomene.

Nettadressen for oppsamlingsnettstedet vil se omtrent ut som «staging.mysite.com». Når du har opprettet et underdomene, vil du bli omdirigert til listen over nettstedets underdomener.

Deretter, fortsatt på Bluehosts dashbord, gå til Avansert menyen, som omdirigerer deg til cPanel.

I cPanel, naviger til Databaser fanen, og gå deretter til MySQL-databaser.

Her oppretter du en ny database. Vi foreslår at du gir den et navn du raskt kan knytte til iscenesettelsen din, for eksempel «oppsetning». Truffet Opprett database og la siden laste inn på nytt.

Deretter legger du til et nytt brukernavn og passord for din nye profil. Truffet Skape og la siden laste inn på nytt.

Rull ned på denne siden for å se et alternativ for å koble brukeren og databasen. Du bør se en liste over brukernavn og databaser du har opprettet i en rullegardinmeny. Velg brukernavnet og databasen du nettopp har opprettet og Legg til.

Deretter vil du bli omdirigert til en Privilege-side. Gi Alle privilegier og gå videre til Gjøre endringer.

Gratulerer! Du har konfigurert et underdomene.

Å lese:  Hvordan tilbakestille Xfinity-fjernkontrollen?

Trinn 2: Sett opp duplikator

Med underdomenet ditt klart, la oss gå til WordPress-dashbordet for å sette opp Duplicator. Merk at både gratis og premie versjoner av Duplicator kan hjelpe deg med å lage et oppsamlingssted fordi funksjonen er tilgjengelig på begge.

Å sette opp både gratis- og premium Duplicator-versjonene er raskt og enkelt. Følg veiledningen vår om hvordan du setter opp en plugin hvis du trenger hjelp med noen av dem.

Når du har installert og aktivert plugin, gå til Duplikator » Pakker og Opprett en ny pakke.

På neste side vil Duplicator kjøre tester for å sikre at ingen feil, og nettstedet ditt er klart for kloning. Hvis alle testene er vellykkede, bør du se “Bra” skrevet i grønt ved siden av hver tekstlinje. Fortsett nå til Bygge.

Vent noen minutter til Duplicator oppretter filer; siden skal automatisk lastes inn på nytt etter fullføring. Deretter laster du ned både arkivfilen og arkivinstallasjonsprogrammet.

Bare en rask oversikt: Nettstedets filer ligger i Arkivfil. På den annen side Arkivinstallasjonsprogram vil hjelpe oss med å installere iscenesettelsen uten å sette opp WordPress eller konfigurere noe. Dette gjør det relativt enklere å lage et oppsamlingssted manuelt. Slike funksjoner er bare noen av fordelene ved å bruke Duplicator for å lage et oppsamlingssted og faktisk for å migrere og sikkerhetskopiere et nettsted.

Trinn 3: Sett opp iscenesettelsen

Med arkivfilen og arkivinstalleringsprogrammet vårt klart, må vi laste dem opp til underdomenet til oppsamlingssiden vår.

Vi kan enten bruke cPanel eller en FTP-klient. Bruk av en FTP-klient som Filezilla kan kreve mer erfaring med WordPress. En FTP-klient er imidlertid en utmerket måte å laste opp store databaser uten feilmelding.

For denne opplæringen vil vi bruke cPanel. Men sjekk ut denne opplæringen hvis du vil lære hvordan du bruker en FTP-portal for å flytte filene i stedet.

Logg inn på cPanelen din direkte eller gjennom hosting-dashbordet ved å velge Avansert. Gå deretter over til Fil fanen, og finn Filbehandler, som vil åpne en liste over filer.

På listen over filer til venstre finner du rotmappen ‘public_html.’ Rull i denne mappen og finn mappen til oppsetningsstedet.

Slett alt i denne mappen, og finn deretter Laste opp fanen øverst på siden. Når du har valgt det, vil du bli omdirigert til å laste opp arkivfilen og arkivinstallasjonsprogrammet.

Og akkurat sånn! Du har opprettet en oppsamlingsside.

FTP-klient alternativ rute: Husk at prosessene for bruk av cPanel og en FTP-klientportal er de samme når du overfører oppsamlingsfiler. Du vil fortsatt gå til public_HTML-rotfilen, finne underdomene-mappen, slette alt, og til slutt laste opp arkivfilen og arkivinstallasjonsprogrammet til iscenesettelsen din via en FTP-portal.

Trinn 4: Staging Site Deployment

Åpne underdomene-URLen i en ny fane med oppsamlingssiden klar. Sett inn i URL-en:

“https://dittunderdomene.example.com/installer.php

For eksempelet vi har brukt i denne opplæringen, skal det se omtrent slik ut:

“https://staging.mysite.com/installer.php”

Erstatt “staging” med underdomenenavnet du oppretter, og erstatt “mysite” med ditt domenenavn. Når du trykker på Enter, skal denne URL-adressen omdirigere deg til Duplicator-installasjonsveiviseren.

Gå til oppsett og bruk databaseinformasjonen du opprettet tidligere for å fylle ut denne delen, og Validere.

Duplicator vil kjøre sin valideringsprosess for å se etter feil. Når det er gjort og alle testene bestått, fortsett til Neste.

Det neste trinnet er automatisert; Duplicator pakker ut WordPress-filene dine og laster opp databasen til iscenesettelsen din. Når du er ferdig, vil du se en side som viser installasjonsresultatene dine.

Deretter logger du deg på iscenesettelsens WordPress-dashboard og kjører tester.

Å lese:  Hvordan få attester: 11 velprøvde strategier

Du har fullført å lage et iscenesettelsessted manuelt ved å bruke Duplicator.

Test nye plugins, se etter sikkerhetstrusler, test brukeropplevelsen og kjør eventuelle andre tester du trenger på iscenesettelsen din.

Men husk, vi nevnte at det å manuelt sette opp et oppsamlingssted gir bedre sikkerhet. Så vi vil legge til et passord for å beskytte underdomenet og katalogen vår.

Gå over til cPanel; i Filer seksjon, velg Katalogpersonvern.

Deretter åpner du rotfilen ‘public_html’ og finner underdomenefilen din. Velg rediger og fortsett.

På neste side vil du merke av i boksen som sier “Passordbeskyttet denne katalogen.” Mappenavnet til underdomenet for oppsamling skal vises i linjen under avmerkingsboksen automatisk. Truffet Lagre.

Nå når noen prøver å få tilgang til katalogen din gjennom en nettleser, vil de bli bedt om å sette inn brukernavn og passord for profilen.

Trinn 5: Flytt endringer fra Staging til Live

Det er viktig å lage en sikkerhetskopi av live-nettstedet ditt før du implementerer iscenesettelser. Dette vil sikre at du kan gjenopprette nettstedet ditt i tilfelle noe.

Sjekk ut denne opplæringen hvis du vil lære hvordan du sikkerhetskopierer nettstedet ditt med Duplicator ».

For å flytte iscenesettelsesendringene til live-nettstedet ditt, må du først sikkerhetskopiere iscenesettelsen.

På oppsetningsstedet, sørg for at du har Duplicator installert. Gå deretter til Duplikator » Pakker og lag en pakke.

Når du er klar, last ned pakken, som inkluderer både arkivfilen og arkivinstallasjonsprogrammet

Flytt til live-nettstedets WordPress-dashboard. Gå til Duplicator Pro » Import side.

Dra og slipp den nedlastede arkivfilen i denne importboksen.

Deretter vil du kunne se detaljer om den opplastede pakken. For å importere den, trykk Fortsette.

Og du er ferdig! Du har opprettet og distribuert iscenesettelsen din og til slutt lastet opp endringer til live-siden din.

Hvordan bygge en oppsamlingsside på Bluehost

Bluehost er et av de største hostingselskapene i dag som tilbyr en 1-klikks opprettingsprosess. Denne 1-klikks oppsamlingsløsningen er tilgjengelig på alle Bluehost-pakker.

Med en Bluehost-plan kan du logge deg på kontodashbordet ditt. Her bør du se en Bluehost menyen til venstre på WordPress-dashbordet. Gå deretter til Iscenesettelse.

Under Produksjonssted seksjonen, det er en Staging Site-seksjon med en knapp til “Opprett iscenesettelsesside”. Ved å klikke på den vil et nytt popup-vindu vises.

Dette vil be deg om å bekrefte om du ønsker å lage en klone av nettstedet ditt.

Deretter vil en annen popup spørre om du vil Bytt til Staging fra dagens produksjonssted.

Bluehost tar deg gjennom iscenesettelsesveiviseren og skaper iscenesettelsesmiljøet for deg. Etter at prosessen er fullført, bør WordPress-dashbordet ditt lastes inn på nytt.

Nå bør du legge merke til en rød knapp øverst på WordPress-dashbordet, som indikerer at du er på iscenesettelsen.

På dette stadiet kan du bruke dette klonestedet til å gjøre endringer og teste det du trenger. Med trygghet kan du prøve nye funksjoner, endre strukturen på nettstedet ditt, teste oppdateringer og se etter sikkerhetsproblemer uten å påvirke hovednettstedet.

Når du er klar til å implementere disse endringene, som tidligere, gå til Bluehost » Staging på WordPress-dashbordet og velg ‘Produksjonsside’-knappen.

Et popup-vindu vises neste, og ber deg om det Bekreft distribusjon.

Deretter vil en annen popup spørre om du vil bytte til Produksjonsmiljø for å fullføre prosessen.

La WordPress-dashbordet laste inn på nytt. Du vil legge merke til at den røde oppsettingsknappen øverst på WordPress-dashbordet forsvinner, noe som indikerer at du er på Live-siden igjen.

Alle endringene du gjorde under iscenesettelsen skal nå også være live!

Å lese:  Låser opp MVPs magi i smidig programvareutvikling

Bra gjort! Du har nå brukt Bluehost til å lage et oppsamlingssted.

Hvordan bygge en oppsamlingsside på WP Engine

WP Engine er et av de best administrerte WordPress-vertsselskapene. Med WP Engine trenger du ikke å bekymre deg for nettstedets sikkerhet, ytelse, hastighet og sikkerhetskopiering fordi plattformen deres kommer med alle disse funksjonene.

Bortsett fra det tilbyr alle WP Engine-planer også et 1-klikks oppsett for oppsetningsmiljø.

For å sette opp iscenesettelsessiden på WP Engine, må du logge på WP Engine-dashbordet og klikke på nettstedet ditt som du vil opprette et iscenesettelsesnettsted for.

Etter det klikker du på Legg til Staging mulighet for å bygge et iscenesettelsesmiljø.

Start med å skrive inn et navn for det nye oppsetningsstedet. Klikk på Skap miljø knappen for å starte iscenesettelsen.

Den nye iscenesettelsen vil være et tomt WordPress-nettsted. Du kan bytte til produksjonsstedet fra venstremenyen.

For å klone innholdet på produksjonsstedet ditt på iscenesettelsen, må du klikke på Kopier til knappen og klikk på Iscenesettelse alternativ.

Velg deretter et sikkerhetskopipunkt og klikk på Forhåndsvisningskopi for å fortsette til neste trinn.

Deretter vil du se en popup som ber deg bekrefte at du vil kopiere innholdet på live-nettstedet til iscenesettelsesmiljøet. Klikk på Kopier miljø knapp.

Det er det! Du har satt opp et oppsamlingssted på WP Engine og klonet innholdet på produksjonsstedet ditt.

Migrer Staging Site til Live Site på WP Engine

Først, naviger til Staging » Backup Points fra venstremenyen. Klikk deretter på Sikkerhetskopier nå knapp.

En popup vil be deg om å skrive inn sikkerhetskopibeskrivelsen og en e-postadresse for å sende et varsel når sikkerhetskopien er klar.

Klikk på Lag Staging Backup knappen for å fortsette.

Når sikkerhetskopien er behandlet, kan du gå videre og klikke på Kopier til alternativ.

Velg nå sikkerhetskopipunktet du la til når du satte opp iscenesettelsesmiljøet og klikk på Forhåndsvisningskopi knapp.

En popup vil åpne der du må bekrefte at du vil flytte iscenesettelsessiden til live-siden. Klikk på Kopier miljø knappen for å fortsette.

Du får et varsel på e-postadressen din når migreringsprosessen er fullført.

Hvordan bygge en oppsamlingsside på SiteGround

SiteGround er et ledende webvertsselskap på markedet som også kommer med et 1-klikks oppsett for oppsett av sted med premiumplanene deres: GrowBig og GoGeek.

Hvis du har abonnert på SiteGround med noen av disse vertsplanene, er det enkelt å sette opp et oppsamlingssted for deg.

Start med å logge på SiteGrounds konto og klikk på Nettstedverktøy knapp. Derfra må du besøke WordPress » Staging fra venstremenyen.

Deretter skriver du inn navnet på oppsetningsstedet ditt og klikker på Skape knapp.

Om noen sekunder vil du se en suksessmelding, og iscenesettelsen din vil være klar. Du kan bla ned til Administrer staging-kopier seksjonen og klikk på pilikonet for å logge inn på WordPress-administrasjonsområdet på iscenesettelsessiden din.

At det! Du har opprettet en oppsamlingsside. Du er klar til å begynne å implementere nye funksjoner og teste for feil.

Migrer Staging Site til Live Site på SiteGround

Når du er ferdig med å gjøre endringer i iscenesettelsesmiljøet, kan du gå videre og migrere iscenesettelsesnettstedet til livenettstedet.

For å gjøre det, gå til WordPress » Staging i SiteGround Site Tools-dashbordet. Rull deretter ned til du finner Administrer staging-kopier seksjon.

Finn iscenesettelsen du har laget i forrige trinn, og klikk på de 3 vertikale prikkene ved siden av den. Klikk nå på Full distribusjon alternativ.

Nå må du bekrefte distribusjonen. Klikk deretter på Bekrefte knappen for å fortsette.

Å lese:  Hvordan skrive en forretningsplan for digitalt markedsføringsbyrå (med PDF-mal)

Du må vente noen minutter før prosessen er fullført, og deretter vil du se en suksessmelding.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du setter opp et WordPress-oppsamlingssted. Deretter svarer vi på noen vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål: Hvordan sette opp en WordPress-oppsamlingsside

Er et oppsamlingssted og et utviklingssted det samme?

Et iscenesettende nettsted er i hovedsak en klone av live-nettstedet ditt hvor du kan teste endringer, oppdateringer eller nye funksjoner før du implementerer dem på live-nettstedet. Det er en beskyttelse mot potensielle feil eller problemer som kan forstyrre live-nettstedet ditt. Et utviklernettsted brukes først og fremst av utviklere til å kode og lage helt nye funksjoner eller funksjoner. Det er her det første arbeidet skjer før det er klart for testing på oppstillingsstedet.

Hva er bedre, iscenesette lokalt eller iscenesette en live-side?

Når du iscenesetter et live-nettsted, replikerer du det faktiske servermiljøet og -forholdene, noe som gjør det mer sannsynlig å avdekke serverrelaterte problemer eller konflikter som kan oppstå når endringene publiseres. Lokal iscenesettelse, selv om den er nyttig for noen testing, kan ikke fange opp alle potensielle problemer som kan oppstå i det levende miljøet.

Hva er forskjellen mellom UAT og et iscenesettelsesmiljø?

Staging-miljøet er der endringer og oppdateringer blir grundig testet av utviklingsteamet før de distribueres til live-siden. Det er først og fremst en intern testfase for å fange opp og løse problemer. UAT, på den annen side, er brukeraksepttestingsfasen, der reelle brukere eller interessenter vurderer det iscenesatte nettstedet for brukervennlighet og funksjonalitet. UAT sikrer at siden oppfyller sluttbrukernes forventninger og krav før den går live. Duplicator-plugin-modulen kan være uvurderlig for å sette opp og administrere både iscenesettelser og UAT-miljøer.

Er QA og iscenesettelse det samme?

Staging er en fase der endringer eller oppdateringer testes grundig i et miljø som gjenspeiler live-siden, med mål om å identifisere og fikse eventuelle problemer eller feil. QA, på den annen side, er en bredere prosess som dekker ulike testfaser, inkludert iscenesettelse. QA inkluderer aktiviteter som funksjonstesting, regresjonstesting, ytelsestesting og mer for å sikre den generelle kvaliteten og påliteligheten til nettstedet. Iscenesettelse er en del av QA-prosessen. Den fokuserer på de tekniske aspektene ved testing av endringer før de blir akseptert for bredere QA-testing. Duplicator-plugin-modulen kan være et verdifullt verktøy for å skape stabile og sikre iscenesettelsesmiljøer, og bidra til en flott QA-prosess.

Kan en sikkerhetskopi brukes som et alternativ til et oppsamlingssted?

En sikkerhetskopi kan betraktes som et delvis alternativ til et oppsamlingssted i visse scenarier. Sikkerhetskopier tar et øyeblikksbilde av nettstedet ditt på et bestemt tidspunkt, slik at du kan gjenopprette det hvis noe går galt under endringer. Sikkerhetskopier mangler imidlertid de interaktive testmulighetene til et oppsamlingssted. Staging-nettsteder gir et kontrollert miljø for aktivt å teste og avgrense endringer uten å påvirke live-nettstedet ditt. Mens sikkerhetskopiering tilbyr et sikkerhetsnett, er iscenesettelser å foretrekke for omfattende testing og utvikling. De lar deg gjøre, vurdere og perfeksjonere endringer før du bruker dem på live-siden.

Vi håper du likte å lære mer om hvordan du oppretter et oppsettingssted. Her er 8+ beste WordPress-sidebyggere og temabyggere for å gjøre WordPress-opplevelsen din bedre.

I tillegg er her noen tilleggsressurser vi tror vil være nyttige for deg.

De to første artiklene vil lære deg mer om testing og iscenesettelse av nettsteder. Mens den siste artikkelen vil hjelpe deg med å sammenligne spesifikke sikkerhetskopieringsfunksjoner fra noen av de beste backup-pluginene i dag.

Nye publikasjoner:

Anbefaling