Hvordan skrive handlingen til YouTube-videoer

bilde 4

Hvis du nylig har begynt å laste opp innhold på YouTube for seertal, underholdning, publisitet, engasjement eller rett og slett for å tjene penger, vil du kanskje legge merke til at det er hard konkurranse blant innholdsskapere på strømmeplattformen.

Tross alt blir hele 500 timer med innhold lastet opp hvert minutt, noe som tar totalt 720 000 timer på en enkelt dag.

Hvis du er ny på denne konserten og ikke har tenkt så mye på å skrive manuset til videoene dine på forhånd, så er denne bloggen for deg!

En av hovedårsakene til at manusskriving er en viktig del av puslespillet i YouTubes verden, er at det strømlinjeformer hele prosessen, gir deg tid til å planlegge fremover, organisere tankene dine i en strukturert disposisjon og spare mye av verdifull tid.

Den hjelper deg også med å finne svar på noen av de viktige spørsmålene knyttet til målgruppen din, deres preferanser, interesser og krav, og verdien du bringer til bordet gjennom innholdet ditt. Å se på disse ulike spektrene for innholdsskaping vil hjelpe deg videre med å nå målene dine som innholdsskaper.

Enten du er en nykommer eller en erfaren innholdsskaper som ønsker å gjøre noen endringer i hvordan du nærmer deg innholdsskaping, vil det å lære hvordan du skriver et manus til YouTube-videoene dine endre ting til det bedre.

Så, uten videre, la oss gå ned til de pittige detaljene ved å skrive handlingen til YouTube-videoer!

De fem essensielle spørsmålene du bør stille deg selv før du begynner

Før du kommer i gang med manusskrivingsprosessen, er det viktig at du stiller deg selv noen grunnleggende spørsmål som vil hjelpe deg med å legge grunnlaget for hva som må gjøres.

Følgende er de fem grunnleggende, men viktige spørsmålene som vil hjelpe deg med å bestemme hvilken retning innholdet ditt skal ledes:

 1. Hvem er målgruppen min?
 2. Hva krever målgruppen min?
 3. Hvilken melding[s] vil jeg levere?
 4. Hvilke følelser vil jeg representere?
 5. Hva slags handlinger vil jeg at målgruppen min skal utføre etter å ha sett videoen min?
Å lese:  Tips til å skrive blogginnlegg: Hva er den raskeste måten å skrive en på?

Når du har funnet de riktige svarene på disse spørsmålene, kan du gå videre til å oppdage nøkkelelementene som bør legges til videoskriptet ditt.

Nøkkelelementene å legge til et videoskript

Det er noen få grunnleggende elementer du kan inkludere i manuset ditt for å gjøre filmprosessen mer enkel og relativt enklere. La oss ta en titt på hva disse få grunnleggende elementene er:

Kamerasignaler

Hvordan skal videoen din filmes? Å svare på dette spørsmålet vil hjelpe deg med å legge ut alle opptaksinstruksjonene på forhånd.

Sceneanvisninger

Hvordan vil du opptre i videoen? Sceneanvisninger inkluderer ikke bare lys- og lydeffekter, men instruerer også om tonen, posisjonen eller bevegelsen som skuespilleren vil bære under opptakene.

Scenebeskrivelse

Hva er handlingen, følelsen og utseendet til en bestemt scene? Scenebeskrivelser er vanligvis avsnitt som er rett under sceneoverskriften, og de tilbyr kontekst for å filme en scene.

Dialog

Hvilket innhold eller budskap vil du levere i videoen? Hver scene eller skudd inkluderer vanligvis en muntlig eller skriftlig utveksling av ord. Skriv dem ned for en jevn levering under filmprosessen.

Forklaringer til B-Rolls:

Vil du bruke tilleggsopptak? Hvis videoen din inneholder B-ruller eller tilleggsopptak som vil bli satt inn i hovedopptaket eller A-rullen, må du skrive ned meldingene til slike B-ruller på forhånd for klarhet og presisjon.

Notater etter produksjon

Hvilket lyd- og bildemateriale vil bli redigert inn i videoen? Merknader knyttet til alt som er en del av postproduksjonen din, som å legge til lydeffekter, dubbing, redigering i musikk og klippe og sette sammen råopptak, vil gi en veiledning for hvordan videoen vil bli redigert under denne prosessen.

Hvordan kan du skrive det perfekte skriptet for YouTube-videoene dine?

Å skrive et skript for YouTube-videoene dine vil gjøre før- og etterproduksjonsprosessen samt alt i mellom marginalt enklere for deg og teamet ditt. Enten du jobber i en stor gruppe eller har et enmannsteam, vil et minimalt, så vel som et beskrivende manus, hjelpe deg med å tjene formålet med videoen.

bilde 5

Her er en liste over alle trinnene du må følge når du prøver å skrive det perfekte manuset til YouTube-videoene dine:

1. Bestem din målgruppe

Før du begynner å skrive manuset ditt, er det viktig at du bestemmer hvem målgruppen din er og hva deres behov innebærer. Å identifisere målgruppen din vil hjelpe deg med å bestemme lengden, tempoet, tonen og språket til videoen. Slike elementer bør skreddersys for å imøtekomme din spesifikke målgruppe for å bygge tillit og forbindelser og skape pålitelighet.

Å lese:  Clickfunnels vs kartra: Hva er den beste plattformen [2024]?

2. Begynn idédugnaden

Ta deg tid til å notere ned alle ideene du har i tankene, og velg deretter de som du tror vil være mest fornuftige for kanalen din og målgruppen din. Ditt primære fokus bør være på å levere nøkkelbudskapet på en måte som er lett forståelig og fordøyelig for målgruppen din.

3. Identifiser dine følelser og fortelling

Hvilke emosjonelle reaksjoner vil du fremkalle og hva er din primære fortelling? Når du bestemmer fortellingen og følelsene dine, kan du eksperimentere med ulike markedsføringsformler, for eksempel AIDA, PAS, etc.

4. Velg Relevante søkeord

Du har listet opp noen ideer for videoen din. Nå er det på tide å validere disse ideene. Din primære hensikt bør være å se etter søkeord relatert til emnene du har valgt på kortlisten og velge de som er populære, noe som betyr at de har et betydelig søkevolum.

Du kan videre dele dette trinnet inn i tre deler som følger:

Alternativ # 1: SEO-verktøy

SEO-verktøy, som Ubersuggest, Ahrefs og Semrush, kan brukes til å identifisere vanskelighetsgraden og søkevolumet til søkeordene du har valgt for YouTube-videoen din.

Mens du også kan sjekke annen innsikt med SEO-verktøy, som klikk, fluktfrekvens og visninger, er det best å bare holde seg til vanskelighetsgrad og søkevolum i begynnelsen.

Alternativ 2: YouTube-forslag

YouTube-forslag ligner på Google Suggest, og det er en av de enkleste måtene å finne relevante søkeord gratis. Skriv inn søkeordet i søkefeltet på YouTube, og plattformen vil vise deg en liste over relevante og relaterte søk.

Disse spørringene genereres på grunnlag av hva folk fra hele verden søker etter, og dermed er de en flott ressurs for å finne de beste søkeordene for videoene dine. Alternativt kan du også bruke en stjerne [*] for å finne varianter av søkeordet ditt.

Du kan for eksempel søke «How to * a car» for å se alle de andre variantene av søkeordet ditt og bruke de oppgitte dataene til å finne riktig sett med søkeord for videoen din.

Alternativ 3: Sjekk Google Trender

Google Trends kan brukes til å finne kjente og aktuelle trender på Google, og det er en av de mest pålitelige plattformene for å samle inn data for YouTube-videoene dine. Når du skriver inn søkeordet ditt, vil plattformen gi en grafisk representasjon av interessen for den termen innen ett års varighet.

Her er hva områdene gjenspeiler:

 • Et område på 0-50: Lav interesse for søkeordet
 • Rundt 50: Moderat interesse for søkeordet
 • Over 50-100: Høy interesse for søkeordet

5. Lag en disposisjon

Som ethvert annet innhold er det viktig og fordelaktig å lage en disposisjon for manusskriving. Dette er delen der du faktisk vil begynne å skrive og lage en disposisjon som vil hjelpe deg med å bestemme flyten og strukturen til videoen din.

Å lese:  Hvordan fikser jeg raskt AT&T e-postpåloggingsproblemer?

Etter å ha laget disposisjonen, gå gjennom den noen ganger for å sikre at du har dekket alle relevante emner.

6. Del og skriv manuset ditt

Du kan begynne å skrive manuset ditt på dette tidspunktet. Det er imidlertid relevant å merke seg at manusskrivingsjobben vil bli marginalt enklere for deg hvis du deler den inn i forskjellige seksjoner. Vi anbefaler å dele skriptet inn i følgende fire seksjoner:

1. Kroken

Kroken din vil spille en betydelig rolle i å fange seernes oppmerksomhet og lokke dem til å se videoen helt til slutten. En imponerende krok kan innebære en kort teaser, en slående visuell, en oppmerksomhetstrekkende linje eller et kort sammendrag av videoinnholdet.

2. Introen

Introen er en av de korteste delene av manuset, og det er best å beholde det slik for å holde seerne interessert i å se hele videoen. Ikke slå rundt bushen og introduser deg selv tydelig og presist, gi et glimt av hva videoen din handler om, eller vis et eksempel.

3. Innholdet

Dette er den mest dyptgående og detaljerte delen av manuset ditt, så sørg for at du inkluderer alle de viktige punktene som må tas opp i videoen din.

Det er imidlertid viktig at du unngår å gjøre denne delen for lang, fordi seerne i dag vanligvis har kort oppmerksomhet, og de vil sannsynligvis kjede seg raskt og dra uten å se hele videoen.

4. CTA [Call to Action]

Din CTA vil gjenspeile handlingen[s] som du vil at seerne skal ta etter å ha sett hele videoen, så det er viktig at du legger til dette mot slutten av videoen.

Du kan tilpasse CTAen din i henhold til retningen hvor du ønsker å lede målgruppen din. Du kan for eksempel be dem om å abonnere på e-postlisten eller kanalen din, dele videoen eller legge igjen en like.

5. Rediger skriptet, formater det og gjenta det

Når du har skrevet hele manuset, er det på tide å lese det grundig og starte redigeringen, omorganiseringen og klippeprosessen i tilfelle manuset ikke leser så godt som du vil.

Hvis det er noe i manuset som du mener er utenfor målene dine, fjern det. Etter å ha gjort de nødvendige justeringene, gi manuset ditt et endelig utseende for å sikre at alt er perfekt.

6. Be om tilbakemelding

Det er best å be noen som ikke var involvert i redigerings- eller skriveprosessen om å be om deres objektive mening om manuset ditt.

Del manuset ditt med en pålitelig kollega, venn eller søsken, be dem dele forslagene sine, og revider manuset basert på deres innspill. Det er best å dele det med noen som samsvarer med beskrivelsen av målgruppen din.

Å lese:  Måter å øke produktiviteten på arbeidsplassen

Ytterligere tips for å hjelpe deg med å forberede manusskrivingsprosessen

Hvordan forbedrer man manusskrivingsprosessen og overstråler konkurrentene?

bilde 6

Ved å lære, observere og samle inn relevante data.

Hvis du bruker macOS, anbefaler vi at du laster ned en YouTube-nedlastingsprogram for mac eller en YouTube-nedlaster for Windows, hvis du bruker en Windows-PC, og last ned relaterte videoer av konkurrentene dine og tidligere videoer du har lagt ut på kanalen din for bruk utenfor plattformen og offline.

Ved å gjøre det vil du ha en mengde data å studere og forberede deg på utmerket manusskriving. Du kan se ubegrenset med videoer uten internett og til og med uten YouTube, noe som gir deg uavbrutt tid til å finne ut hvordan du kan forbedre YouTube-videoenes skript og lære av konkurrentene dine.

Vi bruker Softorino YouTube Converter PRO [SYC PRO] av Softorino på Mac-en vår, som er fullpakket med en rekke nyttige funksjoner, for eksempel nedlasting av spillelister og batch, nedlasting av skript og smart teknologi for å strømlinjeforme prosessen.

Du kan konvertere YouTube-videoer til macOS- og iOS-vennlige lyd- eller videoformater og lagre dem på Mac-en eller overføre dem trådløst til iOS-enheter for økt tilgjengelighet. Følgende er noen andre tips og triks som vil vise seg å være fordelaktige:

 1. Kjør en verbal gjennomgang utenfor kameraet
 2. Lag og eksperimenter med ulike skriptmaler
 3. Bestem den optimale lengden for videoen din
 4. Husk å holde det kort
 5. Inkluder mønsteravbrudd
 6. Inkluder alltid en CTA
 7. Vær så samtale som mulig
 8. Finn et fint sted for manusskriving

Hvorfor bør du ha et YouTube-videoskript?

Som vi nevnte, vil manusskriving hjelpe deg med å planlegge ting på forhånd og strømlinjeforme hele videoopprettingsprosessen. Du kan ordne tankene dine i en strukturert disposisjon og unngå å kaste bort tid på ting som er unødvendige.

Følgende er noen av grunnene til at du bør ha et YouTube-videoskript for videoopprettingsprosessen:

 1. Du vil være bedre rustet til å unngå unødvendige redigeringer
 2. Seerne dine vil ikke kjede seg med unødvendige rant
 3. Du kan visualisere hvordan videoen din vil se ut på forhånd
 4. Skript reduserer antall retakes
 5. Hele produksjonsteamet ditt vil være på samme bølgelengde

Avsluttende tanker

Vi kjenner nå de grunnleggende spørsmålene, elementene, trinnene, tipsene og fordelene ved å skrive et manus for YouTube-videoer. Vi håper denne bloggen har hjulpet deg med å forstå hvorfor og hvordan du bør skrive et manus til YouTube-videoene dine. Følg med for mer informasjon om relaterte emner!

Nye publikasjoner:

Anbefaling