Hvorfor du kanskje vil revurdere bruken av annonser på bloggen din

Den siste uken eller så har vi snakket mye om å tjene penger på bloggen din og alle de ulike problemene som kan oppstå.

Et aspekt ved dette emnet er ideen om å sette annonser på bloggen din.

Er det en god idé? Vel, noen ganger.

Og noen ganger er det en veldig, veldig dårlig idé.

I dagens innlegg skal jeg snakke litt om beslutningen om å sette annonser på bloggen din og hvorvidt det passer for nettstedet ditt eller ikke.

De forskjellige måtene folk bruker annonser på blogger

Ok, la oss starte med å se på de ulike måtene folk legger ut annonser på bloggen sin.

 • Sidepanelet 90×90
  Sannsynligvis den vanligste annonseformen du ser på en blogg, er det gamle firkantede sidefeltet. Ironisk nok er de også minst effektive.
 • Bloggnettverket
  Det er her du blir med i et bloggnettverk, og så legger alle i det nettverket ut en annonse på bloggen sin som vekselvis promoterer andre blogger i det nettverket. Dette er ganske vanlig i moteblogger og lignende nisjer.
 • EPC-annonsen
  Dette står for inntekt per klikk er en annonse du legger ut på bloggen din hvor du tjener penger hver gang noen klikker på en lenke. Adsense er det vanligste og mest vellykkede eksemplet.
 • Sponsing bannerannonser
  Noen betaler deg et gebyr og i bytte leier du ut plass på bloggen din. Det kan ha form av et 90×90 kvadrat eller et banner øverst eller nederst på hvert innlegg.
 • Linker i teksten
  Dette er en veldig risikabel SEO-praksis der folk betaler deg for å legge inn en tekstlenke i blogginnlegg. Jeg fraråder både bloggere og annonsører å gjøre dette.
Å lese:  5 enkle, men effektive måter å annonsere bedriften din på

Det finnes noen få andre avanserte skjemaer (som popup-vinduer i video osv.), men dette er de viktigste tingene du sannsynligvis vil se på en blogg. Dessverre vurderer mange bloggere ikke de potensielle ulempene ved å slå en av disse på nettstedet ditt.

Hvorfor jeg ikke tror annonser er en god idé for bloggere

I lang tid nå har jeg vært litt “anti-reklame”.

Dette er ikke fordi jeg er iboende motstander av annonsering i seg selv, jeg tror bare det er ofte en mye bedre måte å gjøre ting på hvis du driver en nettbedrift.

Så hvorfor synes jeg ikke annonser er en god idé?

 • De utvanner ofte merkevarekapitalen din
  Når du bygger en bedrift jobber du veldig hardt for å få den til å se ut og føles på en bestemt måte. Du vil at folk skal assosiere merkevaren din med visse følelser og følelser. Men når du legger ut tilfeldige annonser på bloggen din, utvanner du disse assosiasjonene. Jeg vil for eksempel aldri at noen annonser for Twitter-programvare med nettsøppel skal vises her på Blog Tyrant.
 • De tar opp verdifull plass
  Jeg har aldri helt forstått hvorfor du gir det mest verdifulle, over bretten, eiendom på bloggen din til et eller annet selskap som du ikke har noe å gjøre med. Med mindre de betaler deg ekstraordinære penger, er det mye klokere å sikre den plassen for noe annet. Jeg skal snakke om hva det er senere.
 • De påvirker bloggens lastetid
  Mange nettverk krever at du legger inn litt kode på bloggen din slik at de kan vise annonser. Dessverre har disse ofte stor innvirkning på hvor raskt bloggen din lastes, noe som er et enormt problem for både brukeropplevelse og SEO-ambisjoner.
Å lese:  Slik endrer du skrift i WordPress: Din hurtigveiledning for å legge til egendefinerte skrifter

Tydeligvis gjelder disse strengt tatt ikke for hver blogg hele tiden, og mange av disse kommentarene er generaliseringer, men du vil finne mange situasjoner der disse negative tingene skjer.

Her er ett eksempel jeg fant på den svært populære politiske bloggen:

(Merk: Jeg slettet nettadressen bare for å være på den sikre siden.)

fartstest politisk blogg

Jeg la merke til at nettstedet deres lastet litt tregt for meg, og at det hadde mange annonser, så jeg kjørte en hastighetstest på hjemmesiden og et indre innlegg med Pingdom-verktøy og hjemmesiden ga en lastetid på over seks sekunder fra Europa og litt mindre i USA. Husk at vi vil at bloggene våre skal lastes inn på rundt ett sekund.

lastetid

Det var over 300 forespørsler (mer om indre innlegg) og en mye av dem kommer fra annonseplasseringer. Hvis du blar nedover listen over filer/stier, vil du se bokstavelig talt dusinvis av dem. Det ser ut til at noe av lastetiden for Adsense kan være forbedret men jeg lurer på om det og de andre annonsene forårsaker hastighetsproblemer?

Jeg kan ikke si noe sikkert, men visdom for nettmarkedsføring forteller oss at dette vil ha en negativ innvirkning på ting som fluktfrekvens og potensielt til og med hvor godt en blogg rangerer på Google, noe som er synd for et kvalitetsnettsted som dette.

Å lese:  Jasper AI vs Grammarly [2024]: Hva er best for copywriting?

Jeg ser dette gang på gang på nettsteder som bruker reklame – bloggen kryper.

Jeg mistenker imidlertid at mye av denne bloggens inntekter kommer fra disse annonsene, noe som plasserer dem i en vanskelig posisjon. Spesielt kvalitetsnyhetskilder sliter virkelig med å finne penger i det nye digitale miljøet.

En annen nyhetsside i Australia måtte til og med ty til dette reklameteppet:

nyhetsannonser

Så, hva er vårt alternativ?

Hva kan vi prøve i stedet for annonser?

Nå må vi gå videre til ideen om hvilke alternativer som er tilgjengelige for oss. Selvfølgelig kommer det til å være forskjellig for hver blogg, men for meg handler dette mest om dette:

[bctt tweet=”A blog should never let income streams negatively impact reader flow.”]

Hvis du går tilbake til ideen om merkevareegenskap, hvis du har bygget en fantastisk blogg med supernyttig innhold, vil du også sørge for at reklameaspektet ved bloggen din også er av høy kvalitet.

Det betyr at annonsene du viser må samsvare med merkevaren din, og produktene de markedsfører må ha samme kvalitet som din egen blogg.

Med generell reklame kan du ikke alltid gjøre det.

Så hva er alternativet?

 1. Utvikle ditt eget produkt/tjeneste og ta tilbake plassen
  Det beste alternativet er å ta tilbake den plassen som ellers ville vært viet til reklame og begynne å bygge din egen e-postliste på lang sikt. Internett-markedsførere sier jevnlig at 10 000 abonnenter er verdt rundt $100 000 for virksomheten din hvert år. Og, som vi vet, når du har noen på e-postlisten din, kan du markedsføre nytt innhold og fremtidige produkter til dem. Dette betyr at du hjelper til med å løse nye problemer, holder dem engasjert i merkevaren din og ikke mister dem for noen få reklamecent.
 2. Finn en tilknyttet partner som matcher merkevarens mål
  Det andre alternativet er å bytte til en langsiktig tankegang på bloggen din. Hva dette betyr er at du bruker en bloggstrategi som denne for å bygge målrettet trafikk til bloggen din for å markedsføre e-postlisten din og deretter, til slutt, en tilknyttet partner. Disse tilknyttede kampanjene tjener ofte store beløp per salg/enhet og du mister ikke leseren. Du har kontroll over hele prosessen. Dette gjelder spesielt hvis du har kriterier for dine tilknyttede partnere, for eksempel pengene-tilbake-garantier, kvalitetsstøttepersonale osv.
Å lese:  NitroPack-anmeldelse: Den beste plugin-en for å få fart på...

Som jeg allerede har sagt, er det noen situasjoner der reklame er greit. Du kan finne noen gode partnere og installere eiendelene deres på bloggen din på en måte som er ren og rask lasting. Og kanskje nyhetsblogger og noen andre nisjer ikke har så mye valg.

For det meste vil vi imidlertid bytte til denne andre typen annonsering der vi får dem til å abonnere på bloggen vår først, og deretter gjøre kampanjer på en sekundær måte som fortsatt lar oss tilby relevant og nyttig innhold.

Det fungerer bare bedre.

Bruker du annonser på bloggen din?

Hva synes du om tilfeldige annonser på nettsider og blogger? Synes du noen gang at de er irriterende eller støtende? Jeg ville vært veldig interessert i å vite om noen har brukt annonser på bloggen sin og aldri vil vurdere å endre.

Har du spørsmål eller kommentarer? Vennligst skriv en merknad nedenfor.

Nye publikasjoner:

Anbefaling