Mest nyttige APIer for webutviklere: Bruk de beste verktøyene når du utvikler programvaren din

I prosessen med å lage et nettsted eller en annen applikasjon, vil vi alltid trenge visse utvidelser av funksjonalitet. For å integrere en tjeneste i applikasjonen vår, må vi bruke tjenestens API.

Et API (Application Programming Interface) er et sett med spesifikke regler og kontroller som utviklere følger for å kunne bruke en spesifikk tjeneste innenfor sine applikasjoner.

Nedenfor vil vi beskrive noen av de mest populære APIene som alle utviklere bør bruke.

1. Google Analytics

Google Analytics

Jeg tror ikke det er en utvikler som ikke har hørt om Google Analytics. Dette er en obligatorisk og uunnværlig applikasjon for alle forretningsnettsteder og portaler.

Hver webutviklingsselskap i Chicago bør integrere Google Analytics med nettstedet de bygger for kunden.

Google Analytics lar deg spore besøkende til nettstedet ditt, og hjelper deg med å ta bedre forretningsbeslutninger for å generere mer trafikk og få bedre konverteringer fra besøkende til kunder.

Det er mulighet for å overvåke salg i alle faser, fra start til realisering. Google Analytics har et flott og profesjonelt grensesnitt som, sammen med en mengde diagrammer, vil gi deg absolutt all informasjon for å bedre administrere sidene og applikasjonene dine.

2. Google Maps

Google Kart

Google Maps har et flott API som du kan bruke til å integrere kart i sidene eller applikasjonene dine. Det er muligheten til å vise 360 ​​graders kart, gatevisning og vise informasjon om den spesifikke ruten i sanntid.

Å lese:  45 raskeste WordPress-temaer å bruke i 2024

All data vises direkte fra Google-plattformen, så i sanntid kan du ha informasjon om ruten, tilstanden til ruten, og dermed planlegge turen til destinasjonen. Denne API-en er veldig nyttig for folk som bor i svært tett befolkede steder og ønsker å unngå folkemengder.

Hvis du imidlertid jobber med WordPress, kan du få alt gjort enda raskere hvis du tar en plugin som Google Maps-widget som vil håndtere alt, og lar deg nyte Google Maps fra frontend.

3. Google Translate

Google Oversetter

Google Translate er et flott verktøy for å hjelpe deg med å lage et internasjonalt nettsted. De fullstendig innhold på sidene dine kan oversettes til nesten alle språk med bare noen få klikk. Dette er veldig viktig for at du skal kunne presentere tjenestene dine andre steder enn ditt område.

Det er mange måter du kan integrere denne API-en på. Du kan automatisere oversettelsen avhengig av hvor den besøkende befinner seg, og du kan også sette opp en oversettelseslinje slik at den besøkende kan velge hvilket språk han/hun vil oversette innholdet på sidene dine til.

4. Google Kalender

Google Kalender

Hvis du har din egen bedrift og ønsker å organisere ulike arrangementer eller lede møter, så er Google Calendar API noe du må ha.

Denne API-en har ingen begrensninger i det hele tatt, så du kan planlegge et ubegrenset antall avtaler eller legge ut et ubegrenset antall arrangementer. Alle avtaler og arrangementer kan forlenges slik at du kan planlegge dem for en stund langt i fremtiden. Det fine med Google Kalender er at det er mange booking plugins som har integrasjoner med seg.

Å lese:  Hvordan skrive en forretningsplan for e-handel

5. YouTube

YouTube

YouTube er den beste videostrømmetjenesten av alle typer videoer og har for øyeblikket ingen konkurranse. Den fikk spesiell popularitet ved å annonsere og la YouTubere tjene ekstra penger ved å spille inn og laster opp YouTube-video.

Hvis du vil vise en video på applikasjonene eller nettstedene dine, kan det ta mye ressurser å laste opp video til dine egne servere. I dette tilfellet kommer YouTube API i forgrunnen. Du kan opprette en videospiller på nettstedet ditt for å spille av videoer direkte fra YouTube-plattformen.

6. Facebook Messenger

Facebook Messenger

Facebook Messenger er et flott verktøy som lar deg få kontakt med de besøkende. En chatbot er en av de beste måtene å kommunisere med klienter på. Det finnes mange kvalitetschatbottjenester, men bare Facebook Messenger er helt gratis.

Facebook Messenger lar deg skape interaksjon mellom de besøkende uavhengig av hvor de befinner seg. Det er et veldig godt og nyttig verktøy for å markedsføre og gi mer informasjon om dine tjenester, og det brukes av både privatpersoner og enkelte store bedrifter.

7. Twitter

Twitter

En annen kvalitetstjeneste for samhandling med besøkende er Twitter. Akkurat som Facebook Messenger har Twitter sin egen API som du kan integrere i sidene eller appen din.

Etter å ha integrert Twitter i sidene eller appen din, kan du legge ut innlegg på Twitter direkte fra appen din, og du har muligheten til å legge til knapper for å dele sidene eller lenkene du har konfigurert.

Å lese:  Kraften til Chatbot-markedsføring: Hvordan AI kan revolusjonere virksomheten din

8. Mailchimp

Mailchimp

Mailchimp er en av de beste tjenestene når det kommer til e-postmarkedsføring. Deres API lar deg integrere alle tjenestene de tilbyr i applikasjonene og nettstedene dine.

Dette flotte verktøyet lar deg bare kontakte de rette personene. Innenfor dette verktøyet er det mange designalternativer som hjelper deg med å lage veldig vakre og profesjonelle e-poster, og du kan også bruke noen av de mange forhåndsdefinerte malene. Alle meldinger du sender kan automatiseres; du kan sende dem på et bestemt tidspunkt, hvilken som helst dag.

Mailchimp er utstyrt med et meget godt kontrollpanel og overvåkingsverktøy; når som helst vil du vite hvor mange av e-postene dine som er åpne og hvor mange som besøkte lenken som var inne i e-posten. Det er mange diagrammer som gir deg all informasjonen du trenger.

9. Ahrefs

Ahrefs

Når det kommer til SEO, er Ahrefs et av de kraftigste og mest populære verktøyene. Det ble opprettet i Singapore tilbake i 2011. Over tid har Ahrefs utviklet seg til et flott selskap som kan hjelpe deg med å forbedre SEO på nettstedet ditt.

Noen av de beste verktøyene som tilbys av Ahrefs er detaljert søkeordundersøkelse, verktøy for tilbakekoblingsgap, intern koblingsrevisjon, nettsteds SEO-revisjon, innholdsutforsker og mange andre.

Ved å bruke deres API kan du få alle løsningene integrert i nettstedet eller applikasjonen din. Siden det er mulighet for gratis testing i en periode på 7 dager, anbefaler vi deg å prøve det.

Å lese:  Er AliDropship lønnsomt? [Everything You Need To Know]

10. Amazon S3

Amazon S3

Over tid har Amazon blitt en av de største aktørene i markedet når det kommer til skyhosting. Det er mange grunner, men absolutt de viktigste er skalerbarhet, pålitelighet og hastighet.

Ved å bruke Amazon S3 API kan du la brukere eller besøkende på nettstedet ditt laste opp filer direkte til skylagringen din. Du vil kunne oppdatere alle filer når som helst eller ganske enkelt erstatte eller slette dem.

Konklusjon

I denne teksten har vi beskrevet flere API-tjenester som enhver utvikler bør prøve. De gjør nettstedsadministrasjon enklere og kan ha god innvirkning på konverteringer og salg. Du kan bruke flere tjenester i kombinasjon for å få de beste resultatene.

Nye publikasjoner:

Anbefaling