Laravel vs Node: Hvilken skal du velge for webutvikling?

Laravel vs Node: Hvilken velges for webutvikling?

Innen webutvikling finnes det flere programmerings- og skriptspråk. Disse skript- og programmeringsspråkene brukes til webutvikling, utvikling av mobilapper, web-APIer og andre internettbaserte tjenester.

Utviklere kan bruke en rekke rammer for å komme i gang med prosjektene sine. Disse rammeverkenes innebygde muligheter gjør hele utviklingsprosessen raskere og mindre tidkrevende.

Laravel og Node er to av disse rammeverkene. Det er på tide å undersøke deres fordeler og ulemper.

Laravel: Det beste PHP-rammeverket for netthåndverkere

Taylor Otwell utviklet Laravel, et gratis PHP-nettrammeverk med åpen kildekode. Det er et Symfony-basert rammeverk for å bygge webapplikasjoner som følger det arkitektoniske paradigmet for modell-visning-kontroller (MVC).

Laravel bruker allerede eksisterende komponenter fra flere rammeverk for å hjelpe til med utviklingen av webapplikasjoner. Nettapplikasjonen som ble laget er mer organisert og praktisk.

Laravel er et PHP-rammeverk som forener kjernekomponentene i PHP-rammeverk som CodeIgniter og Yii, samt andre programmeringsspråk som Ruby on Rails.

Laravel brukes til å utvikle 1 372 nettsteder i India. Laravel brukes av 8 432 (eller 0,84 %) av de 1 million beste nettstedene på internett.

Dessuten, Laravel applikasjonsutviklingstjenester er sikre og motstandsdyktige mot en rekke cybertrusler.

Å lese:  Hva du skal se etter når du ansetter et markedsføringsbyrå

Funksjoner av Laravel

Laravel

1. Malmotor

Laravel-rammeverket er kjent for sine innebygde lette maler, som brukes til å lage fantastiske oppsett ved å se interaktiv informasjon.

Den inkluderer også flere widgets som bruker CSS- og JS-kode for å lage solide strukturer. Laravel-maler er laget på en slik måte at de bygger grunnleggende, men sofistikerte layouter med utmerkede komponenter.

2. MVC Architectural Support

Laravel oppfordrer til bruk av MVC-arkitekturmønsteret, som gjør det mulig å separere forretningslogikk og presentasjonslag.

MVC-designen i Laravel tilbyr ulike innebygde funksjoner som øker applikasjonseffektiviteten, samt sikkerhet og brukervennlighet.

3. Sikkerhet

For webapplikasjoner gir Laravel-rammeverket svært høy sikkerhet. Den bruker et saltet og hashet passordsystem som sikrer at passordet aldri lagres i databasen i ren tekstformat.

Videre genererer den et kryptert passord ved hjelp av “Bcrypt Hashing Algorithm.” I tillegg bruker dette PHP-nettutviklingsrammeverket strukturerte SQL-setninger for å forhindre SQL-injeksjonstrusler.

4. Database migreringssystem

Databasemigreringssystemet til Laravel søker å utvide webapplikasjonens databasestruktur uten å gjenskape hver gang en ny kodeoppdatering gjøres.

Laravel Schema Builder hjelper deg med å lage databasetabeller sammen med raske tillegg av indekser og kolonner.

Sjansen for tap av data er ganske lav takket være en slik funksjon. I tillegg til at du kan endre databasens struktur, lar den deg også bruke PHP-kode i stedet for SQL.

Å lese:  Hvordan ChatGPT-design kan transformere merkevaren din

Node: Kjør JavaScript overalt

Node er et kjøretidsmiljø på serversiden som er åpen kildekode og på tvers av plattformer. Innenfor Node-kjøretiden tilbyr den innebygde JavaScript-apper som kan kjøres på OS X, Microsoft Windows og Linux.

Den inkluderer også en omfattende samling av JavaScript-moduler som gjør det mye enklere å utvikle webapplikasjoner med Node.

Du kan nå gjøre mye mer med JavaScript enn å bare gjøre nettsteder dynamiske. Andre skriptspråk, som Python, kan nå oppnå ting som JavaScript ikke kan.

Fra og med 2021de mest brukte programmeringsspråkene blant programvareutviklere over hele verden var JavaScript og HTML/CSS, med over 65 prosent av respondentene som brukte JavaScript og litt over 56 prosent brukte HTML/CSS.

Funksjoner av Node:

Node

1. Asynkron og hendelsesdrevet

Nodebibliotekets APIer er alle asynkrone eller ikke-blokkerende. Med andre ord, en nodeserver venter aldri på at en API skal returnere data.

Serveren bytter til neste API etter å ha kalt den, og en Node Events-varslingsmetode lar serveren få et svar fra forrige API-forespørsel.

2. Skalerbar og entrådet

Node bruker et enkelt-tråds paradigme av looping-hendelser. I motsetning til tradisjonelle servere som genererer begrensede tråder for å svare på forespørsler, lar hendelsesmekanismen serveren reagere på en ikke-blokkerende måte, noe som gjør den veldig skalerbar.

Node bruker en enkelt-tråds applikasjon som kan håndtere et betydelig høyere antall forespørsler enn tradisjonelle servere som Apache HTTP Server.

Å lese:  Wix vs Shopify – Hvilken passer din øko...

3. Objektorientert

Nodes historie i JavaScript, som typisk inneholdt massevis av prosedyremessig spaghettikode, var et viktig stridspunkt.

Som et resultat ble rammeverk som CoffeeScript og TypeScript opprettet for å løse disse problemene, samtidig som de fungerte som et tillegg for enkeltpersoner som var bekymret for kodestandarder.

Med introduksjonen og utbredt aksept av ES6, er klasser nå integrert i systemet, og koden ser ut til å være syntaktisk ekvivalent med C#, Java og SWIFT.

4. Cross-Platform

Node er på tvers av plattformer og, når den er riktig strukturert, kan den behandles til en kjørbar fil med alle sine egne avhengigheter.

Sammenligning av Node og Laravel

Sammenligning

Node: Med 69 800 stjerner og 30 466 forpliktelser på GitHub skinner Node ut blant de to backend-rammeverket når det kommer til fellesskap og støtte.

Laravel: Med 59 000 stjerner og 6 247 forpliktelserLaravel er rangert som nummer to på listen.

Ytelse og skalerbarhet

Node: På grunn av sine asynkrone og ikke-blokkerende programmeringsegenskaper, gir Node utmerket skalerbarhet og ytelse. Dette lar utviklere kode funksjonalitet mens de administrerer mange hendelser samtidig.

Laravel: Når Laravel-utviklere begynner å generere og bygge forskjellige versjoner av applikasjonen, får de problemer med skalerbarheten. I tillegg, når det kommer til ytelse, kommer den til kort de to andre rammeverkene.

Å lese:  5 beste Facebook-hacking-apper i 2024

Læringskurve

Node: Du vil ikke ha noen problemer med å lære Node hvis du er kjent med JavaScript. Utviklere synes imidlertid det er vanskelig å kode på grunn av rammeverkets asynkrone programmering.

Laravel: Laravel har derimot en brattere læringskurve. Den kommer imidlertid med utmerket dokumentasjon og en rekke verktøy, for eksempel Laracasts, som hjelper utviklere med å mestre dette PHP-rammeverket.

Rask utvikling

Node: På grunn av sin lette server fungerer Node bra på de fleste PC-er. Den kan også håndtere en rekke krav med letthet.

Laravel: Sammenlignet med de to andre rammeverkene har den en langsom utviklingshastighet.

Ren arkitektur

Node: Den opererer på grunnlag av hendelsesdrevet programmering. Hele designet er avhengig av brukerinndata, hendelser og kommunikasjon fra andre applikasjoner i dette tilfellet.

Laravel: MVC-mønsteret brukes av Laravel. På grunn av sin enkle og realistiske syntaks, har det vært det foretrukne valget for mange utviklere.

Konklusjon

Begge rammeverkene, Laravel og Node, har sitt unike sett med funksjoner og muligheter. Hvilket rammeverk du velger vil avgjøres av målene du setter for webutviklingsprosjektet ditt.

Du kan bruke Laravel for å unngå bryet med tredjepartsintegrasjoner for nettstedets sikkerhets- og designkrav.

Du kan bruke Node for webutvikling hvis du vil bygge lette, effektive og ytelsesbaserte nettsteder og mobilapplikasjoner.

Nye publikasjoner:

Anbefaling