Hvordan velge de beste produktadministrasjonsverktøyene som passer dine behov

Hvis du er produktsjef, vet du allerede viktigheten av produktadministrasjonsverktøy. Du kan ikke nekte for at håndtering av produktrelaterte data er en av de vanskeligste aspektene ved virksomheten.

Dette gjelder spesielt i store, avsidesliggende, mangfoldige team, der hvert teammedlem må kunne skaffe tildelte prosjekter, backlog-data og andre data. Det også, uten å måtte plage laglederen med få minutters mellomrom.

Grunnen? På grunn av motstridende organisatoriske mål (56,4 %), utilstrekkelig tid (50,8 %) og mangel på stillingsdefinisjon (35 %). De fleste prosjektledere bruker imidlertid 52 % av innsatsen på «brannslokkings»-oppgaver som ikke er planlagt. Det er en alvorlig situasjon med tanke på utfordringene de står overfor.

De riktige prosjektstyringsverktøyene hjelper deg med å overvinne disse utfordringene og sparer deg for massevis av krefter og tid.

Men vet du hvordan du velger en? Denne artikkelen vil snakke om hvordan du velger de beste produktadministrasjonsverktøyene som passer dine behov.

Innholdsfortegnelse

Hvordan velge de beste produktadministrasjonsverktøyene som passer dine behov

Som med nesten alt du kjøper, er det noen forutsetninger du må huske på før du velger et produktstyringsverktøy. Disse faktorene er som følger:

  1. Bestem deg for et budsjett
  2. Se etter samarbeidsfunksjoner
  3. Ta hensyn til offline-funksjoner
  4. Få tilgang til arbeidet ditt på smarttelefonen

1. Bestem deg for et budsjett

Unge menn jobber sammen

Kostnad er sannsynligvis det første du må se på før du kjøper et produktstyringsverktøy. Det er viktig at du bestemmer deg for et budsjett og ser etter et verktøy som passer det. Noen ganger kan det imidlertid være lurt å øke budsjettet litt hvis du ser etter spesifikke funksjoner som ikke følger med en grunnleggende plan.

2. Se etter samarbeidsfunksjoner

Betydningen av samarbeidsfunksjoner i produktadministrasjonsverktøy kan ikke overvurderes. Teammedlemmer trenger rask og pålitelig nettprogramvare for å utveksle og evaluere oppdaterte dokumenter og annet materiale. Dette er viktig for suksessen til ethvert innovativt produktteam. Når arbeidsstyrken opererer eksternt, blir denne typen teknologi enda mer verdifull.

3. Faktor i frakoblede funksjoner

Du vil ikke miste arbeidsfremgangen når wi-fi er nede, eller du er på reise og ikke har internettilgang. Frakoblede funksjoner sikrer at du kan jobbe med produktet ditt eller spille inn en improvisert idé fra hvor som helst.

Å lese:  Hvordan få naturlige tilbakekoblinger med virkelig verdifullt innhold

4. Få tilgang til arbeidet ditt på smarttelefonen

Det er ikke alltid praktisk å få tilgang til programvaren fra en PC eller en bærbar datamaskin. Derfor er det viktig for et produktstyringsverktøy å ha mobilstøtte. Faktisk øker mobilstøtte bedriftens produktivitet med opptil 34 %.

Nøkkelfunksjoner å se etter i produktadministrasjonsverktøy

To kvinner som bruker bærbare datamaskiner

Nå som du vet hvordan du velger et produktadministrasjonsverktøy, la oss se hvilke spesifikke funksjoner som vil være nyttige i produktreisen din.

Mazes liste over produktadministrasjonsverktøy vil hjelpe deg med å velge en for virksomheten din. Verktøyene nevnt i listen er delt inn etter funksjonalitet for å gjøre beslutningen enklere for deg.

Her er nøkkelfunksjonene du kan se etter i et produktadministrasjonsverktøy:

1. Legg til tilbakemeldinger og ideer med veikartverktøy

Å investere på flere timer og utvikle et robust produktveikart er blant hjørnesteinene for effektiv produktutvikling.

Vellykket prosjektplanleggingsverktøy er mye mer enn bare et Gantt-plott eller en whiteboard-doodle. For å faktisk få prosjektet ditt i gang, trenger du veikartprogramvare som er hypervisuell, samarbeidende og dynamisk.

2. Hold deg oppdatert med Analytics

Mann som bruker bærbar PC

Å sette mål er én ting. Å beholde dem er én ting; å utføre på dem er noe helt annet.

Du trenger et sofistikert sett med rapporteringsverktøy for å vurdere teamets ytelse for å verifisere om produktet du produserer er i god tid til å lanseres i henhold til tidsplanen og under budsjett, samt tilfredsstille målene det er designet for å oppfylle.

Å lese:  Fordelene med nettbasert opplæring: Hvordan det kan hjelpe deg med å fremme karrieren din

Et godt produktstyringsverktøy tilbyr alt fra grunnleggende rapporteringsferdigheter som utgiftsovervåking og ytelsesrapporter til mer sofistikerte løsninger som arbeidsmengde og planlegging av personalkapasitet.

3. Kommuniser på det tidlige utviklingsstadiet gjennom prototyping og wireframing

Når det gjelder å presentere konsepter for tidlig utvikling, er prototyping og wireframing to av de viktigste verktøyene.

Å bruke disse teknologiene hjelper utviklere til å forstå hva de lager, designere til å bygge noe og innholdsproduksjon til å gå videre uten å måtte vente på at noe vesentlig skal være klart.

4. Ikke glem filvertsfunksjonalitet

Når det gjelder å lage et produkt, må du sørge for at alle kan få tilgang til og utveksle viktige papirer. Det skal gjennomføres på en sikker måte, med kun enkeltpersoner som deltar i prosjektet som har tilgang.

Hvis du virkelig vil at teamet ditt skal trives med å levere et kvalitetsprodukt, trenger du filvertsfunksjoner som lar dem lagre og utveksle disse viktige dokumentene.

5. Erstatt manuelt arbeid med automatisering

Kvinne og mann på kontoret

Å få plattformen for produktadministrasjonsprogramvare oppdatert kan være en stor sak for en produktsjef.

Det samme gjelder for laget ditt, noe som kan resultere i en nedgang i ytelsen. Det kan til og med resultere i en avvisning av å åpne systemet og gjøre vesentlige endringer når arbeidet er avsluttet.

Å lese:  OpenAI for Business: Hvordan ChatGPT kan hjelpe deg med å skalere

Ingen av disse er ideelle for prosjektledelse. Derfor bør du fokusere på å finne en produktadministrasjonsløsning som lar deg automatisere så mye menneskelig arbeidskraft som mulig.

6. Utnytt fordelene ved integrasjoner med ekstern programvare

Prosjektstyringsprosedyren for programvare er komplisert, og den krever vanligvis bruk av flere verktøy og programvaresystemer.

Mangel på et robust sett med integrasjoner betyr mye kjedelig og unødvendig arbeid.

For å være ærlig er det ingen som liker å bytte mellom en haug med nettlesere og hoppe mellom plattformer fra tid til annen.

Et godt produktadministrasjonsverktøy med integrasjoner for populære verktøy som Slack, Gmail, Dropbox, etc., vil redde deg fra slike problemer.

Innpakning

Vi har kommet til slutten av denne artikkelen. Forhåpentligvis vil denne veiledningen hjelpe deg med å velge et funksjonelt og effektivt produktadministrasjonsverktøy for virksomheten din. Husk at produktadministrasjonsverktøy er det beste alternativet for å forbedre produktets livssyklus og kvalitet.

Det krever mye innsats å ta et produkt fra idé til utførelse. Som produktsjef er du ansvarlig for å holde kontakten med ulike avdelinger samtidig som du jobber på egenhånd.

Siden en produktsjefs plikter kan endre seg basert på bedriftens krav, er verktøyene han eller hun bruker avgjørende for å balansere alt.

Nye publikasjoner:

Anbefaling