Hvorfor er HTTP-hoder viktige i nettskraping?

bilde 2

Et av de vanligste spørsmålene i nettskrapingsverdenen er: “Hvordan øke kvaliteten på innhøstede data? Eller hvordan skrape nettet uten å bli utestengt?»

Selv om VPN-er og proxyer er mye brukt for å takle nettskraping effektivt og gjøre det mer sømløst, optimaliserer HTTP-overskrifter også nettskrapingsoppgaver betydelig. Dessverre er det ikke mange som vet om det.

Finn hvordan vanlige HTTP-hoder kan bidra til å strømlinjeforme nettskrapingsoppgaver.

Forkortelse for Hypertext Transfer Protocol, HTTP sender tilleggsinformasjon under HTTP-forespørsler og svar. I tillegg til informasjonen som sendes til en nettleser via et nettsteds webserver, utveksler nettleseren og serveren data om et dokument gjennom en HTTP-header.

En HTTP-forespørsel inkluderer en overskrift med data som forespurt dato, språk og henvisningsadresse.

På den annen side inkluderer HTTP-svaret et overskriftsfelt der serveren sender dataene sine til nettleseren. Vanligvis kan ikke brukeren se denne informasjonen fordi den forblir usynlig.

HTTP-hoder inneholder felt som inkluderer en linje. Hver inneholder et navn, delt med et kolon og lukket med et linjeskift.

Folk bruker vanligvis rotering IP-adresser og proxyer for å unngå forbud under nettskrapingsoppgaver. Når de gjør det, overser de ofte HTTP-hodenes rolle i å unngå forbud.

dobbel skjerm ge37765d52 1280

Ikke bare sikrer de innsamling av data av høy kvalitet, men de reduserer også sjansen for irriterende nettstedsforbud.

Å lese:  3 viktige aspekter ved nettstedet ditt som bidrar til SEO

Derfor anbefaler mange eksperter å bruke HTTP-hoder for problemfrie nettskrapingsprosjekter.

Lite kunnskap om HTTP-hoder kan skremme deg. Imidlertid vil et dypere dykk i hva de er og hvordan du kan implementere dem under nettskraping hjelpe.

Her er vanlige HTTP-hoder for nettskraping og hvordan du kan optimalisere dem.

Denne typen HTTP-header sender informasjon relatert til operativsystemet, applikasjonstypen og programvaren. Dette gjør det mulig for datamålet å bestemme HTML-typen for svaret.

De fleste webservere autentiserer user-agent header for å spore mistenkelige forespørsler. For eksempel, når flere forespørsler sendes til en webserver under skraping, vil identiske forespørselshoder for brukeragenter bety en botaktivitet.

Profesjonelle nettskrapere manipulerer imidlertid brukeragent-overskriftsstrengene, og viser organiske forespørsler.

Dette hindrer nettsteder fra å forby deg og gir mulighet for en problemfri skrapeprosess. Sørg imidlertid for å endre informasjonen til brukeragentforespørselshodet for å begrense sjansene for å bli utestengt.

Denne overskriften sender informasjon til webserveren som indikerer to ting. Det første er språket klienten forstår, og det andre er språket webserveren foretrekker når de returnerer svaret.

HTTP header accept-språk blir effektivt når webservere ikke klarer å oppdage det foretrukne språket.

Det er verdt å merke seg at relevans er avgjørende for disse overskriftene. Du må med andre ord sørge for at de angitte språkene stemmer overens med brukerens IP-adresse og måldomene.

Å lese:  Hvordan starte Print-on-Demand på Etsy [2024] - Gradvis

Ellers ville forespørslene dukket opp fra flere språk, og nettstedet ville mistenke en bot-lignende aktivitet. Riktig implementering er imidlertid en vinn-vinn for webserveren og klienten.

HTTP Header Accept er primært ansvarlig for å informere webserveren om typen dataformat som kan sendes tilbake til brukeren.

Selv om det høres relativt enkelt ut, er en vanlig snublestein å glemme å konfigurere overskriften i henhold til serverens format.

En riktig konfigurert forespørselshode gjør opp for organisk kommunikasjon mellom serveren og klienten. Som et resultat minimerer det sjansen for å møte nettstedblokkeringer.

pexels mikhail nilov 7988079

Denne typen header informerer webserveren om typen komprimeringsalgoritme som skal implementeres ved håndtering av forespørselen. Enkelt sagt varsler den at den nødvendige informasjonen kan komprimeres mens den videresendes fra serveren til brukeren.

Når den kjøres, gjør den det mulig å spare trafikkvolum, noe som er gjensidig fordelaktig for begge parter: klienten og webserveren. Dette er hvordan.

Klienten får den ferske komprimerte informasjonen, og serveren unngår å sløse med ressurser ved å sende ut massiv trafikk.

Selv om denne HTTP-headeren kan se ut til å ha en minimal rolle i å unngå skrapeblokker, er det ikke tilfelle.

Se for deg nettlesingsmønstrene til en tilfeldig internettbruker. Brukeren surfer muligens på internett hele dagen og mister oversikten over tid.

Å lese:  Hva betyr NFS på Instagram i 2024?

Hvis du spesifiserer et tilfeldig nettsted før skrapingsøkten, får trafikken derfor til å virke mer organisk.

Så, i stedet for å handle raskt, bør du vurdere dette enkle trinnet for å unngå anti-skrapingstiltak utført av nettsteder. Dette vil forhindre at nettstedet blokkerer tilgangen din.

Konklusjon

Å utnytte vanlige HTTP-hoder kan gjøre nettskraping mindre stressende og mer effektiv. Jo mer du kjenner til den tekniske siden av datautvinning, jo mer positivt blir resultatet. Så prøv disse overskriftene og se selv! Og hvis du vil dykke dypere inn i emnet, naviger til denne nettsiden og les blogginnlegget.

Nye publikasjoner:

Anbefaling