Hvordan skrive et nyhetsbrev som gir resultater (17 tips)


Har du problemer med å lage et engasjerende nyhetsbrev på e-post? Det er ingen tvil om at nyhetsbrev på e-post er den beste måten å drive trafikk, engasjement og konverteringer på. Det er en enkel og kostnadseffektiv måte å holde kontakten med leserne og kundene dine.

Hvis du er en som nettopp har startet en blogg og ønsker å lære å skrive et nyhetsbrev, så har du kommet til rett sted.

I denne artikkelen vil vi dele noen gode tips om hvordan du skriver et nyhetsbrev som gir resultater.

La oss komme i gang!

Hva er et nyhetsbrev på e-post?

Nyhetsbrev på e-post er en type e-post som brukes til å sende informasjon eller oppdateringer om nettstedet eller produktet ditt.

Nyhetsbrev på e-post er effektive i:

 • Fremme nye blogginnlegg
 • Drive trafikk til bloggen din
 • Kunngjøring av nye produkter
 • Får inn salg
 • Forbedrer engasjementet
 • Og mer

Et nyhetsbrev på e-post er en viktig del av e-postmarkedsføring.

Hvis det gjøres riktig, kan nyhetsbrev på e-post være en effektiv måte å sende trafikk til bloggen din og styrke båndet med leserne dine.

Bloggere kan bruke e-postmarkedsføring på mange forskjellige måter. For eksempel kan en blogger som ønsker å markedsføre e-boken sin bruke et nyhetsbrev på e-post for å få ordet. De kan få mange nedlastinger bare ved å bruke e-post for å fortelle leserne om boken.

OptinMonster opplyser at for hver $1 du bruker på e-postmarkedsføring gir deg $44 i retur. E-postmarkedsføring utkonkurrerer alle andre medier når det kommer til innholdsdistribusjon. Det er den raskeste måten å få ut innholdet ditt på hvis du har en e-postliste.

Det er ingen overraskelse at store selskaper og merkevarer bruker nyhetsbrev på e-post som en del av strategien deres. Hvis du er seriøs med å utvide bloggen din, bør du også gjøre det.

Før du setter i gang

Før vi kommer til delen der vi forklarer hvordan du skriver et nyhetsbrev, la oss snakke om det viktigste.

For å utføre nyhetsbrevkampanjen din på e-post på riktig måte, trenger du to ting:

 1. OptinMonster – Et verktøy som hjelper deg å utvide e-postlisten din
 2. Konstant kontakt – En e-postmarkedsføringstjeneste som lar deg automatisere prosessen

Hvorfor du trenger OptinMonster

Uansett hvor god du er til å skrive et nyhetsbrev, vil det ikke ha noe å si om du ikke har en liste over personer du kan sende det til.

Det første du må gjøre før du begynner å sende nyhetsbrev er å bygge en e-postliste. Og den beste måten å gjøre det på er å bruke OptinMonster.

OptinMonster - beste programvare for generering av potensielle kunder

OptinMonster hjelper deg med å konvertere trafikken din til abonnenter. Med dra-og-slipp-byggeren deres kan du enkelt lage utmerkede e-postkampanjer. Disse e-postvalgene dukker opp på skjermen når brukere besøker bloggen din og oppfordrer dem til å registrere seg for e-postlisten din.

For å gjøre e-postkampanjene dine enda mer effektive, tilbyr du en leadmagnet.

En blymagnet er noe du gir bort gratis i bytte mot en e-postadresse. Blymagneter vil ikke koste deg noe å lage; de består for det meste av en online PDF, lydfiler eller videoer. De kan være alt du vil, så lenge de tilfører verdi til brukerne dine gratis.

Her er noen eksempler på blymagneter:

 • Videoer
 • E-bøker
 • En veiledning eller en veiledning
 • Webinar
 • Tidlig tilgang eller betatesting av et produkt
 • Kuponger
 • Quiz
 • Gratis prøveversjoner

Å tilby en blymagnet er den beste måten å få besøkende til å abonnere på nyhetsbrevet på e-post fordi du gir dem et tilbud de ikke kan avslå. (Godfather-filmreferanse, i tilfelle du lurer). Du kan ikke overbevise de besøkende bare ved å si «abonner på vårt nyhetsbrev». Du må være litt mer kreativ enn det – blymagneter vil hjelpe deg med det.

Å lese:  WP Login Lockdown Review: En detaljert gjennomgang av ...

Du kan også lage alle slags optin-skjemaer med OptinMonster, for eksempel lysboks-popup-vinduer, flytende søyler, slide-ins, sidebar-skjemaer og mye mer.

Men det som gjør at OptinMonster virkelig skiller seg ut fra andre potensielle verktøy, er Exit-Intent-teknologien.

Hver gang en besøkende er i ferd med å forlate nettstedet ditt, vil OptinMonster vise en popup. Hvis du kombinerer blymagneten din med OptinMonsters Exit-Intent-teknologi, kan du øke konverteringene dine med mye!

Her er et eksempel på hvordan WPBeginner økte antallet abonnenter med 600 % ved å bruke Exit-Intent popup-vinduene.

Skriv et nyhetsbrev - optin box

OptinMonster vil hjelpe deg med å få flere abonnenter på kort tid. For flere tips, sjekk ut innlegget vårt med enkle hacks for å få flere e-postabonnenter.

Hvorfor du trenger konstant kontakt

Ok, så nå som du vet hvorfor du trenger en e-postliste og hvordan du bygger en, la oss gå videre til neste sak.

Hvordan automatiserer du prosessen? Du kan ikke trykke på send-knappen hver gang for hver av abonnentene dine. Det ville ta evigheter!

Det er her en e-postmarkedsføringstjeneste kommer inn.

Vårt favorittverktøy er Constant Contact fordi det gjør automatisering så enkelt. Det er den raskest voksende og en av de mest populære e-postmarkedsføringstjenestene for små bedrifter.

Lag et nyhetsbrev - Konstant kontakt

Du kan enkelt administrere abonnentene dine og lage profesjonelle e-poster med dra og slipp e-postmaler.

Her er et eksempel på hvordan Constant Contact-dashbordet ser ut:

Konstant kontakt

Constant Contact lar deg automatisere hverdagslige oppgaver som å sende velkomst-e-poster, segmentere abonnenter, utløse e-poster eller sende oppfølgings-e-poster til kontakter som ikke åpnet e-postene dine.

Du kan teste konstant kontakt i 60 dager. Etter det må du betale $20 per måned.

Nå som du kjenner verktøyene du trenger for å gjøre nyhetsbrevet ditt på e-post til en hit, la oss snakke om å skrive et nyhetsbrev.

Hvordan skrive et nyhetsbrev

Denne delen vil diskutere noen av de beste tipsene for å hjelpe deg med å skrive nyhetsbrev. Men ikke et hvilket som helst nyhetsbrev, et som vil få abonnentene til å klistres til skjermen.

La oss gå!

1. Velg et mål for nyhetsbrevet ditt

Før du begynner å jobbe med nyhetsbrevkampanjen din, må du spørre deg selv, hvorfor sender du dette nyhetsbrevet? Hva er målet?

Ønsker du å promotere ditt nye blogginnlegg? Få flere følgere på sosiale medier? Eller kanskje du vil selge noe?

Å ha klarhet i hva du ønsker å oppnå, bidrar til å holde nyhetsbrevet bevisst og målrettet.

Det er best å holde seg til 1 mål for å holde leserne engasjert. I tillegg, ved å fokusere på ett mål, vil leserne dine ha større sannsynlighet for å handle.

Å ha 2 eller 3 mål i nyhetsbrevet ditt vil distrahere leserne dine og forårsake valglammelse. Dette kan få leserne til å lukke e-posten uten å klikke på noen av handlingsfremmende knapper.

Så velg 1 mål for nyhetsbrevet på e-post før du begynner å skrive det.

2. Skriv en uimotståelig emnelinje

Før vi snakker om innholdet og nyhetsbrevets design, la oss dykke ned i den mest avgjørende delen av et nyhetsbrev, emnelinjer.

Du kan bruke timer på å lage den perfekte kopien til nyhetsbrevet ditt, men hvis emnelinjen ikke er god nok, vil den ikke fange lesernes oppmerksomhet. De vil ikke åpne e-posten din, og alt det harde arbeidet ditt vil ligge der i innboksen deres.

Bruk 80 % av tiden din på å skrive nyhetsbrevets hoveddel og 20 % på å skrive emnelinjen.

Når du lager emnelinjen din, hold den kort og grei. Gjennomsnittlig antall ord for en god emnelinje er 6, ikke gå utover det tallet.

Når du har en emnelinje klar, test den ut med IsItWPs e-postemnelinjeanalysatorverktøy. Det vil gi deg en samlet poengsum og gi praktiske tips om hvordan du kan forbedre den.

Slik ser analyseverktøyet for e-postemnelinje ut i aksjon:

emnelinjeanalysatorverktøy for nyhetsbrev på e-post

3. Skriv en Killer Opening Line

Å skrive en åpningslinje er avgjørende fordi den vises i forhåndsvisningsteksten til e-postklienten som Gmail og Outlook.

Forhåndsvisningsteksten gir en ganske god idé om hva e-posten handler om. Lengden på forhåndsvisningsteksten varierer fra 35-50 tegn avhengig av e-postklienten.

e-nyhetsbrev forhåndsvisningstekst

Når du skriver e-postens innhold, hold forhåndsvisningsteksten i tankene og tenk på hvordan den vil se ut i leserens innboks.

Hvis forhåndsvisningsteksten din har uklikkbare linker til sosiale medier eller instruksjoner om hvordan du leser denne e-posten på nettet, kaster du bort en mulighet til å fange leserens oppmerksomhet.

4. Lag visuelt tiltalende nyhetsbrev

Hvis du vil skrive et nyhetsbrev som de besøkende vil lese, må du forstå at design er alt.

Å lese:  Hvordan installere WordPress lokalt på Windows

Det er enkelt, folk liker ting som ser fine ut. Det er fornuftig å bruke mer tid på å designe et visuelt tiltalende nyhetsbrev.

Hvis du bruker Constant Contact, bør du ikke ha noen problemer med å lage en e-post som ser bra ut og er lett å lese.

De har hundrevis av forhåndsdesignede e-postmaler du kan bruke. Du kan velge malen du vil ha, gjøre noen justeringer av den, og du er ferdig!

konstante kontaktmaler

Her er noen tips som kan hjelpe deg med å designe et godt nyhetsbrev:

 • Bruk bilder av høy kvalitet. Du kan enkelt finne gratis bilder for bloggen og nyhetsbrevet ditt ved å bruke FreeImages eller Unsplash.
 • Bruk lesbare fonter. Skrifter som Open Sans, Roboto, Helvetica, Georgia og Lato er lettere å lese.
 • Bruk hvitt mellomrom.
 • Legg til videoer i nyhetsbrevet ditt for å gjøre det mer engasjerende.
 • Bruk lyse nyanser i bakgrunnen. Det er lett for øyet og hjelper leseren med å fokusere på nyhetsbrevets primære kopi.
 • Lag en enkel e-postmal som leserne dine ikke blir lei av å motta hver uke.

5. Bruk riktig formatering når du lager e-poster

Når du skriver til nyhetsbrevet ditt på e-post, er det viktig å ha et format som gjør det enkelt for leserne å skanne e-posten din.

Det er viktig at du:

 • Unngå store tekstbiter. Del dem opp i mindre avsnitt. Dette gjør det lettere for leseren å konsumere informasjon.
 • Fet, kursiv eller understreke viktig informasjon som du ønsker å bringe til seerens oppmerksomhet.
 • Bruk punkttegn eller nummererte lister der det er mulig. De er mer skannbare og bidrar til å understreke hovedpoengene dine.

Ta en titt på dette eksemplet på et godt utformet nyhetsbrev på e-post fra Teacup:

Eksempel på et nyhetsbrev på e-post

6. Lag utkast til e-postteksten

Hver linje du skriver i nyhetsbrevet ditt skal nå målet sitt.

For eksempel er målet med emnelinjen å få leseren til å åpne e-posten og målet med den første linjen er å få leseren til å lese den andre linjen.

Dette fortsetter til leseren når handlingsfremmende uttrykk på slutten og tar handling – det er det endelige målet ditt.

Når du utarbeider e-posten din, bør du fokusere på flyten av ord. Den første linjen skal hekte leserne inn og gi dem lyst til å lese mer.

Her er et eksempel på hvordan en e-post skal utformes:

riktig format på et nyhetsbrev

Legg merke til hvordan de bruker korte setninger som uanstrengt fører til den neste. Å være kortfattet hjelper leserne med å forstå all informasjonen.

Ikke diskuter for mange emner på en gang, da dette kan gjøre det vanskelig å lese og vanskelig å gjøre noe med.

Når du er ferdig med å utarbeide e-posten din, ikke glem å korrekturlese teksten. Les det høyt og fiks eventuelle feil du finner. Du kan også be dine venner eller kolleger om å korrekturlese den for deg.

Å sende en e-post med feil kan være en stor skuffelse. Lesere vil ikke ta e-posten din seriøst og melde seg av listen din.

Så sørg for at du dobbeltsjekker e-postutkastet ditt før du sender dem.

7. Nail the Closing med en oppfordring til handling

Å legge til en handlingsfremmende oppfordring (CTA) er en av de viktigste delene av et nyhetsbrev på e-post.

Å legge til en CTA er viktig fordi du ikke kan la leserne henge. Du må fortelle dem hva de skal gjøre videre. Enten du vil at de skal besøke nettstedet ditt, laste ned en ressurs eller kjøpe noe, trenger du en CTA for å fortelle dem det.

Noen eksempler på handlingsfremmende uttrykk er:

 • Les mitt siste blogginnlegg
 • Følg meg på sosiale medier
 • Få din gratis e-bok
 • Registrer deg nå for det gratis webinaret
 • Kjøp det nå
 • Få den eksklusive rabatten

I eksemplet nedenfor oppfordrer CTA leserne til å “lære mer” om emnet, når leserne klikker på lenken, sender den dem til en nettside med mer informasjon.

CTA i et nyhetsbrev

Velg din CTA basert på målet du har for nyhetsbrevet ditt.

Din CTA er grunnen til at du sender nyhetsbrevet. Så gjør det sterkt og helt klart.

8. Inkluder sosial deling

Jo flere abonnenter du har, jo større sjanse er det for at nyhetsbrevet ditt blir delt. Hvis du får nok delinger, kan nyhetsbrevet ditt til og med gå viralt.

Men for at det skal fungere, må du legge til sosiale delingsknapper i e-postene dine.

Å lese:  WordPress 5.9 kommer snart: Funksjoner & U...

Å gjøre dette på egenhånd kan være vanskelig. Men hvis du bruker Constant Contact, kan du legge til et sosialt delingsalternativ gjennom plattformen deres. Du trenger ikke bekymre deg for å rote rundt i koden for å få det gjort.

Her er et eksempel fra Constant Contact på hvordan du bruker sosiale delingsknapper i nyhetsbrevet ditt:

konstant-kontakt-dele-knapper

Å legge til sosiale delingsknapper i nyhetsbrevet ditt kan introdusere enda flere mennesker til bloggen din, så ikke glem å dra nytte av dem.

9. Ikke spam

Du vil ikke bruke tid på å lage nyhetsbrevet på e-post, bare for at det skal havne i lesernes søppelpostmapper. Så det er viktig å ikke spamme abonnentene dine.

Her er noen tips som hjelper deg å unngå å havne i søppelpostmappen:

Ikke bruk villedende emnelinjer

Først, unngå å bruke villedende emnelinjer. Du må ha mottatt en e-post med emnelinjen “FW:” eller “RE:” selv om du ikke hadde noen tidligere kontakt med den personen.

Du tror kanskje at dette ville få leseren til å åpne e-posten din, men de åpner den bare slik at de kan merke den som spam.

For mange spam-rapporter vil få deg til å miste troverdigheten og e-postkontoen din, og det er også i strid med loven!

Ikke “rop”

Unngå også å rope i brødteksten i e-posten din. Med å rope mener vi ikke bruk store bokstaver og flere utropstegn.

Dette er en klassisk e-postmarkedsføringsteknikk med nettsøppel, og folk blir irriterte og merker dem som spam når markedsførere bruker denne taktikken.

Inkluder en opt-out

Og husk alltid å inkludere et fravalgsalternativ. Dette reduserer sjansene for å få e-postene dine merket som spam.

Hvis noen finner innholdet i e-postene dine irrelevant, kan de enkelt velge bort e-postlisten din.

Husk å tydelig nevne nederst hvordan du kan velge bort og respektere bortvalgsforespørsler umiddelbart. Heldigvis vil de fleste e-postmarkedsføringstjenester hjelpe deg med dette automatisk.

Her er noen grunner til at brukere markerer som søppelpost eller melder seg av fra e-postlisten din.

E-postmarkedsføringsstatistikk

Som du kan se, er nummer 2 grunnen til at folk melder seg av “info ikke lenger relevant.” Så la oss ta en titt på det i neste avsnitt.

10. Vær relevant

Leserne dine vil melde seg av e-postlisten din hvis de finner irrelevant innhold. Du må holde deg til bloggnisjen din og emnet ditt til enhver tid.

Hvis du har startet en matblogg, ville det ikke gi noen mening å dele noe annet enn matoppskrifter. Hvis du avviker fra din nisje og begynner å skrive om økonomi, vil du miste abonnenter ettersom publikummet ditt kun er interessert i matoppskrifter.

Så husk å holde nyhetsbrevinnholdet ditt relevant for bloggen din.

11. Vær menneskelig

Du kan ikke forvente at leserne leser e-posten din hvis det høres ut som om det er skrevet av en robot.

Unngå sjargong og skriv som en ekte person ville skrevet. Hold en samtaletone, som om du snakker med en venn.

Her er noen måter du kan være mer menneskelig i nyhetsbrevene dine på e-post:

 • Fortell en personlig historie
 • Del en vits
 • Gi dem eksklusive/innsidenyheter om deg eller din bedrift
 • Still dine lesere et spørsmål

I e-posten nedenfor deler Charity Water sin personlige historie om hvordan organisasjonen deres startet:

Hvis publikum kan forholde seg til deg, vil du bygge et sterkere forhold til dem.

12. Vær konsekvent

Når leserne dine abonnerer på nyhetsbrevet ditt, forventer de å få e-poster fra deg regelmessig. Hvis du lovet dem et ukentlig nyhetsbrev, forventer de at du sender dem 4 e-poster i løpet av en måned.

Hvis du ikke holder løftet om å sende ut nyhetsbrev, vil du skade merkevarens omdømme.

Men ikke bare send nyhetsbrev for å sende nyhetsbrev. Sørg for at hver av e-postene dine tilfører verdi.

Abonnentene dine vil ikke være glade hvis de får e-post hver dag når de har registrert seg for et “ukentlig” nyhetsbrev. Dette kan være veldig irriterende og kan tvinge dem til å avslutte abonnementet eller enda verre, merk e-postene dine som spam.

Så sørg for at du er konsekvent uten å irritere abonnentene dine.

13. Informer, ikke annonser

Selv når nyhetsbrevets mål er å øke salg, bør du ikke annonsere for mye i e-postkopien.

Leserne dine abonnerer på nyhetsbrevet ditt for å lære noe av deg og for å lære mer om deg.

Hvis du vil øke salget gjennom nyhetsbrevet ditt, start med hvorfor de trenger produktet eller tjenesten, fordelene med det og hvordan produktet hjelper leseren.

Å lese:  Hvordan skrive innlegg på sosiale medier effektivt – Webinar

Hvis du gjør det om leseren i stedet for å gjøre det om deg selv, vil du ha en mye bedre sjanse for konverteringer.

14. Påvirk leserne dine gjennom psykologi

Bruk av psykologi kan hjelpe deg med å lage mer vellykkede og svært konverterende e-postkopier.

Et virkelig eksempel på dette vil være når det er et salg som sier «tilbudet slutter snart», folk stiller opp for å få dette tilbudet fordi de er redde for å gå glipp av noe. Å skape en følelse av at det haster vil oppmuntre leserne til å handle raskt.

Slik bruker du psykologi til å inspirere leserne til å handle:

 • Bruk FOMO (frykt for å gå glipp av noe), fordi det er menneskelig natur. Vi ønsker ikke å miste noe. Dette er grunnen til at tidsbegrensede tilbud fungerer godt. Opprett haster i e-posten din slik at flere klikker.
 • Bruk farger i din CTA. Ulike farger har forskjellige reaksjoner. Prøv å bruke dette til din fordel. For eksempel representerer gult optimisme, oransje representerer vennlighet, og rødt representerer spenning.
 • Legg til sosiale bevis som anmeldelser. Dette viser leserne at mange mennesker liker merkevaren din, og det gjør dem mer tilbøyelige til å lese e-postene dine.
 • Tilpass e-postene dine basert på hva leserne liker.

Når vi snakker om personalisering, la oss snakke om å segmentere e-postene dine i neste avsnitt.

15. Fokus på segmentering

Vi har snakket om hvordan det å være relevant kan hjelpe deg med å øke åpningsraten og konverteringene.

Segmentering kan hjelpe nyhetsbrevene dine til å bli mer relevante og personlig også. Du kan bruke OptinMonster’s målretting på sidenivå for å segmentere abonnentene dine.

Du kan for eksempel vise en spesifikk popup basert på de besøkendes interaksjon på nettstedet ditt. Hvis de besøker en side om å reise til utlandet og abonnerer ved å bruke popup-vinduet som vises på den siden, vil de automatisk segmenteres basert på denne interessen.

Nå kan du sende disse abonnentene mer relevante e-poster som vil forbedre åpningshastigheten og det generelle e-postengasjementet ditt.

Ved hjelp av målretting på sidenivå vil du kunne fortelle nøyaktig hvilket innhold du skal vise til et spesifikt segment.

Du kan også bruke e-postmarkedsføringstjenesten til å segmentere abonnenter etter kjønn, sted, alder og mer.

16. Få inspirasjon fra andre kilder

Abonner på konkurrentens nyhetsbrev eller et hvilket som helst annet nyhetsbrev du liker. Se om de gjør noe annet du ønsker, og prøv å tilpasse det i neste nyhetsbrev du sender.

Du kan også gå til plattformer med høyt engasjement som Quora og Reddit og se hva de snakker om.

Du kan også bruke Buzzsumo for å finne innhold som har flest sosiale delinger. Dette vil gi deg en god ide om emnene folk liker å lese.

buzzsumo

17. Mål resultatene dine

Jobben din er ikke ferdig etter at du har sendt e-posten. Du vil ikke vite om nyhetsbrevet ditt konverterer med mindre du måler det.

Constant Contact lar deg måle statistikken til nyhetsbrevet ditt fra dashbordet deres. Du må se på følgende beregninger:

 • Åpningspriser: Antall personer som åpnet e-posten din
 • Avvisningsfrekvens: Antall personer som lukket e-posten din uten å ha interaksjon med den
 • Klikkfrekvens: Folk som klikket på CTAen din eller andre koblinger i e-posten din
 • Avslutter: Antall personer som har avsluttet abonnementet fra e-postlisten din

Analyser hvilke nyhetsbrev på e-post som hadde høyest konverteringsfrekvens og implementer den samme strategien på andre e-poster du sender.

På samme måte kan du også analysere hvilke e-postmaler som ikke fungerte og prøve å fikse det ved hjelp av disse beregningene.

Du kan også bruke MonsterInsights for å spore hvor e-postabonnentene dine kommer fra. Når du finner ut hvor de kommer fra, kan du optimalisere disse kanalene ytterligere for å øke e-postregistreringene dine.

Slik ser rapporten på MonsterInsights dashbord ut:

MonsterInsights - hvordan skrive et nyhetsbrev

Der har du det!

Nå som du vet noen av de beste tipsene om hvordan du skriver et nyhetsbrev som konverterer. Det er på tide at du implementerer dem og ser hvordan de fungerer for deg.

Gi oss beskjed om effekten av disse tipsene på nyhetsbrevene dine i kommentarene nedenfor.

Hvis du likte denne artikkelen, så sjekk også vår guide om hvordan du kan tjene penger med e-postmarkedsføring.

Og også, ikke glem det Abonner på vårt nyhetsbrev for flere bloggguider og tips.

Nye publikasjoner:

Anbefaling