Landingsside vs Splash Page: Hvordan er de forskjellige?

Vil du vite forskjellen mellom en destinasjonsside og splash-side?

Landingssider og splash-sider brukes ofte om hverandre, men de er ganske forskjellige i design og funksjon. I denne artikkelen vil vi forklare hva en destinasjonsside og en splash-side er og skissere hvordan hver side er forskjellig.

Hva er en landingsside?

En landingsside er en frittstående nettside designet for å promotere markedsføringskampanjer, et spesifikt produkt eller en bestemt tjeneste, eller øke potensielle salg. Det er typen side brukere “lander på” etter å ha klikket på en lenke i en:

 • E-postkampanje
 • Innlegg i sosiale medier
 • Annonse fra søkeresultater
 • Andre relaterte nettsteder

En kraftig destinasjonssidedesign er den beste løsningen for å øke konverteringsfrekvensen og redusere kostnadene for å nå dine konverteringsmål. Det er fordi landingssider fokuserer på å veilede brukere til å konvertere, med en kombinasjon av overbevisende innhold, sosial bevis og smart design.

Landingssider kan ha forskjellige konverteringsmål, for eksempel:

 • Økende abonnement på nyhetsbrev
 • Økende registreringer på webinarer
 • Fremme nedlasting av innhold
 • Øk konkurransepåmeldinger
 • e-handelskampanjer for produkter eller tjenester
 • Generering av kvalifiserte kundeemner

Men deres primære formål er å øke konverteringer samtidig som de støtter forretningsmålene dine og forbedrer søkemotortrafikken og potensielle kunder.

Hva er en Splash-side?

En splash-side er en side på nettstedet ditt som vises før andre sider. De kan vises som en statisk side som brukere må klikke seg gjennom for å samhandle med eller klikke på en utgangskobling. Eller de kan vises som en popup som forsvinner etter at brukerne oppfyller instruksjonene.

I de fleste tilfeller samler splash-skjermer data om besøkende, men det er ingen universell hensikt med hvordan splash-sider fungerer. De kan variere avhengig av virksomhetens nisje eller bransje.

Å lese:  Hva er den beste tiden å tweete?

De fleste bedrifter bruker splash-sider til følgende formål:

 • Trekk oppmerksomhet til et spesifikt produkt eller tjeneste
 • Led brukere til en bestemt side på nettstedet
 • Gi aldersbekreftelse
 • Vis en advarsel eller ansvarsfraskrivelse
 • Del rabattinformasjon

Det er også viktig å merke seg at splash-sider vanligvis har en spesifikk oppfordring til handling (CTA).

I slekt: Hvordan lage en landingsside uten et nettsted

Landingsside vs Splash Page: Hvordan er de forskjellige?

Nå som du vet hva destinasjonssider og splash-sider er, hvordan er de forskjellige? Her er en detaljert forklaring på forskjellen mellom hver sidetype.

Lengde

For det første har landingssider og splash-sider forskjellig lengde.

En landingsside kan være lang eller kort fordi den må inneholde nok informasjon til å engasjere de besøkende. Hvis du bare trenger en liten mengde innhold for å overbevise brukere om å konvertere, er landingssiden din sannsynligvis kort.

Men hvis du trenger mer relevant innhold, for eksempel:

 • Forklaringsvideoer
 • Funksjoner og fordeler
 • Attester
 • Nedtellingstidtakere
 • Vanlige spørsmål
 • Kontaktinformasjon

Da blir landingssiden din litt lengre. I hovedsak kan en landingsside være så lang som du trenger for å generere konverteringer.

På den annen side handler en splash-side typisk om å kommunisere noe raskt og spesifikt, så det trenger ikke mye innhold. Faktisk er splash-sider designet for å være korte slik at brukere raskt kan lese og samhandle med dem.

For eksempel kan en splash-side bare inneholde minimal kopi, et bilde og CTA for å formidle informasjonen du vil dele.

Hensikt

En annen måte landingssider og splash-sider er forskjellige på, er formålet deres. Splash-sider har ofte et enkelt, klart formål som de kan oppnå med færre ord, inkludert:

 • Samler data
 • Publikumsscreening
 • Tilby kampanjer
 • Kunngjøringer

For eksempel kan en splash-side designet for å bekrefte en besøkendes alder bare ha en kort introduksjonssetning, en rullegardinmeny eller avmerkingsboks og en CTA-knapp. Eller, hvis du oppretter en splash-side for å kunngjøre en kampanje, trenger du kanskje bare en iøynefallende overskrift, bilde og CTA-knapp.

Å lese:  Hva er en Firestick? Hvordan virker det?

Likevel er en landingsside designet for å støtte konverteringsmålene dine, så formålet er oftere å generere potensielle salg og salg.

Et formål med en landingsside kan for eksempel være å oppmuntre besøkende til å laste ned leadmagneten din, slik at du kan samle e-postadresser for å utvide listen din.

Eller, hvis du lanserer et nytt produkt, kan du opprette en salgsdestinasjonsside som forklarer fordelene ved å velge produktet fremfor konkurrentene.

Designtid

Hvor lang tid det tar å designe landingssider og splash-sider er en annen måte de er forskjellige på. Siden splash-sider er korte og har mindre informasjon, er de raskere å sette opp og publisere.

Men avhengig av hvilken type landingsside du lager og detaljene du må inkludere, kan det ta lengre tid å planlegge, designe og bygge landingssider. For eksempel, for å få landingssiden din til å rangere godt i søkemotorer, må du gjennomføre søkeordforskning og optimaliser innholdet ditt med de beste SEO-praksisene i tankene.

Du må også bruke tid på å lage overbevisende kopi, skaffe bilder av høy kvalitet og samle tilbakemeldinger fra kunder for sosial bevis.

tilgjengelighet

La oss nå se på hvordan besøkende kan få tilgang til landingssider kontra splash-sider.

Siden splash-sider vanligvis eksisterer som en del av et nettsted, må brukerne først besøke nettstedet som er vert for dem for å se dem. Deretter, etter å ha kommet inn på siden, er velkomstskjermen det første besøkende ser.

Derimot kan du besøke en landingsside på forskjellige måter. Fordi det er en frittstående nettside, trenger brukere en måte å klikke på URL-en for å se innholdet.

Det finnes flere metoder for å tiltrekke potensielle kunder til landingssiden din. Du kan for eksempel sende reklame-e-poster med en lenke til siden, inkludere en lenke i innlegg på sosiale medier og til og med annonsere for landingssiden din gjennom Google med søkeannonser.

Å lese:  Arbeide med Jira Utilization Reports

Til slutt kommer det tilbake til brukeropplevelsen. Landingssider er skreddersydd for å konvertere brukere, mens splash-sider er designet for å være raske og informative.

Landing Page vs Splash Page: Anatomy

Hvis du tenker på å lage en destinasjonsside eller en splash-side, må du vite de essensielle elementene som skal inkluderes. På den måten vil du ha en mye bedre sjanse til å nå dine mål.

Med det i tankene, her er hva du bør inkludere på landingssider og splash-sider.

Anatomien til en landingsside

Landingssider er generelt større for å generere konverteringer med minst mulig kostnad. Så det du inkluderer på en landingsside er forskjellig fra en splash-side.

Landingssider bør inneholde:

 • En overbevisende overskrift for å hekte leseren
 • Begrenset navigering for å holde brukere på siden
 • Bilder og video av høy kvalitet for høyt engasjement
 • Sosial bevis for å bygge tillit og troverdighet
 • CTA for å gi brukere mulighet til å konvertere

Sjekk ut artikkelen vår: Anatomy of a Landing Page: 9 Essential Elements for en mer detaljert forklaring på hva som skal inkluderes.

Anatomien til en splash-side

En splash-side inkluderer vanligvis, men er ikke begrenset til, tre hovedelementer.

Først er det visuelle bilder av høy kvalitet. Disse er vanligvis en besøkendes første introduksjon til nettstedet ditt, så de må være visuelt tiltalende, relevante for ditt nettmarked og i samsvar med merkevaren din.

Hvis bildene dine ikke oppfyller disse kravene, vil besøkende sannsynligvis forlate siden din kort tid etter at de har kommet inn på den.

Når det er sagt, er det flere visuelle elementer du kan bruke annet enn å stole på bilder. For eksempel videoer, animasjoner og produktfotografering.

Neste er kopien av splash-siden din, som må være kort og handlingsdyktig. Hold deg unna å skrive avsnitt med tekst, og gi i stedet brukere instruksjoner om hvordan de skal handle.

Det er viktig å merke seg at de fleste besøkende vil se det fra en mobilenhet. Så hvis du har store tekstblokker, vil du fraråde besøkende fra å klikke seg gjennom.

Å lese:  Hvordan gjøre god e-postmarkedsføring: beste tips og fremgangsmåter

Det tredje elementet som skal inkluderes er en CTA. Din CTA bør lede besøkende til å gjøre akkurat det du vil, for eksempel å bekrefte alderen deres eller se et tilbud.

Noen andre ting du bør vurdere å legge til på splash-siden din inkluderer:

 • Valg om hvordan du kommer inn på siden
 • Innholdsadvarsler
 • Et alternativ for å gå ut av siden din

Hvilken bør du velge: Landingsside eller Splash-side?

Til syvende og sist er landingssider mer effektive for å generere konverteringer. Men de krever ofte mer arbeid for å få rett. Splash-sider er imidlertid en fin måte å samle inn data og kommunisere viktig informasjon og tar mindre tid å sette opp.

Valget mellom de to eiendelene avhenger av forretningsmålene dine. Hvis alt du trenger er å videresende noe viktig informasjon, er en splash-side et godt valg.

Men hvis du ønsker å overtale målgruppen din til å konvertere og bli verifiserte potensielle kunder eller betalende kunder, er en landingsside det beste valget.

Så der har du det!

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære forskjellen mellom en landingsside og splash-side. Du kan også like denne veiledningen på en landingsside kontra salgsside eller opprette en ventelistelandingsside i WordPress. Alternativt kan du lære å lage en landingsside for generering av potensielle salg.

Takk for at du leste! Vi vil gjerne høre dine tanker, så legg gjerne igjen en kommentar med spørsmål og tilbakemeldinger.

Du kan også følge oss på YouTube, X (tidligere Twitter)og Facebook for mer nyttig innhold for å utvide virksomheten din.

Stacey har skrevet om WordPress og digital markedsføring i over 10 år og om andre emner mye lenger. Ved siden av dette er hun fascinert av webdesign, brukeropplevelse og SEO.

Nye publikasjoner:

Anbefaling