Hvorfor produktbeskrivelser av høy kvalitet er viktige i e-handel

E-handel har opplevd en betydelig popularitetsøkning de siste årene. Det vil si så å si et blad med to kanter. Etterspørselen er oppe, men det er konkurransen også. En bedriftseier har det ikke lett. Det blir stadig vanskeligere å få fem minutter i solen. Husker du at det er andre fisker i havet? Vel, e-handelshavet har en blomstrende befolkning, og du må være kreativ for å holde deg blant de mest ettersøkte fangstene.

E-handel er en handel like gammel som tiden, med en digital snurr på den. Saken er at du ikke har fordelen av ansikt til ansikt kontakt. Det var en gang en god historie og et sjarmerende smil som pleide å forsegle avtalen.

I disse dager må produktene imidlertid tale for seg selv. Og det gjør de gjennom produktbeskrivelsen. Men hva er det? Hvorfor er det så viktig? Og for guds skyld, hvordan kommer du på den rette? Vel, kjære venn, len deg tilbake og la oss vise deg hva produktbeskrivelser av høy kvalitet kan gjøre for din bedrift.

Hva er en produktbeskrivelse?

Person som bruker nettbrett

En produktbeskrivelse er generelt selvforklarende. Enkelt sagt beskriver den produktet du selger. Det er imidlertid litt mer komplisert enn som så. Produktbeskrivelsen gir verdifull informasjon og viser hvorfor produktet er verdt å kjøpe. Det er også e-handelens mest undervurderte verktøy. Mange bedriftseiere klarer ikke å innse dens betydning. En kvalitetsproduktbeskrivelse kan gjøre eller avbryte et salg. Ikke bare det, men det kan være dråpen som knekker bedriftens rygg.

Hvorfor er en produktbeskrivelse viktig?

De fleste i dag har en viss mengde netthandelsopplevelse. Selv om den generelle opplevelsen er positiv, kan vi alle huske marerittene våre for netthandel. La oss si at du var på utkikk etter en bursdagsgave.

Å lese:  Dashclicks-prissetting: kostnadsguide og prisplan

Du hoppet på Google, fant en butikk, fant den beste gaven noensinne og kjøpte den. Mens du venter på leveringen, kan du allerede forestille deg hvor glad bursdagspersonen vil være. Varebilen kommer, du åpner pakken, og skuffelsen tar overhånd.

Teoretisk sett ville den skjorten du var så begeistret for være perfekt – hvis bursdagspersonen var en bamse. Hva skjedde?

Vanligvis, når folk besøker nettstedet på nytt, er det to mulige scenarier:

  1. Beskrivelsen passer. Men det var bare en setning lang, vag, og størrelseskartet var for et annet land.
  2. Det var ingen beskrivelse.

Slike ting er selgers feil. De mener de ikke krever en beskrivelse når de har bilder. Og ja, mennesker er visuelle vesener, men viktige detaljer kan bli utelatt (eller til og med photoshoppet) av bilder.

Bilder er en kampanje. Du tilpasser dem til å se tiltalende ut. Farger blir redigert, perfekte modeller blir kastet – du gjør alt for at produktet skal SER bra ut. Og det, vår venn, er strået ditt. Alle de feilene som ble utelatt? Vel, de vil komme tilbake for å hjemsøke deg i form av refusjoner, dårlige anmeldelser og andre PR-mareritt. En kvalitetsproduktbeskrivelse sparer deg for det, men den har flere andre funksjoner. La oss ta en titt på noen.

Åpenhet

Person som skriver på bærbar PC

Internett er et lyssky sted. Mange falske virksomheter dukker opp, noe som gjør det vanskelig for kunder å vite hvem de kan stole på. Folk er på vakt, og det har en god grunn. Du ville ikke kjøpt en tvilsomt beskrevet vare i det virkelige liv, så hvorfor skulle kundene dine gjøre det på nettet? Produktbeskrivelsesdelen er som en tillitsavtale. Det bygger bro over det usynlige gapet som netthandel gir.

Å lese:  Passordbeskyttet anmeldelse: Behold WordPress ...

Du kan legge til viktige detaljer, mulige feil, størrelsessammenligninger og alt annet som en kunde ikke kan se på et bilde. Tenk på det som din åpenhetsseksjon. Det legitimerer deg, viser profesjonalitet og bygger tillit. Det er mye mer sannsynlig at kunder kommer tilbake til en virksomhet som har vært ærlig med dem fra starten.

Økning i salg

Kvinne handler på nett

Som vi har nevnt tidligere, har du ikke det privilegium å kontakte ansikt til ansikt. Folk kan ikke gå inn i nettbutikken din, chatte med deg, prøve ting og deretter foreta et salg. De avhenger av informasjonen du presenterer for dem. En unik, men tydelig produktbeskrivelse kan gjøre underverker for salget ditt.

En slik beskrivelse kan imidlertid være vanskelig å lage, spesielt hvis du ikke er en person som er flink med ord. Det er ingen grunn til bekymring. Vi kan ikke alle være ekspertskribenter, og det er greit. Dessuten tar det tid å lage en kvalitetsbeskrivelse, og bedriftseiere har ofte ikke noe til overs.

Det er en rask livsstil, og det forstår vi. I et slikt tilfelle kan du alltid henvende deg til proffene, som folk på Toppinnhold.

De tilbyr tjenester fra et team av ekspertforfattere av produktbeskrivelser som kan gi deg førsteklasses innhold. Og de kan gjøre det på over tjue språk! Hver beskrivelse blir skrevet av en morsmål, så du trenger ikke å bekymre deg for autentisitet. Du velger språket du ønsker mens du bestiller en produktbeskrivelse, og de kommer tilbake til deg med unikt innhold.

Å lese:  Vlogging med WordPress: Viktige detaljer du trenger å vite

SEO-optimalisering

Person som søker på Google

Vi ønsker alle å skille oss ut fra mengden, spesielt i næringslivet. For å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer, må du gi unikt innhold. Google tar ikke vennlighet i kopier-lim-metoden. Jo mer du stoler på det i produktbeskrivelsen, jo lavere faller du.

Men hvis innholdet ditt har den unike flaren, vil du rangere høyere i organiske søkeresultater. For å oppnå det anbefaler vi nok en gang at du sjekker ut Toppinnhold.

Noen ting er bare bedre når de overlates til eksperter, og det gjelder også dette. Teamet deres av høyt utdannede fagfolk kan gi deg SEO-optimaliserte produktbeskrivelser. De lager innholdet med søkemotormarkedsplassen i tankene, så produktbeskrivelsene dine er nødt til å stikke ut. Bedre resultater på søkesiden gir flere nettstedbesøk, noe som betyr – flere salg.

Økt konverteringsfrekvens

Hvis du ikke er kjent med det, er konverteringsraten i e-handel en stor avtale. Det er prosentandelen av personer som besøker nettstedet ditt og fullfører et kjøp. Og ja, du vil at tallet skal være så høyt som mulig. I en perfekt verden vil hver kunde som besøker nettstedet ditt kjøpe noe. Men i den virkelige verden krever det litt mer innsats.

Kunder blir motet av flere ting, og en av dem er en feil produktintroduksjon.

Det er der en kvalitetsproduktbeskrivelse også kan hjelpe. Når folk besøker nettstedet ditt, må de overbevises om å kjøpe noe. Hvis produktbeskrivelsene dine er kjedelige, vage eller kopierte, kan du glemme å selge. Du vil legge merke til ganske mange lukkede faner på rekordtid.

Å lese:  Hvorfor bruke WordPress for bedriftsbloggen din?

Men hvis beskrivelsene dine er unike og engasjerende, vil du høre en annen melodi. Ikke bare kommer folk til å kjøpe ting, men de vil bruke mer tid på nettstedet ditt og vil sannsynligvis komme tilbake. Alt dette spiller en rolle i å øke konverteringsfrekvensen din.

Konklusjon

Som vi allerede har sett, er produktbeskrivelse en stor sak. Uansett hvor mye krefter du legger ned på nettstedsdesign eller reklamebilder, kan en feilaktig beskrivelse føre til at bedriften din blir skadet. Det spiller en rolle på alle områder: PR, ditt profesjonelle image, salgsrate, konverteringsfrekvens, SEO-optimalisering, og så videre.

Når du innser hvilken velsignelse en produktbeskrivelse av høy kvalitet kan være for bedriften din, vil du forbedre din. Du kan skrive en produktbeskrivelse selv, men det er flere grunner til å la være.

Tiden din som bedriftseier er verdifull, og mange andre områder krever oppmerksomhet. Hvis du tar på deg å optimalisere produktbeskrivelsene dine, kan du ende opp med å neglisjere alt annet. Og det er ikke alt. Å skrive en produktbeskrivelse er en handel. Og, som de fleste handler, gjøres det best av en profesjonell. Du kan ikke gå galt med å stole på et stort team av profesjonelle forfattere.

Ikke bare kan du velge mellom tjue forskjellige språk for produktbeskrivelsen din – de har en morsmål ombord for hvert enkelt språk. De er også godt kjent med SEO-optimalisering, og derfor er Topcontent en av e-handelens mest verdifulle innholdsleverandører. Så, hva venter du på? Husk at det er de fargerike blomstene som tiltrekker seg flest bier.

Nye publikasjoner:

Anbefaling