Hvordan velge den beste WordPress-verten i 2024

Lurer du på hvordan du velger den beste WordPress-hostingen?

Webhotell er en avgjørende del av en vellykket bedriftsside. Ikke bare er det nettstedet ditt hjemme på nettet, men de beste webhotellløsningene kan forbedre SEO-rangeringene dine og øke salget.

Det er mange typer WordPress-vertsleverandører tilgjengelig, inkludert gratis, delt, dedikert, VPS og administrert WordPress-hosting. Men å vite hva du skal velge er ofte utfordrende.

Det er derfor vi i denne artikkelen viser deg hvordan du velger den beste WordPress-hostingen, sammen med noen av de beste løsningene som er tilgjengelige.

Innholdsfortegnelse

Hvorfor trenger du WordPress-hosting?

Hvis du klør deg i hodet over hvorfor du trenger WordPress-hosting, koker det ned til tre hovedfaktorer: hastighet, sikkerhet og skalerbarhet.

Hastighet: Hastigheten på nettstedet ditt er utrolig betydelig. Trege lastetider kan påvirke brukeropplevelsen, og føre til at besøkende forlater nettstedet ditt og sannsynligvis ikke kommer tilbake. Gode ​​nyheter – en WordPress-vertsleverandør av høy kvalitet optimerer serverne sine kun for WordPress for å tilby superraske lastetider.

Sikkerhet: Med cybertrusler som lurer på nettet, kan WordPress-nettstedet ditt være sårbart for angrep. WordPress-hosting kan beskytte nettstedet ditt mot skadelige elementer. Den er vanligvis utstyrt med robuste sikkerhetstiltak, inkludert vanlige skanninger av skadelig programvare, brannmurbeskyttelse og daglige sikkerhetskopier.

Skalerbarhet: Etter hvert som nettstedet ditt vokser, øker også etterspørselen etter ressurser. Med WordPress-hosting har du fleksibiliteten til å oppgradere planene dine for å håndtere denne veksten sømløst. I motsetning til dette kan det hende at generelle vertstjenester ikke tilbyr dette nivået av skalerbarhet.

Hvordan velge den beste WordPress-vertstypen

Nå som vi har funnet ut hvorfor det er viktig, la oss bryte ned de forskjellige typene WordPress-hosting for å gjøre avgjørelsen din enklere.

Du vil oppdage at hver hostingtype har sine fordeler og ulemper som passer til forskjellige typer brukere. De kan deles inn i fire kategorier: Delt WordPress Hosting, VPS WordPress Hosting, Dedikert WordPress Hosting og Managed WordPress Hosting.

Delt hosting

Delt WordPress Hosting er som å bo i et stort leilighetskompleks. Dere har mange naboer, og dere deler alle de samme ressursene.

Dette er det mest økonomiske valget da kostnadene er spredt på mange brukere, men det kommer med begrensninger. Nettstedet ditt kan redusere hastigheten hvis du får en stor økning i trafikken eller hvis et annet nettsted på samme server opplever mye trafikk. Det er imidlertid et populært valg for de som nettopp har startet opp, gitt dets rimelighet.

Å lese:  Tips til å skrive blogginnlegg: Hva er den raskeste måten å skrive en på?

VPS Hosting (Virtual Private Server)

VPS-hosting er som å bo i et rekkehus. Det er færre innbyggere med hver sine ressurser.

Mens VPS-hosting er litt dyrere enn delt, får du mer kraft og fleksibilitet, noe som gjør det til et utmerket valg for voksende nettsteder med høyere trafikkvolum.

Dedikert hosting

Som navnet antyder, er dedikert hosting som å eie et eksklusivt hjem med dedikerte ressurser. Med dette nivået av hosting har du full kontroll over alle innstillinger og ytelsesaspekter.

Det er dyrere, men er ideelt for store nettsteder med høy trafikk. Det kan være for mye for mindre nettsteder eller nybegynnere.

Administrert WordPress-hosting

Managed WordPress Hosting er en annen form for dedikert hosting, men vertsleverandøren tar seg av alle de tekniske aspektene for deg – som sikkerhetskopiering av nettstedet, sikkerhet, oppdateringer og skalerbarhet. Denne bekvemmeligheten kommer til en høyere pris, men den sikrer at nettstedet ditt er i eksperthender, slik at du kan fokusere på innholdet ditt.

Det er et godt valg for nettstedeiere som ikke ønsker å forholde seg til de tekniske aspektene ved hosting og foretrekker å få alt administrert av fagfolk.

Vi håper denne oversikten hjelper deg å forstå de forskjellige typene WordPress-hosting. Valget avhenger til slutt av dine spesifikke behov og budsjett.

Hva du skal se etter i WordPress Hosting

Når det gjelder å velge den beste WordPress-verten for dine behov, vil du se på flere faktorer for å sikre at nettstedet ditt kjører sømløst. Her er hva du bør vurdere:

 • Oppetidsgaranti: Oppetid refererer til prosentandelen av tiden nettstedet ditt forventes å være tilgjengelig på nettet. Jo høyere oppetid, desto mindre sannsynlighet vil besøkende støte på en “nettsted ikke funnet”-feil når de forsøker å besøke nettstedet ditt. Se etter leverandører som tilbyr en oppetid på minst 99,9 %.
 • Kundeservice: Når det oppstår problemer, trenger du et pålitelig kundestøtteteam som har kunnskap om WordPress. Se etter leverandører som tilbyr live-support døgnet rundt for å løse potensielle problemer raskt.
 • Skalerbarhet: Båndbredden og lagringsplassen som var tilstrekkelig tidlig, vil ikke være nok når nettstedet ditt vokser. En god WordPress-vert vil tilby planer som gir mulighet for sømløse oppgraderinger etter hvert som nettstedet ditt vokser.
 • Sikkerhet: Du vil sikre at din valgte WordPress-vert tilbyr robuste sikkerhetsfunksjoner og har en proaktiv tilnærming til å beskytte nettstedet ditt mot skadelig programvare og andre potensielle sikkerhetstrusler.
 • Lastetid: Sidehastighet er avgjørende siden den direkte påvirker de besøkendes opplevelse og nettstedets søkemotorrangering. Sørg for at vertsleverandøren din tilbyr en infrastruktur som fremmer raske lastetider.

Ved å fokusere på disse faktorene kan du sikre at du velger en WordPress-vertsleverandør som ikke bare oppfyller dine nåværende behov, men som også er utstyrt for å håndtere nettstedets fremtidige vekst.

Å lese:  Hvordan bli et datadrevet byrå og bevise sosial avkastning

Sammenligning av de beste WordPress-vertsleverandørene

Nå som du vet hvilke typer WordPress-vertsalternativer som er tilgjengelige for deg, er det på tide å bestemme seg for en løsning. Nedenfor har vi sammenlignet de aller beste webhotellleverandørene for WordPress på markedet.

Hvert selskap tilbyr utmerket kundeservice, og vi har gitt hver av dem en perfekt rangering på 5 av 5 stjerner. Sjekk ut vår håndplukkede liste over de beste WordPress-vertsleverandørene nedenfor.

1. Bluehost WordPress Hosting

Bluehost er den beste WordPress-vertsleverandøren og et utmerket alternativ for å komme i gang. De er en offisiell WordPress-anbefalt vertsleverandør og det første valget for små bedrifter.

Bluehost har flere forskjellige webhotellalternativer, inkludert delt WordPress-hosting, VPS-hosting og dedikerte hostingtjenester. Du kan starte med den delte vertsplanen hvis du er nybegynner.

Ved å velge denne WordPress-vertsplanen deler du serveren din med flere andre nettsteder. I tillegg er det et godt alternativ hvis du leter etter noe budsjettvennlig.

Bluehost tilbyr gratis domenenavn det første året, SSL-funksjonalitet, automatisk WordPress-installasjon, daglige sikkerhetskopier og døgnkontinuerlig støtte. Du kan også få tilgang til Bluehost-markedsplassen for premium WordPress-temaer og plugins til eksklusive priser.

I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for oppetid og båndbredde fordi Bluehost tilbyr 100 % oppetid, raske sidelastingshastigheter og ubegrenset ubegrenset båndbredde og nettplass. Dessuten gir denne løsningen 24/7 support, inkludert e-post, live chat og telefonstøtte, så hjelp er alltid tilgjengelig når du trenger det.

Bluehost fordeler og ulemper

La oss nå se på fordelene og ulempene vi møtte når vi brukte Bluehost:

 • Fordeler: Offisielt anbefalt av WordPress.
 • Fordeler: Gratis oppsetting av nettsider.
 • Fordeler: Gratis CDN med ubegrenset lagring og umålt båndbredde.
 • Fordeler: Gratis WordPress-temaer og plugins inkludert, som WPForms og OptinMonster.
 • Ulemper: Supporten kan til tider være treg.
 • Ulemper: Den kommer ikke automatisk med All in One SEO installert.

Bluehost-priser

Plan Månedlig pris Vanlig pris Nettsteder Oppbevaring Gratis SSL
Grunnleggende $2,95/md* $11,99/md 1 10 GB Ja (1. år)
I tillegg til $5,45/md* $16,99/md 2 20 GB Ja
Choice Plus $5,45/md* $21,99/md 3 40 GB Ja
Pro $13,95/md* $28,99/md 5 100 GB Ja

Kom i gang med Bluehost i dag.

For mer informasjon, kan du sjekke ut denne Bluehost hosting anmeldelse.

2. SiteGround WordPress Hosting

SiteGround er en strålende vertsleverandør for WordPress-nettsteder. Det er kjent for sin utmerkede støtte og raske, pålitelige, problemfrie hostingplaner.

I likhet med Bluehost tilbyr SiteGround dedikerte WordPress-optimaliserte hostingplaner. Du kan også velge WordPress-installasjonsalternativet med ett klikk som hjelper deg med å komme i gang med en gang.

Noen av tjenestene inkluderer automatiske oppdateringer, øyeblikkelig oppsett av Cloudflares gratis CDN og SSL-sertifikater fra Let’s Encrypt. Den tilbyr også en WordPress-testside med 1 klikk, de nyeste PHP-versjonene, daglige WordPress-sikkerhetskopier, innebygd caching, 99,9 % oppetid og utmerkede respons- og lastetider.

SiteGround har en administrert WooCommerce-vertsløsning hvis du har en e-handelsbedrift, og deres kundestøtteteam er uten sidestykke.

Serverinfrastrukturen deres er drevet av Google Cloud med innebygde funksjoner med høy ytelse som Ultrafast PHP, SG Optimizer og mer for å gi selv et inngangsnettsted en skyvertsopplevelse.

Å lese:  Hvor mange passord har den gjennomsnittlige personen i 2024? (KEY statistikk)

SiteGround fordeler og ulemper

La oss nå se på fordelene og ulempene vi møtte når vi brukte SiteGround:

 • Fordeler: Utmerket WordPress-støtte, med høy hastighet og gratis SSL.
 • Fordeler: Avanserte sikkerhetsfunksjoner som kjører på Google Cloud-plattformen.
 • Fordeler: Flere datasentre som kjører over hele verden.
 • Fordeler: Gratis migrering av nettsider.
 • Fordeler: Inkluderer kraftige verktøy og plugins som AIOSEO, OptinMonster, WPForms og mer.
 • Ulemper: Ingen gratis domene og høyere priser for premium hosting.

SideGround-priser

Plan Månedlig pris Vanlig pris Nettsteder Oppbevaring Gratis SSL
Oppstart $2,99 $11,99 1 10 GB Ja
GrowBig $4,99 $19,99 Ubegrenset 20 GB Ja
GoGeek $8,99 $29,99 Ubegrenset 40 GB Ja

For best ytelse foreslår vi GrowBig- eller GoGeek-planene som kommer med Ultrarask PHP og gode skalerbare alternativer.

Kom i gang med SiteGround i dag.

3. DreamHost WordPress Hosting

DreamHost er en annen populær WordPress-nettvertsleverandør, som er vert for millioner av nettsteder. Den har også over 400 000 fornøyde kunder fra over 100 forskjellige land. I tillegg er det en offisielt anerkjent WordPress.org-vertsplattform med PCI-kompatibel hosting.

DreamHost har alle funksjonene du trenger starte et WordPress-nettsted og inkluderer 1-klikks WordPress-installasjon for å gjøre det mye enklere å komme i gang.

Alle planer inkluderer et gratis domenenavn med gratis domenepersonvern, en gratis brannmur på nettstedet og et gratis SSL-sertifikat. Det er et utmerket valg hvis du trenger en WordPress-vert som tilbyr enkel nettsideoppretting og høyhastighets SSD-lagring.

DreamHost fordeler og ulemper

La oss nå se på fordelene og ulempene vi møter når du bruker DreamHost:

 • Fordeler: Stor hastighet, gratis SSL og domene med personvernbeskyttelse, og 1-klikks WordPress-installasjon.
 • Fordeler: Offisielt anbefalt av WordPress.
 • Fordeler: Gratis brannmur for nettapplikasjoner.
 • Fordeler: Gratis automatisert WordPress-migrering.
 • Fordeler: Få tilgang til kraftige WordPress-plugins og verktøy, inkludert AIOSEO, WPForms og mer.
 • Fordeler: Delt ubegrenset plan inkluderer ubegrenset e-post.
 • Ulemper: Hosting-kontrollpanelet (Cpanel) er noe utdatert.

DreamHost-priser

Plan Månedlig pris Vanlig pris Nettsteder Oppbevaring Gratis SSL
Grunnleggende WordPress $2,59 $3,95 1 Ubegrenset Ja
DreamPress (Starter) $16,95 $29,95 1 30 GB Ja
DreamPress (profesjonell) $24,95 $49,95 Ubegrenset Ubegrenset Ja
VPS WordPress (Starter) $10,00 $16,95 1 30 GB Ja
VPS WordPress (administrert) $25,00 $39,95 1 60 GB Ja
WooCommerce Hosting (starter) $16,95 $29,95 1 30 GB Ja
WooCommerce Hosting (profesjonell) $24,95 $49,95 Ubegrenset Ubegrenset Ja

Kom i gang med DreamHost i dag.

4. Hostinger WordPress Hosting

Hostinger er en velkjent webhotelltjeneste og en populær løsning i WordPress-fellesskapet fordi den tilbyr den billigste WordPress-hostingen. Plattformen er robust og pålitelig, og de tilbyr 24/7 support gjennom live chat.

Hostinger fordeler og ulemper

La oss nå se på fordelene og ulempene vi møtte når vi brukte Hostinger:

 • Fordeler: Stor hastighet, gratis SSL, domene og e-postkontoer.
 • Fordeler: Billigste plan starter fra $ 1,99 per måned med 30 GB diskplass.
 • Fordeler: 30-dagers pengene-tilbake-garanti.
 • Fordeler: Administrerte automatiske oppdateringer og WordPress-akselerasjon innebygd.
 • Fordeler: Velg mellom flere datasentre.
 • Fordeler: Inkluderer kraftige WordPress-plugins og verktøy som MonsterInsights, WPForms, AIOSEO og OptinMonster.
 • Ulemper: Høye fornyelsesgebyrer.
Å lese:  Hvordan fikser jeg XRE 03059 Xfinity-feil?

Hostinger-priser

Plan Månedlig pris Vanlig pris Nettsteder Oppbevaring Gratis SSL
Premium $2,49 $7,95 1 10 GB Ja
Virksomhet $3,69 $8,95 100 20 GB Ja
Skystart $8,99 $29,95 Ubegrenset 30 GB Ja

Kom i gang med Hostinger i dag.

5. HostGator WordPress Hosting

HostGator er en annen populær webvert for mange nettstedeiere. Ved å registrere deg for HostGator-planen kan du ha et domenenavn gratis i et helt år.

Den kommer med 5 forskjellige hostingpakker med priser som passer til ulike budsjetter. Som de andre hostingselskapene i denne artikkelen, tilbyr denne også dedikert hosting for WordPress-brukere med 1-klikks WordPress-installasjoner.

HostGator har flere tilleggsverktøy for å bygge nettstedet ditt og tilbyr 99,9% oppetid.

Du kan bruke deres gratis nettstedmigreringstjenester hvis du er en ny HostGator-kontoinnehaver. Hvis du tidligere har vært vert for nettstedet ditt hos et annet vertsselskap, kan du enkelt migrere det til HostGator uten kostnad.

HostGator fordeler og ulemper

La oss nå se på fordelene og ulempene vi møtte når vi brukte HostGator:

 • Fordeler: Rask med 24/7 support
 • Fordeler: Billige priser for det første året og gratis migrering
 • Fordeler: Gratis domene og gratis SSL
 • Ulemper: Fornyelsesgebyrene er høye

HostGator-priser

Plan Månedlig pris (kampanje) Vanlig pris Nettsteder Oppbevaring Gratis SSL
Hatchling $2,75 $5,95 1 10 GB SSD Ja
Baby $3,95 $9,95 Ubegrenset Ubegrenset SSD Ja
Virksomhet $9,95 $19,95 3 Ubegrenset SSD Ja

Kom i gang med HostGator i dag.

Hva er den beste WordPress-verten for deg?

Hvis du er klar til å velge den beste WordPress-verten for nettstedet ditt, har vi noen forslag.

 • Bluehost er den beste allround WordPress-verten takket være det brukervennlige grensesnittet, konkurransedyktige priser og enkel WordPress-installasjon.
 • Vi anbefaler SiteGround for e-handelsnettsteder på grunn av WooCommerce-hosting og bransjeledende støtte.
 • Hostinger er den beste WordPress-verten for små bedrifter.

Når det er sagt, tilbyr alle de beste WordPress-vertsselskapene nevnt ovenfor utmerket oppetid, raske servere, kvalitetsstøtte og utrolig lave priser, så du kan ikke gå galt.

Hvordan velge de beste spørsmålene om WordPress-vertstjenester

Finnes det noen gratis WordPress-vertsleverandører?

Det finnes flere gratis WordPress-vertsleverandører; Vi foreslår imidlertid at du holder deg unna dem. I mange tilfeller legger gratis vertsleverandører ut annonser på nettstedet ditt og kan til og med sende skadevare til brukerne dine. I verste fall kan de stenge nettstedet ditt når som helst uten varsel.

Kan jeg bytte WordPress-vertsleverandør senere?

Ja, du kan bytte leverandør hvis du er misfornøyd med din nåværende hosting. De fleste hostingselskaper tilbyr gratis migreringstjenester, som gjør det enkelt å flytte til en ny vert.

Er det andre WordPress-vertsleverandører som ikke er på denne listen?

Det er mange andre WordPress-vertsselskaper. Noen leverandører som ikke er på denne listen inkluderer GoDaddy, som tilbyr ubegrenset lagring, A2-hosting med sin omfattende kunnskapsbase, WP Engine, Kinsta, Liquid Web, Flywheel, GoGeek, InMotion Hosting og mer.

Min WordPress-hosting tilbyr WP-cli; hva er det?

WP-cli er et WordPress-kommandolinjegrensesnitt for å oppdatere plugins, sette opp multisite-installasjoner og mer uten nettleser. De fleste nybegynnere trenger ikke dette utviklerverktøyet, men det er nyttig hvis du ansetter utviklere fordi det forbedrer arbeidsflyten deres.

De fleste WordPress-verter tilbyr wp-cli med SSH-tilgang, iscenesettelse og Git-verktøy for å gjøre nettstedutvikling raskere.

Tilbyr WordPress-vertsselskaper en profesjonell e-postadresse?

Ja, de fleste WordPress-vertsselskaper lar deg opprette en gratis forretnings-e-postadresse. Likevel foreslår vi at du bruker Google Apps (også kjent som GSuite) fordi det er mer pålitelig.

Det er det!

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du velger den beste WordPress-verten for nettstedet for småbedrifter.

Hvis du vil ha en praktisk sjekkliste for lansering av WordPress, vil du elske denne opplæringen.

Takk for at du leste! Vi vil gjerne høre dine tanker, så legg gjerne igjen en kommentar med spørsmål og tilbakemeldinger.

Du kan også følge oss på YouTube, X (tidligere Twitter)og Facebook for mer nyttig innhold for å utvide virksomheten din.

Stacey har skrevet om WordPress og digital markedsføring i over 10 år og om andre emner mye lenger. Ved siden av dette er hun fascinert av webdesign, brukeropplevelse og SEO.

Nye publikasjoner:

Anbefaling