Kjører WordPress lokalt med Vagrant og VVV

Min neste serie med innlegg kommer til å dekke en myriade av måter å kjøre WordPress lokalt for dine utviklingsbehov. Gjennom årene har jeg brukt hvert alternativ til forskjellige tider avhengig av behovene til mitt lokale utviklingsmiljø.

I dag skal vi se på et av de første verktøyene jeg gravde i ettersom jeg lærte mer om serverkonfigurasjon og arbeid med WordPress Core-kode, Varierende Vagrant Vagrants. Det er litt av en munnfull, så det forkortes oftest til VVV, som er det jeg kommer til å bruke.

Innholdsfortegnelse

Hva er VVV

VVV ble startet som et internt prosjekt hos et WordPress-byrå kalt 10 opp. Etter hvert som det vokste i popularitet, ble det flyttet ut av et selskapsspesifikt prosjekt og en offisiell organisasjon ble opprettet for å styre prosjektet. Siden den gang har et levende fellesskap av utviklere fortsatt å vedlikeholde og bruke VVV i utviklingsmiljøet deres.

VVV er basert på Vagrant, som er åpen kildekode-programvare som brukes til å bygge virtuelle maskiner. Du kombinerer det med verktøy som VirtualBox, Hyper-V, Docker eller andre støttede plattformer for å kjøre virtuelle datamaskiner på maskinen din.

De fleste bruker VirtualBox for å samhandle med Vagrant, og VVV er satt opp til å forvente VirtualBox som standard.

Installerer VVV

La oss starte med å sette opp standardverktøyene slik at vi kan installere VVV. Gå først til Vagrant nedlastingsside og last ned versjonen som er ment for datamaskinen din.

På macOS inneholder nedlastingen en pakkefil som må dobbeltklikkes for å installere. Du blir bedt om passordet ditt, og deretter vil installasjonen være fullført.

For VirtualBox, gå til nedlastingsside og last ned versjonen som er ment for datamaskinen din. For macOS vil du se på den samme grunnleggende prosessen. Dobbeltklikk på pakkefilen for å kjøre den, skriv inn passordet når du blir bedt om det og la installasjonsprogrammet kjøre.

Å lese:  Godta kredittkort i butikken din

Merk: Du må kanskje starte maskinen på nytt når du har installert VirtualBox for å få alle nettverkstilkoblingene til å fungere. Hvis det ikke fungerer med det første, slår du det av og på igjen før du går videre på veien for feilsøking.

Nå er vi klare til å installere VVV. Mens det er to metoder for å installere VVV, kommer vi til å holde oss til den enkle metoden via git. Sjekk ut vår introduksjon til Git hvis du ikke er kjent med hvordan du bruker den.

Først, lag en katalog for å lagre alle VVV-nettstedene dine, jeg bruker vanligvis ~/Sites. Da må vi bruke git for å klone VVV-depotet med kommandoen nedenfor.

git clone -b stabil git://github.com/Varying-Vagrant-Vagrants/VVV.git ~/Sites/vagrant-nexcess

Dette lager en kopi av den nåværende stabile grenen av VVV i en mappe kalt vagrant-nexcess i vår nåværende katalog. Deretter må du bytte til vagrant-nexcess-katalogen ved å bruke cd vagrant-excess-kommandoen. Når du er inne i denne katalogen, bruk vagrant opp for å begynne å kjøre VVV.

Hvis du bruker Windows, må du bruke en ledetekst med administratorrettigheter for å få tilpassede vertsnavn som fungerer med VVV.

Det kan ta en stund første gang du installerer dette fordi det må laste ned en kopi av den virtuelle maskinen som er definert i VVV-konfigurasjonsfilene, men etter første gang blir dataene bufret slik at fremtidige installasjoner vil være mye raskere.

Du kan bli bedt om å installere noen andre plugins for Vagrant som vagrant-goodhosts plugin. Du vil ha alle disse tingene, så godta installasjonene når du blir bedt om det. Det kan hende du må kjøre vagrant up-kommandoen igjen etter at du har installert programtilleggene, og du må kanskje skrive inn administratorpassordet for å endre hosts-fil slik at du kan ha tilpassede domener tilgjengelig i VVV.

Å lese:  UI/UX WordPress-tips og heuristikk for utviklere

Alle datamaskiner har en vertsfil, som tilordner vertsnavn til IP-adresser. Når du skriver inn nexcess.net er denne filen en del av systemet som vil oversette den URL-en til IP-adressen som datamaskinen din leter etter. Ved å legge til et domene i vertsfilen din, kan du tvinge domenet til å gå dit du vil.

Nå som VVV er installert, kan du få tilgang til standardnettstedet på standard-URLen til http://vvv.test.

La oss nå gå over hvordan du legger til et tilpasset domene og en ren WordPress-installasjon til VVV slik at du kan komme i gang med et nytt prosjekt. For å starte, åpne vagrant-nexcess-mappen i koderedigeringsprogrammet. Deretter må du åpne config/config.yml for å legge til vårt nye domene. Vi skal lage et nytt nettsted kalt nexcess og bruke nexcess.test som vårt utviklingsdomene.

Inne i config.yml kan du allerede se noen ekstra nettsteder konfigurert. La oss se på den første for å forstå hva som skjer.

# siste versjon av WordPress, kan brukes til klientarbeid og testing

# Sjekk readme på https://github.com/Varying-Vagrant-Vagrants/custom-site-template

wordpress-one:

skip_provisioning: usant

beskrivelse: “En standard WP-installasjon, nyttig for å bygge plugins, teste ting osv.”

repo: https://github.com/Varying-Vagrant-Vagrants/custom-site-template.git

verter:

– én.wordpress.test

tilpasset:

wpconfig_constants:

WP_DEBUG: sant

WP_DEBUG_LOG: sant

WP_DISABLE_FATAL_ERROR_HANDLER: true # For å deaktivere FER-modusen i WP 5.2

Først navngir vi profilen wordpress-one, og under det setter vi våre konfigurasjoner for dette nettstedet. Vi kan se at vi gir nettstedet en beskrivelse, og bruker repo-parameteren til å definere hvor vi ønsker å klone nettstedet fra. Deretter setter vi opp verten og definerer noen av konstantene som vil være tilstede i vår standard wp-config.php-fil for feilsøking. Du kan til og med gå til one.wordpress.test og se nettstedet som er konfigurert som standard.

Å lese:  5 beste WordPress Live Chat-plugins i 2024

Endre koden ovenfor for å samsvare med endringene nedenfor. Merk at vi endret navnet på profilen, beskrivelsen og verten, og vi la til en plugin vi vil ha installert som standard, Spørremonitor.

overflødig test:

skip_provisioning: usant

beskrivelse: “En standard WP-installasjon, nyttig for å bygge plugins, teste ting osv.”

repo: https://github.com/Varying-Vagrant-Vagrants/custom-site-template.git

tilpasset:

# locale: it_IT

delete_default_plugins: sant

install_plugins:

– spørremonitor

verter:

– nexcess.test

Når du har gjort endringene ovenfor, gå over til terminalen din og kjør vagrant up-provision for å fortelle Vagrant å kjøre gjennom oppsettsskriptene sine igjen og sørge for den virtuelle serveren med våre nye innstillinger. Da kan du finne din nye side på nexcess.test.

Et ord til forsiktighet, konfigurasjonsfilen er skrevet i YAML og YAML er følsom for innrykk. Du bør bruke 2 mellomrom for å rykke inn ting, ellers går det opp i flammer.🔥

Hvis du fulgte serien vår om enhetstester, vil du gjerne kjøre dem med VVV. Fordi VVV kjører en virtuell server, må du starte med å bruke ssh for å koble til denne virtuelle serveren. Du kan gjøre dette med vagrant ssh-kommandoen som er gitt som en del av pakken din.

Deretter må du bruke terminal for å komme til nettkatalogen din, som finnes på /srv/www. Herfra kan du gå til katalogen som har testene dine og kjøre dem som normalt.

En annen ting jeg regelmessig trenger å gjøre er å koble meg direkte til databasen til nettstedet jeg jobber med. Hvis du bruker Sequel Pro, leveres VVV med en konfigurasjonsfil du kan bruke til å koble til automatisk. Du finner dette inne i den klonede pakken på database/sequelpro.spf. Importer den til Sequel Pro, så får du en tilkobling.

Å lese:  Bygge bro over gapet mellom e-handel og murstein & Mørtel med Oliver

De VVV database dokumentasjon gir også flere andre tilkoblingsmetoder for å passe dine behov.

Jeg må også jevnlig sjekke e-postene som sendes i WordPress-installasjonene mine. For dette gir VVV MailHog-pakken. MailHog vil fange opp alle e-postene dine og gir et fint nettgrensesnitt for å se dem. Du kan få tilgang til Mailhog via VVV-dashbordet som finnes på vvv.test. Du vil også finne tilgang til phpMyAdmin og mange andre verktøy på dashbordet, så legg merke til det.

Hvis du leter etter et utviklerfokusert miljø for å gjøre jobben din, er VVV et godt valg. Den installerer alt du trenger uten å berøre noen av innsiden av datamaskinen. VVV kommer fra MAMP, som berører ting på datamaskinen din, og var et friskt pust fordi jeg visste at hvis noe gikk drastisk galt, ville det ligge i Vagrant-beholderen min og ikke rote med noe annet på maskinen min.

Det største problemet med det er at hvis noe går galt, må du ha en god forståelse av hvordan serverklargjøring fungerer for å løse problemer. Utviklerne er veldig hjelpsomme, men det krever fortsatt litt forståelse for å løse problemer.

Avhengig av prosjektene dine kan den skreddersydde WordPress-naturen til VVV også være et problem. Hvis du jobber med både Laravel og WordPress, kan du ende opp med å kjempe med WordPress-spesifikasjonene. Du kan absolutt kjøre både Laravel- og WordPress-prosjekter med VVV men du er litt mer ute på egenhånd hvis du går den veien.

Hvis du ikke har prøvd VVV før, ta det en tur.

Nye publikasjoner:

Anbefaling