Hvordan vokse når du er en nybegynner

pexels rfstudio 3810788

Å være en startup er utfordrende. Alt handler om kjas og mas og å ta raske beslutninger, noe som gjør det vanskelig å utvide virksomheten din.

Når du er lansert er det viktig å vite hvordan du skalerer opp virksomheten din. Som oppstart trenger du vekststrategier for å fortsette å ekspandere, ellers vil du stagnere.

Du vil forbli på samme sted uten vekst og til slutt dø av. Men hvordan oppnår du dette?

Det er så mange faktorer involvert her, og det kan være overveldende å tenke på dem alle samtidig. Her er noen tips om hvordan du kan vokse når du er en startup.

Ansett de rette menneskene

Oppstarten din stopper hvis du har en god idé, men ikke har noen til å utføre den. Du kan ikke gjøre alt selv.

Du vil ikke kunne vokse så raskt som du ønsker, og det vil bli vanskeligere å ansette nye teammedlemmer.

Nøkkelen er å ansette folk som er like lidenskapelige for det du gjør som du er.

Det handler ikke bare om å finne de rette menneskene; det handler om å vite den riktige måten å ansette dem på. Her er noen av tingene du bør huske på når du ansetter:

 • Ansett for holdning, ikke ferdigheter eller erfaring: Du må ansette folk som har en god holdning og vil jobbe hardt for å tilføre verdi til bedriften din. Dette er spesielt viktig hvis du har liten erfaring i det du driver med eller er ny på et felt.
 • Hire for fit: Ikke bare ansett hvem som helst! Hvis noen ikke har det som trengs for å lykkes i bedriften din, vil de ikke kunne hjelpe deg med å vokse så raskt som mulig, og de kan til og med skape problemer på veien.
 • Behandle de ansatte som familie: Det er viktig fordi det viser dem at du bryr deg om dem og er villig til å investere i deres utvikling og suksess.
 • Bygg en tillitskultur: Når folk stoler på hverandre og føler seg komfortable rundt hverandre, er det mer sannsynlig at de deler informasjon, noe som betyr at alle vet hva som skjer på jobben hver dag.
Å lese:  Hvordan migrere fra PrestaShop til WooCommerce: ...

Dra nytte av utdanningsmuligheter

Startups møter utfordringer som ikke kan overvinnes ved å ansette de beste medarbeiderne eller kjøpe den nyeste teknologien.

pexels kampus produksjon 8636598

For å lykkes må startups være forberedt på det uventede. En måte å forberede seg på er å tilby utdanningsmuligheter til dine ansatte.

Dette vil gi dem verdifull kunnskap og ferdigheter samtidig som det hjelper dem å ligge foran konkurrentene dine. Her er måter startups kan dra nytte av utdanningsmuligheter på:

Startups har noen ganger penger til heltidsansatte eller entreprenører. Likevel, selv om de gjør det, lar praksisplasser studenter eller nyutdannede få erfaring fra den virkelige verden mens de lærer om virksomheten og bransjen din.

Hvis du ansetter for entry-level stillinger, gi preferanse til kandidater som har internert hos deg før du søker på heltidsarbeid.

 • Tilby gratis nettkurs

Gratis nettkurs er en annen fin måte for startups å tilby utdanningsmuligheter for sine ansatte.

Du kan bruke disse som en del av opplæringsprogrammet for ansatte eller til og med som en måte å gi tilbake for hardt arbeid på prosjekter som gagner virksomheten din.

Fokus på etablerte inntektskilder

Når du er en startup, er det lett å bli fanget av spenningen ved å bygge produktet ditt.

Tross alt var det det som fikk deg inn i denne bransjen i utgangspunktet. Men hvis du vil ha en vellykket bedrift, må du kunne tjene penger på den.

Og det betyr å fokusere på etablerte inntektskilder før du bygger nye.

Det er fordi det tar tid før nye produkter eller tjenester blir lønnsomme – noen ganger lang tid.

Hvis du ikke tjener penger på kjernetilbudene dine umiddelbart, vil du ikke ha nok kontantstrøm til å finansiere veksten og utviklingen av nye muligheter.

Så du trenger prosjektledelse for startups for å vite hvor mye penger som kan genereres fra eksisterende produkter og tjenester før du investerer i noe uprøvd.

Dette betyr å forstå verdien av produktene og tjenestene dine for kundene – ikke bare hva det koster for deg å produsere dem.

Du trenger prosjektledelse for startups for å kunne svare: Hvor mye vil en gjennomsnittlig kunde betale for mitt produkt eller min tjeneste?

Hvilke funksjoner vil de ha? Kan jeg lade mer? Hva lader konkurrentene mine?

Dette betyr at du må utvikle en plan for å øke salget, forbedre kundeopplevelsen og administrere kundetilfredsheten.

Du bør også fokusere på å lage en effektiv markedsføringsstrategi som vil hjelpe deg å få flere kunder. Du kan bruke forskjellige strategier for dette formålet, for eksempel:

 • skape nye produkter og tjenester;
 • Forbedre de eksisterende;
 • Bruke sosiale medieplattformer for å markedsføre virksomheten din;
 • Opprette en blogg eller nettside hvor folk kan finne informasjon om bedriften din;
 • Etablere partnerskap med andre selskaper for å maksimere fortjenesten din.
Å lese:  Hvordan selge GoHighLevel SAAS (effektivt) i 2024

Finn din vei til suksess

Det er mange forskjellige måter du kan gå for å utvide virksomheten din.

Du kan prøve forskjellige teknikker og se hva som fungerer best for akkurat din situasjon, men bare én måte fungerer for noen.

Du må finne veien til suksess og bruke den som en strategi. Her er fem viktige ting å huske på når du finner veien til suksess:

 • Hedre dine kjerneverdier
 • Kjenn målgruppen din
 • Ikke kopier konkurrenter
 • Omfavn overgangstid og kostnader
 • Fokuser på tilbakemeldinger fra kunder

Tenk alltid fremover

Du kan bare forvente å vokse en startup hvis du tenker fremover. Den beste måten å gjøre det på er å begynne å sette på plass prosesser, systemer og retningslinjer som vil hjelpe deg når du starter og vokser til et selskap, slik at de er klare til å gå når den tid kommer.

møte g44def5600 1280

Dette gjelder spesielt ting som å ansette og introdusere nye mennesker og administrere veksten til teamet ditt.

Du vil ha disse prosessene på plass før ting blir gale, slik at de lett kan skaleres opp etter hvert som virksomheten din vokser.

Du kan for eksempel ta inn en konsulent som vil hjelpe deg med å sette opp alle systemene du trenger for å rekruttere og ansette, opplæring og innføring av nyansatte.

Når du starter en ny bedrift, er det veldig lett å bli revet med av spenningen ved det hele og glemme de tingene som må gjøres.

Tenk fremover og planlegg for vekst slik at du ikke trenger å skalere opp for raskt eller innse for sent at du har gått glipp av en viktig mulighet. For å hjelpe deg med dette, her er noen viktige tips for å hjelpe deg med veksten:

 • Ha en exit-strategi
 • Forstå markedet ditt
 • Sørg for at teamet ditt er på linje med din visjon
 • Vurder å ansette folk som har erfaring fra lignende felt som deg
 • Tenk alltid fremover

Delta på nettverksarrangementer

Nettverk er en kritisk komponent i oppstartsøkosystemet. Det er her du finner gode folk som kan hjelpe deg med å utvide virksomheten din, og det er også der du kan få nye venner som har lignende interesser.

Å lese:  Hvordan ansette en kreativ direktør for å drive designstrategien din

Jo flere mennesker du møter, jo mer sannsynlig er det at en av dem blir en investor eller forretningspartner.

Nettverksarrangementer lar deg møte nye mennesker og dele ideer med de i samme bransje.

De er også et flott sted å få tilbakemelding på hva som må forbedres i bedriften eller produktet ditt.

De mest effektive nettverksarrangementene er de med et klart formål – som å komme sammen med andre gründere for å diskutere hvordan de drev virksomheten sin under utfordringer de sto overfor eller hvordan de kunne skalere virksomhetene sine når andre ikke kunne.

Disse arrangementene holdes vanligvis månedlig eller kvartalsvis og gir verdifull informasjon som kan hjelpe enhver gründer med å forbedre forretningsmodellen sin.

Arranger lokale arrangementer

En av de beste måtene å utvide virksomheten din på er å arrangere lokale arrangementer. Ved å være vertskap for arrangementer kan du få kontakt med potensielle kunder og klienter på en personlig måte.

Du får også muligheten til å vise frem produktene og tjenestene dine på et sted hvor folk vil se dem førstehånds.

Det beste med å arrangere arrangementer er at du kan markedsføre merkevaren og budskapet ditt i et virkelig miljø.

Dette er spesielt viktig for nye bedrifter som ønsker å bygge kundenes tillit. Her er noen tips om hvordan du kan arrangere de beste lokale arrangementene:

 • Velg riktig sted. Når du leter etter et sted å arrangere arrangementet ditt, sørg for at plasseringen lett kan nås fra forskjellige deler av byen. Du må også kjenne til lokalets kapasitet for å sikre at det er nok plass til alle deltakere.
 • Inviter folk fra forskjellige bakgrunner og bransjer som representerer en annen demografi enn målgruppen din. Inviter menn og kvinner i ulike aldre og etnisiteter som representerer alle kjønn og aldre i ditt målmarkedsområde til å delta på arrangementet ditt, slik at folk vet at de ikke bare er et annet ansikt i mengden (noe som kan være skremmende).
 • Utnytt markedsføring på sosiale medier ved å legge til bilder, videoer, lenker eller annet digitalt innhold før eller under arrangementet. Dette bidrar til å skape blest rundt arrangementet uten å betale for dyr annonsering.

Undersøk dine konkurrenter

Du kan være en liten startup, men du kan fortsatt konkurrere med større bedrifter. Du må gjøre det smartere enn de gjør.

Å lese:  Hvordan legge til interesse på LinkedIn i 2024
pexels rodnae productions 7947847

Du må vite hva konkurrentene dine gjør og hvordan de gjør det. Det er derfor du bør undersøke dem.

Hvis du trenger å vite hva konkurrentene dine gjør og hvordan de gjør det, krever det arbeid å konkurrere mot dem. I de første dagene har du kanskje ikke noen konkurrenter.

Men etter hvert som virksomheten din vokser, vil du snart finne deg selv i å konkurrere med andre startups om kunder, investorer og ansatte.

Jo mer tid du bruker på å studere din bransje og konkurrenter, jo bedre posisjonert vil du være når du tar strategiske beslutninger om virksomheten din. Det er mange måter å lære om konkurrentene dine på:

 • Sjekk ut deres sosiale mediesider for å se hva de snakker om.
 • Google nettsidene deres for å se hvilket innhold de publiserer på dem.
 • Sjekk deres LinkedIn-profiler for stillingsannonser eller ledige stillinger som samsvarer med jobben din.
 • Besøk deres nettsider for å se nærmere på produktene eller tjenestene deres.

Forbedre prosjektledelse

Når du er en oppstart, kan du starte med enkle prosjektstyringsverktøy som Trello eller Asana.

Men siden oppstarten vokser raskt, er det bedre å velge en sterkere løsning som Birdview PSAMS-prosjekter, etc.

Prosjektledelsesprogramvare er avgjørende for å holde styr på alle prosjekter og oppgaver som må fullføres.

Det viktigste prosjektledelsesprogramvaren kan gjøre for deg, er å hjelpe deg med å holde teamet organisert og på et oppdrag.

På denne måten vet alle hva de bør gjøre til enhver tid og når de bør gjøre det.

Denne typen programvare vil også hjelpe deg med å holde styr på alle viktige data knyttet til hvert prosjekt, for eksempel hvem som er en del av hvert team, deres roller, hvor mye penger som er brukt på hver fase, og så videre.

Hvis du ønsker å vokse bedriften din med suksess, må du være i stand til å planlegge og lage en handlingsplan for å nå dine mål.

Programvare for prosjektledelse lar deg gjøre dette ved å hjelpe deg med å sette tidsfrister, tildele oppgaver og krysse av elementer når de er fullført.

Innpakning

Hver bedriftseier ønsker å utvide virksomheten sin og gjøre mer salg. Dessverre krever den veksten arbeid.

Det kan ta år for en bedrift å nå sitt potensial. Til tross for dette startes nye virksomheter hver dag, og enda flere, bedrifter trenger hjelp til å øke inntektstallene sine årlig.

Nye publikasjoner:

Anbefaling