Hvordan spore tilknyttede lenker i WordPress (med Google Analytics)

Vil du lære hvordan du sporer tilknyttede linker i Google Analytics?

Ved å spore tilknyttede lenker kan du finne ut nøyaktig hvordan brukerne dine samhandler med dem på nettstedet ditt. Med disse dataene kan du optimalisere koblingene dine for bedre konverteringer og inntekter.

I denne trinnvise opplæringen viser vi deg hvordan du sporer tilknyttede lenker i WordPress i bare 3 enkle trinn.

Vi bruker en Google Analytics og en WordPress-plugin for å gjøre dette. Så først må vi ta en titt på hvorfor sporing av tilknyttede lenker er så viktig, slik at du forstår hvorfor vi har valgt denne metoden her.

Hvorfor spore tilknyttede lenker?

Uten tvil er affiliate markedsføring en av de mest populære måtene å tjene penger online. Hvis du har en god mengde vanlig trafikk som kommer til WordPress-siden din, kan du tjene en ryddig sum penger ved å legge til tilknyttede lenker på nettstedet ditt.

Disse koblingene omdirigerer brukere til salgssider for leverandørenes produkter med din tilknyttede ID vedlagt. Så når folk kjøper produkter via den lenken, tjener du en viss mengde provisjonspenger.

Du kan tilfeldig legge til lenker og håpe at pengene kommer inn, men hvis du vil lykkes med affiliate marketing og tjene høy inntekt på det, må du organisere og administrere det riktig.

Når sant skal sies, er vellykket affiliate markedsføring ikke mulig uten riktig data og analyser.

Du trenger faktisk statistikk over hvordan brukerne dine samhandler med tilknyttede lenker. Dette vil hjelpe deg med å optimalisere markedsføringsstrategien din og plassere koblingene strategisk for å maksimere inntektene.

Uten disse dataene vil du miste så mye inntekt som er på bordet.

Det er derfor det er så viktig å spore tilknyttede lenker. Når du sporer disse dataene, kan du gjøre følgende veldig bra:

  • Få faktiske data om brukerinteraksjon: Du kan finne ut nøyaktig hvordan brukere samhandler med tilknyttede lenker. Analyser hvor folk klikker mest.
  • Identifiser de mest lønnsomme koblingene dine: Finn ut hvilke koblinger som fører til flest konverteringer, og fokuser på dem.
  • Se de fleste konverteringssidene: Se hvilke sider som leder flest tilknyttede salg og optimaliser dem for mer inntekt.
Å lese:  Hvordan endre iCloud e-postadresse? Enkel guide

I et nøtteskall hjelper tilknyttede sporing deg å se hvordan brukere ser på og samhandler med tilknyttede lenker. Den gir omfattende data som du kan bruke til å optimalisere dine tilknyttede markedsføringskampanjer og maksimere inntektene dine.

Sporing av WordPress-tilknyttede lenker i Google Analytics

For å spore tilknyttede lenker, trenger du Google Analytics – det er den beste nettanalyseplattformen som er tilgjengelig på markedet.

Det hjelper deg med å spore hele nettstedtrafikken og deres interaksjoner på nettstedet ditt. Tilknyttet sporing er bare én type beregning som Google Analytics sporer.

Det er et av markedsføringsverktøyene du må ha for hver nettstedeier. Det er imidlertid 2 ting å vurdere her:

  1. Det er ikke lett å koble nettstedet ditt til Google Analytics. Du må legge til en sporingskode i filene til nettstedet ditt. Hvis du er nybegynner på nettstedet eller ikke har den tekniske kunnskapen, kan dette være veldig komplisert.
  2. Det er ikke lett å sette opp sporing av tilknyttede koblinger i Google Analytics. Du må være en avansert bruker av plattformen.

Heldigvis er det en ENKEL måte å bruke Google Analytics i WordPress på: MonsterInsights.

MonsterInsights er den mest populære WordPress Google Analytics-pluginen på nettet. Det forenkler hele prosessen med å bruke Google Analytics i WordPress.

Når du installerer dette programtillegget, er det en oppsettveiviser som du kan følge for å konfigurere Google Analytics på nettstedet ditt.

Hvis du trenger hjelp, har vi en komplett trinn-for-trinn-veiledning som viser deg hvordan du registrerer deg og kobler WordPress-nettstedet ditt til Google Analytics-kontoen din: Slik setter du opp Google Analytics 4 i WordPress.

Å lese:  Diagnostiserer langsom PHP-kjøring med Xdebug og KCachegrind

Dette vil ta bare 5 til 10 minutter. Når nettstedet ditt er koblet til, vil Google begynne å spore nettsteddataene dine.

Nå før vi setter opp tilknyttede sporing for nettstedet ditt, må du først legge til og administrere tilknyttede lenker riktig i WordPress. Så vi har delt denne opplæringen i 3 trinn som gitt nedenfor:

Trinn 1: Administrer tilknyttede lenker i WordPress

ThirstyAffiliates er den beste tilknyttede administrasjonspluginen for WordPress. Den lar deg legge til tilknyttede lenker fra ett sted i dashbordet ditt, organisere dem etter kategorier og administrere dem effektivt.

Det viktigste er at det lar deg skjule tilknyttede lenker (dvs. forvandle lange komplekse tilknyttede lenker til korte pene lenker).

For eksempel, her er hvordan en tilknyttet lenke normalt ser ut:

https://example.com/products/?product_id=123&affiliate_id

Nå kan du skjule koblingen og gjøre den kort som merkenettadressen vist nedenfor:

http://www.yoursite.com/recommends/product-name

Hovedfordelen med å administrere tilknyttede lenker med ThirstyAffiliates er at den lagrer tilknyttede lenker i nettstedets backend, slik at du enkelt kan finne lenkene når som helst du vil legge dem til innhold. De er søkbare etter navn.

For det andre forvandler koblingsmaskering lange, stygge tilknyttede lenker til pene lenker. Det får også tilknyttede lenker til å se ut som interne lenker som faktisk er eksterne. Dette hindrer brukerne dine fra å se direkte tilknyttede lenker og øker sjansene dine for å få flere klikk. Det er også god praksis for SEO-rangeringer.

Best av alt, bruk av en plugin for administrasjon av tilknyttede lenker lar deg enkelt spore tilknyttede lenker i Google Analytics. MonsterInsights tilknyttede sporing bruker også maskerte lenker for sporing.

Så, din første oppgave er å installere ThirstyAffiliates og legge til tilknyttede lenker til grensesnittet. Det er enkelt å legge til og administrere tilknyttede lenker ved å bruke denne WordPress-pluginen.

Du trenger bare å lime inn tilknyttede nettadresser her og deretter legge til din egen unike viderekoblingslenke.

Å lese:  De 5 vanligste IT-problemer og -løsninger for skrivebordsstøtte

Hvis du trenger detaljerte instruksjoner, sjekk veiledningen vår om hvordan legge til tilknyttede lenker i WordPress med ThirstyAffiliates.

Få alle lenkene dine til å ha den samme banen. Du kan også bruke /refer/product-name eller /recommend/product-name, alt som ser pent ut og er enkelt å spore.

Etter at du har lagt til og administrert tilknyttede lenker med ThirstyAffiliates, er du klar til å sette opp tilknyttede sporing med MonsterInsights.

Du kan også bruke en alternativ plugin – Pretty Links. Det er enkelt å raskt legge til skjulte tilknyttede lenker som dette ved å bruke “Legg til ny”-knappen:

Nå er du klar til å spore disse koblingene for å se tilknyttede klikk og henvisningsinntekter.

Trinn 2. Sette opp affiliate-sporing ved hjelp av MonsterInsights

Å sette opp tilknyttede sporing med MonsterInsights er veldig enkelt. Det tar bare noen få klikk for å fullføre installasjonsprosessen.

Men først må du sørge for at du kobler nettstedet ditt til Google Analytics. Det tar bare et par minutter.

Når du har gjort det, naviger til Innsikt » Innstillinger fra WordPress-dashbordet. Klikk nå på Forlegger fanen øverst på siden, og gå deretter til Tilknyttede lenker seksjon.

Her må du legge inn den samme tilknyttede lenkebanen du satte opp med Thirsty Affiliate eller Pretty Links.

Så for eksempel, hvis du setter tilknyttede lenker til å lese: mysite.com/affliate/sample-product

så må du legge til /tilknytte/ i Bane-feltet.

Bare pass på å legge til den samme banen som du konfigurerte. Etiketten er det som vises i Google Analytics, så gjør det til noe du vil huske.

Så enkelt er det. Du trenger bare å lagre endringene dine her.

Nå kan du også spore flere forskjellige stier og organisere forskjellige lenker. For å opprette en annen bane, klikk på Legg til en annen koblingsbane knappen og gjenta prosessen.

Når dette trinnet er gjort, vil MonsterInsights spore koblingsklikk og lage rapporter der du kan se antall klikk på hver tilknyttede selskap rett inne i WordPress-dashbordet.

Å lese:  7 tips for å jobbe hjemmefra med tregt Internett

Trinn 3: Vise rapporter om tilknyttede koblinger

Nå som du har satt opp sporing av tilknyttede lenker i WordPress med MonsterInsights, er du kanskje nysgjerrig på hvordan du kan se rapportene. Så, her er den!

Med MonsterInsights kan du se det viktigste analyserapporter rett inne i WordPress-dashbordet. For å se dine tilknyttede rapporter, gå til Innsikt » Rapporter » Utgivere fra WordPress-dashbordet.

Denne rapporten viser deg de 10 beste tilknyttede koblingene for nettstedet ditt. Hvis du vil se mer enn det, kan du klikke på Se rapporten for alle tilknyttede lenker knappen nederst i rapporten. Det vil omdirigere deg til Atferd » Begivenheter Toppbegivenheter i Google Analytics-kontoen din.

Her vil du kunne se etiketten du la til i MonsterInsights. Så for eksempel, i eksemplet ovenfor har vi brukt etiketten ‘aff’. Når vi klikker på dette, kan vi se alle våre tilknyttede lenkedata.

I MonsterInsights-dashbordet vil du også se sanntidsanalyse, brukeratferdsrapporter, SEO-rangeringsrapporter og mer.

Med det har du lært hvordan du sporer tilknyttede lenker i WordPress. MonsterInsights er bare en av pluginene du trenger som en affiliate markedsfører. Det kan være lurt å se vår guide: Beste WordPress-plugins for tilknyttede markedsførere.

Disse markedsføringspluginene vil hjelpe deg med kuponger, popup-vinduer, automatisering, landingssider, sosiale medier og legge til mer funksjonalitet.

Vi håper denne artikkelen, og i så fall vil du kanskje også se våre guider:

Den første guiden vil hjelpe deg å komme i gang med å selge tilknyttede produkter gjennom Amazons affiliateprogram. Det neste innlegget vil hjelpe med å sette opp klikksporing for å se hvilke tilknyttede utgående lenker/knapper som får mer engasjement. Den siste der vil hjelpe deg med å spore e-handelsprodukter på nettstedet ditt.

Vi har også denne veiledningen som du vil finne nyttig: Affiliate Marketing Made Simple for Beginners: Step by Step.

Nye publikasjoner:

Anbefaling