Hvordan velge en tilfeldig vinner for sosiale medier-konkurranser

Leter du etter morsomme måter å plukke ut vinnere på? Som en bedrift med et rykte å opprettholde, er det avgjørende for konkurransens suksess å velge en vinner rettferdig og nøyaktig. Med hundrevis og tusenvis av bidrag er det en utfordring å trekke en giveaway-vinner selv for de mest forberedte merkene.

Denne artikkelen viser deg hvordan du velger en tilfeldig vinner for din neste sosiale mediekonkurranse. Da kan du glede vinneren med de spennende nyhetene og høste fruktene fra et større og mer engasjert publikum.

Her er en oversikt over hva vi skal dekke i dag:

La oss dykke inn.

Å velge en vinner manuelt vs. Automatisk

Når du stiller spørsmålet, “hvordan velger du en tilfeldig vinner?” svarene du mottar vil ofte fortelle deg om å legge til konkurransedeltakerne dine i et regneark eller en av de mange navnevelgernettstedene som er tilgjengelige. Deretter kan du velge en vinner fra listen tilfeldig.

Vi kaller dette den manuelle måten å trekke en vinner på, og selv om det er en populær løsning, har den flere ulemper.

For det første tar det lang tid å kvalifisere hver brukers oppføring. Du må manuelt bekrefte hvor mange personer som ble med i e-postlisten din, fulgte deg, delt konkurransen din på sosiale medier osv. for å delta i giveawayen din.

Å lese:  Hvordan hacke seg inn på noens Snapchat i 2024

Du må da filtrere disse deltakerne fra personene som sa at de deltok, men som ikke gjorde de nødvendige handlingene.

Etter alt dette må du forlate nettstedet ditt for å legge inn den endelige listen over navn i den tilfeldige vinnervelgeren.

Hele prosessen er ganske tidkrevende og gir mye rom for feil.

Alternativet er å kjøre giveawayen din med en konkurranseapp som RafflePress, den beste WordPress giveaway-plugin. Da kan du dra nytte av den innebygde tilfeldige vinnergeneratoren for å velge en vinner rettferdig og nøyaktig.

RafflePress gjør det enkelt å verifisere konkurransebidrag og gir deg muligheten til å administrere bidrag fra ett enkelt sted i WordPress-dashbordet.

Det fjerner behovet for manuelt å telle oppføringer fra nettsteder som Twitter, Facebook, Instagram, etc. Det gir deg også muligheten til å velge en vinner tilfeldig med et enkelt klikk, alt uten å forlate WordPress-nettstedet ditt.

Enda bedre, du kan filtrere bort spam-oppføringer med Google Recaptcha og Invisible Recaptcha.

Nå som du vet forskjellen mellom å velge en tilfeldig vinner manuelt kontra automatisk, la oss se på trinnene som er involvert for hver metode.

Hvordan velge en tilfeldig vinner automatisk (den enkle måten)

Som vi nettopp nevnte, er det mye enklere å velge en vinner automatisk enn manuelt.

Å lese:  Topp gratisverktøy for å starte din digitale markedsføringsreise

Når du oppretter en online konkurranse med RafflePress, får du umiddelbar tilgang til en rekke funksjoner designet for å gjøre det enkelt å verifisere bidragene dine.

Hver gang noen deltar i konkurransen din via en av de innebygde 1-klikks-handlingene på konkurransewidgeten eller landingssiden din, registreres påmeldingen i RafflePress konkurranseadministrasjonsdashboard i WordPress.

Dette betyr at du ikke trenger å jakte på sosiale medier for hver oppføring eller legge dem til i et regneark selv.

I stedet vises de i en oversiktlig liste med hver persons handling, kontaktinformasjon og om handlingen kvalifiserer for premietrekningen.

Med det i tankene, la oss se på hvordan du velger en tilfeldig vinner på den enkle måten med RafflePress.

Trinn 1: Se bekreftede oppføringer

Når giveawayen din er over, naviger til WordPress-administrasjonsområdet og klikk på RafflePress-ikonet i administrasjonspanelet til venstre. Dette tar deg til en liste over alle dine nåværende RafflePress-gaver.

Se etter den nylig avsluttede konkurransen på denne siden og klikk på Trenger vinnere link til høyre.

Når du klikker på lenken, vil du se en liste over alle som har deltatt i giveawayen din.

Dette er dashbordet for oppføringsadministrasjon, og det viser følgende informasjon for hver bruker:

  • Epostadresse
  • Navn
  • Hvis e-posten deres er bekreftet
  • Totalt antall konkurransebidrag
  • Dato for innreise

Med disse detaljene kan du nå gå videre til å velge en vinner.

Trinn 2: Velg en tilfeldig vinner

Du vil se Vinnervalg verktøytips øverst til venstre på skjermen på samme side. Du kan velge hvor mange vinnere du ønsker å velge i denne boksen og om vinnerne skal ha bekreftede eller ubekreftede e-postadresser.

Å lese:  Hvordan bruke Event Manager til å planlegge og dele arrangementer i WordPress

Etter å ha angitt alternativene dine, klikk på Velg vinnere nå knapp.

RafflePress vil deretter tilfeldig velge en vinner ved hjelp av den innebygde tilfeldige vinnergeneratoren og fremheve vinnerbidraget øverst på dashbordet for oppføringsadministrasjon.

Du kan deretter klikke på E-postvinner lenke for å fortelle vinneren de gode nyhetene.

Var ikke det lett?

Hvordan velge en tilfeldig vinner manuelt

Hvis du ønsker å velge en vinner fra en navneliste manuelt, må du først lage en liste over personene som la inn giveawayen din på riktig måte.

Trinn 1: Bekreft konkurransebidragene dine

Å bekrefte hvem som har kvalifisert seg til premietrekningen din avhenger av påmeldingsmetodene du valgte.

For eksempel, hvis brukere måtte bli med på e-postlisten din for å delta i konkurransen din, må du telle antall nye abonnenter du fikk under konkurransen.

Hvis inngangskravet var å følge deg på Twitter, må du telle hvor mange nye Twitter-følgere du fikk i løpet av den perioden. Og hvis du ba folk om å tagge en venn i kommentarene på Instagram, må du gjøre det samme.

Trinn 2: Legg til bekreftede oppføringer i et dokument

Når du har bekreftet bidragene dine, må du legge til deltakernes navn i et dokument for å lage en liste.

Den enkleste måten er å lage et regneark med 1 kolonne for navn, 1 kolonne for inntastingsmetoder og 1 kolonne for kontaktdetaljer som Twitter- eller Instagram-håndtaket eller e-postadressen.

Å lese:  Er e-handel lønnsomt? En studie av det nåværende landskapet pluss tips om hvordan du kan trives som en nettbedrift

Trinn 3: Legg til navn i et tilfeldig navnevelgerverktøy

Med listen over oppføringer i hånden kan du gå til et tilfeldig navnevelgerverktøy som Kommentarvelger nettsted.

Marker navnekolonnen i regnearket og kopier dem til utklippstavlen. Deretter limer du inn navnene i kommentarvelgeren med ett navn på hver linje eller atskilt med komma.

Hvis du foretrekker det, kan du laste opp listen over navn som en .txt-fil ved å klikke på Velg Fil knapp.

Deretter ruller du nedover siden og klikker på Start knapp.

Etter noen sekunder vil verktøyet tilfeldig velge en vinner fra listen over navn og vise den med totalt antall navn og dato.

Nå kan du gå videre og gi vinneren de gode nyhetene ved å bruke kontaktdetaljene fra regnearket ditt.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære hvordan du enkelt kan velge en tilfeldig vinner for sosiale medier-konkurranser. Når du lager en nettkonkurranse med RafflePress, er det ikke bare superenkelt å velge en vinner, det er også den beste måten å sikre at giveawayen din er rettferdig og nøyaktig.

Hva venter du på?

Kom i gang med RafflePress i dag.

Og hvis du likte denne artikkelen, følg oss videre Twitter og Facebook for nyttige WordPress-tips.

Stacey har skrevet om WordPress og digital markedsføring i over 10 år og om andre emner mye lenger. Ved siden av dette er hun fascinert av webdesign, brukeropplevelse og SEO.

Nye publikasjoner:

Anbefaling