Hvordan starte en hageblogg fra bunnen av (trinn-for-trinn)


Vil du lære hvordan du starter en hageblogg? Du er på rett sted! Vi viser deg hvordan du lager en hageblogg, trinn for trinn.

Hvis du lurer på hvordan du kan lage en bedrift ut av hagearbeid, trenger du ikke lete lenger enn å blogge.

Å starte en blogg er en fin måte å dele lidenskapen din for hagearbeid og tjene penger på nettet! Men hvis du vil at hagebloggen din skal være lønnsom, må du sette den opp riktig.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du starter en hageblogg fra bunnen av. Vi vil gå over hvert trinn fra å sette opp nettstedet ditt til å tjene penger på innholdet ditt.

La oss komme i gang.

Eksempler på vellykket hagearbeid

Før vi dykker inn i opplæringen, la oss ta en titt på noen hageblogger for inspirasjon.

Hagebruket

Hagebruksbloggeksempelet

The Horticult er en velkjent hageblogg laget av mann-og-kone-teamet, Ryan og Chantal. Bloggen deres har blitt omtalt i publikasjoner som The New York Times, Better Homes and Gardens, Buzzfeed, Apartment Therapy og mer.

På bloggen publiserer de en rekke artikler knyttet til hage- og terrassedesign. Bortsett fra bloggen, har de også publisert sine egne hagebøker, vert regelmessige hageverksteder og har laget sitt eget produkt, SkyPots.

Forenkle hagearbeid

Forenkle hagearbeid

Simplify Gardening er en populær hageblogg laget av Tony O’Neill. Bloggen dekker et bredt spekter av hagearbeid, inkludert grønnsakshagearbeid, blomsterhagearbeid, skadedyr og sykdommer, organisk gjødsel og mye mer.

Tony tjener penger på bloggen sin ved å selge e-bøker og markedsføre tilknyttede produkter. Han har også en vellykket YouTube-kanal med over 300 000 abonnenter.

En moderne husmannsplass

En moderne Homestead-hageblogg

A Modern Homestead er en hage- og matblogg laget av Victoria, som beskriver seg selv som en hjemmearbeidende mor, husmann og blogger på heltid.

Victoria skriver blogginnlegg om økologisk hagearbeid og dekker emner som:

 • Hvordan beskytte hagen din mot dyr
 • Hvordan høste og lagre søtpoteter
 • Når og hvordan plante frukttrær
 • Og mer

I følge inntektsrapporten for hagebloggen hennes gjorde hun over $150 000 fra bloggen sin i 2021. Hun tjente denne inntekten ved å vise annonser på nettstedet sitt, promotere tilknyttede produkter og selge sine egne produkter som e-bøker, nettkurs og mer.

Nå som du har fått litt inspirasjon, la oss gå steg-for-steg gjennom prosessen med å lage din egen hageblogg.

Trinn 1: Velg en hagebloggnisje

Før du begynner å lage hagebloggen din, må du først bestemme deg for en bloggnisje.

En bloggnisje er rett og slett temaet for bloggen din. Å velge en bloggnisje vil hjelpe deg å holde innholdet ditt fokusert på et bestemt emne og gjøre det lettere å tiltrekke seg målgruppen din.

Selv om du kan velge å lage en generell hageblogg som dekker et bredt spekter av hageemner, er det noen ganger bedre å velge en mer spesifikk nisje for å skille seg ut fra konkurrentene.

Her er noen eksempler på forskjellige hagearbeidsnisjer du kan velge mellom:

 • Innendørs planter
 • Utendørs planter
 • Blomster
 • Grønnsakshage
 • Urtehagearbeid
 • Landskapsarbeid
 • Container hagearbeid
 • DIY plantekasser
 • Hagekunst
 • Hagebelysning
 • Kvadratfot hagearbeid
 • Sukkulent hagearbeid

For å bestemme deg for bloggnisjen din, tenk på hvilken type hagearbeid du er mest lidenskapelig og kunnskapsrik om.

Dette vil gjøre det lettere å lage innhold som er nyttig og interessant for leserne dine.

Trinn 2: Velg et navn for hagebloggen din

Den neste viktige avgjørelsen du må ta er å velge et navn til hagebloggen din.

Å velge et godt navn for hagebloggen din er viktig fordi det ofte er det første folk ser når de oppdager deg. Så bloggnavnet ditt må sette tonen for hva folk tenker og føler om bloggen din.

Å lese:  Utdaterte applikasjoner & Hvordan du kan beskytte deg selv

For eksempel, hvis du kaller hagebloggen din noe sånt som Allison skriver, vil folk ikke tro at bloggen din handler om hagearbeid i det hele tatt. Men et navn som Bygartneren lar folk umiddelbart få vite at bloggen din handler om hvordan man kan hage i byen.

Her er noen eksempler på flotte hagebloggnavn som du kan bruke til inspirasjon:

 • California hagearbeid
 • Floret blomster
 • Hagearbeid Gone Wild
 • Småbygartner
 • Sukkulenter og solskinn
 • Erfaren hagearbeid
 • You Grow Girl
 • Hageterapi
 • Root Enkel
 • Tålmodig gartner
 • Geek Gardener

Hvis du fortsatt har problemer med å velge et bloggnavn, kan du bruke Nameboys gratis bloggnavngenerator.

nameboy gratis bloggnavngenerator

Bare skriv inn ett eller to nøkkelord i generatoren, og den vil automatisk vise tonnevis av bloggnavnideer som du kan bruke.

Trinn 3: Velg den beste bloggplattformen

Deretter må du velge bloggplattformen du vil bruke. Det er noen forskjellige faktorer du bør vurdere når du tar denne avgjørelsen:

 • Brukervennlighet – Hvis du er nybegynner, bør du velge en bloggplattform som er enkel å bruke og som ikke krever noen kodeferdigheter.
 • Alternativer for inntektsgenerering – Enkelte bloggplattformer lar deg ikke tjene penger på bloggen din. Så du må velge en plattform som tilbyr alternativer for inntektsgenerering.
 • Skalerbarhet – Hvis du vil legge til nye funksjoner og funksjoner til bloggen din etter hvert som den vokser, bør du velge en plattform som gir deg fleksibiliteten til å gjøre det.
 • Pris – Når du nettopp har startet opp, vil du gjerne holde kostnadene lave. Men du må også huske at gratis bloggplattformer ikke vil gi deg funksjonene for inntektsgenerering og skalerbarhet du trenger.

På grunn av alle disse faktorene anbefaler vi å bruke WordPress.org. Det er nummer 1 på listen vår over de beste bloggplattformene.

WordPress.org

WordPress.org er en selvdrevet bloggplattform med åpen kildekode og innholdsstyringssystem som driver 39,5 % av alle nettsteder.

WordPress er så populært fordi det er enkelt å bruke, svært tilpassbart og skalerbart, og det gir deg friheten til å tjene penger på bloggen din på den måten du vil.

I tillegg er WordPress 100 % gratis å bruke! Alt du trenger å betale for er blogghosting og et domenenavn, som vi skal gå over i neste avsnitt.

Trinn 4: Lag en WordPress-blogg

Som vi nettopp nevnte, kan du bruke WordPress.org til å starte hagebloggen din gratis.

De eneste tingene du må betale for er:

 • Bloggvert – En bloggvertstjeneste er der alle nettstedfilene dine lagres på nettet. Du trenger blogghosting for å gjøre nettstedet ditt live på internett.
 • Domenenavn – Et domenenavn er nettadressen til bloggen din som brukere skriver inn i nettleseren for å besøke nettstedet ditt. For eksempel er domenenavnet vårt www.BlogTyrant.com.

Dette kan virke dyrt, men du kan få blogghosting og et domenenavn til en svært rimelig pris med Bluehost.

Bluehost webvertstjeneste

Bluehost tilbyr den beste bloggvertstjenesten på markedet. Faktisk er det offisielt anbefalt av folket på WordPress.org. Den er pålitelig, tilbyr 24/7 support, og leveres med 1-klikks WordPress-installasjon.

Pluss, Blog Tyrant-lesere får en spesiell rabatt på 60 % avslag med Bluehost, som kommer med en gratis domenenavngratis SSL-sertifikat og mer!

Med Bluehost får du alt du trenger for å starte en hageblogg for så lite som $2,75 per måned.

Slik setter du opp hagebloggen din med Bluehost

For å komme i gang med Bluehost, klikk på den eksklusive Bluehost-tilbudslenken ovenfor. Når du er på nettstedet, klikker du på Kom i gang knappen, som vist på skjermbildet nedenfor:

kom i gang-bluehost

På neste side blir du bedt om å velge en prisplan. Velg den beste prisplanen for dine behov og fortsett.

I neste trinn skriver du inn bloggnavnet du valgte i trinn #2 under Opprett et nytt domene alternativ. Klikk deretter Neste å fortsette.

bluehost opprette et domenenavn

Hvis du allerede har kjøpt et domenenavn, velg Bruk et domene du eier alternativet i stedet.

Deretter skriver du inn kontoinformasjonen din og velger kontoplanen din. Den 36-måneders kontoplanen vil gi deg best verdi.

velg bluehost-pakkeinformasjon

Deretter skriver du inn betalingsinformasjonen din for å fullføre kjøpet. Når du er ferdig, får du en e-post med påloggingsdetaljer.

Å lese:  Hvordan kjøre konkurranser og giveaways ved å bruke Woorise i WordPress

Etter å ha logget på Bluehost-kontoen din, gå til Mine sider fanen. Klikk Logg inn på WordPress og skriv inn påloggingsinformasjonen din.

bluehost logg inn på wordpress

Når du er logget inn, klikker du på Opprett nettsted knapp.

bluehost opprette nettsted

Dette vil starte Bluehosts installasjonsveiviser for WordPress. Bare følg de enkle trinnene i veiviseren for å konfigurere nettstedet ditt.

Trinn 5: Design hagebloggen din

Nå som det grunnleggende bloggoppsettet er fullført, er det på tide å bli kreativ og begynne å designe hagebloggen din.

Og ikke bekymre deg, du trenger ikke være en profesjonell designer for å lage en vakker blogg.

Det er tusenvis av WordPress-temaer, både gratis og premium, som du kan bruke for å gi bloggen din et profesjonelt utseende på et øyeblikk.

Her er noen av våre favoritter:

Astra (gratis)

Astra WordPress-tema for hageblogger

Astra er et av de mest populære, gratis WordPress-temaene gjennom tidene. Den er rask, lett og svært tilpassbar. Astra kommer også med 180+ nettsidemaler som du kan importere med ett klikk. Malene kommer med kraftige designalternativer som lar deg administrere layouten din, velge farger og fonter og mer.

OceanWP (gratis)

OceanWP WordPress-tema

OceanWP er et annet gratis WordPress-tema som er lastet ned over 5 000 000 ganger. Den tilbyr 220+ forhåndslagde WordPress-temaer du kan bruke for raskt å gi nettstedet ditt et profesjonelt design. Det er også svært tilpassbart og det fungerer med populære sidebyggere som Elementor.

Divi (Premium)

Divi hagetema for WordPress

Divi by Elegant Themes er et premium WordPress-tema og en visuell sidebygger. Den kommer med over 800+ forhåndslagde nettstedsoppsett som du kan tilpasse ved å peke og klikke. Med Divi får du også tilgang til royaltyfrie bilder, ikoner og illustrasjoner du kan bruke til å designe bloggen din.

SeedProd (Premium)

Bygg et tilpasset hagetema med SeedProd

SeedProd er den beste nettstedbyggeren på markedet. Ved å bruke dra og slipp-temabyggeren kan du enkelt lage et tilpasset WordPress-tema som ikke ser ut som noen andres.

SeedProd er enkel å bruke og svært tilpassbar. Den kommer med 28+ forhåndslagde temaer, eller du kan starte designet fra bunnen av. Det er også ferdige blokker du kan legge til nettstedet ditt på et øyeblikk, som bildekaruseller, e-postmeldingsskjemaer, attester, stjernerangeringer, kontaktskjemaer og mye mer.

Lær mer i vår detaljerte SeedProd-gjennomgang.

Deretter, la oss gå over WordPress-plugins …

Trinn 6: Installer viktige WordPress-plugins

WordPress-plugins lar deg legge til ekstra funksjoner og funksjonalitet til hagebloggen din.

Akkurat som WordPress-temaer, er det tusenvis av gratis og premium WordPress-plugins å velge mellom.

Her er de viktigste WordPress-pluginene du trenger når du starter:

Alt i ett SEO (gratis)

AIOSEO lite

Alt i ett SEO (AIOSEO) er en av de beste SEO-pluginene for WordPress. Dette pluginet vil hjelpe deg med å enkelt optimalisere blogginnleggene dine, og hele nettstedet ditt, for bedre søkerangeringer.

Den kommer med kraftige funksjoner som:

 • TruSEO On-Page Analyse – Legg enkelt til tittelkoder, metabeskrivelse og nøkkelord for riktig optimalisering på siden.
 • Smarte XML-nettkart – Generer automatisk et XML-nettstedskart og varsle søkemotorer om eventuelle oppdateringer.
 • Rich Snippets Schema – Støtte for skjemamarkering slik at du kan få flere klikk og trafikk med rike utdrag.
 • Integrasjon av sosiale medier – Kontroller hvordan innholdet og miniatyrbildene dine ser ut på plattformer som Facebook og Twitter.
 • Koblingsassistent – Finn automatisk interne koblingsmuligheter for å hjelpe brukere og søkemotorer med å oppdage innholdet ditt.
 • Og mye mer

Finn ut mer om denne plugin-en i vår AIOSEO-anmeldelse.

MonsterInsights (gratis)

monsterinsights plugin

MonsterInsights er den beste Google Analytics-pluginen for WordPress med over 3 millioner nedlastinger. Med denne plugin-en kan du enkelt se viktige Google Analytics-beregninger for bloggen din rett fra WordPress-dashbordet.

Du kan oppdage hvor mye trafikk du får, nye kontra returnerende besøkende, populære innlegg og sider, hvordan besøkende fant nettstedet ditt og mye mer. Med denne innsikten kan du spore suksessen til bloggen din og forbedre bloggstrategien din.

Følg denne veiledningen for å installere Google Analytics på WordPress-bloggen din med MonsterInsights.

WPForms (gratis)

wpforms lite

WPForms er den beste skjemabygger-pluginen for WordPress. Den brukes av over 5 millioner fagfolk til å enkelt bygge smarte skjemaer og spørreundersøkelser. Vi anbefaler å bruke WPForms for å lage et kontaktskjema for bloggen din slik at publikum enkelt kan komme i kontakt med deg.

Å lese:  Influencer SEO: Hvordan utnytte kraften til influencers for å øke SEO

WPForms kommer med en enkel dra og slipp-skjemabygger, tonnevis av forhåndslagde skjemamaler, smart betinget logikk, umiddelbare skjemavarslinger, spambeskyttelse og mye mer.

WP Super Cache (gratis)

wp super cache plugin

WP Super Cache er en gratis WordPress-plugin som vil hjelpe nettstedet ditt å laste raskere for en bedre brukeropplevelse. De fleste kommer ikke til å vente på at nettstedet ditt skal lastes sakte. Så denne plugin-en er viktig for å få fart på bloggen din og hindre besøkende fra å forlate.

Sucuri (gratis)

sucuri sikkerhetsplugin

Sucuri er en populær sikkerhetsplugin for WordPress. Denne plugin-en vil regelmessig skanne nettstedet ditt for å beskytte det mot sårbarheter som skadelig programvare og hackere. Den kommer med WordPress-sikkerhetsfunksjoner som filintegritetsovervåking, blokkeringsovervåking, sikkerhetshandlinger etter hacking, sikkerhetsvarsler og mer.

Trinn 7: Skriv innhold til hagebloggen din

Nå er du klar til å begynne å skrive blogginnlegg for hagebloggen din!

Vi anbefaler å skrive minst 3-5 innlegg før du starter bloggen din, slik at folk som finner siden din har noe å lese med en gang.

Hvis du ikke er sikker på hva du skal skrive om, gjør litt research og se hva andre blogger skriver om hagearbeid.

Du kan for eksempel se på en hageblogg som Garden Betty for å få ideer til gode emner. Den har populære artikler om emner som vanningstips i varmt vær, tips for høsting av hvitløk, identifisering av bier i hagen din og mer.

Se på andre hageblogger for ideer til blogginnlegg

Her er noen flere hagearbeid blogginnlegg ideer for inspirasjon:

 • Hvordan dyrke tomater i potter
 • Hvordan ta vare på innendørs planter
 • De beste salattypene å dyrke om sommeren
 • Hvordan lage hjemmelagde insektmidler
 • Hagefri metode
 • De beste blomstene å dyrke for bier

Du kan også bruke verktøy for forskning på bloggemner for å finne artikkelideer som målgruppen din vil være interessert i.

Når du har en liste over emner du vil skrive om, er det på tide å begynne å skissere og utarbeide innleggene dine.

Hvis du er ny på blogging, kan du lese guiden vår om hvordan du skriver et godt blogginnlegg for tips.

Trinn 8: Markedsfør hagebloggen din

Greit, nå som bloggen din er aktiv og du har publisert noen innlegg, er det på tide å promotere den.

Som ny blogg vil du markedsføre deg selv så mye som mulig for å tiltrekke deg nye lesere og drive trafikk til bloggen din.

Å markedsføre bloggen din kan høres dyrt ut. Men ikke bekymre deg, du trenger ikke bruke en haug med penger på reklame.

Det er mange gratis og rimelige måter å markedsføre bloggen din på. La oss ta en titt på noen forskjellige strategier:

Post på sosiale medier

Nesten alle bruker en sosial medieplattform som Facebook, Twitter eller Instagram. Så innlegg på sosiale medier er en fin måte å markedsføre bloggen din på og få kontakt med nye lesere.

Her er hvordan hageblogger Empress of Dirt bruker sosiale medier:

Markedsfør hagebloggen din på Instagram

På Instagram-kontoen sin legger hun jevnlig ut vakre bilder av hagen sin med relevante hashtags som #BackYardGarden, #FallGarden og #SummerGardenTasks for å tiltrekke folk som er interessert i hagearbeid til siden hennes. I sin Instagram-biografi legger hun til en lenke til bloggen sin for å lede trafikk til den.

Hun kjører også giveaways på sosiale medier, som er kjent for å generere mange delinger og interaksjoner. Du kan følge denne opplæringen om hvordan du kjører en vellykket giveaway for trinnvise instruksjoner.

Bli med i hageforum

Bortsett fra sosiale medieplattformer, kan du også søke på internett etter hagefora å bli med i. Et enkelt Google-søk etter “hageforum” vil gi flere resultater.

Hagefora er nettbaserte diskusjonsfora der folk kan stille spørsmål og dele hagetipsene sine med andre.

Avhengig av forumreglene kan du noen ganger legge til en lenke til bloggen din når du gir nyttige råd i relevante samtaletråder.

Skriv gjesteblogger

Gjesteinnlegg er når du skriver et blogginnlegg på en annens blogg. Vanligvis vil gjesteinnlegget ditt inneholde en forfatterbiografi med informasjon om deg og en lenke tilbake til nettstedet ditt.

Hvis du gjesteposter på en blogg som allerede har mange lojale lesere, vil de sannsynligvis lese artikkelen din og sjekke ut hva annet du har å tilby på bloggen din.

Å lese:  Hvordan fikser jeg at Excel-verktøylinjen ikke fungerer?

Det er en av de beste måtene å introdusere bloggen din for nye målgrupper.

Les vår guide om gjesteinnlegg for flere tips.

Til slutt skal vi gå over hvordan du tjener penger på en hageblogg …

Trinn 9: Tjen penger på hagebloggen din

Mange nye bloggere sliter med å tjene penger på bloggene sine.

Men det er vanligvis fordi de ikke har satt opp noen strategier for inntektsgenerering.

Å tjene penger på nettet vil heller ikke skje over natten. Men med tid og krefter kan du begynne å generere inntekt fra hagebloggen din.

Med det, her er noen måter du kan tjene penger på hagebloggen din:

Visningsannonser

Å vise annonser på bloggen din med Google Adsense er en av de enkleste måtene å komme i gang med inntektsgenerering.

Bare registrer deg for en gratis Google Adsense-konto. Deretter vil Google vise visningsannonser på nettstedet ditt som er målrettet mot publikum og innhold. Når noen klikker på en annonse på bloggen din, tjener du penger.

For mer informasjon, se veiledningen vår om hvordan du legger til Google Adsense på WordPress-bloggen din.

Start affiliate markedsføring

Affiliate markedsføring er en annen populær strategi for inntektsgenerering for bloggere. Det innebærer å markedsføre eller vurdere et annet selskaps produkter eller tjenester på bloggen din. Du vil få en unik lenke å bruke, og hver gang noen klikker på din tilknyttede lenke for å kjøpe produktet, vil du tjene en provisjon.

Her er et eksempel på tilknyttet markedsføring på bloggen Garden Therapy:

eksempel på affiliate marketing

Dette er en tilknyttet lenke til en bok som bloggforfatteren promoterer i en artikkel om de beste innendørs hagebøkene.

Det er enkelt å komme i gang med affiliate markedsføring. Du kan ganske enkelt registrere deg for et tilknyttet nettverk og søke etter relevante produkter å markedsføre. Tilknyttede nettverk som ShareASale har tonnevis av hjemme- og hagehandlere du kan velge mellom.

Du kan lære mer i vår guide til tilknyttet markedsføring.

Selg e-bøker

Mange hagebloggere skriver og selger sine egne e-bøker for å tjene penger.

Dette er en fin måte å generere passiv inntekt på fordi du kan lage en e-bok én gang og selge den om og om igjen. Dessuten trenger du ikke å bekymre deg for lagerbeholdning eller frakt.

Den beste måten å selge e-bøker på bloggen din er med en plugin kalt Enkel digitale nedlastinger.

plugin for enkel digital nedlasting

Enkel digitale nedlastinger er den beste WordPress-pluginen for å selge digitale produkter som e-bøker, PDF-er, videoer og mer. Den kommer med en full handlekurv som lar kunder kjøpe flere nedlastinger samtidig.

Det er også enkelt å sette opp. På få minutter kan du begynne å godta kredittkortbetalinger samt Apple Pay, Google Pay og PayPal.

Du kan komme i gang med gratis versjon eller oppgrader til premium plugin for avanserte funksjoner.

Lag nettkurs

Hvis du har mange hageekspertråd å dele, kan du også lage og selge hagekurs på nettet.

Sukkulenter og solskinn selger et nettkurs på bloggen sin. Kurset koster $99 og inkluderer 12 videoopplæringer og nedlastbare PDF-er om stell av sukkulente planter.

Tjen penger på hagebloggen din med nettkurs

Den beste måten å selge kurs på WordPress-bloggen din er med MemberPress.

memberpress medlemskap plugin

MemberPress er den beste WordPress-pluginen for medlemskap som kommer med en innebygd visuell kursbygger.

Du kan enkelt dra og slippe leksjoner, emner, kategorier, videoer, bilder og mer for å bygge kursplanen din.

memberpress visuell kursbygger

Med MemberPress kan du opprette flere kurs med forskjellige abonnementsalternativer, godta engangsbetalinger eller gjentakende betalinger og mer.

For trinnvise instruksjoner, følg veiledningen vår om hvordan du lager et nettbasert kurs i WordPress.

Det er en wrap!

Vi håper dette innlegget hjalp deg med å lære hvordan du starter en hageblogg. Nå kan du gjøre favoritthobbyen din om til en nettbedrift!

Hvis du likte dette innlegget, sørg for å sjekke ut innlegget vårt med 101 bloggtips for nybegynnere. Det er det perfekte innlegget å bokmerke og referere til i de tidlige stadiene av bloggreisen din.

Og ikke glem det meld deg på vårt nyhetsbrev på e-post for flere nyttige bloggtips!

Nye publikasjoner:

Anbefaling