LinkedIn Analytics: Den ultimate guiden for B2B-markedsførere i 2024

I følge statistikk79 % av B2B-markedsførere mener LinkedIn er en god kilde for å generere potensielle kunder, og 97 % av B2B-markedsførere bruker det til å drive innholdsmarkedsføringen sin strategi.

Unødvendig å si har LinkedIn kommet langt fra å være bare et jobbrekrutteringsnettverk til en gullgruve av salg, kundeemner og merkevarebygging for store og små bedrifter, spesielt B2B.

Men for å kjøre en vellykket B2B-markedsføringskampanje på LinkedIn, trenger du en datadrevet tilnærming hentet fra LinkedIn-analyse i stedet for gjetting.

Hvorfor bruke LinkedIn-analyse

I denne bloggen skal vi se på hvorfor det å bruke LinkedIn-analyse er viktig for deg som B2B-markedsfører, og hvordan du kan bruke hver del av analysene til å styrke din LinkedIn-markedsføringsstrategi.

La oss dykke inn!

LinkedIn-statistikk kan skape eller ødelegge merkevaren din

Ingen kan benekte behovet for LinkedIn i jobbrekruttering prosessen eller livet til en B2B-markedsfører. Enten du ønsker å bygge team-, kunde-, salgs- eller merkebevissthet, er LinkedIn din sosiale plattform.

Men det plattform krever at du har en unik markedsføringsstrategi sammenlignet med andre sosiale medieplattformer.

Og for å virkelig finne forskjellen mellom hva du kan gjøre annerledes på denne plattformen, er å dykke ned i LinkedIn-analysene dine.

På den annen side kan det å unngå LinkedIn-analysen resultere i:

 • Feil målretting
 • Færre klikkfrekvenser på innleggene dine
 • Krympende rekkevidde og inntrykk
 • Mindre engasjement
 • Ingen konkurrentanalyse
 • Går glipp av beste tiden å legge ut på LinkedIn
 • Mindre økologiske besøkende

Og listen fortsetter…

Derfor er det ikke lurt å lage bilder på LinkedIn uten å vurdere analysen din.

Å vurdere LinkedIn-beregningene dine vil ikke bare hjelpe deg med å unngå alle de listede fallgruvene nevnt ovenfor, men også forberede deg til å tilpasse deg den stadig skiftende publikumsatferden.

Hvordan bruke LinkedIn-analyse?

Først av alt, for å få tilgang til LinkedIn-analysen din, gå til bedriftens profilside og klikk på “Analytics” skrevet i den øverste raden.

LinkedIn analytics har delt inn alle sine beregninger i tre forskjellige kategorier:

 • Besøkende
 • Oppdateringer
 • Følgere

Vi vil se på hvert aspekt av LinkedIn-analyse separat for å finne ut hva som er i hver seksjon som kan ha betydning for deg og hvordan du kan bruke den.

1. LinkedIn besøksanalyse

Besøksstatistikk gir deg dyp innsikt i personene som har besøkt bedriftssiden din og handlingene de tok på den innenfor en valgt tidsramme.

Å lese:  Den definitive guiden for å tjene organiske tilbakekoblinger av høy kvalitet

Besøksdelen er videre delt inn i tre kategorier:

Besøksstatistikk: Her kan du gjenkjenne besøkstrafikken som kommer til bedriftssiden din på to måter.

Først kan du se det totale antallet ganger bedriftssiden din har blitt besøkt innenfor en valgt tidsramme. Du kan også måle trafikken som kommer til en bestemt side ved å filtrere mellom alle sidene.

Besøkende all sidestatistikk

Men disse sidevisningene gir deg ikke et fullstendig bilde av antall personer som besøker siden din.

Så den andre måten er å vurdere besøksstatistikken din basert på unike besøkende som kommer til bedriftssiden din innen en valgt tidsramme. Unike besøkende-beregningen ekskluderer flere besøk fra en enkelt bruker mens den viser unike besøkende-grafer.

Unike besøkende viser LinkedIn

Demografi av besøkende: Denne delen forteller deg demografien til de besøkende på siden din. Besøkendes demografiske data er delt inn i 5 kategorier: jobbfunksjon, ansettelsesforhold, beliggenhet, bransje og bedriftsstørrelse.

Demografi for besøkende på LinkedIn

Klikk på egendefinerte knapper: En hvilken som helst LinkedIn-selskapsside kan legge til en egendefinert knapp på hjemmesiden, og ber besøkende om å iverksette tiltak. Trafikkanalysen viser det totale antallet klikk du har mottatt på den egendefinerte knappen de siste 30 dagene.

Du kan se denne beregningen under delen for besøkendes høydepunkter.

Klikk på tilpassede LinkedIn-knapper

Du kan legge til følgende egendefinerte handlingsfremmende knapp på siden din: Kontakt oss, Lær mer, Registrer deg, Registrer deg og besøk nettstedet.

Hvordan bruke LinkedIn-besøksanalyse?

Unik besøksstatistikk er en god måte å bestemme antall personer som er interessert i merkevaren din. Husk at disse menneskene kan være dine potensielle kunder.

Men du kan ikke være sikker før du tar hensyn til besøkendes demografi. Den separerer de besøkende basert på forskjellige demografier, ved hjelp av dette kan du lage en mer detaljert kjøpers persona og lag en innholdsstrategi som er relevant for det.

Du kan også bruke besøksdemografi for å målrette mot riktig målgruppe med LinkedIn-annonsene dine.

Men hva om du er en ny side ønsker å øke antall besøkende på nettstedet ditt eller en gammel med gradvis synkende besøksstatistikk?

Det vil hjelpe hvis du øke SEO på din LinkedIn-selskapsside.

Ja, du leste riktig. Du kan optimalisere LinkedIn-profilen din for å få mer eksponering ved å sette inn relevante søkeord i bedriftsinformasjonen din. Det hjelper deg å rangere bedre i organiske søk på Google og i LinkedIns bedriftssøkefunksjoner.

En annen måte å øke dine unike besøkende på er å publisere konsekvent på LinkedIn. I følge LinkedIn, bedrifter som legger ut innlegg 20 ganger i måneden når minst 60 % av sitt unike publikum.

Jeg vil anbefale å bruke LinkedIn-verktøy å planlegge flere LinkedIn-oppdateringer i god tid. Det gir deg plass til å utføre oppgaver du liker og trenger mer oppmerksomhet i stedet for å legge ut hver oppdatering manuelt.

Å lese:  Ultimate Guide to SSL - Hva det er, hvorfor det er viktig og hvordan du får det

2. LinkedIn oppdaterer analyser

Etter å ha distribuert innholdet ditt på LinkedIn, er neste trinn å sjekke hvordan det fungerer.

Oppdateringsanalyse vil hjelpe deg finn ut hvilke av oppdateringene dine som gir gode resultater for bedre visninger, rekkevidde og engasjement og som ikke er det.

Du finner følgende beregninger i delen Oppdateringsanalyse:

Inntrykk: Inntrykksberegningen teller antall ganger LinkedIn-medlemmer så oppdateringene dine. Dette betyr at hvis bedriftsoppdateringene dine blir sett av samme person to ganger, teller det som to separate visninger.

Men for å se antallet unike LinkedIn-medlemmer innlegget ditt har nådd, se etter «Unikt inntrykk»-beregningen. Den viser hvor mange som har sett LinkedIn-oppdateringene dine.

Denne forskjellen mellom visninger og unike visninger på LinkedIn er den samme som visninger og rekkevidde på andre sosiale medieplattformer.

LinkedIn oppdaterer engasjementsstatistikk

Klikk: Når en LinkedIn-bruker klikker på innleggene dine, firmanavnet, innholdet eller logoen dine, teller det som et klikk.

Videre kan du se klikkfrekvensen for hver av oppdateringene dine.

Vent, hva er klikkfrekvensen?

Klikkfrekvens er antall klikk i forhold til den totale visningen du fikk fra oppdateringene dine.

CTR-formel

Samspill : Engasjement inkluderer antall delinger, likes og kommentarer du mottok på LinkedIn-oppdateringene dine. De oppsummerer dem alle for å lage engasjementsberegningen for deg.

Formel for interaksjon med sosiale medier

Grad av engasjement: LinkedIn beregner engasjementsgraden ved å dele alle interaksjoner med inntrykket oppdateringene dine har fått.

Hvordan bruker jeg LinkedIns oppdateringsanalyse?

Oppdateringsanalyse er et vitnesbyrd om innholdets ytelse.

Ved å se på oppdateringene dine kan du finne ut hva slags innhold som får mer oppmerksomhet og hvilket som sliter. Det hjelper deg å finpusse innholdsstrategien din på LinkedIn.

Engasjement og interaksjon er nøkkelberegningene å spore hvis du ønsker å etablere virksomheten din som en tankeleder blant følgerne dine og skape engasjerende innhold.

En god engasjementsgrad på LinkedIn er rundt 2 %. Du vil imidlertid se at den når 5 til 6 % avhengig av kvaliteten på innholdet ditt.

I tillegg, hvis innholdet ditt ikke får godt engasjement, kan du prøve noen statistisk drevne råd.

For eksempel resulterer bildeoppdateringer i en gjennomsnittlig 98 % høyere kommentarfrekvens enn innlegg uten bilder. Så bruk bilder for å forsterke bedriftens oppdateringer og kunngjøringer.

Eksempel på linkedin bildeinnlegg

Samtidig, ikke glem å legge til lenker i oppdateringene dine fordi å inkludere lenkene kan føre til dobbelt engasjement av et innlegg uten lenken.

Sporing av oppdateringens analyser vil også fortelle deg hvilken oppdatering som er engasjerende nok til å vises som en annonse i feedene til potensielle kunder.

Å lese:  Biden slutter seg til Paris-avtalen den første dagen

I følge HubspotLinkedIn har den høyeste konverteringsraten for besøkende til å lede på 2,74 %, nesten 277 % høyere enn Facebook og Twitter.

Linkedin-statistikk sammenlignet med Facebook og Twitter

Med dette store potensialet i plattformen, vil du absolutt ikke ønske å sprenge sjansene dine for potensielle salg ved å sponse en dårligere oppdatering.

3. LinkedIn-følgeranalyse

Hva hjelper din LinkedIn-markedsføringsstrategi hvis den banker på feil dører på jakt etter engasjement, konvertering og salg?

Nyhetsflash- det koker ned til ingenting.

Det er veldig viktig å kjenn publikum før du lanserer innholdet ditt på LinkedIneller hvor som helst for den saks skyld.

LinkedIn-følgeranalyse lar deg vite følgerens data basert på forskjellige demografiske opplysninger.

I følgerberegningsdelen kan du spore hvor mange følgere du har mistet og fått i løpet av den valgte tidsrammen. Den grafiske oversikten over følgertrender viser også hvor mange følgere du har fått gjennom annonser og sponset innhold.

Linkedin følgere beregninger

Videre kan du se dine følgere segregert i forskjellige kategorier, som jobbfunksjon, tjenesteår, beliggenhet, bransje og bedriftsstørrelse.

LinkedIn-følgerdemografi

I tillegg har LinkedIn nylig introdusert en ny beregning kalt «selskaper å spore». Denne beregningen sammenligner følgertrender, antall oppdateringer og engasjementsgrad med andre lignende selskapers beregninger på LinkedIn.

LinkedIn-selskap for å spore beregninger

Hvordan bruke LinkedIn-følgeranalyse?

Du kan bruke follower LinkedIn analytics for å lage relevant innhold ved å se på målgruppens demografi. Å kjenne deres tjenesteår, jobbfunksjon og bransje vil hjelpe deg med å lage innhold som resonerer med dem.

Samtidig vil den fortelle deg om følgere på listen din er ditt ideelle publikum eller ikke. Hvis du ikke tiltrekker deg det relevante publikummet ditt, er det noe galt med merkevarebudskapet ditt.

Hvis du ser at følgertrendene dine tar et dypdykk uke etter uke, gjør deg klar til å lage noen annonser for å nå ut til flere målgrupper som er relevante for virksomheten din. Husk å sponse de beste innleggene dine etter å ha sjekket oppdateringsanalyse.

Konkurrentanalyse hjelper deg med å utforske styrker og svakheter ved konkurrentens LinkedIn-profil.

Se på konkurrentens profil for å se hva slags innhold de lager? Markedsføringsblogger? Videocasestudier? Infografikk?

Denne innsikten vil hjelpe deg å få et forsprang på konkurrentene dine.

SocialPilot: En effektiv måte å spore LinkedIn-analysene dine

Som B2B-markedsfører kan det være slitsomt å kjøre kampanjer på flere sosiale mediekanaler for å bygge merkevareposisjon og bevissthet

For å analysere effektivt, trenger du et mer sentralisert sted å se på Linkedin-analysen din, så vel som for analyser av andre sosiale medienettverk.

Det er der du må tilpasse deg analyseverktøy for sosiale mediersom SocialPilot.

SocialPilot, et Linkedin-administrasjonsverktøy, gir deg et mer sentralisert og enkelt grensesnitt for å navigere gjennom analyser av flere sosiale medieplattformer.

Å lese:  Tømme bufferen i Magento

SocialPilot LinkedIn-analysevisning

Du vil få alle viktige engasjementmålinger for alt LinkedIn-innholdet ditt som tekst, bilder, videoer, avstemninger, artikkelkaruseller, etc. Du kan filtrere disse innleggene for å finne ut hvilke som gir best resultater.

Hvorfor velge SocialPilot for å overvåke LinkedIn-analysene dine?

 • Du kan spore analyser av flere LinkedIn-kontoer med ett klikk for å ta strategiske beslutninger.
 • Du kan få tilgang til engasjementsstatistikken for alle innlegg med topp resultaterinkludert ulike typer LinkedIn-innhold, i Post/Update-analyse.
 • Last ned en delbar PDF-rapport av LinkedIn-analysen din for å bevise verdien av din sosiale kampanje.
 • Få en helhetlig syn på alle nødvendige LinkedIn-målinger at du må lage en bedre markedsføringsplan.

Start din gratis 14 dagers prøveversjon nå!

Hvordan eksporterer jeg LinkedIn-analyse for din sosiale medierapport?

Selvfølgelig vil du rettferdiggjøre resultatene dine og vise frem LinkedIn-innsatsen din til sjefen, kundene eller teammedlemmer.

Så hvis du er noen som leter etter en klar til å gå omfattende LinkedIn-rapportsom også er visuelt tiltalende for bedre å vise frem LinkedIn-ytelsen din, bruk deretter SocialPilot-analyse.

Dens analysefunksjon viser deg ikke bare målinger på tvers av kanaler visuelt – grafer, ordskyer og diagrammer – men lar deg også laste den ned i PDF-format og sende den til kundene dine med ett klikk.

SocialPilot LinkedIn analytics rapport forside

Deling av rapporter er ikke en engangsavtale; din klient vil ha LinkedIn-analyserapporter med jevne mellomrom. Men å manuelt generere og dele rapporter annenhver dag kan ta mye av tiden din.

Med SocialPilot kan du unngå denne repeterende oppgaven ved å planlegge rapportene dine. Med noen få klikk kan du enkelt eksportere ytelsesdataene dine i en visuelt slående PDF-rapport og planlegge at de automatisk skal deles via e-post på en bestemt ukedag eller den første i hver måned.

SocialPilot tidsplanrapport

Alternativt kan du bruke LinkedIns innebygde Side Analytics for å eksportere Side Analytics-rapporten.

Klikk på “Eksporter”-knappen i øvre høyre hjørne av hver LinkedIn-analyseseksjon for å laste ned analysene dine som en .XLS-fil.

Eksportside for LinkedIn analytics rapport

Konklusjon

Så nå vet du hvor viktig det er å spore LinkedIn-analysene dine. Husk at LinkedIn er et ballspill i stadig endring, og det samme er analysene.

Jeg vil anbefale deg å gjøre en periode-over-periode-sammenligning for å se hvor mye fremgang du har gjort i gjeldende rapporteringsperiode sammenlignet med den forrige.

Bruk tipsene nevnt i denne bloggen for å få mest mulig ut av LinkedIn-analysene dine.

Apropos de fleste!

Ikke glem å bruke SocialPilot’s 14 dagers gratis prøveperiode for å analysere analysene dine på tvers av plattformer under ett dashbord.

Nye publikasjoner:

Anbefaling