Instagram Story Ads 101: Tips, triks, verktøy

Instagram handler om mer enn bare å legge ut selfies eller få kontakt med likesinnede. Med 1,22 milliarder kroner månedlige aktive brukere, hvorav 90 % ønsker kommunikasjon i appen med merkevarer, har det raskt blitt det nest mest populære sosiale nettverket for markedsføring etter Facebook.

Så godt som alle markedsførere anerkjenner kraften til Instagram. Når det gjøres riktig, resulterer Instagram-markedsføring i høyere merkebevissthet, kunderekkevidde og mer salg.

Samtidig er konkurransen i appen høy: over 25 millioner selskaper forventer å lage verdifulle forbindelser på plattformen. Å kjøre betalte sosiale annonser er en velprøvd måte å ligge foran konkurrentene dine i håp om oppmerksomhet fra samme publikum på Instagram.

I følge Forskning om datarapporteringInstagram har et stort reklamepublikum, noe som gjør det til en verdifull annonsekanal for bedrifter i alle størrelser og nisjer.

forretningsmål raskere

I tillegg har 70 % av brukerne ikke noe imot Instagram-annonser. Dette betyr at visning av Instagram-annonser kan hjelpe deg med å oppnå forretningsmål raskere (og enklere).

Men hvis du ønsker å få mest mulig ut av betalte reklamekampanjer på Instagram og la konkurrentene ligge bak deg, bør du vurdere å bruke Instagram Story-annonser.

Hva er Instagram Story Ads?

Instagram Story-annonser er vertikale annonser. Det er en relativt ny betalt innholdsløsning som lar annonsører nå folk som ser på Stories i appen.

Med Instagram Story-annonser kan markedsførere skape den rette målgruppen og oppnå ulike mål, som inkluderer: øke merkevarebevisstheten, øke rekkevidden, få flere videovisninger, generere trafikk, generere konverteringer eller få appinstallasjoner.

Når det gjøres riktig, gir Instagram Story-annonser bedre resultater enn feedintegrerte annonser og gir utmerkede resultater for enhver bedrift.

Hvorfor bør du kjøre Instagram Story-annonser?

Fenomenet med å legge ut kortvarig innhold på sosiale medier som forsvinner etter 24 timer er ikke nytt.

Tilbake i 2016, da Instagram-historier ble introdusert på plattformen, ble denne innholdstypen populær. Siden de fleste holder telefonene sine vertikalt, er det ikke rart at Stories vokser 15 ganger raskere enn feedbaserte delinger, og når 500 millioner daglige brukere.

Som et resultat bruker flere og flere merker Instagram Stories i sine Instagram-markedsføringsstrategier, med et mediantall på 15-16 IG Stories per måned.

Basert på Instagrams data, Historier er ekstremt populære blant brukere. 58 % av folk sier at de blir mer interessert i et merke/produkt etter å ha sett det i Stories. 45 % av brukerne foretrekker at Stories er oppmerksomme på nye trender. Til slutt sier 50 % av folk at de har besøkt et nettsted for å kjøpe et produkt/tjeneste som et resultat av å se det i Stories.

Bedrifter som lager og kjører Instagram Story-annonsekampanjer, ser utrolige resultater.

La oss ta GAP, for eksempel.

Til ære for Logo Remix-kampanjen laget selskapet iøynefallende 3-korts karusellannonser for Instagram Stories.

Å lese:  Slik kommer du deg inn på Instagram Utforsk-siden i 2024

karusellannonser for Instagram Stories

Denne Instagram Story-annonsekampanjen resulterte i en 17-poengs økning i annonsegjenkalling, en 4-punkts økning i meldingstilknytning for Instagram Stories, og en 73 % høyere klikkfrekvens enn tidligere Instagram-kampanjer.

Totalt sett hjelper Instagram Story-annonser annonsører med å oppnå følgende mål:

 • Skjær gjennom støyen: Fordi Instagrams algoritme prioriterer innhold fra venner og familie, er det vanskelig for merkevarer å få innleggene deres sett i nyhetsfeeden. Story-annonser vises imidlertid når brukere ser Instagram Stories på plattformen, noe som gjør det lettere å kutte gjennom støyen og nå målgruppen din.
 • Nå ut til engasjerte seere: Med en kort levetid på 24 timer er folk redde for å gå glipp av noe viktig, så de ser på Stories mye mer enn innlegg. Dette betyr at bruk av Instagram Story-annonseringsløsningen gir deg en flott mulighet til å nå engasjerte seere som er klare for interaksjon.
 • Samhandle med seerne: Instagram Stories har mange funksjoner for å samhandle med seerne. Fra musikkklistremerker til meningsmålingsklistremerker og geotagger, det er hundre måter å lage engasjerende, kreativt og morsomt innhold som oppmuntrer folk til å samhandle.
 • Øke salget: Instagram har funksjoner som klikkbare lenker og kjøpbare klistremerker som forbedrer shoppingopplevelsen i appen. For å øke salget kan bedrifter få mest mulig ut av disse funksjonene for å påvirke kjøpsintensjon og hjelpe interesserte parter med å kjøpe fremhevede produkter uten å forlate appen.

Totalt sett kan det å kjøre Instagram Story-annonsekampanjer gi gode resultater for bedriften din.

Beste fremgangsmåter for Instagram Story-annonser

Når du lager Instagram Story-annonser, er det forskjellige måter å integrere denne annonsetypen i annonseringsstrategiene dine. Men å lære av eksperter kan bidra til å øke effektiviteten til annonsene dine.

For å inspirere din neste annonsekampanje på plattformen, her er fem beste fremgangsmåter for bruk av Instagram Story-annonser, med praktiske tips og praktiske verktøy som kan gjøre annonseoppretting enda enklere.

1. Implementer historiefortelling for å levere merkevarebudskapet ditt

Storytelling er et kraftig markedsføringsverktøy. Historien engasjerer ikke bare seerne, men den utløser også følelser, noe som betyr at folk er mer sannsynlig å huske historier enn tekstinformasjon.

Med en lengde på 15-60 sekunder, Instagram Stories representerer den beste annonseløsningen for selskaper som investerer i historiefortelling. Annonsører kan gi karusellannonser et forsøk på å kombinere flere bilder eller videoer til én enkelt annonse.

Et utmerket eksempel på denne strategien kommer fra Grove Collaborative.

Da selskapet bestemte seg for å nå flere potensielle nye kunder på Instagram, eksperimenterte det med en ny annonseplassering – Instagram Story-annonser – og Grove Collaborative laget en historie med tre segmenter.

Narrative annonser

Kampanjen ga følgende resultater:

 • 37 % av alle nye kunder kom fra Instagram Story-annonser
 • 25 % lavere kostnad per kjøp sammenlignet med andre annonseplasseringer
 • 2,1 ganger høyere klikkfrekvens enn alle andre plasseringer

2. Hold seerne engasjert med Instagram Story-videoannonser

Når du lager Instagram Stories, kan du enten ta et bilde eller gå til neste nivå og spille inn en kort, men likevel engasjerende video.

Faktisk, 92 % av alle internettbrukere se videoer på nettet. Av ulike grunner elsker folk videoinnhold. Videoer holder ikke bare seerne hekta og engasjerte, de inspirerer og underholder også.

For å øke sjansene dine for å få merkevarebudskapet ditt levert, er det en god idé å lage Instagram Story-videoannonser som holder publikumet ditt engasjert.

La oss ta en titt på en casestudie fra Glamnetisk.

For å øke merkekjennskapen og få kontakt med likesinnede, bestemte Ann, medgründeren av Glamnetic, seg for å fotografere seg selv i stua og snakke om produktene. Denne tilnærmingen bidro til å lage en autentisk og relaterbar video for Instagram-historieannonser.

Å lese:  13 måter å få SEO-kundeemner (med tips fra byråer)

Instagram-historieannonser

Denne annonsekampanjen resulterte i:

 • 10,5 % økning i kjøpskonverteringer
 • 1,5X økning i avkastning på annonseforbruk for tredje kvartal
 • 24-punkts løft i annonse tilbakekalling
 • 16-punkts løft i merkekjennskap
 • 6,4X løft i aksjon intensjon

For å lage slike engasjerende videoer bør du vurdere å bruke en alt-i-ett-videoredigerer som Videosprang. Her blar du gjennom en samling av ferdige maler fra andre skapere og endrer dem etter dine behov.

3. Inviter nisjepåvirkere til å øke merkevarelojalitet og -tillit

Leter du etter effektive engasjementstips for annonsekampanjen din? Vurder å jobbe med nisjepåvirkere!

Med fremveksten av Instagram-influenser, når brukere stoler like mye på influencere som sine virkelige venner, har influencer-markedsføring blitt en ekstremt effektiv taktikk for annonsører.

Når du viser populære influencere i fellesskapet ditt, kan du øke merkevarelojalitet og -tillit når folk tar hensyn til anbefalinger fra influencere de elsker og følger.

Sak i punkt:

For å promotere sin nye sesongbaserte kleslinje, inviterte Reserved TV-stjernen Kendall Jenner til å være ansiktet til annonsekampanjen deres og laget en interaktiv Instagram Story-annonse. Annonsen inneholdt et stemmeklistremerke og en CTA som veiledet seerne til å velge hvilke plagg fra den nye vinterserien Jenner ville ha på seg.

Kendall Jenner

Sammenlignet med en standardannonse på IG Stories, oppnådde denne kreative annonsekampanjen følgende resultater:

 • 1,5x økning i merkevarebevissthet med interaktive stemmeklistremerkeannonser
 • 12X økning i merkevarebevissthet med annonser med interaktive stemmeklistremerker og handlingsfremmende tekst

4. Inkluder et tidssensitivt tilbud som påvirker kjøpsintensjonen

Det er ingen hemmelighet at hver annonsør ønsker å øke konverteringene med Instagram-annonser. Men hvis du vil For å øke salget bør annonsekampanjen din oppmuntre målgruppen til å kjøpe.

Hvordan?

Ta med et tidssensitivt tilbud!

Ved å være begrenset i tid skaper disse tilbudene en følelse av at det haster som positivt påvirker kjøpsintensjonen og oppfordrer interesserte seere til å kjøpe fra deg. Du kan for eksempel gi rabatt, merke gratis eller tilleggstjeneste.

For å generere flere potensielle kunder og senere gjøre dem om til betalende kunder, kan du lære av Appee og lag en Instagram Story-annonsekampanje som tilbyr seerne en gratis prøveversjon. En viktig del er å gjøre dette tilbudet tidsbegrenset.

Story annonsekampanje

Annonsen nevnt ovenfor resulterte i:

 • 3,4 ganger høyere klikkfrekvens
 • 2x redusert kostnad per klikk
 • redusert kostnad per kvalifisert kundeemne med 25 %

Når du bruker denne taktikken, kan du forvente å motta en stor mengde spørsmål om produktet eller virksomheten din, siden interesserte brukere er mer sannsynlig å lære mer om produktet før de kjøper.

For å hjelpe ditt sosiale medieteam med å håndtere kundehenvendelser, er det bedre å bruke et verktøy for administrasjon av sosiale medier som SocialPilot. Med sin sosiale innboksfunksjon kan team administrere alle interaksjoner fra ett sted og administrere alle DM-er og kommentarer.

innboks i sosiale medier

5. Forbedre Instagram Story-annonser med kul musikk eller lydeffekter

De fleste annonsører tror at moderne brukere ser videoer med lyd av på sosiale medier, men en undersøkelse viser at 75 % av folk fortsatt ser videoer med lyd på private steder.

Musikk fremkaller kraftige emosjonelle reaksjoner, og hvordan annonsører bruker den i annonsekampanjer kan også forbedre seerens hukommelse. Når musikk og annonser går hånd i hånd, kan de gi fantastiske resultater.

For eksempel, da Norwegian Air bestemte seg for å øke bevisstheten om sine langdistanseflyvninger fra Europa, laget selskapet Instagram Story-annonser og gjorde dem rike med lyd. For å få flyselskapskunder til å ønske å fly til nyttår, skapte selskapet “bare i New York” scener for annonsekampanjen sin og la til de karakteristiske lydene til en by.

Å lese:  Instagram Stories: Alt du trenger å vite

fly norsk

Kampanjen fikk fantastiske resultater:

 • Den nådde 2,8 millioner mennesker i Storbritannia og oppnådde en 95 % økning i merkevarebevissthet
 • Den nådde 1,6 millioner mennesker i Spania og fikk en 79% økning i merkevarebevissthet
 • Ytterligere 58 000 mennesker i Spania og Storbritannia indikerte at de ville fly Norwegian til New York i fremtiden

Slik kommer du i gang med Instagram Story Ads

Store merker har gode resultater med Instagram Story-annonsekampanjer.

I dag ønsker flere og flere bedrifter å markedsføre produktene eller tjenestene sine med Instagram Story-annonser. Dette fullskjermannonseformatet lar annonsører vise kreativiteten sin og holde publikum engasjert.

Ganske bra, ikke sant?

Men hvis du er ny på å annonsere virksomheten din på Instagram, vil du først sørge for at du vet hvordan du kommer i gang med Instagram Story-annonser.

Med alt det sagt, her er fem trinn du bør ta for å komme i gang med Instagram Story-annonser som gir resultater.

1. Velg riktig Instagram Story-annonsemål

Først av alt bør du vite hvilket mål du ønsker å oppnå med annonsekampanjen. Med andre ord, Det er viktig å sette de riktige markedsføringsmålene for Instagram Story-annonsekampanjen din.

Fra å øke merkevarebevisstheten til å få flere appinstallasjoner eller å drive butikktrafikk, er det ulike markedsføringsmål for kundereisen.

Annonsemål for Instagram Story

Tips: I stedet for å bruke de samme annonsemålene om og om igjen, endre kampanjemålene etter hvert som virksomheten din vokser.

2. Fokuser på et merkevarebudskap

Uansett hva du ønsker å oppnå med Instagram Story-annonsekampanjen din, om du ønsker å nå et bredere publikum av potensielle kunder eller konvertere interesserte potensielle kunder til kunder, å kommunisere riktig merkevarebudskap er et must.

Ikke bare fører det til forretningsvekst, men det spiller også en grunnleggende rolle i å bygge tillitsfulle og langvarige relasjoner med publikum.

Selv om, en ideell reklamekampanje bør bare ha ett merkebudskap, en idé som en annonsør ønsker å kommunisere til sin målgruppe.

Tips: For å lage det riktige merkevarebudskapet for annonsekampanjen din som lar deg nå den rette målgruppen, identifiser kundenes smertepunkter.

3. Ta vare på annonsedesignet

Som en visuell plattform har Instagram stor vekt på visuelt innhold.

De fleste er visuelle elever som følger nøye med på visuelt innhold og oppfatter informasjon bedre gjennom bilder eller videoer, så god annonsedesign er avgjørende.

Det er ikke rart at store merker som Dunkin’ legger stor vekt på annonsedesign. Med populariteten til animerte annonser skapte Dunkin iøynefallende Instagram Story-annonser med et stemmeklistremerke og fanget publikums oppmerksomhet.

dunkin

Enten du viser frem produktlinjen din, inviterer influencere til merkevaregodkjenninger eller lager stop-motion-annonser, er god annonsedesign viktig. En god Instagram Story-annonse bruker de riktige dimensjonene (1080px x 1920px, et sideforhold på 9:16), bilder av høy kvalitet og iøynefallende design.

Tips: Hvis du ikke har et internt team av profesjonelle designere, kan du bruke grafiske designverktøy for å tilpasse ferdige maler og enkelt ta vare på annonsedesignet ditt.

4. Få mest mulig ut av den klikkbare lenken

Noe av det beste for bedrifter som kjører Instagram Story-annonser, er sveipefunksjonen som lar brukere legge til en klikkbar lenke.

Med denne funksjonen i appen er det lettere for bedrifter å omdirigere brukere til nettsiden deres og øke trafikken, generere mer innkommende kundeemnereller til og med få mer salg.

Når du starter din Instagram Story-annonse, må du alltid tenke på å få mest mulig ut av den klikkbare lenken.

Å lese:  60 sosiale mediegrupper hver markedsfører bør bli med nå

Enten du vil omdirigere brukere til nettstedet ditt eller gi seerne tilleggsinformasjon, sørg for å legge til en lenke for å forbedre kundeopplevelsen.

Tips: For å trekke seernes oppmerksomhet til den klikkbare lenken og oppmuntre dem til å klikke på den, ta med en relevant handlingsfremmende oppfordring eller til og med legg til et animert GIF-klistremerke som peker på koblingen.

5. Analyser Instagram Story Ad Performance

Å ha den mest kreative og unike Instagram Story-annonsen betyr ingenting hvis den ikke gir resultater. Hvis annonsen din ikke gir gode resultater, kan det være lurt å avbryte annonsekampanjen. Og hvis annonsen din gir gode resultater, kan det være lurt å øke annonsebudsjettet.

Generelt sett er det et must å analysere annonseresultatdata.

Hvis du har prøvd andre annonseplasseringer på Instagram, som feed- eller IGTV-annonser, vet du kanskje hvordan du analyserer annonseresultatdata. Men når det kommer til Instagram Stories, er annonsedataene annerledes.

Instagram tilbyr sin historieanalyse, hvor du kan analysere følgende kategorier:

 • Navigering (trykk fremover/tilbake/neste eller avslutt)
 • Oppdagelse (rekkevidde, visninger)
 • Engasjement (profilbesøk, svar, delinger, klistremerker osv.)

Men hvis du ønsker å få dybdeinformasjon om annonseresultater, er det bedre å stole på ferdige rapporter som du finner i Ads Manager.

Annonseansvarlig

Tips: Ved å kjøre annonsekampanjer gjennom Facebook Ads Manager kan du tilpasse rapporter og holde styr på annonseresultatdataene som er viktige for deg.

Konklusjon

Utvilsomt hjelper Instagram Story-annonser markedsførere å nå ut til og engasjere seg med målgruppen, og etterlater konkurrenter som ikke investerer i betalte annonser.

Med en kort levetid skaper IG Stories en følelse av at det haster som holder seerne engasjert, slik at bedriften din kan levere merkevarebudskapet sitt til det hekta publikummet.

I tillegg gjør en lang rekke funksjoner det enda enklere for annonsører å lage annonsekampanjer som gir resultater.

Ta sjansen på å kutte gjennom støyen og samhandle med målgruppen din; bruk tipsene nevnt ovenfor for å komme i gang med Instagram Story-annonser og ta din tilstedeværelse på Instagram til neste nivå.

vanlige spørsmål

🌟 Hva er designkravene for Instagram Story-annonser?

Uansett hvilken type Instagram Story-annonser du planlegger å kjøre, det være seg bilder eller videoer, er sideforholdet 9:16 og den anbefalte oppløsningen er 1080 x 1080 piksler. Det er imidlertid forskjeller i designkravene for Instagram Story visuelle annonser og Instagram Story videoannonser. For visuelle annonser bør formatene være enten JPG eller PNG med en maksimal bildestørrelse på 30 MB, mens videoannonser støtter MP4- eller MOV-formater med en maksimal lengde på to minutter og en maksimal videostørrelse på 4 MB.

🌟 Hvor mye koster Instagram Story-annonser?

Det er ingen fast pris for Instagram Story-annonser. Men en gjennomsnittlig Instagram Story-annonsekostnad varierer fra $0,20 til $6,70, avhengig av budmodellen. Det er tre budgivningsmodeller: CPC (kostnad per klikk), CPM (kostnad per visning) og CPE (kostnad per engasjement).

De fleste annonsører er enige om at de betaler et gjennomsnitt på $0,20 til $2 per klikk, $6,70 per 1000 visninger og $0,01 til $0,05 per engasjement.

🌟 Hva kan du ikke markedsføre på Instagram?

Ikke alle produkter eller tjenester kan markedsføres på Instagram. I følge Metas annonsestandarderbrukere kan ikke markedsføre følgende ting på plattformen: alkohol, skytevåpen, online gambling, datingtjenester osv. Før du oppretter annonsekampanjen din, les mer om Retningslinjer for Instagram-fellesskapet for å sikre at kampanjen din ikke bryter bedriftens begrensninger.

Nye publikasjoner:

Anbefaling