Hvordan starte en medlemsside

Har du identifisert spesifikke interesseområder som publikum trenger? Er du ute etter å utvikle en ny inntektskilde? Både? En medlemsside kan være svaret.

Det trenger ikke å være komplisert å opprette en medlemsside. Fortsett å lese for å lære hvordan du starter en medlemsside i ni enkle trinn.

Hva er en medlemsside?

Et medlemsnettsted er et nettsamfunn som tilbyr innhold som bare medlemmer har tilgang til. Nettstedet kan bestå av ulike typer medlemskapsinnhold, inkludert videoer, nettkurs eller tilgang til coaching.

Nøkkelen til en medlemsside er å gi større verdi enn det du tilbyr gratis på ditt vanlige nettsted. Med andre ord, potensielle medlemmer må se verdien av å betale for innholdet.

Hvorfor starte en medlemsside?

En grunn til å starte en medlemsside er at du har verdifullt innhold å dele og at publikum er villig til å betale for det. Men det er ikke den eneste grunnen.

Andre grunner til å starte en medlemsside inkluderer:

 • Kontinuerlig inntekt. Et medlemsnettsted skaper tilbakevendende inntekter – penger som kommer inn hver måned fra abonnementer. Det er en utmerket måte å supplere inntekten på.
 • Fellesskapsbygging. En medlemsside hjelper deg med å utvikle dypere relasjoner med folk som har en interesse til felles med deg. Det lar deg også hjelpe med å koble disse menneskene.
 • Etableringsmyndighet. Du bygger en medlemsside rundt ekspertisen din. Men å ha et nettsted der folk kjenner deg for et spesifikt emne, hjelper deg også å etablere din autoritet.
 • Lojalitet. Jo mer informasjon du gir og jo større relasjoner du bygger, desto lojalere blir publikummet ditt. Dedikerte publikummere forblir, noe som betyr at du ikke trenger å bruke så mye tid eller penger på rekruttering eller oppbevaring. Lojale publikummere vil sannsynligvis også kjøpe andre produkter du tilbyr i fremtiden. I tillegg vil dedikerte publikummere anbefale nettstedet ditt til vennene sine, og hjelpe deg med å generere nye potensielle kunder.
 • Kompetanse for inntektsgenerering. Et medlemsnettsted hjelper deg med å gi ditt lojale publikum mer dybdeinformasjon for en fast avgift.
Å lese:  Hvordan endre Shopify Store navn

Utfordringer på medlemsnettstedet

På dette tidspunktet virker det sannsynligvis som om du starter et medlemskapsnettsted. Men å tilby denne typen innhold på neste nivå er ikke uten utfordringer.

Noen av utfordringene med medlemssider inkluderer:

 • Opprettholde relevans. Du må ligge et skritt foran nyheter og trender i din nisje for å sikre at medlemmene dine får det beste innholdet. Å tenke kreativt, strategisk og proaktivt om din nisje er en heltidsjobb.
 • Rekruttering. Medlemmer kan forlate fellesskapet ditt. Det er et konstant behov for å utvide medlemslisten din.
 • Hyppige oppdateringer. Du må fortsette å tilby nytt eller oppdatert innhold. Nytt innhold betyr mer arbeid.
 • Teknisk kunnskapsrik. Du trenger kunnskapen for å bygge og drive medlemskapssiden din. Hvis du ikke har denne kunnskapen, må du ansette noen andre til å gjøre det eller finne de riktige ressursene.

Hvordan starte en medlemsside

Å starte en medlemsside i dag er mye enklere enn tidligere. Men det vil ikke skje av seg selv eller uten gjennomtenkt planlegging og teknisk ekspertise.

Slik starter du en medlemsside i ni enkle trinn.

1. Brainstorm ideer til medlemsnettsted

Hvis du leser dette innlegget, har du sannsynligvis en ganske god ide om hva du vil at medlemssiden din skal tilby. Men kanskje du har flere ideer eller bare vet at du har mer å tilby.

Å lese:  Hvordan bruke e-postdesigntjenester for å øke salget

Lag først en liste over dine talenter, ferdigheter, interesser og erfaringer. Tenk deretter på hvilke medlemssider du bruker. Vurder deretter hvilke typer innhold publikum trenger. Tenk til slutt på hvordan du kan oppfylle disse behovene med et annet eller bedre innhold enn konkurrentene gir.

2. Planlegg ditt medlemskapsprogram

Når du har bestemt deg for en idé som best oppfyller publikums behov, tenk på hvordan tilbudene dine vil se ut.

Vurder detaljer om medlemskapsprogram, inkludert:

 • Hva du vil tilby.
 • Hvor vil du lande på medlemspriser.
 • Hvilket format skal du levere det i.
 • Hvor ofte vil du legge ut nye tilbud.
 • Lengden på medlemskapet.
 • Hvordan du vil oppmuntre ditt nåværende publikum til å bli med.
 • Hvordan du rekrutterer nye medlemmer.
 • Hvordan du vil bygge fellesskap.
 • Hva du vil gjøre for å beholde medlemmer.

Det er mye å jobbe med før du starter et nettsted for å sikre at det er vellykket. Å vurdere disse tingene på forhånd vil hjelpe. Du kan selvfølgelig justere underveis etter behov.

3. Forskningsverktøy

Hvordan vil du være vert for medlemskapssiden din og levere innholdet?

Du trenger tre grunnleggende ting for å starte en medlemsside i dag:

 1. Et domenenavn.
 2. En webhotellkonto.
 3. Et medlemskapsplugin.

Hvis du allerede har et publikum, har du sannsynligvis allerede et nettsted. Medlemskapssiden din kan løpe fra det. Sørg for at nettverten din vil gi medlemskapssiden den støtten den trenger. Hvis du velger den billigste hostingen, kommer det ikke til å gi den beste opplevelsen. Du trenger et fullservice WordPress-vertsselskap som bryr seg om nettstedets ytelse.

Å lese:  Hvordan lage en fanside i WordPress ved hjelp av Shortcode IMDB

Det finnes mange gratis og betalte WordPress-plugins for medlemskap, inkludert MemberPress, LearnDashog Lærbar. Hver plugin har forskjellige funksjoner. Men funksjonene gjør dem klumpete, noe som igjen gjør det viktig å ha den rette verten for å unngå ytelsesproblemer på WordPress-nettstedet ditt.

For å velge et WordPress-medlemskapsplugin, finn ut hvilke funksjoner du vil ha på nettstedet ditt, og undersøk deretter hvilket plugin som gjør disse tingene best.

4. Pris ditt medlemskapsprogram

Bestem hvilke verktøy du vil bruke for nettstedet ditt. Dette vil hjelpe deg å forstå de faste kostnadene forbundet med å drive medlemskapssiden din. Deretter må du bestemme hvor mye du må betale for medlemskap og hvor lenge medlemskapet skal vare. Ikke glem å gjøre rede for tiden din. Og selvfølgelig må du vurdere hvor mye publikum er villig til å betale for innholdet du vil levere.

5. Lag innhold

Når du har laget planene bak kulissene, er det på tide å lage innholdet du skal levere. Oppretting av innhold er den mest tidkrevende delen av et medlemsnettsted. Du må lage minst nok innhold til å lansere. Da trenger du en plan for å lage mer innhold mens du går.

Husk at folk betaler for dette innholdet fordi de forventer at det skal være mer dyptgående, profesjonelt og visuelt tiltalende enn det de får gratis.

Å lese:  Hvordan sette opp frakt på Shopify

6. Bygg ditt medlemsside

Hvordan du bygger medlemssiden din avhenger til en viss grad av medlemskapspluginen du velger. Generelle trinn for å bygge medlemskapssiden din inkluderer:

 • Aktiverer plugin.
 • Legge til en betalingsmåte, inkludert priser og frekvens.
 • Opprette medlemskapsnivåer, hvis du har dem.
 • Legger til en prisside.
 • Begrensning av tilgang i henhold til plan.
 • Legger til innhold kun for medlemmer.
 • Legge til registrerings- og brukerpåloggingsskjemaer.
 • Tilpasse e-poster eller andre abonnementsmeldinger.

7. Markedsfør medlemsnettstedet ditt

Du kan ikke bare starte medlemssiden din og forvente at folk strømmer til den. Marked i stedet nettstedet ditt til eksisterende og nye besøkende før det lanseres og ved lanseringen. Fortsett deretter å markedsføre nettstedet og dets ulike tilbud mens du legger til innhold.

8. Hold medlemskapssiden din aktiv

Å lansere et medlemskapsnettsted og deretter ikke holde det gående er ikke bare skuffende for betalende kunder, det er også uredelig. Det er ditt ansvar å gi medlemmene innholdet de betaler for. Du må også fortsette å legge til medlemmer og bygge fellesskap for å gjøre nettstedet verdifullt.

9. Søk alltid forbedring

Du kan ikke bygge medlemskapssiden din og glemme den. Du bør alltid se etter måter å forbedre medlemskapssiden og dens tilbud på. Med andre ord, du bør alltid tenke på hvordan du bedre kan betjene publikum.

Start en medlemsside med Hostinger

En god vert er et must for en robust og funksjonell medlemsside. Unnlatelse av å ansette en profesjonell vertstjeneste vil gi deg en rekke problemer, inkludert lav sidehastighet, dårlig ytelse og mest av alt en dårlig brukeropplevelse.

Hostinger tilbyr fullt administrert hosting for WordPress-nettstedet ditt, inkludert medlemssider.

For mer informasjon, sjekk ut Hostinger Managed WordPress i dag.

Nye publikasjoner:

Anbefaling