Lag en Brief for WordPress-utvikleren din

blyanter

Hvis du har et nytt WordPress-prosjekt i horisonten og du vil bruke ekspertisen til en profesjonell for å utvikle nettstedet ditt, er det viktig å lage en god oversikt for å veilede prosessen.

Det kan også være lettere sagt enn gjort hvis du aldri hadde trengt å orientere en utvikler eller designer om et prosjekt tidligere. Føler du deg fastlåst? Lurer du på hvilke aspekter som er viktige og hvilke som vil bli utarbeidet under utviklingsprosessen?

Jeg snakket med Daniel Hay fra The Fold og WordPress-utvikler Justin Soong for å finne ut hva de liker å se i en kort for et nytt prosjekt.

Som utvikler, hvorfor er det viktig for kunder å gi deg en god brief?

Dan: For de fleste bedrifter i vår bransje er en god brief avgjørende. Det gir ikke bare den primære informasjonen om hva klienten ønsker, men setter tonen for hva de forventer. Det lar oss svare nøyaktig med tidsrammer, estimater og også anbefale funksjoner som kan forbedre prosjektet deres som kunden ellers ikke har tenkt på.

Å lese:  2024 Black Friday og Cyber ​​Monday-tilbud for grafisk design

På en måte kan du også måle suksessen til et prosjekt etter det som ble skissert i en god brief (forutsatt at de primære målene har vært de samme gjennom hele utviklingsprosessen). En god brief setter grensene for prosjektet samtidig som det gir litt frihet til å gjøre endringer underveis. Fordi briefen kommer fra en idé; en idé er alltid i utvikling, og det bør også et nettsted.

Justin: En kort er en blåkopi på høyt nivå av mål og krav. Det er en vesentlig del av utviklingsprosessen, fordi det danner grunnlaget for leveranser, det gir utvikleren kontekst og fokus, og det bidrar til å unngå kostbar feilkommunikasjon. En god brief er enkel og kortfattet, og lar utvikleren legge til verdi for å hjelpe kunden med å nå sine mål og mål.

Hva er de fem viktigste tingene folk bør inkludere i en brief for en utvikler?

Dan: Uten spesiell rekkefølge…

Budsjett. Det er viktig å etablere dette tidlig. Det er mange måter å nærme seg design og utvikling av nettsteder på, hver med sine fordeler, ulemper og prislapper.

Identifiser publikum tydelig. Dette hjelper oss med å skape en brukeropplevelse som er i tråd med mulighetene og forventningene til målmarkedet.

Hva er målene for dette prosjektet? Til syvende og sist, hvorfor gjør vi dette? Som ofte egner seg til, hvordan gjør vi dette? Ofte er det mer enn én tilnærming du kan ta for å utvikle et nettsted. Å kjenne til sluttmålene kan bidra til å identifisere hvilke metoder som vil være bedre tjent fremfor andre.

Å lese:  Slik utvider du butikken din med sporing av netthandel

Hva er målene for suksess? Når et nettsted er lansert, er det viktig å spore hvordan det måler opp til målene.

Funksjonelle krav. Dette er kjernen i det vi vil basere et sitat og tidspunkt fra. Jo mer nøyaktig og detaljert denne delen er, desto bedre kan vi gi et realistisk tilbud og tidspunkt.

Justin: De fem viktigste tingene folk bør vurdere, inkluderer…

Forretningsmål og mål. Ved å gjøre dette kan utvikleren hjelpe med å tenke på løsninger og krav som du kanskje ikke nødvendigvis har tenkt på i utgangspunktet. En god utvikler leverer ikke bare sluttresultatet, men hjelper deg også med å velge det beste alternativet for å samsvare med dine mål og mål. Å ha et klart sett med mål gir også utvikleren et referansepunkt å jobbe med, og er en utmerket måte å måle et nettsteds suksess.

Du budsjetterer. WordPress-nettsteder kan holdes enkle, men kan også bli funksjonsrike og komplekse veldig enkelt. I takt med forretningsmålene dine, kan utvikleren din gi deg veiledning når det gjelder å velge forskjellige alternativer mens du utvikler nettstedet ditt ved å angi budsjettet ditt helt fra begynnelsen av prosjektet. En utvikler skal være i stand til realistisk å matche forventningene dine med budsjettet ditt, og vil ofte hjelpe deg med å utvikle en strategi for å optimalisere budsjettet ditt og planlegge for fremtidige oppgraderinger.

Tidsramme. Å være tydelig på tidsrammen din er veldig viktig. I likhet med budsjettet ditt, er tidsrammen en begrensning som definitivt bør gjøres veldig tydelig tidlig og formelt i oppdraget ditt. Dette gjør det mulig for utvikleren å sette forventninger realistisk, og gi råd om den best mulige tilnærmingen for å overholde prosjektfristen din.

Å lese:  Øk din tilstedeværelse på nettet med disse fantastiske SEO-strategiene

Brukere og målgruppe. Utvikleren din bør vite hvem brukerne av nettstedet vil være. Ved å inkludere denne informasjonen i oppdraget ditt kan utvikleren hjelpe deg med å velge de beste design- og teknologialternativene.

Design. Designhensyn og din foretrukne estetikk er også viktig å inkludere i briefen. Spør deg selv hvordan du vil at siden skal se ut og føles. Vil du ha mange bilder eller videoer? Eller vil du at fokus skal være på innhold? Bør nettstedet utformes med tanke på mobile enheter, for større tilgjengelighet? Det er usannsynlig at utvikleren din ser etter ekstremt detaljerte krav her, så sikte på en generell oversikt i stedet for å spesifisere skriftstørrelser og fargevalg.

Hvis en klient vet at de trenger et nettsted, men de har ingen anelse om hva de vil ha eller trenger, hva er en god måte for dem å komme i gang? Hvilke lekser kan klienter gjøre for å lage en god brief?

Dan: Det er ikke en dårlig ting å ikke vite hva du ønsker eller trenger tidlig i konseptstadiet av prosjektet. Du vil ikke begrense ideen din med teknologigrenser for tidlig. Å forstå det relevante markedet og publikum er nøkkelen. Derfra er det et spørsmål om å møte flere utviklingsselskaper for å diskutere ideen din og be om deres anbefalinger. Et godt utviklingsselskap kan hjelpe til med å lage en brief som hjelper med å definere behovene til et nettsted.

Å lese:  Intern kobling: Veiledning for beste praksis for bloggere (2024)

Justin: Det er tre viktige ting du kan gjøre for å komme i gang når du føler deg fortapt…

  • Se på andre nettsider, og bruk dem som eksempler. Velg ut funksjoner og aspekter ved design du liker fra disse nettstedene, og oppgi utviklerlenkene dine som referansepunkter.
  • Bruk tid på å avklare hva forretningsmålene dine er. Dette trinnet er avgjørende ettersom det er med på å forme det du egentlig ønsker. Når det gjelder hva du trengedet er der en god utvikler trer inn.
  • Engasjer interessentene og målgruppen din. Snakk med personene som nettstedet er ment for. Å vite hva brukerne dine vil ha og hvem de er, hjelper virkelig å lage en fantastisk kort.

Hva er kjæledyret ditt som utvikler? Hva bør folk unngå for enhver pris når de gir en brief for et nytt nettprosjekt?

Dan: Sett et budsjett. Du kan spare alle for mye tid ved å fortelle folk hvor mye du vil bruke på prosjektet.

Justin: Unngå å henvende deg til en utvikler med svært generiske krav i oppdraget ditt. Å gjøre leksene dine og følge rådene ovenfor bør bidra til å gi nok referansepunkter for utvikleren å jobbe med.

Er du usikker på hvordan du finner den rette WordPress-utvikleren for prosjektet ditt? Sjekk ut det nylige innlegget om å velge en WordPress-utvikler.

Nye publikasjoner:

Anbefaling