Hvordan skanne nettstedet ditt for ødelagte utgående koblinger og fikse det raskt

Ødelagte lenker er en sann bane for enhver nettstedadministrator. De påvirker brukeropplevelsen negativt og fører til reduserte gjentatte besøk, de reduserer SEO-vurderingen din, noe som betyr enda mer tapt trafikk, og det er en betydelig forsinkelse mellom rapportering og løsning av problemet.

Fordi dette er et så stort problem totalt sett, er det mange måter du kan håndtere det på, og ingen av dem involverer å manuelt søke på sidene dine etter ødelagte lenker, hvis du lurte. Det er rikelig med verktøy tilgjengelig som gjør mye av det travle arbeidet for deg, og vi vil gå gjennom dem, men først, la oss dekke det grunnleggende.

Hva er en ødelagt kobling, og hvordan skjer det?

Det er ikke mye tanke i å prøve å finne ut hva en ødelagt kobling er; alt er der i navnet – en ødelagt lenke er en kobling som ikke fungerer lenger uansett årsak. Tro det eller ei, å ha et par ødelagte lenker her og der er verre enn at hele nettstedet ditt er nede. Når hele nettstedet ditt er nede, betyr det at det sannsynligvis er et problem med et lysende rødt skilt som skriker «Jeg er her, fiks meg» – mens problemet er utbredt, er løsningen vanligvis enkel nok til å finne ut.

På den annen side, når en enkelt kobling eller et par av dem er brutt (tilsynelatende uten forbindelse), er det mye mer arbeid som må gjøres. Det er mange grunner til at en ødelagt kobling kan dukke opp. Det mest åpenbare er siden som flyttes eller slettes.

Folk har en tendens til å miste oversikten over eldre sider, spesielt på nettsteder med en overflod av innhold og mange plugins som fungerer uavhengig. Gjennom ulike automatiserte prosesser kan sider flyttes eller slettes direkte uten å sette en fungerende omdirigering på plass. En uendelig mye mer banal grunn er for eksempel en enkel skrivefeil.

Å lese:  Hvordan drive-by-nedlastingsangrep påvirker WordPress-nettsteder

Uansett hvor alvorlig den underliggende årsaken tilfeldigvis er, er bunnlinjen den samme, og derfor må det gjøres tiltak for å rette opp situasjonen. Vi har nevnt at du vil se på verktøy for å få hjelp, og hvis du bruker WordPress, er disse verktøyene plugins. Vi har funnet en flott en som har en funksjon som er designet nøyaktig for å kjempe mot ødelagte lenker, og som derfor er en perfekt match som krysser av for alle boksene vi trenger – WP 301-omdirigeringer.

WP 301-omdirigeringer

altmuligmann

Det viktigste WP 301 Redirects bringer til bordet er en automatisert prosess for å eliminere 404 sider fra å vises, både for allerede publisert innhold og innholdet du vil publisere i fremtiden. Utenom å omdirigere koblingene dine, vil du bli presentert med en mengde analytiske data som du deretter kan bruke til å forbedre nettstedet ditt totalt sett. Når det er sagt, vil vi fokusere på deres veldig spesifikke Link Scanner trekk. Selv om den automatiserte prosessen er til å stole på, er det ingenting som slår å gjøre det selv fra tid til annen.

Start med en skanning

Det aller første du må gjøre er å skanne nettstedet ditt for eventuelle ødelagte koblinger. Denne skanningen startes med et enkelt trykk på en knapp, hvoretter du vil bli presentert med alle funnene.

WP 301-omdirigeringer

Jo flere sider du har, jo mer tid vil det ta, men søket vil være over i løpet av et par minutter, selv for de mest innholdsrike nettstedene. Hvis det er noen presserende saker å ta seg av som rett og slett ikke kan vente, står du fritt til å gjøre det fordi søket kan fortsette i bakgrunnen, og du kan senere sjekke inn resultatene etter at det er fullført.

Å lese:  Hvordan endre alder på Discord i 2024

Får resultatene

Når søket er fullført, er det på tide å grave inn. Det aller første du ser er tre forskjellige tall – totalt antall skannede sider, totalt antall lenker og totalt problematiske lenker. Listen kan enkelt sorteres etter tittel, etter eksistensen av feil, eller etter antall lenker som er tilstede.

For nettsteder som ikke har mye innhold, vil listen være ganske kort, men nettsteder som har et stort antall sider vil sannsynligvis dra nytte av det ekstra “Filter sider”-feltet for å skille ut en spesifikk side du leter etter .

WP 301 Redirects link skanner sideliste

Resultatoversikten er hjemmet til en del generell informasjon du kan få tilgang til direkte fra listen, før du går inn på detaljer knyttet til en bestemt side som navnet og lenken til siden (ved å følge den kan du se siden fra frontend), totalt antall skannede lenker fordelt på de som besto testen og de som ikke gjorde det. All denne informasjonen er bare en smakebit av hva du kan få tilgang til når du graver litt dypere ved å klikke på “Åpne detaljer”-knappen.

Går i detalj

Selv om oversikten absolutt vil være nyttig for å få et grep om den generelle tilstanden til koblingene på sidene dine, må problematiske lenker undersøkes nærmere på siden de er funnet på, derav den nevnte detaljfunksjonen. Når du har fått tilgang til dem, vil du få mye mer informasjon om hver lenke som er funnet, både de som fungerer og de som ikke gjør det. For enklere navigering vil de problematiske koblingene vises først, slik at du ikke trenger å miste tid på å lete etter dem.

WP 301 omdirigerer ødelagte lenker for lenkeskanner

De problematiske koblingene vises med rette og vil være i fokus, men det er en mengde annen statistikk som presenteres og som du bør ta hensyn til:

 • Ankertekst/URL
 • Side tittel
 • Mål rel attributter
 • Viderekoblingsstatus
 • Google nettrisiko
 • Vokseninnhold
 • Innkommende lenker til domene
 • Domene Alexa rangering
 • Domenespråk
 • Status for skadelig programvare
 • Voksenstatus
Å lese:  Hvordan starte et digitalt markedsføringsbyrå + gratis PDF

Du kan aldri ha for mye data, men naturlig nok er det mer og mindre viktig informasjon. Å vite antall inngående lenker til domene (forteller deg mye om SEO-statusen din, trafikktendenser osv.) er mye viktigere enn informasjon om domenenavnet (det er ingen sjanse for at du ikke vet det allerede).

Bortsett fra de detaljerte dataene, vil du igjen kunne få tilgang til siden du har valgt i en frontend-visning i tilfelle du vil se hva de besøkende ser. I tillegg, hvis du av en eller annen grunn leter etter en spesifikk lenke blant gjengen, akkurat som den samlede listen, kan du bruke søkefeltet for å unngå å gå gjennom alle lenkene som vises.

Scenarier i det virkelige liv

Mesteparten av tiden kan det å bare merke seg de ulike funksjonene til en app eller plugin være noe abstrakt. Vi har funnet ut at å gi et par situasjoner du kanskje befinner deg i, eller allerede har opplevd, viser et mye klarere bilde av hva alle disse funksjonene egentlig handler om, så la oss male noen bilder.

Alle som noen gang har gått gjennom prosessen med å bytte hostingleverandør vet hvor mange problemer som kan oppstå. Den desidert vanligste årsaken til at du kan ha problematiske og/eller ødelagte koblinger på et tidspunkt hvor alt endrer seg fra grunnen av er – URL-er blir kopiert, omskrevet og potensielt tapt i tilfeldig rekkefølge. Dette gjelder både utgående lenker, og enda viktigere, lenker som henviser besøkende til andre sider på nettstedet ditt.

Et løpende tema har vært innhold, og vi må virkelig påpeke det igjen – jo mer innhold/sider/lenker du har, jo større sjanse er det for at noe går galt, noe som igjen betyr at jo større siden din mer trenger du et verktøy som Link Scanner.

Å lese:  Glassagram Review 2024: Is It Legit? Er det en svindel? Virker det?

Å gjøre store endringer på nettstedet ditt kan føre til ødelagte koblinger. Vanligvis har du et oppsamlingssted for å teste alt ut først, men noen ganger er det rett og slett ikke tilgjengelig. Så la oss si at du har installert en ny plugin som gjør direkte eller indirekte endringer på sider du allerede har publisert, og det roter til koblingene du har satt opp for lenge siden. Det er to hovedproblemer som kan oppstå når noe som er relativt gammelt og har fungert i så lang tid, går i stykker. Den første er tidsforsinkelsen mellom koblingen(e) går ned og du gjenkjenner den, eller den blir rapportert; det andre er det faktum at data som er begravd så dypt har en tendens til å være vanskelig å nøste opp hvis de floker seg sammen, dvs. forbindelsene mellom lenker er dype, og mange sider har en tendens til å være koblet sammen, så å komme til den “originale” dårlige lenken er ikke så lett som det ser ut til. Så, bruk Link Scanner, og ha ingen side og ingen lenke igjen.

Sammendrag

Vi har nevnt det i begynnelsen – ødelagte/døde lenker er et alltid tilstedeværende problem for nettstedsledere fordi de kan ha negative effekter på alt over hele linja.

Besøkstilfredsheten din vil garantert synke hvis de havner i en blindvei hver gang de surfer på sidene dine. Sammen med direkte misnøye fra besøkende, vil SEO-vurderingen din synke, noe som betyr at Google vil vise deg mindre og mindre på toppresultatlisten, noe som vil resultere i enda færre besøk.

Som du tydelig kan se, er dette en ond sirkel du ikke bare trenger å stoppe, men i stedet se etter å unngå for enhver pris. Et verktøy som Link Scanner er perfekt for begge oppgavene og bør derfor være et essensielt verktøy i trikseposen din som site manager.

Nye publikasjoner:

Anbefaling